Denumiri pentru femeie in islam

Femeia in Islam

In islam,locul femeii este foarte clar definit si este foarte important in viata islamica.Ea este in primul rand om si locul sau este foarte clar precizat in Quran,ea impune respect,este cea care da nastere,care are grija de educatia copiilor,are grija de casa si este intotdeauna echilibrul intr-o familie.

Daca stam sa analizam lucrurile la adevarata lor valoare,islamul i-a oferit femeii cea mai inalta valoare pe care vreuna dintre religii a oferit vreodata.Daca privim la crestinism,femeia este considerata vinovata de toate relele din lume ,ea nu are voie sa intre in altar fiind considerata pagana si toata viata ea este acuzata de purtarea pacatului originar inca de la facerea lumii,de la Eva.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 384
Materia: Istorie

Islamul

"in numele lui Dumnezeu cel milostiv si indurat, lauda lui Dumnezeu,
Domnul veacurilor, cel milostiv si indurat, ce domaneste in ziua
judecatii...pe tine te slujim, tie iti cerem ajutor, condu-ne pe
drumul cel drept, Domnul celor de care te-ai indurat si nu asupra
celora pe care esti infuriat si nici al celor rataciti"

Alte referate despre: islamul referat, islamul, islamul-istorie si realitate contemporana

Istoria femeii in America

Teologia crestina timpurie a sutinut si perpetuat aceste puncte de vedere. Sf. Jerome ,un preot latin al Bisericii Crestine a spus: “Femeia este poarta diavolului, calea malefica , intepatura sarpelui, intr-un cuvant un obiect periculos”, Thomas Aquinas , teolog crestin din sec. XIII a spus ca femeia a fost creata sa fie sclava barbatului ,ca rolul ei unic este in procreatie…deoarece pentru alte scopuri barbatii pot fi ajutati cu un mai mare succes de catre alti barbati.

Alte referate despre: istoria femeii in america, istoria femeii, referat istorie - razboiul din america latina

Expansiunea Islamului

Una dintre marile religii ale lumii, islamul a fost raspandit cu ajutoul fortei armatelor din Spania pâna in India . Intr-un timp mai scurt de un secol a aparut in urma sa o cultura extraordinara . Arabia era in mare parte alcatuita din desert in secolul al VII-lea e.n. iar in pustiurile sale traiau triburi nomande . Pe tarmul Marii Rosii si Oceanul Indian se gaseau zone fertile cu multe asezari infloritoare.

Alte referate despre: expansiunea islamului, expansiunea islamica, islamul si expansiunea araba

Discursuri despre femeie in Romania dintre cele doua razboaie mondiale

Mai important insa e altceva: faptul ca el reuseste, macar la anumite nivele, sa instituie o criza a reprezentarilor sociale traditionale ale feminitatii, cheama femeia sa invete rolul de "cetateanca", o introduce in arena competitiei sociale si propune o rediscutare a contractului civic si politic tocmai in momentul in care un stat monopolizat de barbati isi afiseaza forta sa juvenila.

Alte referate despre: referat emanciparea femeii in timpul si dupa primul razboi mondial, emanciparea femeii, drepturile femeii

Femeia in antichitate

Principala ocupatie a femeii era ingrijirea casei si cresterea copiilor, insa femeile sarace erau nevoite sa si munceasca pentru a putea trai. Femeile sclave lucrau ca servitoare sau ca menajere personale ale doamnelor din clasele superioare. Sclavii nu aveau drept de casatorie din punct de vedere legal, dar le erau permise relatiile sexuale in scop de procreare (copiii cu ambii parinti sclavi erau tot sclavi).

Alte referate despre: femeia in antichitate, femeia in antichitate referat, statutul femeii in antichitate

Morala Religioasa si Femeia

Din cauza pacatului unii oameni nu-si pot trai viata.Cuvintul « viata » inseamna existenta si insusi dreptul la existenta,impreuna cu toate binecuvintarile legate de ea.Conform Bibliei,neamul pamintesc este bolnav corporal si spiritual.

Alte referate despre: morala religioasa si femeia, constiinta morala religie, norme morale religioase juridice diferente

Islam - credinta si ritual

Călăuzit de un admirabil instinct politic, Muhammad nu şi-a instalat capitala statului său teocratic la Mecca ; după pelerinaj, el s-a întors la Medina . Mânat parcă de o presimţire, merge în martie 632, în ultimul lui pelerinaj la Mecca; cu acest prilej prescrie în amănunt ritualurile pentru „hagg”, ritualuri respectate până azi . Reîntors la Medina, moare la 8 iunie 632, în braţele soţiei lui favorite, Aişa, una din cele nouă soţii pe care şi le-a luat după moartea primei soţii, fiica lui Abu- BaKr, care avea să devină succesor (Khalifa) al profetului.

Alte referate despre: islam - credinta si ritual, preview referat islam - credinta si ritual, credinta islamica

Gib I.Mihaescu - Femeia de ciocolata

Fugind de realitatea care nu-I convine, Negrişor se refugiază în imaginaţie, în închipuire. Întâi îşi închipuie că îl azvârle pe Modreanu în abisul care se deschidea de la fereastra domnişoarei Eleonora şi unde un monstru metalic, un ferăstrău, îşi va isprăvi victima: ,, Un gând amarnic îl obseda de când cu priveliştea ferăstroaiei… îi plăcea să vadă în închipuire pe Modreanu, legat butuc dinaintea dinţilor de metal.”

Alte referate despre: gib mihaescu femeia de ciocolata, femeia de ciocolata rezumat gib i mihaescu, femeia de ciocolata rezumat pe scurtgib i mihaescu

Statutul juridic al femeii in dreptul modern

În dreptul românesc primele acte normative cu caracter modern, inspirate de Codul napoleonian şi de cel austriac sunt: Codul Caragea şi Codul Calimach (1817).

Alte referate despre: statutul juridic al femeii in dreptul musulman, statutul juridic al femeii, statutul juridic al femeii in legiuirea caragea

Femeia in creatia eminesciana

Valorificarea impresionanta a sensibilitatii iubirii din care se desprinde divin chipul femeii, reiese in mod profund din opera lui Eminescu. Pornind de la afirmatia ce ii apartine lui Eugen Lovinescu, conform careia Eminescu a fost saturnul poeziei lirice filozofice, putem dezvolta transpunand importanta operei ce poarta semnatura poetului in propria-i universalitate.

Alte referate despre: femeia in creatia eminesciana, chipul femeii in creatia eminesciana, chipul angelic al femeii in creatia eminesciana

Femeia moderna si criza de timp

A fi stapana pe timpul tau inseamna sa traiesti in armonie si echilibru cu tine insati, dar si cu lumea din care faci parte. Este bine sa facem o lista cu prioritati. Este evident ca nu exista solutii fara compromisuri. Trebuie sa invatam sa spunem NU, dar sa refuzam politicos. Este evident ca nu le putem face pe toate. Omul macinat de sentimentul vinovatiei este irascibil, vulnerabil, obosit, fara randament, dezorientat temporal.

Alte referate despre: femeia moderna referat, femeia moderna, statutul femeii moderne

Dar-al-islam

Guvernele ce controleaza dar al-Harb, adica tarile ne-islamice, nu sunt "autorizate" in mod tehnic sa conduca, pentru faptul ca autoritatea lor nu provine de la Dumnezeu-Allah . In continuare aduce un lucru foarte interesant prin afirmatia sa: "... modern secular governments in the Middle East are not sufficiently Islamic to be considered a part of dar al-islam (remember, it doesn't matter what most people believe, but rather the existence of Islam as the guiding force of government and law).

Alte referate despre: fuga-i rusinoasa dar e sanatoasa eseu, i agarbiceanu- darul lui mos miron, proverbul fuga-i rusinoasa dar e sanatoasa

Imaginea femeii in perioada interbelica

Romanul „Ultima noapte...” este povestea unei iubiri neîmplinite, măcinate de gelozie şi care se consumă pe fondul dramatic al Primului Război Mondial. Ştefan Gheorghidiu se căsătoreşte din dragoste cu Ela, colegă de facultate, pe care o vede ca pe o fiinţă perfectă şi cu care trăieşte la început o viaţă liniştită şi modestă, până când o moştenire neaşteptată venită din partea unui unchi bogat modifică felul de viaţă al celor doi. Contactul cu lumea opulentă, mondenă, a burgheziei, trezeşte în Ela înclinaţii frivole, aşezând între roi un proces de înstrăinare ireversibil. Avem de-a face cu o confruntare între două sensibilităţi: a bărbatului-gravă, problematică, disperată şi a femeii-ascunsă, superficială, uşuratică.

Alte referate despre: imaginea femeii in perioada interbelica, imaginea femeii in perioada interbelica-enigma otiliei, imaginea femeii din perioada interbelica

Femeia in literatura

Atunci ALBERARD a convins-o pe HELOISE sa intre la manastire . DANTE 1265-1321,cel mai mare poet al Italiei s-a indragostit la 9 ani de o fata de varsta lui, BEATRICE PORTINARI pe care o va iubi inflacarat si pur pana la moartea acestuia si dincolo de ea, ridicandu-I prin DIVINA COMEDIE cel mai maret monument literar inchinat unei femei .

Alte referate despre: femeia in literatura romana, femeia in literatura, conditia femeii in literatura
Referate afisate : 15
Medie note: 8.39 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.