De la celula lui volta la bateriile cadmiu nichel

De la celula lui Volta la bateriile Cadmiu-Nichel

De la celula lui Volta la bateriile Cadmiu-Nichel - Thales din Milet, care era socotit unul din cei sapte mari intelepti ai lumii antice, a observat, intre altele proprietatea chihlimbarului de a atrage firisoare de paie cand este frecat (cel mai vechi caz cunoscut de producere a electricitatii statice) .

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 1543
Materia: Fizica

Electricizarea

Iniţial nu se remarcă nici un fel de interacţiune între plăcuţa şi corpurile de probă. După frecarea plăcuţei, aceasta atrage corpurile de probă.
Starea iniţală a plăcuţei o vom numi din punct de vedere electric stare neutră, iar starea în care trece după frecarea cu materialul textil o vom numi stare electrizată.

Alte referate despre:

Acumulatori cu Plumb

Cei mai multi istorici situeaza inventia bateriei in jurul anului 1800, atunci cand experimentele lui Alessandro Volta au generat curent electric din reacţii chimice între elemente diferite. Pila voltaica originală folosea discuri din zinc si argint si un separator poros dintr-un material nonconducator, saturat de apa sărată. Experimentele cu diferite combinaţii de metale si electroliti au continuat in următorii 60 de ani.

Alte referate despre: acumulatorul cu plumb, acumulator cu plumb, acumulatorul de plumb

Baterii si celule de combustie

În timpul utilizarii pilei, hidrogenul format pe tija de carbune
trebuie înlaturat deoarece altfel ar reduce eficienta pilei. O
substanta chimica numita polizator (în acest caz, dioxid de mangan)
înlatura produsul nedorit. Bateriile reîncarcabile ale celor mai multe
masini au pile electrice bazate pe tipul cu Pb si acid, inventat în
1860 de Gaston Plante. Electrozii de Pb si dioxid de Pb sunt imersati
în acid sulfuric diluat. În timpul utilizarii, ambii electrozi sunt
înveliti în sulfat de Pb. Pb si dioxidul de Pb sunt reformati în
timpul reâncarcarii. Pilele au cadmiu-nichel reîncarcabile au ca
electrolit electrozi de hidroxid de nichel. Aceste pile pot înlocui
pilele uscate obisnuite si sunt folosite la unele lanterne, unelte si
alte aparaturi de uz casnic "fara cordoane".

Alte referate despre: baterii si celule de combustie, baterii si celule de combustibil, celule de combustie

THALES DIN MILET

Sagacitatea lui Thales este pusă şi în slujba colectivităţii; el este însărcinat să proiecteze abaterea cursului unui râu – ceea ce ne face să bănuim că era şi un „inginer” priceput.

Alte referate despre: thales din milet, thales din milet referat, referat thales din milet

Thales din Milet

Thales din Milet a fost un filozof grec care a trăit între anii 624 – 546îen. Deşi nici una dintre scrierile lui nu a fost găsită, cunoaştem munca sa din scrierile altora. Thales din Milet este considerat tatăl ştiinţelor în Grecia, matematician şi filozof. El este prima persoană care şi-a pus întrebări despre natura universului şi a dat răspunsuri care nu luau în considerare zeii şi demonii. Renunţarea la mitologie a fost un pas crucial în gândirea ştiinţifică şi a condus la o explozie intelectuală care a durat sute de ani.

Alte referate despre: referat despre thales din milet, referate thales din milet biografie, viata si activitatea lui thales din milet

Germanos

- Produse digitale
Camere video
Camere foto
MP3 player-e

Telefoane fara fir
- Jocuri video
- Cartele detelefoane fixe si Internet

Avantajele de a fi client Germanos
- Siguranta-limporturi legale,calitate, garantie conform legislatiei romane, service autorizat de marii producatori
- Profesionalism-personal inalt calitativ, experienta in vanzarea telefoniei mobile si a produselor tehnologice dovedita atat pe piata romaneasca, cat si la nivelul Europei Centrale si de Sud-Est.
- Gama larga de produse-o mare varietate a modelelor de telefoane mobile, de accesorii pentru telefonia mobila si de produse tehnologice-adaptate fiecarei nevoi,fiecarui consumator
- Accesibilitate-cele mai bune locatii din tara, atmosfera prietenoasa si cel mai bun service.

Grupul de Companii Germanos ramane fidel valorilor sale fundamentale care ii conduc activitatea de 25 de ...

Alte referate despre: referat germania, germania, capitala germaniei

Cand a fost inventata bateria

Dar practic, electricitatea a început să fie folosită, într-un mod limitat, între anii 1850-1900. De exemplu, la expoziţia internaţională de la Paris din anul 1900, una dintre principalele atracţii a fost un pod peste râul Sena, luminat electric.

Alte referate despre: cand a fost inventata bateria elctrica, cand a fost inventat telefonul, cand a fost inventata roata

Celula vegetala

Proteinele ocupa locul central datoritadublei lor calitati, aceea de caramizi constitutive a organitelor celulare si decatalizatori enzimatici a tuturor reactiilor biochimice din organismul viu. Seapreciaza ca o anumita celula contine atatea protein-enzime cate reactii chimicesunt necesare proceselor vitale specifice celulei respective (DICULESCU si DOINA ONICESCU, 1983).

Alte referate despre: celula vegetala, celula vegetala referat, referat celula vegetala

Nichelul

Stare naturala, raspandire in natura

Nichelul este un metal raspandit in diverse produse chimice si aliaje constituind circa 0,008% din scoarta pamantului. De asemenea se gaseste in cantitati mari in nucleul Pamantului, in proportie de 10%, aceste resurse fiind incaccesibile. Se gasestie si in apele marilor si oceanelor dizolvate aproximativ 8 miliarde tone. Nichelul se gaseste de asemenea in milerit(combinatii nichel-sulf), nichelina(nichel-arsenic), gersdarffit(nichel-sulf-arsenic), pentlandit(sulfuri de nichel-fier:[(NiFe)9S8]).Principalele zone in care se gaseste sunt:Rusia, Australia, Noua Caledonie, Cuba, Canada, Indonezia, Africa de Sud, SUA. Rusia detine aproximativ 40% din cantitatea ni nichel accesibila(in Siberia), iar Canada(Sudbury) detine 30%, constatandu-se ca aceasta provide de la un meteorit care a lovit Pamantul cu foarte mult timp in urma.

Alte referate despre: nichel, nichelul, metale aluminiu titan nichel

Celula procariota-eucariota

Se caracterizează printr-o stare coloidală de gel permanent, stare care exclude existenţa curenţilor citoplasmatici şi asigură menţinerea structurii nucleului care este lipsit de membrană limitantă.
Celula nu posedă organite înconjurate de membrane; la unele bacterii membrana plasmatică formează mezosomi care au rol în respiraţia celulară şi în ancorarea moleculelor de ADN.

Alte referate despre: celula procariota eucariota, celula procariote eucariote, celula procariota - eucariota

Celula animala ca sistem biologic

Membrana nucleara este dubla, foita din interior este cea care margineste carioplasma, cealalta foita face legatura cu carioplasma. Are o serie de spatii de comunicare cu citoplasma care se numesc spori nucleari.Nu este format din cromatina care formeaza cromozomi.In nucleu exista nucleoli care contin ARN.ARN-ul este format dintr-un singur lant polinucleotidic, acid fosforic,riboza si baze azotate.Este de 3 tipuri :ARNr, ARNm, ARNt.Cromatina nucleara (carioplasma ) se formeaza in interfaza si se prezinta sub forma unor filamente rasucite, fixate pe membrana nucleara, La inceputul diviziuni celulare cromatina se ingroasa formand cromozomii.

Alte referate despre: celula animala, celula vegetala si celula animala, celula animala si vegetala

Celulele stem

Celulele stem - „Medicina viitorului sta in celulele stem”, spun oamenii de stiinta din intreaga lume. Fiind deja identificate in corpul uman, este o chestiune de timp pana cand vor putea fi utilizate ca metoda de terapie, mai spun cercetatorii, care dedica celulelor stem o mare parte din studii.

Alte referate despre: celulele stem referat, celule stem referat, celule stem

Neuronul - celula cheie in organism

Neuronul este celula care coordoneaza cea mai mare parte din activitatea reflexă a organismului... fără neuroni,, nu am gândi,, nu am simţi.. practic nu am trăi..
De aceea putem spune ca neuronul este celula“cheie “ din organismul nostru.

Alte referate despre: neuronul celula cheie in organism, neuron celula in organism ro, metode de prevenire a imbatranirii celulelor sau a organismelor

Mecanismele diviziunii celulare si testarea unor substante care pot influenta

Sunt studii care arată că o parte a materialului nuclear intră în compoziţia cromozomilor iar condensarea parţială a lor s-ar datora depunerii de ARNn. La începutul profazei, sau înaintea acesteia, centrozomul constituit din doi centrioli (diplozom), se înconjoară de aster şi se dedublează. Cei doi centri celulari rezultaţi, fiecare alcătuit din doi centrioli, se îndepărtează unul de altul şi se plasează la cei doi poli opuşi ai celulei. În jurul fiecărui diplozom se dispun fibre ce constituie asterul.

Alte referate despre: mecanismele diviziunii celulare, mecanismul diviziunii celulare, substante care pot fii atat solide cat lichide

Celula animala

Privita intr-un microscop normal membrana apare ca un contur subtire si intunecat in jurul celulei. Dar cu ajutorul microscopului electronic pot fi vazute lucruri de mii de ori mai mici. Astfel membrana va aparea ca un mozaic, fiind alcatuita din trei straturi; stratul extern si cel intern sunt formate din lipide (substante chimice asemanatoare grasimilor), iar cel din mijloc e alcatuit dintr-un alt tip de molecule, proteine.Mai ales in acest strat de proteine se afla “usile” si “pompele” care permit schimbul de substante.

Alte referate despre: celula animala referat, celula animala si celula vegetala, celula animala desen

Nichelul - prezentare

Nichelul este elementul chimic cu numarul atomic 28 situat in grupa a VIII-a secundara, perioada a 4a fiind un metal de tranzitie.Nichelul are simbolul Ni, iar denumirea sa provine din limba greaca Nickel cea ce inseamna “diavol”.A fost descoperit in anul 1751 de catre Alex Cronstedt.

Stare naturala, raspandire in natura

Nichelul este un metal raspândit în diverse produse chimice şi aliaje constituind circa 0,008% din scoarţa pământului. De asemenea se gaseste in cantitati mari in nucleul Pamantului, in proportie de 10%, aceste resurse fiind incaccesibile. Se gasestie si in apele marilor si oceanelor dizolvate aproximativ 8 miliarde tone.

Nichelul se gaseste de asemenea in milerit(combinatii nichel-sulf), nichelina(nichel-arsenic), gersdarffit(nichel-sulf-arsenic), pentlandit(sulfuri de nichel-fier:[(NiFe)9S8]). Principalele zone in care se gaseste sunt:Rusia, Australia, ...

Alte referate despre: referat nichel, nichel referat, crom nichel

Celula animala/vegetala poza

Referatul contine desenele celor doua tipuri de celule - diferenta dintre celula animala si cea vegetala.

Alte referate despre: celula animala vegetala, fotografie structura celulelor animala vegetala, celula animala vegetala curiozitati
Referate afisate : 18
Medie note: 8.01 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.