Conditii de echilibru si miscare centrul de greutate

Conditii de echilibru si miscare - centrul de greutate

1. Situatii de miscare
In practica intinlim situatii in care miscarea unui corp nu poate fi redusa la miscarea unui punct material in care ar fi concentrata intreaga masa a corpului.
Ganditi-va la deschiderea sau inchiderea unei usi, a unei ferestre, la miscarea unui surub, la cea a unui titirez sau la miscarea Pamantului in jurul propriei axe (miscare ce conduce la alternarea zilelor cu noptile) etc.
In toate aceste cazuri apar miscari de rotatie a corpurilor in jurul unui ax, astfel in incat fiecare punct al corpului executa miscari circulare ale caror centre sunt situate pe ax.
In astfel de situatii, conditia ca, la echilibrul corpului sub actiunea unui sistem de forte, acestea sa fie coplanare si sa aiba suma nula nu mai este suficienta.
Fie un echer usor de plastic pe care-l sustinem cu mana. In doua gauri A si B, prevazute in echer, prindem doua fire orizontale trecute pe scripeti S1 si S2. De celelalte capete ale firelor suspendam mase marcate de greutati egale si mult mai ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 10608
Materia: Fizica

Determinarea coeficientului elastic

Rezultatul contactului dintre corpuri poate fi deformarea acestora (efect static). Aceasta deformare poate fi plastica sau elastica. Plastica este atunci cand corpul, dupa ce forta nu mai actioneaza asupra lui, nu mai revine la forma initiala si este elastica, atunci cand corpul revine la forma initiala dupa ce forta nu mai actioneaza asupra lui.

Alte referate despre: determinarea coeficientului elastic, determinarea coeficientului de elasticitate a unui resort la alungire, determinarea coeficientului de elasticitate al unui resort

Miscarea circulara

Perioada se masoara in secunde;frecventa de rotatie, sau turatia, reprezinta numarul de rotatii complete efectuate in unitatea de timp (rot/ s). Cea mai simpla si mai importanta miscare curbilinie este miscarea circulara, miscare in care traiectoria punctului material este un cerc.v = viteza liniara sau tangentiala este data de variatia coordonatei curbilinii a mobilului in timp

Alte referate despre: miscarea circulara uniforma, miscarea circulara, miscarea circulara uniforma referat

Miscarea pe verticala

Cateva masuratori ale acceleratiei cu care cad corpurile la suprafata Pamantului au aratat ca marimea acesteia difera (nu prea mult) de la un punct la altul.Cateva dintre cauzele acestor variatii sunt : Pamantul nu este fix ,ci are o miscare de rotatie diurna in jurul unei axe proprii ce trece prin cei doi poli geografici.Din acest motiv ,corpurile legate de Pamant sunt antrenate intr-o miscare circulara si asupra lor se exercita forte de inertie.

Alte referate despre: miscarea pe verticala, miscarea pe verticala cu frecare, miscare pe verticala

Miscare si repaos

"A vedea in miscarea planetelor,pietrelor si mareelor
doar exemple de miscare a unui punct mobil,conform unei legi,constituie o abstractizare,calitatiile obiectelor curente fiind reduse la proprietatiile primare de masa,pozitie si timp."
Ernest H.Hutten
Obiectele se misca pentru ca alte obiecte le imping sau le trag.O data ce se afla in miscare,pot incetini,accelera sau isi pot schimba directia daca o forta actioneaza asupra lor.In caz contrar,ele isi continua deplasarea.Notiunea de miscare,omul o leaga in mod spontan de aceea de efort.Cand se afla asezat in orice pozitie,el se considera in repaus.

Alte referate despre: miscare si repaos, miscarea si repaosul, reper traiectorie miscare si repaos

Fenomene mecanice - miscare repaus

-Substanta sau materia este tot ceea ce ne inconjoara ca o realitate obiectiva, independenta de constiinta noastra dar reflectata de aceasta.

Alte referate despre: fenomene mecanice miscare si repaus, fenomene mecanice-miscarea si repausul, plan de lectie fenomene mecanice miscare si repaus

Verificarea greutatilor de lucru

Greutatile de lucru sunt greutatile (masele) utilizate in mode curent la aparatele de cantarit din laboratoare, industrie, comert, gospodarii etc.
Nota:obiectul prezentelor detalii il formeaza "masele de lucru".Deoarece in limbajul curent in loce de "mase" se foloseste termenul de "greutati", in prezentele detalii se va utiliza numai acest termen.

Alte referate despre: norme pentru verificarea greutatilor de lucru, greutati de lucru, lucru mecanic efectuatde greutate

Echilibrul corpurilor

Un corp care are o miscare de translatie cu viteza constanta (sau nula) se afla in stare de echilibru de translatie. Cand un corp solid se roteste neuniform, dar nu se translateaza, sau simultan, se roteste neuniform si se translateaza uniform, solidul se afla in echilibru de translatie.

Alte referate despre: echilibrul corpurilor, referat echilibrul corpurilor, echilibrul corpurilor in camp gravitational

Casatoria - Definitii si conditii de fond la incheierea ei - Aspecte teoretice

Actul juridic al casatoriei nu poate fi considerat un contract, intrucat :
-viitorii soti urmaresc un scop comun, in timp ce, in cazul unui contract, scopurile urmarite de parti sunt diferite ;
-casatoria nu poate fi afectata de anumite modalitati, care sunt specifice contractului ;

Alte referate despre: conditii de fond la incheierea casatorie, conditii de fond la incheierea contractului individual de munca, conditiile de fond la incheierea casatoriei

Centrul Medical Sanitas

Centrul Medical "Sanitas" este o organizatie cu capital integral privat, care functioneaza ca o societate de binefacere. Scopul acestei unitati sanitare este sa sprijine activitatea de ajutorare medicala si sociala a populatiei. De asemenea, 15-20% din pacienti vor fi consultati si tratati gratuit. Situatia actuala a sistemului sanitar este una de criza. Pacientii si profesionistii din domeniul sanatatii mintale sunt adesea stigmatizati. Este absolut necesar a se lua masuri de imbunatatire a situatiei,din acest motiv consideram necesar organizarea Centrului Medical "Sanitas". Acesta aduce sanatatea mintala mai aproape de comunitate, nu doar in orase dar si in zonele rurale. Multi pacienti care sufera de o tulburare mintala vor putea fi tratati la domiciliu.

Alte referate despre: centrul medical sanitas, managementul centrului medical, centrul medical roman

Miscarea naturala a populatiei

Utilizarea intregii populatii pentru exprimarea intensitatii divortialitatii nu se justifica suficient deoarece nu intreaga populatie poate participa, potential, la constituirea masei divorturilor. Ca urmare, se recomanda ca numarul divorturilor sa se coreleze cu efectivul populatiei casatorite, exprimand mai corect intensitatea fenomenului.

Alte referate despre: miscarea naturala a populatiei, miscarea naturala a populatiei in balti, evolutia numerica si miscarea naturala a populatiei

Infiintarea unei plantatii de mar in sistem intensiv pe o suprafata de 2,5 ha in conditiile zonei Resita

Factorii social-economici sunt:
- apropierea de pieţe de desfacere interne sau posibilitatea unei desfaceri externe;
- asigurarea forţei de muncă în tot timpul anului, ieftină;
- asigurarea căilor de acces, accesibile tot timpul anului;
- lucrările de îmbunătăţiri funciare să fie puţine, iar valoarea lor să fie mică;
- posibilităţile de aducţiune a apei pentru irigare şi tratamente fitosanitare, să fie eficiente din punct de vedere financiar;
- distanţă corespunzătoare de sursele de poluare care pot afecta calitatea fructelor, impuse de normele sanitare;
- asigurarea unui parc de maşini, dotat corespunzător, gata în orice moment pentru intervenţii.

Alte referate despre: infiintarea unei plantatii de mar in sistem intensiv, infiintarea unei plantatii de prun, infiintarea unei plantatii pomicole

O calatorie spre centrul pamanatului de Jules Verne

Echipa aproape ajunge la destinatie, cand deodata accesul le este barat de un bloc imens de roca. Cei trei hotarasc sa il distruga cu ajutorul explozivului, desi stiu ca explozia ar putea avea consecinte ingrozitoare. In final, profesorul Lidenbrock si insotitorii sai sunt aruncati inapoi la suprafata chiar de o astfel de eruptie vulcanica, ajungand cu bine acasa la Hamburg.

Alte referate despre: o calatorie spre centrul pamanatului de jules verne, o calatorie spre centrul pamanatului de jules verne rezumat, rezumat o calatorie spre centrul pamantului de jules verne

Caracterizare Gavrilescu - conditia tragica a acestuia

Supus la inceput probei alegerii tigancii dintre trei fete, el greseste, gestul sau simbolizand de fapt acel moment al propriei existentei, in care a ales viata alaturi de Elsa, renuntand la marea lui iubire, Hildegard. Amintirea acestei “tragedii”, dupa cum recunoaste insusi eroul, apare obsedant pe tot parcusul itinerariului acestuia in bordeiul tigacilor, sugerand adevarata problematica a personalitatii si, prin evolutia intamplarilor, a intregii sale vieti: frica. Teama de a-si infrunta propriul destin este pusa in evidenta si de catre fete: “radem ca ti-a fost frica”, “ii este frica”.

Alte referate despre: conditia tragica a jocului, conditia tragica la tiganci, conditia tragica a omului de geniu

Conditia juridica a sclavilor in dreptul roman

Conditia juridica a sclavilor in dreptul roman
Aceasta se concretiza prin trei caractere: caracterul exclusiv (patria potestas era deţinută numai de către pater familias), caracterul perpetuu (faptul că puterea părintească era exercitată de către pater familias până la moartea acestuia, fiul familiei rămânând persoană alieni iuris) şi caracterul nelimitat (se definea prin faptul că pater familias poate dispune în mod nemijlocit asupra fiului său şi a bunurilor sale). Aşadar status familiae reprezintă o calitate importantă a personalităţii, având în vedere că cea de-a treia caracteristică a puterii părinteşti cu privire la persoana lui filius nu îl deosebea cu mult de situaţia sclavului.

Alte referate despre: conditia juridica a sclavului in dreptul roman, conditia juridica a sclavilor in dreptul roman, conditia juridica a sclavului

Miscarea si alimentatia, factori de mentinere

Miscarea si alimentatia, factori de mentinere - Istoria societatii omenesti consemneaza prezenta practicarii exercitiilor fizice in viata sociala a tuturor oranduirilor sociale. Aceasta prezenta chiar daca in unele stadii ale dezvoltarii societatii omenesti avea un caracter mai restrans, iar in altele mai larg, a fost permanent legata de ideea perfectionarii omului din punct de vedere fizic si corporal, ca element important al societatii, al pregatirii pentru exigentele vietii sociale.Miscarea si alimentatia, factori de mentinere

Alte referate despre: miscarea si alimentatia factori, cultura ca factor de mentinere a identitatii unei colectivitati, selectia naturala - factor de mentinere a echilibrului ecologic

Conditia de neutralitate

Conditia de neutralitate
Corupţia este un fenomen social grav, cu o amploare deosebită, cu forme variate şi complexe, manifestate până la cele mai înalte niveluri ale societăţii. Ea reprezintă o ameninţare majoră pentru democraţie, constituind o negare a drepturilor omului şi o încălcare a principiilor democratice, pentru echitatea socială şi pentru justiţie, erodând toate principiile punând în pericol dezvoltarea economică şi socială.

Alte referate despre: conditia de neutralitate, conditia de neutralitate a expertului si consilierului de specialitate, conditia omului de geniu
Referate afisate : 17
Medie note: 8.12 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.