Comunicarea nonverbala in recrutatrea si selectia resurselor umane

Comunicarea nonverbala in recrutarea si selectia resurselor umane

3. Recrutarea strategica
Dimensiunea strategica a functiunii de resurse umane nu opereaza cu jumatati de masura .In cazul in care intreprinderea urmareste sa obtina un avantaj concurential prin reducerea costurilor sale , ea trebuie sa-si amelioreze productivitatea prin realizarea unor economii de scara, generalizandu-si politicile de control.Daca intreprinderea doreste ameliorarea calitatii si satisfacerea deplina a clientelei , personalul sau trebuie sa fie apt pentru munca in echipa,cooperant si mobilizabil.

- Strategia de inovare: presupune ca in loc de a produce mai mult ,mai ieftin sau mai bine,sa se investeasca intr-un bun (serviciu) diferit,care sa reprezinte altceva decat ceea ce realizeaza concurenta.
- Strategia antreprenoriala: caracteristica intreprinderilor noi, pentru care este important sa demareze activitatea sis a se lanseze pe piata,aceasta strategie nu se bazeaza pe multe proceduri formale,pe reguli si alte reglementari.
- Strategia de crestere: este specifica ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 9kb
Downloads: 1969
Materia: Management

Managementul resurselor umane - Recrutarea resurselor umane

Managementul resurselor umane - Recrutarea resurselor umane
Astfel, înainte de a se lua decizia de angajare a unor noi solicitanţi este necesar să se verifice realitatea nevoii de recrutare şi să se ia în considerare şi posibilităţile de realizare a altor alternative. Mai exact, dacă un post există nu înseamnă şi că este necesar să existe; dacă postul a rămas vacant, există posibilitatea de a-l desfiinţa.

Alte referate despre: referate managementul resurselor umane recrutarea resurselor umane, managementul resurselor umane recrutarea resurselor umane referat, managementul resurselor umane- recrutarea resurselor umane

Managementul si analiza resurselor umane

Studiul de fata trateaza pe plan primordial si cat mai actualizat importanta asigurarii si mentinerii cu personal de catre o organizatie, cat si pasii necesari de urmat in efectuarea unei analize cat mai detaliate si corecte a resurselor umane, una dintre cele mai importante investitii ale unei societati, ale carei rezultate devin tot mai evidente in timp.Unele din motivele care m-au determinat in alegerea aceste tematici a fost considerentul ca este necesara o mai buna cunoastere a unui anumit subsistem al organizatiei si anume, departamentul de resurse umane, a argumentelor referitoare la cresterea eficientei folosirii acestei resurse vitale, a rolului si particularitatilor acestuia.

Alte referate despre: analiza datelor in managementul organizational al resurselor umane, analiza resurselor umane, managementul comparat al resurselor umane

Comunicare nonverbala - proiect

Comunicarea nonverbala - mimica fetei
Prin comunicarea nonverbala intelegem ”transmiterea voluntara sau involuntara de informatii si exercitarea influentei prin intermediul elementelor comportamentale si de prezenta fizica a individului sau ale altor unitati sociale(grupuri sau unitati umane), precum si perceptia si utilizarea spatiului si timpului ca si artefactelor”(S. Chelcea, 2005,11)

Alte referate despre: comunicarea nonverbala, comunicare nonverbala, comunicarea nonverbala referat

Mimica fetei - Comunicarea nonverbala

Limbajul trupului imprima si nota atmosferei in care are loc interactiunea.Un individ cu o mimica zambitoare, tonic, dinamic induce o stare de bine, in opozitie cu un individ apatic, lipsit de tonus si neingrijit.

Alte referate despre: mimica fetei comunicarea nonverbala, mimica fetei comunicarea nonverbala referat, informatii mimica fetei comunicarea nonverbala

Comunicarea nonverbala

2. gesturi de reglaj/miscari care permit schimbul verbaldintre interlocurori (regulatori), care dirijeaza, controleaza si întretin comunicarea verbala; exemple: apropierea de partener, pozitia de ascultare, schimb de priviri reciproc, cererea cuvântului, ridicarea în picioare, cresterea / încetinirea debitului verbal etc. Se apeleaza la ele atunci când:
- se doreste afirmarea, cresterea elocventei, cucerirea auditoriului etc.
- apar doar în prezenta partenerului cu care se comunica. Daca partenerul nu este de fata (convorbire telefonica), frecventa acestor miscari scade drastic. Au functie expresiva si fatica deoarece releveaza atitudinea participantilor fata de interactiune.

Alte referate despre: referat comunicarea nonverbala, comunicare nonverbala referat, referat comunicare nonverbala

Comunicarea nonverbala

Comunicarea nonverbală este cumulul de mesaje, care nu sunt exprimate prin cuvinte şi care pot fi decodificate, creând înţelesuri. Aceste semnale pot repeta, contrazice, înlocui, completa sau accentua mesajul transmis prin cuvinte.
A. Mehrabian si M. Weiner au fost primii care au studiat limbajele neverbale si au constatat că proporţia în care folosim limbajul verbal şi limbajele neverbale este, în comunicarea orală, urmatoarea( 7% cuvinte, 38% paralimbaj (în principal intonaţia şi inflexiunile vocii), 55% alte elemente de limbaj neverbal (în principal expresia feţei, gesturile şi postura corpului). Doar 7% din comunicare are loc prin intermediul cuvintelor, restul fiind neverbal.
De cîte ori comunicăm, noi trimitem în exterior mesaje şi prin intermediul altor mijloace. Chiar atunci când nu scriem sau vorbim, noi totuşi comunicăm ceva, uneori neintenţionat. Evident, noi putem utiliza imagini pentru a ne comunica mesajul, fie pentru a înlocui cuvintele sau, ...

Alte referate despre: comunicarea nonverbala in afaceri, referate comunicarea nonverbala, comunicarea nonverbala studiu de caz

Recrutarea si selectia resurselor umane

Astfel, recrutarea reprezinta un proces de cautare, identificare, localizare si atragere a candidatilor potentiali din care se vor selecta cei mai competitivi si care corespund cel mai bine cerintelor si intereselor organizatiei. Totodata, recrutarea este un proces public prin care oferta devine cunoscuta celor interesati si reprezinta o comunicare in dublu sens : organizatie – candidat si candidat - organizatie.

Obiectivul fundamental al recrutarii permite identificarea unui numar suficient de mare de candidati care indeplinesc conditiile de a fi selectati. Recrutarea reprezinta preluarea efectiva din randul indivizilor selectonati, pe aceia ale caror cunostinte profesionale in domeniu, personalitate si aptitudini, corespund cel mai bine posturilor vacante scoase la concurs. Recrutarea de indivizi pentru unitatile si institutiile publice, trebuie sa aiba deci in vedere pe langa profesionalism, personalitatea si aptitudinile acestora.

Temperamentul este forma de manifestare ...

Alte referate despre: recrutarea si selectia resurselor umane, recrutarea si selectia resurselor umane studiu de caz, recrutarea si selectia resurselor umane referat

Comunicarea in institutiile publice

Managerul este persoana cu autoritate asupra unei organizatii sau a unei subunitati a acesteia si care trebuie sa isi asume una sau mai multe dintre functiunile manageriale identificate de H. Fayol: planificare, organizare, conducere, coordonare si control.

Alte referate despre: comunicarea in institutiile publice, comunicarea in institutii publice, comunicare in institutiile publice

Comunicare sociala

Oratoria si retorica sunt cele mai vechi exemple ale acestui tip de interventie asupra procesului de comunicare, dar putem da numeroase alte exemple de aplicatii moderne ale studiilor de comunicare in domenii precum publicitatea, relatiile publice, managementul organizatiilor etc.

Alte referate despre: comunicare sociala, comunicarea sociala, comunicarea sociala si politica prin mass-media

Limbaj si metalimbaj ca modalitati de comunicare

Astfel, prin "comunicare" seful intelege ca el vorbeste, celalalt asculta si executa, considerand "dispozitia"/"ordinul" comunicare unilaterala drept comunicare (bilaterala).Gandirea, ca proces logic, realizeaza legaturile dintre diferite notiuni, intrucat acestea nu pot exista separat, ci in sisteme de notiuni de forma piramidala, in care notiunile aflate pe o treapta mai inalta au un grad mai mare de generalizare si abstractizare. De aceea, gandirea lucreaza cu constructii mai complexe- judecatile, rationamentele, care se materializeaza in constructii lingvistice mai complexe decat cuvantul- propozitiile, frazele.

Alte referate despre: modalitati de comunicare, modalitati de comunicare nonverbala, modalitati de comunicare si informare pe internet

Rolul perceptiei in comunicare

Teoria perceptuala ne spune ca procesul de interpretare a mesajelor este complex si ca aceste scopuri sunt dificil de realizat.Perceptia a fost definita ca procesul prin care interpretam date senzoriale. Datele senzoriale ne parvin prin cele cinci simturi. Cercetarea a identificat doua tipuri de influente asupra perceptiei umane: influenta structurala si cea functionala. Influentele structurale sunt legate de aspectele fizice ale stimulilor la care suntem expusi, de exemplu, cu cat o serie de puncte sunt mai apropiate, cu atat mai mult ele dau impresia unei linii continue.

Alte referate despre: modalitati de perceptie in comunicare, perceptia in comunicare, diferente de perceptie in comunicare

Studiu de caz - Comunicare in presa economica

5.Prezentarea presupune un experiment pentru a intelege mai bine despre ce este vorba?
6.Prezentarea impune cu necesitate ca ea sa fie "vazuta" (diapozitiv, retroproiector, albume, fotografii)?
Daca la nici o intrebare raspunsul nu este pozitiv, solutia este comunicatul de presa: text scurt, cu informatii esentiale, trimis prin fax, e-mail, posta rapida.O conferinta de presa cu o informatie de interes, dar fara o implicatie de actualitate - lansarea unui produs, de exemplu- este o ocazie ce trebuie exploatata.

Alte referate despre: studiu de caz comunicarea cu presa in perioada crizei, studiu de caz comunicatul de presa, studiu de caz comunicare

Comunicarea cu persoanele cu dizabilitati

Comunicarea non verbal este comunicarea care nu foloseste cuvinte si prin care se exprima sentimente, emotii, atitudini. Chiar si fara cuvinte, noi comunicam prin ceea ce facem: modul cum stam sau cum umblam, cum ridicam din umeri sau facem un gest, cum ne imbracam, cum conducem o masina sau stam la birou, fiecare din acestea avand o semnificatie si comunicand o idee.

Alte referate despre: comunicarea cu persoane cu dizabilitati, comunicarea cu persoanele cu dizabilitati grave, comunicarea cu persoanele cu dizabilitati in asistenta sociala

Recrutarea si selectarea personalului

In concluzie, pentru recrutarea si selectia personalului este necesar sa se realizeze cu prudenta si doar cu ajutorul unui cadru specializat. Principalul scop al acestor procese este de a determina cel mai inalt nivel calificativ la care se poate angaja un candidat la postul cuvenit. Fiecare din aceste procese indeplineste acest obiectiv propus, mai mult sau mai putin. De aceea si fiecare intreprindere isi alege candidatii la post in asa fel incit sa-si satisfaca cerintele propuse.

Alte referate despre: recrutarea si selectia personalului, recrutarea si selectia personalului referat, planificarea resurselor umane recrutarea si selectia personalului

Rolul calculatorului in comunicarea elevilor

Comunicarea este un ansamblu de actiuni care au in comun transmiterea de informatii sub forma de mesaje, stiri, semne sau gesturi simbolice, texte scrise intre doua persoane, numite interlocutori, sau mai formal, emitator si receptor.Termenul de comunicare este legat de existenta noastra ca oameni, mai apoi ca societate, fiindca fiintele umane si comunicarea sunt interdependente. Fara comunicare si limbaj noi ca fiinte ce interactionam si relationam in cea mai mare parte, sau chiar in intregime prin actul comunicari, existenta noastra pe pamant ar fi inutila.

Alte referate despre: comunicarea elev profesor, comunicarea elev-elev, calculatorul in viata elevului

Tehnici de comunicare folosite in consilerea psihologica

Analiza limbajului non-verbal si paraverbal.
Este invitat sa ia loc. Privirea sa, un pic tulbure, fixeaza consilierul si ramane asa pe tot parcursul sedintei, acest lucru vorbind despre starea de alerta, de tensiune, a pacientului....
"In decursul intregii istorii, oamenii au fost preocupati de gesturile ochilor si de efectul acestora asupra comportamntului uman. Cu totii folosim fraze ca "L-a strapuns cu privirea", "Are ochii mari ca de copil".

Alte referate despre: tehnici de comunicare folosite iin activitatea de relatii cu publice, tehnici de comunicarea in psihologie, tehnici de comunicare interpersonala in grup-referat psihologie
Referate afisate : 17
Medie note: 8.84 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.