Companiile de tip e-business

Companiile de tip e-business

Companiile de tip e-business
Accesibilitatea la Internet au schimbat pentru totdeauna aşteptările clienţilor faţă de suport, promptitudine şi disponibilitatea continuă. În căţiva ani din bune motive e-business a devenit din concept o realitate. Funcţionează pentru toată lumea: clienţi, afaceri si guvern.

Companiile de tip e-business
Valorile cele mai importante ale e-business sunt reducerea costurilor, satisfacerea clienţilor. Acestea sunt doar o picatură din ocean. Realizând beneficiile e-business-ului multe companii cauta sa-şi introducă afacerea pe Internet.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 37kb
Downloads: 259
Materia: Economie

Noua economie - Orizont si schimbari

Noua economie - Orizont si schimbari
• este necesar sã se asigure o coerentã a actiunii oamenilor la nivel planetar, pentru a stopa cresterea efectelor negative si apoi descresterea lor.
Desigur, noua economie presupune dezvoltarea (cresterea) durabilã, dar induce o altã abordare a însãsi dezvoltãrii (cresterii) durabile decât s-a fãcut pânã acum.

Alte referate despre: noua economie orizont si schimbari, noua economie orizont zi schimbari ghita, noua economie orizonturi si schimbari

Globalizarea economiei

Globalizarea economiei
Globalizarea este apreciată drept proces de administrare a lumii către forţe transnaţionale. Cercetătorii români, susţinători ai ultimelor două concepţii, le completează cu ideea că statul continuă să aibă un rol important, invocând exemplul Franţei şi Marii Britanii.
În raportul Dezvoltării Mondiale editat de Banca Mondială în anul 2000 se apreciază că în economia mondială au loc două procese paralele: globalizarea şi descentralizarea:

Alte referate despre: globalizarea economica, globalizarea economiei mondiale, globalizarea economiei

Integrarea economiei romanesti in organismele si structurile europene

Deteriorarea continua a situatiei economice si sociale din tarile Uniunii Europene, tulburarile monetare produse pe pietele de schimb, au diminuat, pentru un timp, interesul realizarii Uniunii Monetare. Deci, Planul Werner (1970) {care prevedea realizarea într-o perioada de 10 ani, în doua etape, a unei uniuni economice si monetare având ca obiective: asigurarea convertibilitatii depline a monedelor tarilor membre, eliminarea marjelor de fluctuatie a cursurilor valutare si introducerea unei monede unice} n-a putut fi aplicat, singurele realizari mai importante fiind crearea la 24 aprilie 1972 a dispozitivului ,,sarpelui monetar" si înfiintarea în aprilie 1973 a Fondului European de Cooperare Monetara (FECOM) care sa se ocupe de finantarea europeana.

Alte referate despre: integrarea economiei romanesti in organismele si structurile europene, integrarea economiei romanesti in organismele si structurile eurropene, integrarea economiei romanesti in organismele si srtucturilor europene

Schimburile in economie

Schimburile in economie
Totuşi există o formă tradiţională a pieţei concretizată prin halele publice în care vânzătorii îşi expun mărfurile şi serviciile. Diferind de la cumpărător la cumpărător se face o alegere, care poate fi influenţată de foarte multe aspecte, după care cu ajutorul banilor se achiziţionează bunul dorit. Abordarea cumpărătorilor de către vânzători este realizată în modalităţi ce variază de la un produs la altul, de la o ţară la alta şi chiar de la o regiune la alta.
Concis spus, tehnica de producţie şi natura produsului au o influenţă directă asupra formei pieţei.

Alte referate despre: schimburile in economie, schimburi in economie, eficienta schimburilor economice externe

Tip de concurenta la General Motors - studiu de caz

Diferenţierea se realizează întotdeauna în mintea cumpărătorului, iar diferenţele percepute pot fi reale (performanţă, design, servicii, etc.) sau inventate (marcă, ambalaj, publicitate, etc.). Variatele mărci de vinuri, maşini, cosmetice, televizoare, etc. sunt exemple de produse diferenţiate.

Alte referate despre: tip de concurenta la general motors - studiu de caz, general motors studiu de caz, general motors - studiu de caz

Succesul companiei Hilton

Astfel lantul hotelier Hilton a reusit sa-si creeze o imagine impecabila in decursul timpului datorita serviciilor de calitate pe care le ofera. Prin lux si rafinament hotelurile Hilton se adreseaza atat oamenilor de afaceri cat si turistilor. Una din cheia succesului acestor hoteluri este si faptul ca sunt raspandite in diferite zone; in orase importante din intreaga lume in zona aeroporturilor sau in locatii exotice unde te poti bucura de o vacanta de vis si unde vei fi primit cu politete, respect si caldura.

Alte referate despre: succesul companiei marriott, succesul hotelurilor hilton, succesul companiei allianz asigurari

Ion - roman de tip obiectiv

2. Titlurile de capitol (primul fiind “Inceputul”, iar ultimul “Sfarsitul”) care contribuie la impresia de sfericitate a operei.

Alte referate despre: ion roman de tip obiectiv, ion romanul de tip obiectiv, romanul ion roman de tip obiectiv

Diabetul zaharat tip 1 insulino - dependent

Diabetul zaharat insulino-dependent este o forma de boala care se inregistreaza in 10-15% din diabeticii din tara noastra. Ea se caracterizeaza printr-o insuficienta absoluta de secretie insulinica, debut relativ abrupt cu simptome evidente (poliurie, polidipsie, pierdere ponderala) si tendinta la cetoacidoza.

Alte referate despre: diabetul zaharat tip2 insulino dependent, diabetul zaharat tip 1 insulino dependent, tratament diabetul zaharat tip 1 insulino dependent

Viitorul organizatiei de tip birocratic

Dezavantajele birocratiei O prima problema majora cu care se confrunta o societate de tip birocratic este legata de consecintele specializarii (incurajarea anumitor tipuri de conflicte personale; monopolizarea informatiilor de catre experti etc.). O alta problema importanta cu care se confrunta organizatia birocratica se refera la luarea deciziilor eficiente (este necesara gasirea unor modalitati de deschidere a canalelor de informatii spre varful ierarhiei organizationale).

Alte referate despre: remodelarea unei institutii de tip birocratic dupa modelul managerial, organizarea de tip retea, organizarea meselor tip banchet

Compania IBM

In 1944 compania a lansat primul calculator de mari dimensiuni cunoscut sub numele de Automatic Sequence Control Calculator, care rezolva proleme in mai putin de 12 secunde cu ajutorul electromecanicii.
In 1945 s-a organizat prima cercetare intr-un laborator.Fondatorul IBM este Thomas Watson n. 17 februarie 1874 - d. 19 iunie 1956. El a fost presedintele companiei in perioada dezvoltarii companiei. Alaturi de Watson, IBM a inregistrat cele mai mari succese de-a lungul carierei.
Watson a transformat IBM intr-o organizatie deosebit de eficienta , operand pe piata masinilor de calcul cu cartele perforate.

Alte referate despre: istoric companie ibm, referat despre compania ibm, compania ibm

Megatrans - companie de turism

Populatia totala din aria geografica a acestei piete se imparte in consumatori si nonconsumatori. Consumatorii sunt persoanele care apeleaza in mod regulat la astfel de servicii, sunt informati si par satisfacuti in privinta lor,devenind astfel principalii clienti.

Alte referate despre: programul de activitate al unei companii de turism pe un an, companie de turism, contract intre companie de turism si intermediar

Sistemul de marketing in compania de lactate JLC

Plus la aceasta ei s-au ocupat intensiv cu vinzarile de firma, si au ca obiectiv sa deschida in urmatorii doi ani magazine specializate in mai mult de 60 de puncte unde se afla extractia lor de lapte. Nemaivorbind de faptul ca productia JLC e prezenta aproape in toate punctele de vinzare a Republicii.

Alte referate despre: mixul de marketing la compania danone, marketingul unei companii, mediu de marketing al companiei tarom

Harta procesuala - Procedura operationala, biletul de calatorie pentru pasageri in cadrul Companiei Tarom

-Cupoanele de zbor sunt stocate dupa forma de identificare a pasagerilor- FOID (credit card, nr permis conducere, nr de pasager frecvent, nr pasaport, nr ID etc.)
-FOID-ul este automat transferat in baza de date DCS;
-Orice updatari in SETS sunt procesate in centrul de procesare SITA in timpul procesului de raportare a cupoanelor folosite (UCR= Used Coupons Reporting Process);

Alte referate despre: elaborarea unei proceduri operationale, proceduri operationale spitale, proceduri operationale

Tipuri de date structurate - tipul de date articol (record)

PROBLEMA REZOLVATĂ:
program lucr5;
uses
crt;
type
Elev=record
Nr_Ord:integer;
Nume,Prenume:string;
An:1970..2000;
Luna:1..12;
Zi:1..31;
end;
ListaElevilor=array[1..40] of Elev;
var
E:Elev;
LE:ListaElevilor;
i:integer;
n:1..40;
sir:string;
begin
clrscr;
writeln('Introduceti numarul de elevi ai clasei:');
write('n= ');
readln(n);
for i:=1 to n do
begin
LE[i].Nr_Ord:=i;
writeln('Introduceti datele elevului cu numarul de ordine ',i);
write('Numarul de ordine in catalog: ');readln(le[i].nr_ord);
write('Numele: ');readln(le[i].nume);
write('Prenumele: ');readln(le[i].prenume);
write('Anul nasterii: ');readln(le[i].an_nast);
write('Luna nasterii: ');readln(le[i].luna_nast);
write('Ziua nasterii: ');readln(le[i].zi_nast)
...

Alte referate despre: tipul de date structurate-tipul tablou, tipuri de date structurate, tipul de date articol
Referate afisate : 15
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.