Doua loturi rezumat

Doua Loturi - argumentare

Opera literala "Doua Loturi" scrisa de I.L.Caragiala este o nuvela in care autorul isi exprima ideile si sentimentele in mod indirect.Modul principal de expunere este naratiunea prin intermediul caruia se prezinta un singur fir narativ, o intamplare neobisnuita din
viata personajului principal.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 5
Materia: Romana

Doua loturi de I.L.Caragiale - comentariu

Doua loturi de I.L.Caragiale - comentariu - Scriitor clasic I.L.Caragiale este cel mai mare dramaturg al literaturii române, care a creat prin comediile sale ,,O noapte futunoasa", ,,O scrisoare pierduta ”, ,,Cornul Leonida faţa cu reacţiunea”ş.a Tipuri umane surprinse într-o diversitate de situaţii , care le evidenţiaza însuşirile caracteristice.Doua loturi de I.L.Caragiale - comentariu

Alte referate despre: doua loturi de ion luca caragiale, rezumat doua loturi de ion luca caragiale, doua loturi de ion luca caragiale rezumat

Doua Loturi - argumentare

De suparare, domnul Lefter a spart farfuriile primite in schimbul jachetei. Insotit de domnul capitan Pandele si de domnul comisar Turtureanu, el a plecat la marginea orasului pentru a recupera biletele.

Jacheta a fost gasita dar biletele nu se aflau in buzunarul acesteia.Chivutele au fost duse la sectie pentru interogatoriu, dar acestea nu au recuoscut nimic.

Alte referate despre: 2 loturi argumentare opera epica, doua loturi argumentare, doua loturi argumentare ca este nuvela

Demonstratie Doua loturi

Demonstratie Doua loturi
I.L.Caragiale a ramas definitive in literature romana printr-o opera monumentala alcatuita din comedii, nuvele, schite prin care creatorul satirizeaza sclipitor incultura din societatea timpului sau.
Una dintre cele mai representative comedii ale dramaturgului este “O scrisoare pierduta”, jucata pentru prima data in 13 noi 1884 pe scena Teatrului National din Bucuresti.
Demonstratie Doua loturi

Alte referate despre: demonstratie doua loturi, demonstratie doua loturi nuvela, demonstratie 2 loturi

Doua Loturi

Doua Loturi - In aceasta opera exista personaje:principal-Lefter Popescu, secundare- capitanul Pandele ,Chivulete;episodic- comisarul Turtureanu ,sotia si bancherul.

Alte referate despre: doua loturi rezumat, doua loturi momentele subiectului, doua loturi

Doua loturi

In tot acest timp, lipsind de la serviciu, Lefter Popescu este somat de seful sau sa se prezinte la minister.Mai intai, cuprins de remuscari pentru comportamentul sau fata de chivute, incearca o alta cale de negociere decat violenta, dar acum este randul sau sa fie agresat.Inapoindu-se a doua zi la minister, deschide un sertar ca sa scoata dosarul unei afaceri si gaseste biletele de loterie.

Acum actiunea atinge punctul culminant caci personajul este cuprins de o mare fericire.Considerandu-se scapat de greutatile materiale, isi depune demisia afisandu-si ironic superioritatea. Bucuria sa este de scurta durata caci mergand sa-si incaseze castigurile, afla ca numerele erau inversate.Reactia lui Lefter este deosebit de violenta asupra propriei persoane, cat si asupra bancherului, incat acesta este nevoit sa ceara ajutorul autoritatilor.

Alte referate despre: doua loturi povestire, rezumat doua loturi, momentele subiectului doua loturi

Doua Loturi povestire pe momentele subiectului

Punctul culminant:
Intor la minister, Lefter isi salute seful dupa care se indreapta spre biroul sau in cautarea unui dosar pe care trebuia sa il predea. Deschizand sertarul in care se afla documentul, da peste biletele buclucase. Le baga in buzunar fara a se exteriorize dupa care scrie o demisie usor ironica. Ii da sefului doasarul si demisia dupa care se duca nerabdator sa-si incaseze premiul. Socat, Domnul Eleutheriu Popescu afla ca numerele erau castigatoare fiecare la cealalta loterie. Ingrozit Lefter face o criza de furie necontrolata fiind nevoie de ajutorul autoritatilor pentru a-l potpolii.

Alte referate despre: doua loturi povestire pe momentele subiectului, doua loturi rezumat pe momentele subiectului, doua loturi povestirea pe momentele subiectului

Doua loturi

Universul nuvelei "Doua loturi" are ca subiect principal viata micilor slujbasi care pentru a-si imbunatati situatia materiala ar face aproape orice. I.Intriga. Nuvela se numara printre putinele opere literare al caror subiect incepe cu intriga,din care aflam despre cautarile disperate ale lui Lefter Popescu in scopul gasirii biletelor de loterie.

Alte referate despre: doua loturi nuvela, doua loturi plan simplu de idei, povestire doua loturi

Doua loturi de Ion Luca Caragiale

“Doua loturi” este drama unui om obisnuit, aflat intr-un moment esential al vietii cand sansa i-ar putea schimba anonimatul in care se zbate, al carui destin este situate la limita dintre comic si tragic. Speranta ca soarta I s-ar putea schimba intr-un moment de noroc pe care il ignorase pana atunci este concretizata prin doua bilete la loterie c ear fi putut fi castigatoare. Personajul principal, Lefter Popescu, este agitate si transpirat pentru ca nu gaseste cele doua bilete de loterie, pe care le credea castigatoare. Biletele fusesera cumparate de dl. Lefter Popescu de la berarie, cu bani imprumutati de la capitanul Pandele. Superstitia era ca se poate castiga numai daca banii platiti pe bilete sunt ai altcuiva decat ai jucatorului. In cazul in care biletele vor fi castigatoare dl. Lefter Popescu a promis capitanului Pandele zece la suta din suma, dar rase pesimist, deoarece nu se stia om norocos.Capitanul, ...

Alte referate despre: povestire doua loturi de ion luca caragiale, referat doua loturi de ion luca caragiale, doua loturi de ion luca caragiale povestire

Doua loturi

Insotit de capitanul Pandele si de comisarul Turtureanu o gasesc pe Taca, recupereaza jacheta, dar nu si biletele. Ele sunt duse la sectie, dar nu recunosc nimic la interogatoriu. Comisarul pleaca la berarie insotit de cei doi prieteni pentru a dezbate situatia. Dupa aceea chivutele sunt eliberate de un inspector, in lipsa comisarului.

Alte referate despre: 2 loturi, doua loturi comentariu, rezumat 2 loturi

Doua loturi - rezumat

Se creaza premizele evolutiei personajului prin amintirea faptului ca el n-a castigat nici o data si e convins ca are ghinion. Iar dupa evocarea venirii capitanului cu vestea ca biletele sunt castigatoare si a celor doua zile de cautari disperate actiunea revine in prezent.

Alte referate despre: nuvela doua loturi, doua loturi rezumat pe scurt, caracterizarea lui lefter popescu din doua loturi

Doua Loturi - momentele subiectului

Peste un ceas o birja trece in goana mare. In ea se afla d. Lefter capitanul Pandele si doi sergentii si d. comisar al setiei respective, Turtureanu care avea deja cinci la suta din castig daca vor gasi cele doua bilete. Cei trei o gasesc pe Taca si jacheta cea cenusie insa nu gasesc cele doua bilete.

Alte referate despre: nuvela doua loturi momentele subiectului, 2 loturi momentele subiectului, doua loturi-momentele subiectului

Doua loturi

Iar dupa evocarea venirii capitanului cu vestea ca biletele sunt castigatoare si a celor doua zile de cautari disperate actiunea revine in prezent.Lefter are reveletia ca stie unde sunt biletele iar bucuria lui provoaca disperarea consoartei. Jacheta ceea cenusie in care crede ca a pus biletele a fost data unei chivute in schimbul unor farfuri.

Alte referate despre: ion luca caragiale doua loturi, caracterizare lefter popescu doua loturi, doua loturi-rezumat

Doua loturi

A doua zi după extragere, spre seară, d. căpitan Pândele, agitat, vorbind din ce în ce mai tare, "ca şi cum d. Lefter ar fi surd" îi dă vestea că au câştigat "loturile mari! ale mari de tot!". Verificând listele oficiale cu numerele notate în carnetul căpitanului, ei constată că au ieşit câştigătoare ambele bilete, de la loteriile: "076.384 Universitate-Constanţa, 109.520 Bucureşti-Astronomie".

Alte referate despre: 2 loturi rezumat, doua loturi de i l caragiale, doua loturi apartine genului epic
Referate afisate : 14
Medie note: 8.02 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.