Encefalopatie uremica

Encefalopatia

Deci cel mai mare risc de a dezvolta boala o au alcoolicii. Deficitul de tiamina se intalneste cu frecventa cea mai mare la alcoolici. Dar exista si alte cauze, mai rar intalnite, care interfera cu deficitul de tiamina, cum ar fi cazul pacientilor cu cancer gastric, gastrite cronice, interventii chirurgicale in sfera gastrica.

Encefalopatia Wernicke este o boala frecventa, dar care poate fi usor prevenita prin evitarea deficitului de tiamina la persoanele cu riscuri crescute de a dezvolta aceasta deficienta. Cele mai multe persoane cu aceasta maladie sunt alcoolice, dar poate sa apara si la persoane malnutrite, la pacientii dializati, in SIDA si cancer.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 164
Materia: Medicina

Encefalopatia spongiforma bovina

Este o afectiune neurologuica, transmisibila, intalnita numai la bovinele adulte cu evolutie progresiva, isidioasa, caracterizata pri modificari de comportament, tulburari locomotorii, hipersensibilitate, pareze, urmate de moarte, iar histopatologic prin vacuuolizarea neuropilului, degenerarea pericarionilor si astroglioza datorate interventiri unei proteine patogene= PRION.

Alte referate despre: encefalopatia spongiforma bovina, encefalopatie spongiforma bovina, encefalopatia spongiforma bovina lapte amar

Boli neurologice

Etiologie
Cauzele principale sunt: accidentele vasculare cerebrale, tumorile intracraniene si, mai rar, traumatismele. in general, hemiplegia evolueaza in doua faze: prima, de hemiplegie flasca, cu hipotonie si reflexe osteo-tendinoase abolite, a doua de hemiplegie spasmodica, caracterizata de contractura si reflexe exagerate. Debutul poate fi progresiv (tulburari de mers, de vorbire, jena in miscari etc). Cel mai adesea este brusc, iar uneori este de o brutalitate extrema (bolnavul intra in coma).

Alte referate despre: boli neurologice referat, boli neurologice, referat despre boli neurologice

Encefalopatiile metabolice

Datorita aspectelor sale clinice variabile si riscurile sale permanente de lezare cerebrala, hipoglicemia trebuie luata in considerare ca si cauza posibila in toate cazurile de encefalopatie de cauza necunoscuta. Trebuie determinat nivelul glucozei serice si administrate dextroza i.v. Hipoglicemiile recurente care apar in tumorile insulare se pot manifesta sub forma unor encefalopatii episodice.

Alte referate despre: prevenirea encefalopatiile metabolice, encefalopatii metabolice, modalitatile de tratament a encefalopatiile metabolice

Ciroza hepatica

Date obiective: - sclere galbene; facies pamântiu; stelute vasculare; eritem palmar; ginecomastie; atrofie testiculara; microangioame tegumentare; xantelasme; limba rosie, lacuita; ficat marit sau micsorat de volum cu suprafata nodulara si marginea ascutita; circulatie colaterala; edeme ale membrelor inferioare; splenomegalie; par friabil.

Cauze
- hepatite virale B, C, D, hepatite alcoolice sau medicamentoase, hepatita autoimuna, hemocromatoza, boala Wilson, deficit de a1-antitripsina, colangita sclerozanta primitiva, colestaze mecanice prelungite, insuficienta cardiaca congestiva (ciroza cardiaca).

Alte referate despre: ciroza hepatica, plan de ingrijire ciroza hepatica, ciroza hepatica referat

Ciroza hepatica

Hepatomegalie: - neoplasm hepatic (primar, secundar).
Investigatii de laborator
- examenul sangelui (anemie, leucocitoza sau leucopenie; VSH accelerata).
- trombocitopenie.
- examenul urinei (proteinurie, cilindrurie, microhematurie).
- biochimia sangelui (hiperbilirubinemie, proba cu timol crescuta, cresterea fosfatazei alcaline, hipoalbumincmie, ALT < AST - in CH alcoolica si ALT >AST - in CH virala si biliara).

Modificarile biologice sunt in functie de cauza cirozei:
- etilism - cresterea IgA si gama-glutamil-transpeptidazei;
- virus B - antigenul HBs, DNA-VHB;
- virus C - anticorpi anti VHC-DNA - VHC;
- hepatita autoimuna - anticorpi antinucleari, anticorpi antimuschi netezi - antiactina AC, anti- LKM1, cresterea IgG;
- ciroza biliara primitiva - AC antimitocondriali M2, AC antinucleari, IgM crescute.

Alte referate despre: referat ciroza hepatica, ciroza hepatica toxica, plan de ingrijire in ciroza hepatica

Hipertensiunea arteriala

Risc de ATS si dezvoltare a bolilor vasculare trombotice coronariene (IM), cerebrale, periferice.Cresterea presiunii arteriale insuficienta cardiaca, hemoragii cerebrale, boli renale, anevrisme disecaante de aorta.-la tineri se trateaza formele cu valori diastolice > 95 mmHg
-se trateaza formele cu modificari retiniene, cardiace, renale
-la varstnici formele usoare nu necesita tratament, numai daca TA diastolica depaseste 105mmHg
-se trateaza si formele cu valori crescute numai sistolice> 170 mmHg
-HTA secundare se exclud, se trateaza cauza

Alte referate despre: hipertensiunea arteriala referat, hipertensiunea arteriala, hipertensiune arteriala

Epilepsie

Incidenta: Epilepsiile se intalnesc pana la 10 cazuri la mia de locuitori. Afectarea sexelor este egala.

Alte referate despre: epilepsia, epilepsia referat, epilepsie

Autismul

Diagnosticul diferenţial se face cu :
a) Întârzierea mintală de diferite grade, deoarece copilul autist poate părea întârziat. Copilul oligofren are însă un deficit mental global şi omogen, răspunde la stimulările sociale, examinatorul reuşind să înţeleagă lumea lui îngustă; conversaţia este imatură, limitată la simplu şi concret; îi lipseşte detaşarea afectivă specifică autistului.
b) Deficienţa de auz, pentru că prin răspuns la stimuli sonori, poate fi considerat surd. Examenul audiometric la copilul autist este uneori imposibil. Observaţia relevă faptul că deficientul de auz caută să compenseze lipsa auzului, urmărind cu atenţie interlocutorul, cu care stabileşte un limbaj gestual. Pe de altă parte, ecolalia, jocul şi interesul pentru unele sunete ne dovedesc că autistul aude.
c) Afazia motorie de dezvoltare în care limbajul nu este dezvoltat înainte de 4 ani. În acest caz, copilul are un contact psihic bun, o afectivitate normală, un ...

Alte referate despre: autismul, autism definitie, autism referat

Glomerulonefrita acuta poststreptococica

- sdr edematous:
- edem periorbitar alb, moale
- uneori sunt subclinice ( G ↓ )
- exceptional anasarca ( particularitatea cazului)
- sdr hipertensiv:
- HTA apare la o Fe a Na

Alte referate despre: glomerulonefrita acuta poststreptococica, glomerulonefrita acuta poststreptococica tablou clinic, glomerulonefrita acuta poststreptococica tabloul clinic

Hipertensiunea arteriala la copil

Hipertensiunea arteriala la copil
Se admite că un copil este hipertensiv când valoarea medie a presiunii sistolice şi/sau diastolice (la cel puţin 3 determinări) depăşeşte persistent sau ocazional percentila 90 corespunzătoare vârstei (în cazul adolescenţilor) sau percentilul 90-95 la restul vârstelor pediatrice (Nelson, 16-th Edition
Hipertensiunea arteriala la copil

Alte referate despre: hipertensiunea arteriala la copil, lucrare de licenta hipertensiunea arteriala la copil, prezentare hipertensiune arteriala la copil power point

Bolile inceputului de mileniu

Curiozitatea nativa, specifica omului, a fost starnita la inceputul deceniului noua, al secolului nostru de descoperirea unei boli noi, cu caracter epidemic si evolutie grava, mortala.
Atitudinea teribila cu care a fost privita initial aceasta noua maladie ajunsa “la moda” si socotita a fi doar o cale de gasire si spre incercarea atotputerniciei geniului uman a fost rapid inlocuita de o adevarata psihoza de panica, data fiind evolutia implacabila fatala a pacientilor afectati. In urma acumularii si sintetizarii rezultatelor unui efort de cercetare extraordinar de intens cu angrenarea unor resurse importante de inteligenta umana si dotare materiala, panica a lasat locul, cel putin in lumea medicala, unui optimism rational. In cadrul acestuia, s-a cristalizat conceptul unei boli infectioase noi, cu evolutia de lunga durata, produsa de virusurile imunodeficientei umane HIV, numita “boala HIV”.
Boala HIV este prin excelenta o maladie cu transmitere sexuala, cu evolutia cronica, ...

Alte referate despre: bolile inceputului de mileniu, europa inceputului de mileniu, europa la inceputul de mileniu 3

Anatomia patologica a cavitatii bucale

2.5.NECROZELE MUCOASEI BUCALErnPierderile de tesut ale mucoasei bucale evolueaza sub forma de eroziuni si de ulcere si sunt parte componenta a unor inflamatii sau se produc in urma ingerarii de substante caustice.

Alte referate despre: patologie din cavitatea bucala, anatomia patologica cavitati bucale, anatomia cavitatii bucale
Referate afisate : 13
Medie note: 8.31 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.