Combustibili

Combustibili nucleari

Aburii sunt folositi pentru a actiona turbinele. In reactorul cu apa in fierbere si reactorul cu apa grea care genereaza aburi, agentul racitor este apa.Presiunea sa este reglata astfel incat sa fiarba cand trece prin canale in combustibil.

Reactoare nucleare reproducatoare cu neutroni rapizi
O limita serioasa a reactoarelor cu uraniu este ca ele pot sa foloseaca doar pana la aproximativ 2% din uraniul disponibil.Cea mai mare parte a izotopului obisnuit,uaraniul-238,nu poate fi utilizata deoarece nu exista destul uraniu-235 pentru a crea reactiile in lant necesare pentru a-l consuma.

Una dintre solutiile pentru aceasta problema poate fi constructia de reactoare nucleare reproducatoare cu neutroni rapizi care pot sa utilizeze resturi de plutoniu-239 si uraniu-238 de la reactoarele termice.Acestea nu au moderator, astfel incat neutronii se deplaseaza cu viteza mare necesara atunci cand plutoniul este utilizat drept combustibil.Distrugerea fiecarui nuclru de plutoniu poate avea ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 828
Materia: Chimie

Combustibili

Combustibili
Sulful participa cu o pondere de 0,1 – 7 %, in compozitia diferitilor combusitbili solizi. In combusitbil , sulful se gaseste sub trei forme: in combinati organice (sulf organic), sub forma de sulfuiri metalice, in combinati anorganice oxigenate (de exemplu,sulfati). In procesul de ardere intervin numai sulful organic si cel piritic. Cu toate ca la arderea sulfului se degajeaza o mare cantitate de caldura, acest element este daunator in procesul de ardere a combustibilior, deoarece SO2 format corodeaza patile metalice ale
focarului si are actiune poluanta (fiind un component al ploilor acide). Pe langa acesta, sulful necesita pentru aprindere o temperatura mare (500 – 600 C).

Alte referate despre: combustibili, combustibilii viitorului si puterea lor calorica, problema combustibililor in republica moldova

Pile de combustie

Pilele de combustie sunt generatoare electrochimice capabile să convertească continuu energia chimică a unui combustibil în energie electrică şi termică în absenţa unei reacţii de combustie directă. Conversia energiei chimice în energie electrică se realizeaza pe baza unor reacţii electrochimice de oxidare care au loc în prezenţa unui combustibil gazos la anod şi de reducere în prezenţa unui oxidant (oxigenul din aer) la catod [151,152]. Uzual se utilizează drept combustibil hidrogenul, dar se mai pot folosii: gaze naturale, oxid de carbon şi metanol.

Alte referate despre: pile de combustie, pila de combustie, pile de combustie referat

Resurse netraditionale de energie

Dacă la sfîrşitul secolului XIX cea mai răspîndită în prezent energie – electrică – juca un rol auxiliar şi neînsemnat în balansul energetic mondial, atunci în 1930 în lume se producea cca 300 miliarde kW/h de energie electrică, iar în 1994 această cifră a ajuns la 13000 miliarde kW/h.

Alte referate despre: resursele netraditionale de energie, resurse netraditionale de energie, rolul resurselor netraditionale de energie solara euliana

Combustibilii

Valoarea energetica a unui combustibil este determinata de cantitatea de caldura pe care o degaja la o ardere completa; ea se exprima prin puterea calorica (calorifica).

Alte referate despre: combustibili referat, combustibil, combustibilii

Energia nucleara

Asemenea neutroni sunt cunoscuti sub numele de neutroni termici, deoarece, cand sunt incetiniti, ei au aproximativ aceeasi energie ca si energia termica a atomilor si moleculelor din jur. Barele de reglare din cadmiu au fost inserate in masa de grafit si uraniu pentru a controla rata reactiei prin absorbtia unor neutroni.

Alte referate despre: energia nucleara, energia nucleara referat, utilizarea energiei nucleare

Hidrogenul , combustibilul viitorului

“Purtator de energie” Sursa primara de energie poate fi orice sursa reutilizabila, de exemplu a vantului, biomasei sau altele, dar avantajul utilizarii hydrogenului ca mediu de stocare este ca vom putea utiliza energia stocata de acesta pentru aplicatii mobile (auto, aviatie etc).

Alte referate despre: hidrogenul combustibilul viitorului, hidrogenul-combustibilul viitorului, hidrogen combustibilul viitorului

Baterii si celule de combustie

Celulele de combustie nu necesita reîncarcare, în ele se introduc
substantele chimice de fiecare data când se foloseste electricitatea.
Acestea sunt mult prea costisitoare pentru aplicatiile uzuale si sunt
folosite doar în unele statii spatiale.

Alte referate despre: baterii si celule de combustie, baterii si celule de combustibil, celule de combustie

Energia nucleara - combustibili

Rezervele mondiale de cărbune sunt uriaşe. Ultimele estimări arata cam 901 mild. de tone care pot fi exploatate eficient. Daca se iau in considerare si rezervele ale căror costuri de minerit sunt mult mai mari, cantitatea totala ar fi cam de 1800 de mild. de tone. La rata actuală de consum ele ar dura peste 200 de ani.

Alte referate despre: energia nucleara combustibili, energia nucleara-combustibilii conventional, energia nucleara combustibilii conventionali

Instalatia de alimentare la MAS

Se monteaza pe blocul motor si este actionata de excentricul de pe arborele cu came (Dacia, D 797-05) sau direct la capatul arborelui cu came (OLTCIT,Renault).Pompa cu piston este folosita numai la MAC, pentru alimentarea instalatiei cu motorina. Ea se monteaza pe pompa de injective sau pe blocul motor.Functionare: la actionarea pistonului de catre excentricul de pe arborele cu came al pompei de injective,prin intermediul tachetului si tijei au loc doua procese:

Alte referate despre: instalatia de alimentare la mas, instalatia de alimentare la mas cu injectie de benzina monopunct, instalatia de alimentare la mas cu injectie

Motorul Diesel

Controlul precis al timpilor de injecţie este secretul reducerii consumului şi al emisiilor poluante. Timpii de injecţie sunt măsuraţi în unghiuri de rotaţie ai arborelui cotit înainte de punctul mort superior. De exemplu, dacă unitatea centrală de control iniţiază injecţia cu 10 grade înainte de punctul mort superior, vorbim despre un timp de injecţie de 10 grade. Timpul optim de injecţie este dat de construcţia, viteza şi sarcina motorului respectiv.

Alte referate despre: motorul diesel, motorul diesel referat, referat motorul diesel

Energia atomica

Arzand atatea vagoane de tren(25) pline cu carbune ,ele produc tot atata energie cat produce obucata de uraniu de marimea unei mingi de golf(desen A). Copacii reprezinta cat de mult combustibil fosil a mai ramas pe Pamant in comparatie cu combustibilul nuclear existent reprezentat prin becuri.

Centralele atomice pot produce pana la un milion kW.O cantitate de 453,6g de uraniu cand este divizat va produce atata energie cat 25 de vagoane pline cu carbune care vor fi arse.In USA rezervele de combustibili fosili sunt limitate ,acesta fiind un alt motiv pentru a folosi energia atomica. Energia atomica poate fi folosita si in scopuri destructive ,bomba atomica fiind folosita de doua ori la Hiroshima si Nagasaki.

Fuziunea:energia secolului XXI
IMPACTUL FUZIUNII
Controlul fuziunii nucleare este una din cele cateva optiuni de a optine energie capabila sa faca fata cereri ...

Alte referate despre: energia atomica, comunitatea europeana a energiei atomice, utilizarea energiei atomice

Resurse energetice - energia solara si eoliana

Cercetările se axează pe descoperirea şi exploatarea altor surse inepuizabile de energie, cât mai puţin poluante şi cât mai puţin costisitoare, cum ar fi energia solară, eoliană, energia geotermală, etc.
Relativa nerentabilita-te a acestor surse de energie este dată pe moment de costurile relativ mari, dar scăderea drastică a combustibililor fosili va duce la o mai intensă valorificare pe viitor a acestor tipuri de energie.

Alte referate despre: resurse energetice - energia solara si eoliana, resurse energetice-energia solara si eoliana, resurse energetice energia solara si eoliana

Surse de energie

Energia electrica este transportata la distanta printr-un sistem de retele electrice, la diverse tensiuni: 110 kV, 220 kV, 400 kV si chiar peste 800 kV. Transportul energiei electrice se face fie prin linii aeriene, fie prin cabluri subterane.

Alte referate despre: surse de energie, surse de energie referat, surse de energie primara
Referate afisate : 14
Medie note: 7.65 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.