Eu consider ca patria si patriotismul inseamna

Patrie - Natiune - Patriotism - Crestinism

• DRAGOSTEA DE DUMNEZEU
• DRAGOSTEA DE NATIUNE
• DRAGOSTEA FATA DE TARA

Cu alte cuvinte daca patriotismul are doar timpul prezent, Nationalismul corespunde trecutului, prezentului si viitorului; nu este obligatoriu ca natura religioasa, Nationalismul este intotdeauna religios si in cazul nostru ortodox.

BISERICA/CRESTINISMUL este ca un privilegiu fata de toate natiile, popoarele si rasele umane, crestinismul s-a contopit dintr-un inceput (sec I), ba chiar dinaintea acestuia, din vremea lui Zalmoxis prin monoteismul precrestin sau chiar crestin (cu natiune primordiala Thraco-pelazgo); este aura unei natiuni.

12 Personalitati ale istoriei

1.Zalmoxis

Considerat zeu, reformator al religiei sau profet, Zalmoxis întrupează geniul religios al daco-geţilor, pentru că, în ultimă instanţă el reprezintă spiritualitatea autohtonilor, a acelor strămoşi aproape mitici învinşi de romani.

Putine referinte antice descriu,nu intotdeauna la ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 256kb
Downloads: 11
Materia: Istorie

Crestinismul timpuriu

La noi, dovedirea continuitatii neintrerupte a populatiei autohtone in perioada migratiei popoarelor a devenit o problema cardinala si o datorie nationala, deoarece istoricii maghiari, slavofili sau germani din fostul Imperiu hasburgic au sustinut ca teritoriul Romaniei a fost golit de autohtoni, ca s-a produs un gol (vacum), iar acest "vacum" etnic a fost umplut cu slavi, huni, avari si alte neamuri, iar mai tirziu cu unguri si germani.

Prin aceasta teorie tendentioasa se cauta justificarea din punct de vedere a ocuparii unor mari parti din teritoriul Romaniei de catre slavi, maghiari si germani. Crestinismul a devenit astfel si un argument in favoarea continuitatii etnice, deoarece el apare de la un moment ca o caracteristica a lumii si civilizatiei greco-romane si, in acest sens, si a populatiei daco-romane, care a primit de timpuriu aceasta civilizatie. Orice urma crestina de pe teritoriul tarii noastre poate fi atribuita astfel, in primul rind, populatiei autohtone, nu migratorilor, ...

Alte referate despre: crestinismul timpuriu, ideile politice ale crestinismului timpuriu, istoria crestinismului timpuriu in lumea antica

Burebista - primul organizator al statului dac

Mai dispunem ce-i drept, de marturiile lui Strabon si ale lui Iordanes. Cel dintai spune despre intemeietorul statului dac ca era “barbat get” , dar aceasta informatie nu ne permite nici macar sa stabilim mai precis originea lui Burebista, caci geograful din Amaseia, ca multi alti autori greci ii numeste “geti” si pe locuitorii din interiorul arcului carpatic.

Alte referate despre: burebista primul organizator al statului dac, burebista- primul rege al statului dac, decebal-organizator al statului dac

Aparitia si raspandirea crestinismului

Cu ajutorul lui Pavel au apărut primele comunităţi de creştini printre evrei, dar şi printre greci şi romani. Două acte rituale trebuiau respectate în primul rând pentru a fi considerat creştin : botezul şi împărtăşania.

Biserica a avut de înfruntat problema externă a persecuţiilor (din partea statului roman) şi pe cea internă, a ereziei. Cauzele persecuţiilor romane au fost de mai multe feluri. Mai întâi politice, deoarece creştinii îi erau loiali lui Hristos, iar romanii Cezarului.

Alte referate despre: aparitia si raspandirea crestinismului, informatii despre aparitia si raspandirea crestinismului, aparitia si raspandirea crestinismului in imperiul roman

Istoria comunismului:Despre lupta impotriva ,,Dusmanilor Patriei"

Articolul Despre lupta impotriva ,,Dusmanilor Patriei”, semnat de profesor Tudor MIREA are ca subiect infiintarea numeroaselor organisme care au participat efectiv la ,,instaurarea dictaturii proletariatului” si la lichidarea tuturor opozantilor.Acestea au determinat amploarea fenomenului de rezistenta, aria de cuprindere si teama de a nu pierde puterea politica.Subiectul poate fi incadrat in marea tema a istoriei comunismului.Acesta reprezinta o analiza analogica, structurata pe trei pagini.El debuteaza cu elementele de rezistente izolate fata de regimul politic comunist: ,,dusmanii patriei”, ,,elemente dusmanoase”, ,,fugari”.

Alte referate despre: lupta impotriva dusmanilor patriei, lupte impotriva dusmanilor, lupta impotriva comunismului

Cruciada a Patra

De aceea va ucideti intre voi. Lasati la o parte dusmania care va slabeste fortele si plecati spre locurile sfinte…Regatele Asiei asteapta sa le cuceriti.” In incheierea alocutiunii sale, papa are grija sa adauge ca “aceasta este vrerea Domnului”.
In acasta epoca, procesul de aservire a taranimii cuprinsese intreaga Europa. Ca urmare, situatia taranilor, cei mai multi dintre ei serbi, devenise de-a dreptul insuportabila.

Chemarea adresata de Papa Europei pentru eliberarea locurilor sfinte trezeste interes in mai toate statele Europei si in toate straturile societatii. La apel au raspuns feudalii mari si mici, animati de dorinta de a se infrupta din fabuloasa bogatie a Orientului, tarani ce viseaza un petec de pamant negrevat de nici o obligatie feudala, suverani aventurieri ca Richard Inima de Leu, sau rosi de vanitate si ambitie ca imparatul Frederic I Barbarosa, unele orase italiene ca Genova, Pisa sau Venetia ce tintesc nu atat la eliberarea Ierusalimului, ci mai ales ...

Alte referate despre: cruciada a patra, cruciada a patra referat, cruciada a patra prezentare powerpoint

Patriotism

Totodata, va trebui sa fim pregatiti pentru evolutiile inerente pe care continutul notiunii de patriotism le-a suferit deja in statele apartinatoare Uniunii Europene si, in special, in cele semnatare ale Acordului de la Schengen.

Alte referate despre: patriotism, patriotism referat, patriotismul referat

Despre patriotism

Este bucurie, este suferinta, este si una si alta? Ce este omul fara constiinta apartenentei la o familie, la un neam, la o natiune? Se invata, ca aritmetica, sau te nasti cu el, ca dragostea de mama? O sonda coborata in gandul despre patriotism al membrilor unei comunitati este ca o radiografie pulmonara, foaia de temperatura a unei natii. Acum, la cumpana dintre veacuri. Acum, cand Europa aspira sa fie un continent unit, fara frontiere. Ultimul mare eveniment continental, Campionatul European de Fotbal, a aratat ca emotiile nationale raman eterne.

Alte referate despre: patriotismul, referat patriotism, referat despre patriotism

Inventarea pietelor capitaliste si a statelor-natiune

Statul-natiune in esenta reprezinta o noua identitate colectiva pentru membrii comunitatii. El se confrunta totusi cu opozitia interna fata de comertul liber, si astfel nu trebuie numai sa reduca aceasta opozitie, ci si sa obtina sustinerea membrilor societatii.Unul din scopurile statului-natiune era restrangerea zonelor cu diversitate culturala, pentru a putea conduce la creerea de piete nationale unitare si eficiente. Pentru a avea succes in activitatea propusa, statul-natiune a adoptat o succesiune de procese rationale de organizare a activitatilor care urmau sa fie implementate pe zone intinse (unul din aceste procese a fost reprezentat de instituirea unui program educational care sa asigure folosirea unei singure limbi de comunicare).

Alte referate despre: statul natiune, stat natiune, viitorul statului natiune

Zalmoxis

0x08 graphic

Herodot declara ca getii "sunt cei mai viteji si cei mai drepti dintre
traci.(...) Ei se cred nemuritori (...) credinta lor este ca ei nu mor
si ca cel care piere se duce la Zalmoxis, o fiinta divina."

Alte referate despre: zalmoxis, de la zalmoxis la genghis han, de la zalmoxis la genghis-han

Patriotism

Due to the great amount of spiritual values that the concept of love gathers in its structure, there are multiple forms that it can have. One of the most controversial of them is patriotism, which means love for one's country. Its existence is given by the strong connection each human being has with the place they were born in. People are influenced both by the geographical space they live in and also by its cultural aspects and values.

Alte referate despre: despre patriotism, referat la cultura civica despre patriotism, patrie si patriotism

A patra elegie stanesciana

A patra elegie stanesciana
Învins în afară,/ Evul Mediu s-a retras în chiliile / roşii şi albe ale sân¬gelui meu./ În catedrala cu pereţi pulsând, s-a retras,/ zvârlind şi ab¬sorbind credincioşii întruna,/ într-un circuit absurd,/ printr-o zonă ab¬surdă,/ hrănindu-se cu mari bucăţi de lună,/ în dorinţa lui de-a exista / muşcându-le pe furiş, noaptea,/ când ochii lumii dorm / şi / numai dinţii celor care vorbesc prin somn / se zăresc în întuneric,/ asemenea unei ploi de meteoriţi / strălucitori,/ urcând şi coborând ritmic.// Învins în afară,/ Evul Mediu s-a retras în mine / şi / propriul meu trup nu / mă mai înţelege / şi / propriul meu trup mă urăşte,/ ca să poată exista mai de¬parte / mă urăşte./ Astfel,/ el se grăbeşte să se pră¬bu¬şească / în somn,/ seară de seară;/ şi iarna / din ce în ce mai puternic se înconjoară / cu straturi de gheaţă,/ cutremurându-se şi izbindu-mă şi / scufundându-mă adânc în el ...

Alte referate despre: a patra elegie, a doua elegie stanesciana, a 4 a elegie stanesciana

Ioan Alexandru si Iubirea de Patrie

„Poet al Logosului Vieţii”, cum l-a numit prof. univ. Sebastian Moldovan, Ioan Alexandru este şi Poetul-Mărturisitor al lui Hristos. Iar aceasta pentru că el se eternizează prin Credinţă, Nădejde şi Dragoste în Poet al Neamului, Poet al Patriei faţă de care simte Iubire, sinceră şi sfioasă, dincolo de tipare şi clişee. Astfel, deloc întâmplător, Ioan Alexandru publica în 1978 un volum-miracol prin esenţa lui, Iubirea de Patrie. Recitit azi, din perspectiva omului postmodern care îşi clădeşte fiinţarea pe-atâtea precepte etico-sociale, si tot mai puţin pe Credinţă, Nădejde şi Dragoste, volumul devine un adevărat laborator de creaţie, analiză şi înţelegere a sensului rostuirii Neamului românesc în istorie ca şi în eternitate.

Alte referate despre: iubirea de patrie ioan alexandru, ioan alexandru - iubirea comentariu, ioan alexandru iubirea referat

Patria

Iubirea de patrie era pentru M.Eminescu un sentiment de cea mai înaltă probă pentru fiecare om.Adevărata dragoste de patrie nu se declară prin cuvinte, ci se adevereşte prin fapte. Acest model de comportament moral şi sentiment profund este zugrăvit în „Scrisoarea III” prin chipul lui Mircea cel Bătrîn. Opera face parte din ciclul celor cinci scrisori, care cuprind principalele teme din creaţia poetului: I- sensul vieţii şi al morţii ; II- valoarea artei şi a creatorului ; IV şi V- rolul dragostei în realizarea omului.

Alte referate despre: limba romana este patria mea, patria, eseu despre patrie

Ce inseamna sa fi dascal

Exploratorul dinlauntrul dascalului doreste permanent a face expeditii inedite in sufletul si mintea copilului cu scopul de a descoperi "cheia invatatului" pentru fiecare in parte, dar si pentru intreaga echipa de lucru, isi propune sa descopere acele zone virgine din tinutul personalitatii scolarilor tocmai pentru a oferi un complet, complex si eficient viitorului omenirii.

Alte referate despre: ce inseamna sa fii dascal, ce inseamna sa fi dascal, se inseamna sa fii dascal

Ce inseamna sa fii liber?

Astfel oamenii si chiar oamenii legii au perceput greşit democraţia si se intelege apoi de unde si abuzul de libertate si tranziţia ce au urmat. Asta nu pentru ca democraţia nu ar fi o forma potrivita de guvernământ, din contra ea a însemnat progres, modernizare, înaintare, dar trecerea a fost mult prea brusca, iar aceasta a însemnat absenta unor etape foarte importante care trebuiau luate in calcul atunci.

Alte referate despre: ce inseamna sa fii liber, ce inseamna sa fii liber referat, referat ce inseamna sa fii liber

You have the opportunity to visit a foreign country for two weeks. Which country would you like to visit? Use specific reasons and details to explain your choice.

On the other hand, I love winter sports and the Alps are great for skiing or other specific activities if you want to have fun with your friends or just to admire the incredible mountain scenery.

Alte referate despre: which country would you like to visit, what country would you like to visit, what countries would you like to visit

Bivolul si cotofana text epic

In expozitiune aflam ca o cotofana se plimba “cand in sus sic and in jos pe spinarea unui bivol’.

Alte referate despre: bivolul si cotofana text epic, bivolul si cotofana opera epica, bivolul si cotofana gen epic

The cause of stress

It is two kinds of events considering the expectations. Life events like graduation from college, marriage, birth, and retirement which can be anticipate. The other category includes unexpected life events like a serious accident, sudden death of a loved one, divorce, or financial problems. The causes of stress also include everyday circumstances of life like traffic, deadlines and pressures, or on-going conflict with friends or a family member.

Alte referate despre: the cause of stress, cause us stress, cause of stress
Referate afisate : 19
Medie note: 7.90 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.