Dezumanizarea lui stavrache pentru bani

Dezumanizarea lui Stavrache

Dezumanizarea lui Stavrache - Temperament de ţinuta clasica, desăvârşit arhitect al construcţiei dramatica, observator profund şi minuţios al realităţilor sociale autohtone, creator al unor memorabile tipuri, Caragiale a ridicat teatrul românesc la nivelul european.

In comediile sale („O noapte furtunoasa”, „Conu Leonida faţa cu reacţiunea”, „O scrisoare pierduta”, „D-ale carnavalului”), satirizează moravuri politice si familiale, utilizând cu remarcabil efect comicul de situaţie şi limbaj, expresia stereotipa definitorie, umorul (inclusiv cel absurd). Instantaneele în proză, cu adresă critică („Schiţe uşoare”, „Momente”, „Schiţe nouă”), prelungesc si dezvoltă tipologia de mare diversitate a comediilor, ţintind cu precădere orizonturile micii burghezii.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 22kb
Downloads: 8544
Materia: Romana

Dezumanizarea lui Stavrache

Desi, din punct de vedere al legii, el a intrat legal în stăpânirea averii fratelui său, Stavrache este chinuit de gândul că fratele său s-ar putea totuşi întoarce şi atunci el ar putea pierde averea câştigată atât de uşor. Stavrache este navalit de coşmaruri prin care fratele sau se intoarce si mereu poarta o lupta cu acesta pentru supravietuire.

Alte referate despre: dezumanizarea lui stavrache, dezumanizarea personajului stavrache, dezumanizarea lui stavrache pentru bani

In vreme de razboi - caracterizare Stavrache

Stravache avea han “era un om bun,multumit si cu dare de mana”, lacomia sa duce personajul nostru la nebunie, practic la drama sa.Personajul trece printr-o serie de visuri chinuitoare care devin mai intai obsesii, iar apoi in cojmaruri.Cojamrurile il terorizeaza iar pornirile lui sunt criminale. Stavrache cade intro stare de apatrie, tensiune sa sufleteasca ducand atat la stari violente cat si la stari apatice.

Alte referate despre: in vreme de razboi caracterizare stavrache, in vreme de razboi - caracterizare stavrache, in vreme de razboi-caracterizare stavrache

Comediile lui I.L. Caragiale

Impersonalitatea în artã existã şi în alte opere : « Murillo a zugrãvit madone, dar a zugrãvit şi copii murdari şi zdrenţuroşi, care mănâncă pepene. Poate zice cineva că madonele lui Murillo se ţin de adevãrata picturã, iar acei copii zdrenţuroşi ar fi prea triviali pentru artã ?

Alte referate despre: comediile lui ion luca caragiale, comediile lui i l caragiale, comedii de ion luca caragiale

In vreme de razboi - momentele subiectului

Tema nuvelei este obsesia. Firul epic urmeaza linia unei compozitii clasice (expozitie, punct culminant si deznodamant), iar cele trei capitole, urmarind cresterea obsesiei lui Stavrache si transformarea ei in nebunie, creeaza o tipologie si compun un destin uman tragic aflat sub stapanirea neiertatoare a unei tare ereditare (defect congenital).

Alte referate despre: in vreme de razboi momentele subiectului, in vreme de razboi-momentele subiectului, in vreme de razboi momentele subiectului pe scurt

Ion luca Caragiale

1867 - 1868 Perioada neclara in existenta viitorului scriitor. Biografii lui sustin ipoteza ca ar fi urmat cursurile clasei a V-a liceale, la Bucuresti.

1868 - 1870 Fascinat de timpuriu de teatru, se inscrie la cursul de mimica si declamatie tinut la Conservatorul bucurestean de unchiul sau Costachi Caragiali, actor si autor dramatic cunoscut in epoca. In toamna anului 1868 il cunoaste pe M. Eminescu, pe atunci sufleur in trupa lui Mihail Pascaly.

Alte referate despre: ion luca caragiale, date despre ion luca caragiale, rezumat o scrisoare pierduta de ion luca caragiale

I.L.Caragiale viata si opera

In 1894 ajunge pentru scurt timp patron al "Berariei Academice".In 1905 se stabileste definitiv la Berlin unde incepe sa scrie “Titircă, Sotirescu & C-ie” in care apar personaje din "O scrisoare pierduta"si din "O noapte furtunoasa".ultimul sau volum apare in anul 1910 si se numeste "Schite noua".
In perioada 9-22 iunie Ion Luca Caragiale moare in locuinta sa din Berlin.este adus acasa de-abia in noiembrie si este inmormantat la cimitirul Serban-Voda.

Alte referate despre: ion luca caragiale viata si opera, i l caragiale viata si opera, ion luca caragiale viata

Stavrache - caracterizare

Dezumanizarea lui Stavrache este progresiva, ireversibila. Intalnirea reala cu fratele sau se petrece cand acesta vine disperat sa-i ceara sprijinul si cand in mintea hangiului confuzia dintre vis si realitate devenise un semn sigur al dezechilibrului moral. Notatiile scriitorului sun in maniera naturalista: "horcaieli", "gemete", "tremura Stavrache din tot trupul", "cu chipul ingrozit", "cu parul valvoi", "cu mainile inclestate", "cu gura plina de spuma rosie", tranteste masa facand-o tandari, are porniri criminale, iar cand este imobilizat "scuipa", "rade cu hohot", "canta popeste".

Alte referate despre: caracterizarea lui stavrache, in vreme de razboi-caracterizarea lui stavrache, caracterizare stavrache

Spalarea banilor

I.1.Scurt istoric al spălării banilor
Desigur ,,spălarea banilor ” nu este o activitate nouă,tendinţa de ascunde originea ilicită a unor sume şi de a conferi acestora o aparentă legalitate şi implicit onestitate şi respectabilitate posesorilor acestor sume,are origini vechi. Pot fi amintiţi în acest context negustorii şi cămătarii din Evul Mediu care,pentru a ascunde dobânzile primite pentru împrumuturile ce le atribuiau,în condiţiile în care biserica catolică interzisese cămătăria,apelau la o gamă variată de trucuri financiare,care corespund în mare parte şi azi tehnicilor de reciclare a fondurilor.

Alte referate despre: spalarea banilor, spalarea banilor referat, spalare bani

Casa Baniei

That said, we can not appreciate the times that have passed have to come anymore because we have given this old and respected lady of Craiova, a faithful witness of history and a monument of art.

Alte referate despre: casa baniei, casa baniei referat engleza, ciocoii vechi si noi casa banului c

Spalarea Banilor

Însa o asemenea afirmatie trebuie categoric respinsa, pentru simplul motiv ca nici o infractiune de fals nu poate fi analizata în acest fel, anume ca un mijloc oarecare de savârsire a altei infractiuni. Dupa cum s-a observat înca de multa vreme1, orice fals în înscrisuri constituie prin el însusi un scop si aduce atingere unui interes social determinat (unei valori sociale distincte) – încrederea publica în valoarea probatorie a înscrisurilor.

Alte referate despre: referat spalarea banilor, referate spalarea banilor, spalarea banilor si finantarea terorismului

Banii

De asemenea, pe baza depozitelor existente, banca face decontarile prin virament ( transfer dintr-un cont in altul) intre agentii economici (conditionate si de prezentarea unor documente doveditoare ale realizarii operatiunii ce atrage decontarea), si deschide credite pentru diferiti agenti economici. banii sunt orice bun cu destinatia speciala de a servi ca instrument de schimb si etalon de masurare, evluare penrtu toate celelalte bunuri. Functiile banilor In desfasurarea vietii economice, banii indeplinesc urmatoarele functii: de evaluare, mijloc de schimb, mijloc de plata, mijloc de stocare a valorii si bani universali.

Alte referate despre: banii, punguta cu doi bani, spalare de bani

Geneza, evolutia si functiile banilor

Din alte puncte de vedere banii mai sunt consideraţi ca fiind un produs al schimbului de mărfuri, investiţi cu încrederea tuturor posesorilor lor. Numai în aceste condiţii banii sunt acceptaţi în societate. Banii sunt priviţi ca fiind orice activ care este acceptat în tranzacţia şi în reglementarea schimbului şi a datoriilor.

Alte referate despre: geneza evolutia si functiile banilor, banii - geneza evolutia si functiile banilor, geneza economiei de schimb originea evolutia si functiile banilor

Spaga si falsificarea banilor

In Romania, economia neagra, nefiscalizata a ajuns sa reprezinte intre 25% si 34% din PIB, iar prin sustragerea contribuabililor de la plata taxelor si a impozitelor, bugetul de stat este pagubit anual cu cel putin 8-9 miliarde de euro, suma echivalenta cu intreg deficitul bugetar inregistrat anul trecut.

Alte referate despre: falsificarea banilor, falsificarea banilor referat, falsificarea banilor in republica moldova

Banii intr-o societate libera

In mod evident, un schimb voluntar are loc deoarece ambele persoane participante se asteapta sa obtina un beneficiu. Un schimb este un acord intre A si B de a transfera bunuri sau servicii apartinand unuia dintre ei contra bunurilor sau serviciilor celuilalt. E limpede ca amandoi castiga dat fiind ca fiecare acorda o valoare mai mare bunului pe care il dobandeste prin schimb decat celui la care renunta.

Alte referate despre: comportamentul consumatorului intr-o societate libera, tema banului intr o opera, scopul regulilor intr-o societate

Banii sunt pentru economie ceea ce limbajul este pentru comunicare

Exista desigur o ordine spontana, in crearea banilor.Este ciudat sa intrebam cine a creat banii? Sau cine a creat limbajul? Acestea nu sunt intrebari la care sa se raspunda de exempu: Cristina, sau George. Nu, cum spuneam, aceste doua concepte sunt rodul multor generatii, si poate , acesta este una dintre asemanarile care le apropie.

Alte referate despre: banii sunt pentru o economie ceea ce limbajul este pentru comunicare, banii sunt sangele care iriga economia, bani sunt sangele care iriga economia

Banii si semnificatia lor socio-economica

Ponderea indivizilor care folosesc aceasta metoda si a celor care recurg la a avea o carte de credit, este intr-o continua crestere; probabil ca intr-un viitor cat mai apropiat sa va ajunge la disparitia fizica a bancnotelor, datorita inlocuirii acestora cu cardul.

Alte referate despre: analiza disparitatilor socio-economice la nivel regional in romania, analiza socio-economica privind pozitionarea romaniei in ue, socio-economie
Referate afisate : 17
Medie note: 8.41 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.