Combustibilii viitorului si puterea lor calorica

Hidrogenul , combustibilul viitorului

Principala problema ridicata de sursele de energie reutilizabile, este stocarea. Energia electrica este de obicei utilizata ca atare, iar pentru stocarea ei exista deja solutii. In ce priveste energia solara si eoliana, insa, stocarea acestor forme de energie pentru ….
Hydrogenul poate stoca energie tot asa cum produsele petroliere stocheaza energie.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 56kb
Downloads: 9097
Materia: Fizica

Experimentul Stern Gerlach cuantica - Devierea unui fascicul de atomi printr-un camp magnetic variabil

Momentul cinetic orbital, numărul cuantic orbital, momentul magnetic orbital, numărul cuantic magnetic. Momentul cinetic orbital se cuantifică după regula cunoscută, , unde . De asemenea, se cuantifică şi proiecţia acestui moment cinetic pe o axă preferenţială (de exemplu – a unui câmp magnetic), prin formula , unde ml este numărul cuantic magnetic, .

Alte referate despre: experimentul stern gerlach, experimentul stern-gerlach, experimentul stern gerlach carte

Puterea electrica - randament electric

"Puterea electrica - randament electric"
a. curentul debitat de baterie si puterea consumata in rezistentele hexagonului;
b. tensiunea la bornele CD si valoarea rezistentelor care formeaza hexagonul;
c. curentii care trec prin laturile hexagonului.

Alte referate despre: puterea electrica-randament electric, puterea si randamentul electric, puterea electrica randament

Hidrogenul

Cel mai cunoscut compus este apa, ce contine doi atomi de hydrogen si unul de oxygen, dar exista si alte substante ce contin hydrogen, de exemplu metanul, care contine un atom de carbon si 4 atomi de hydrogen. Biomasa este un alta exemplu de continut bogat in carbon si hydrogen.

Alte referate despre: hidrogenul, hidrogen, hidrogenul combustibilul viitorului

Hidrogenul

Hidrogenul
Aceste realitati au constituit baza altor foarte importante descoperi.
Astfel fizicienii au trecut stafeta rudelor celor mai apropiate prin meserie,astro-fizicienilor,care studiaza structura si compozitia stelelor.Astro-fizicienii au stabilit ca hidrogenul este elementul numarul 1 in univers.Este componenta principala a Soarelui, stelelor, nebuloaselor si <> de baza a spatiilor interstelare. In spatiul extraterestru exista mai mult hidrogen decat toate celelalte elemente chimice laolalta.Nu ca pe Pamant ,unde continutul sau se ridica la mai putin de 1%.

Alte referate despre: legatura de hidrogen, izotopii hidrogenului, referat hidrogen

Alcoolul metilic si alcoolul etilic

Alcoolul metilic si alcoolul etilic
Alcooli se obitin din hidrocarburi prin inlocuilrea unu atom de hidrogen co o grupare hidroxil , (OH.Astfel,metanul CH4,da alcool metilic,CH3OH,iar etanul C2H6,da aclcool etilic C2H5OH. Descori numele alcoolilor se scriu cu terminatia “ol”. Alcoolul metilic poarta denumirea de metanol iar alcoolul etilic poarta de numirea de etanol. Acesti alcooli au urmatoarle formule

Alte referate despre: alcoolul metilic si alcoolul etilic, importanta alcoolului metilic si alcoolului etilic, alcool metilic si alcool etilic

Combustibilii

Diferenta de circa 4 MJ/m3 arata ca la arderea metanului se pierde ~10% din efectul termic sub forma de caldura latenta de vaporizare a apei.

In cazul arderii combustibililor in sobe, termocentrale, motoare cu ardere interna, apa rezultata paraseste cosul de evacuare sau teava de esapament sub forma gazoasa (vapori); de aceea, sa ia in calcul puterea calorica inferioara a combustibililor.

Combustibilii solizi (lemnul, mangalul, carbunii de pamant, cocsul) contin, pe langa partea combustibila (carbon si hidrogen), umiditate si cenusa, care reduc puterea calorica.

Combustibilii fosili sunt ramasite ale plantelor si animalelor care au trait cu milioane de ani in urma.

Carbunii fosili s-au format prin incarbonizarea (imbogatirea in carbon) a substantelor de origine vegetala (celuloza, lignina, rasini naturale, etc.); ei contin un procant mai mare de carbon decat lemnul, si de aceea ...

Alte referate despre: combustibili, combustibilii viitorului si puterea lor calorica, problema combustibililor in republica moldova

Combustibili

Combustibili
Azotul se gaseste in general in cantitate mica, nedepasind 2%. El este un element nedorit in masa combustibilului. Acesta nu participa la ardere, dar ia caldur a pentru a se incalzi pana la temperatura cu care gazele arse parasesc instalatia de ardere si prin urmare consuma o parte din caldura degajata la arderea combustibilului. Oxigenul se gaseste in combusitbili in proportie de 2 % (antracid) pana la 44 % (lemn). Prezenta sa in combusitbil conduce la micsorarea valorii termice a acestuia, deoarece fiind combinat mai ales cu carbonul si hidrogenul, o cantitate din aceste elemente combustibile sunt deja oxidate.

Alte referate despre: combustibili referat, combustibil, combustibilii

Puterea unei matrici patrate de ordin 2

Cel care obţine în mod fraudulos criptotextul An+1, trebuie să-l ghicească pe A (ştiindu-l doar pe An+1) , ca să ajungă la textul iniţial . Aceasta este extrem de improbabil fiindcă nu deţine cheia (Xn+1, XnD).Pentru cel care deţine cheia este foarte simplu să-l obţină pe A din (R III.4) :A=(Xn+1)-1(An+1+XnD I)

Alte referate despre: ridicarea la putere a matricelor patratice de ordinul 2, matrici patrate de ordin 2, determinantul unei matrice patratice de ordinul 2

De la misticism la martiriu; puterea exemplului

Tote textele cerstine deseneaza portretul unui evvreu entuziast, aflat mai curind in conflict cu inteleptii, rabinii si interpretii oficiali ai Scripturilor.

Alte referate despre: puterea exemplului, puterea exemplului personal, operatii cu puteri exemple

Principiul separatiei si echilibrul puterii in stat

Principiul separatiei si echilibrul puterii in stat
Conform lui Loke puterea statului s-ar împărţii în trei funcţii esenţiale: funcţia legislativă, funcţia executivă şi funcţia federativă. Ulterior ideile lui John Loke au fost preluate şi adaptate de Montesquieu luând forma pe care o cunoaştem astăzi. Montesquieu spunea că „orice om care are o putere este înclinat să abuzeze de ea”. Din aceste considerente este necesar un mijloc de a opri tendinţa abuzului de putere. Aşadar, conform principiului, în orice stat există trei puteri distincte: puterea legislativă, puterea executivă şi puterea judecătorească.

Alte referate despre: principiul separatiei si echilibrul puterilor in stat, principiul separatiei si echilibrului puterilor in stat, principiul separatiei si echilibrului puterii

Edulcoranti cu putere mare de indulcire

Metodele directe se pot aplica in doua variante: metoda perechilor si metoda rangului. Pentru metoda perechilor, fiecare subiect primeste o serie de perechi de probe, fiecare pereche fiind constituita din solutia de referinta si o solutie de edulcolant. Concentratia solutiei de edurcolant pentru care numarul de aprecieri de tipul "proba este mai dulce decat referinta" este egal cu numarul de apreciei de tipul "proba este mai putin dulce decat referinta" se foloseste pentru calcularea puterii de indulcire. La metoda rangului, subiectul primeste o serie de solutii de edulcorant in ordine crescatoare a concentratiei si I se cere sa pozitioneze solutia de zaharoza luata ca referinta in interiorul acestei serii.

Alte referate despre: edulcoranti cu putere mare de indulcire, puteri, puterea electrica

Pile de combustie

Randamentul pilelor de combustie, teoretic apropiat de unitate, este de 2-3 ori mai mare decăt cel corespunzător motoarelor termice clasice; mai mult, funcţionarea lor este silenţioasă şi foarte puţin poluantă. Dacă se foloseşte hidrogenul drept combustibil, apa constituie singura emisie care rezultă la exploatarea pilei.

Deşi prima pilă de combustie a fost inventată în 1839 de W. R. Growe, evoluţia acetor dispozitive a luat amploare în cursul anilor 60 ca urmare a dezvoltării programelor spaţiale şi mai ales după 1980 când s-au impus programe de realizare a tehnologiilor “curate” în fabricarea energiei sau utilizarea autovehiculelor.

Principiul de funcţionare
O pilă de combustie constă dintr-un anod alimentat cu combustibil (H2) şi un catod alimentat cu oxigen din aer, separaţi între ei printr-un electrolit care permite transferul ...

Alte referate despre: pile de combustie, pila de combustie, pile de combustie referat

Puteri si radicali

Funcţia putere cu exponent natural nenul:
f(x)=xn, f:|R|R, n|N*;

monotonia: ;
paritate: ;
semn: .

Funcţia putere cu exponent întreg negativ:
f(x)=x-n, f:|R-{0}|R, n|N*;
monotonia: ;
paritate: ;
semn: .

Alte referate despre: puteri si radicali, ridicarea la putere a radicalilor, puteri si radicali referat

Rusia ca mare putere globala

Putin a mărit supravegherea asupra tuturor partidelor politice şi a grupurilor de presiune” . „ În autoproclamata sa „democraşie gestionată”, Kremlinul era hotărât să păstreze cu o mână de fier controlul asupra tuturor instrumentelr importante din punct de vedere politic, instituţional, financiar şi economic.”

Alte referate despre: rusia ca mare putere globala, rusia ca mare putere global, rusia putere globala regionala
Referate afisate : 15
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.