Electrocutarea

Electrocutarea

Electrocutarea are loc atunci cand omul atinge concomitent doua elemente bune conducatoare de electricitate, intre care exista o diferenta de potential. Accidenmtele electrice se produc prin actiunea violenta si vatamarea de catre curentul electric asupra omului. Accidentele electrice se clasifica in:

Gravitatea accidentului e dependenta de intensitatea curentului care strabate organismul, influentata la randul ei de rezistenta a corpului.Rezistenta corpului la curentul electric depinde de starea stratului superficial al pielii. Prin urmare gravitatea electrocutarii este determinata de:

• intensitatea curentului ce trece prin corpul accidentatului (intre 0,010-0,050 V in cazul curentului alternativ)
• traseul urmat de curent prin corpul accidentatului (cand curentul stabate organele vitale electrocutarea este deosebit de periculoasa)
• durata actiunii curentului ce trece prin inima iar accidentatul ramane sub actiunea acestuia (in acest caz accidentatul este mortal)
• umezeala ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 7484
Materia: Fizica

Electricitatea atmosferica

Electricitatea norilor a fost cunoscuta in special prin doua fenomene: fulgerul si trasnetul. Se afirma deseori ca fulgerul este o descarcare electrica intre nori incarcati cu sarcini de semn opus, afirmatie incorecta in general. De altfel, acest lucru poate fi stabilit si de dumneavoastra daca veti urmari cu atentie fulgerele in timpul furtunilor; in general ele se declanseaza pe directia verticala sau oblica si mai rar pe directie orizontala.

Alte referate despre: electricitatea atmosferica, referat electricitatea atmosferica, fenomene electrice atmosfera

Alte forme de energie

Electricitatea este generată în mod tradiţional prin arderea unor combustibili fosili, însă problemele de mediu şi de susţinere a consumului continuu de combustibil fosil au orientat cercetarea spre metode mai curate de obţinere a electricităţii folosind surse inepuizabile.

Alte referate despre: transformarea energiei chimice in alte forme de energie, alte forme de energie, avantajele energiei electrice in comparatie cu alte forme de energie

Electricitate si Magnetism

Pe vremuri, electricitatea sub forma de fulgere si tunete starnea teama oamenilor, dar cu timpul omul a invatat sa o foloseasca spre folosul sau. Magnetismul, care pe vremuri era doar o ciudatenie fara inteles, joaca acum un rol cheie in producerea curentului electric in generatoare imense.

Alte referate despre: electricitate si magnetism, electricitatea si magnetismul, electricitate si magnetism referat

Elektrizitat de XXI Jahrhundert

Es gibt verschiedene Möglichkeiten, die Energie des Lichtes in andere Energieformen umzuwandeln. Sicher haben Sie alle schon von Sonnenkollektoren gehört. Dort wird das Sonnenlicht verwendet, um Wasser zu erwärmen. Die Lichtenergie wird in Wärme umgewandelt. Durch Verwendung von geeigneten Kollektoren kann man sogar Dampf erzeugen und damit eine Turbine mit Generator antreiben. Man kann so das Sonnenlicht in elektrische Energie umwandeln.

Alte referate despre: die elektrizitat in xxi jahrhundert, energia in sec xxi referat tehnologie, secretariatul secolului xxi

Klaus Fuchs

Povestea vietii (de cercetator „pionier”) lui Fuchs începe în Marea Britanie, Scotia, unde s-a refugiat alaturi de întreaga sa familie în decursul anului 1933, pe când se preconiza iminenta ascensiunii la guvernul post-kaizerian a PSMG (Partidului Social – Muncitoresc German), fugind de teama persecutiilor evidente la care acesta ar fi fost supus în cazul în care s-ar fi descoperit simpatiile sale pro extrema stânga (comunism). Tot în Marea Britanie si-a obtinut si doctoratul în Fizica, specializându-se mai târziu pe un „tarâm” complet nou al acesteia: Fizica atomica.

Alte referate despre: klaus fuchs, klaus schulze, pata fuchs

Electricitatea in Egiptul Antic

În întregime toata aceasta reprezentare arata foarte asemanator cu ceea ce noi azi numim un bec electric. Dar a considera ca prin aceasta dovada pentru teza este adusa este putin pra mult. Iar atunci cum au ajuns egiptenii la astfel de cunostinte? Prin cercetare proprie sau au fost cumva învatati? De catre cine?

Alte referate despre: curentul electric in egiptul antic, electricitatea in egiptul antic, electricitate in egiptul antic

Masuri de protectia mediului

- intreruperea sursei de curent electric, fara a pune mana pe victima sau sursa de curent, fara masuri de protectie; se vor folosi manusi izolante sau un material (lemn, plastic, cauciuc) electroizolant pentru a indeparta sursa de curent.

Alte referate despre: masuri de protectia mediului, masuri pentru protectia mediului, masuri pentru protectia mediului inconjurator

The capital punishment

Critics of capital punishment contend that it is brutal and degrading, while supporters consider it a necessary form of retribution (revenge) for terrible crimes. Those who advocate the death penalty assert that it is a uniquely effective punishment that deters crime. However, advocates and opponents of the death penalty dispute the proper interpretation of statistical analyses of its deterrent effect.

Alte referate despre: capital punishment, capital punishment referat, referat capital punishment

Accidente de munca

o) accidentul determinat de fenomene sau calamitati naturale, cum ar fi furtuna, viscol, cutremur, inundatie, alunecari de teren, trasnet (electrocutare), daca victima se afla in timpul procesului de munca sau in indeplinirea indatoririlor de serviciu;
p) disparitia unei persoane, in conditiile unui accident de munca si in imprejurari care indreptatesc presupunerea decesului acesteia;
q) accidentul suferit de o persoana aflata in indeplinirea atributiilor de serviciu, ca urmare a unei agresiuni.
(2) In situatiile mentionate la alin. (1) lit. g), h), i) si l), deplasarea trebuie sa se faca fara abateri nejustificate de la traseul normal si, de asemenea, transportul sa se faca in conditiile prevazute de reglementarile de securitate si sanatate in munca sau de circulatie in vigoare.

Alte referate despre: accidente de munca, accidente de munca referat, referat accidente de munca

Protectia muncii si a mediului ambiant

Masuri privind protectia impotriva incendiilor
Pentru combaterea incendiilor la intreprinderea de confectii sunt prevazute urmatoarele masuri:
- toti angajatii vor trece un curs de instruire speciala privind protectia impotriva incendiilor, iar toate subdiviziunile intreprinderii vor fi asigurate cu mijloace de propaganda si agitatie cu privire la combaterea incendiilor;

Alte referate despre: protectia muncii si a mediului ambiant, protectia muncii si a mediului ambiant in industria alimentara, protectia muncii si a mediului ambiant in industria de panificatie

Investigarea locului faptei in cazul incendiilor

2. Clasificare
A. Incendii provocate de cauze naturale
În această categorie intră incendiile întâmplătoare, izbucnite indiferent de voinţa omului, cum sunt: incendiile provocate de electricitatea atomsferică (trăznetul), de razele solare, autoaprinderile datorate fie descompunerilor anumitor substanţe, fie fixării oxigenului din aer. Incendiile întâmplătoare se mai pot datora cutremurelor de pământ, furtunilor puternice, meteoriţilor care distrugând anumite instalaţii, pot determina declanşarea incendiului.

Alte referate despre: investigarea la locul faptei in cazul incendiilor, investigarea lucului faptei in caz de incendii, cercetarea locului faptei in cazul de moarte violenta

Sinuciderea

Ministru sau gardina, finalul este acelasi: doi oameni se sinucid; din propria lor vointa, prin propria lor actiune-sunt caracteristici ale gestului lor.Ce i-a impins in ghearele mortii pe acestia si pe multi altii? Ce i-a determinat sa-si doreasca moartea si sa renunte la tot ce inseamna viata? Ce au simtit? Ce si-au dorint? Ce n-au avut? - sunt doar cateva intrebari pe care le-au lasat in urma lor. Toti acestia s-au sinucis.

Alte referate despre: sinuciderea, lenea este sinucidere blanda, referat sinucidere

Analiza comparativa a calitatii aspiratoarelor de praf

Dupa durata de actionare
1.Aparate cu functinare continua, care pot functiona un timp indelungat la sarcina normala fara ca temperatura sa depaseasca limita admisa ; aceste aparate tind sa fie inlocuite datorita consumuluirelativ mare de energie electrica ; de exemplu :frigidere cu absorbtie, radiatoare fara termoregulator etc.

Alte referate despre: analiza comparativa a calitatii aspiratoarelor de praf, analiza comparativa a calitatii aspiratorul de praf, analiza comparativa a calitatii aspiratorului de praf

Semnificatiile focului in Harap-alb

Focul de-a lungul timpului a fost judecat ,inteles si interpretat in mai multe feluri.Diferitele ipostaze ale focului determina nasterea unor supozitii privind geneza si continuitatea lui in decursul veacului.Aceste ipostaze pornesc inca de la descoperirea notiunii elementare de foc si utilizarea lui la modul propriu si pana la crearea unei simbolistici capabile sa explice contributia focului in anumite situatii.

Alte referate despre: citate semnificative povestea lui harap alb, semnificatiile din basmul harap alb, citate semnificative-povestea lui harap alb

Energia electrica

0x08 graphic
In baia de electroliza ce contine ca electrolit o solutie acidulata de
CuSO4 se introduc o serie de placi groase de cupru impur si se leaga
de anodul sursei de curent. Intre placile anodice se intercaleaza
placi subtiri de cupru pur, legate la polul negativ al sursei de
curent. In aceste conditii trec in solutie din placile anodice numai
ionii de cupru si ionii impuritatilor metalice, care se gasesc in
seria tensiunilor electrochimice inaintea cuprului. La catod se
descarca numai ionii de cupru, potentialul de descarcare al celorlalti
fiind mai ridicat, acestia raman in solutie. Celelalte impuritati cu
potentialul mai electropozitiv, aflate in placile anodice de cupru se
acumuleaza prin depunere pe fundul baii de electroliza, formand
asa-numitul namol anodic care constituie la randul sau o sursa pentru
obtinerea acestor elemente.

Alte referate despre: energia electrica, energie electrica, transportul energiei electrice
Referate afisate : 16
Medie note: 8.53 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.