Femeia in islam

Femeia in Islam

In alte religii femeia,este responsabila de toate chinurile pe care le intampina in viata,durerile sarcinii fiind una dintre cele multe pedepse care ii sunt atribuite femeii,ca drept urmasa si purtatoare de pacate.In islam,femeia este respectata prin pricina faptului ca ea este mama si locul sau este la loc de cinste,sarcina fiind considerata o binecuvantare de la Allah(SWT).

Profetul Muhammad,pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa,a demonstrat de multe ori,importanta femeii in islam,el precinzand de multe ori ca >>Paradisul se afla sub picioarele mamelor voastre >> si A© Cel mai bun dintre voi este cel mai bun fata de sotia sa >>,fara sa poate fi pus la indoiala respectul acord unei femei musulmane.
In societatea moderna,femeia musulmana,reprezinta o amenintare pentru inraitele feministe,ele vad femeia musulmana doar ca pe o asuprita,o femeie fara prea multa cultura care accepta doar ceea ce i de comanda.

Daca stam sa analizam situatia dintr-un unghi diferit al acestei ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 384
Materia: Istorie

Islamul

Iar astazi unul din cinci locuitori ai Terrei este musulman, urmas al
acelei etraordinare epoci de inflorire a civilizatiei situata in timp
pâna in jurul anului 1000.

Alte referate despre: islamul referat, islamul, islamul-istorie si realitate contemporana

Islam

Ramadanul, a noua lună din an, este asociat revelaţiei Koranului faţă de profetul Mahomed. Această manifestaţie implică absenţa hranei şi apei de la răsărit până la apus. Acestora cărora le este rău sau călătoresc în acest timp pot fi iertaţi prin compensarea acestui timp mai târziu. Toţi musulmanii se adună împreună pentru a oferi sprijin unul altuia şi deseori dedică timp în plus venerării şi rugăciunii. Moscheea devine centrul adunărilor religioase şi sociale şi acolo sunt deseori strângeri de fonduri pentru organizaţii caritabile.

Alte referate despre: despre islam, religia islamica, islam

Discursuri despre femeie in Romania dintre cele doua razboaie mondiale

Intr-un studiu ce contine pentru cititorul de astazi tezisme insuportabile dar si informatii utile, Paraschiva Cancea cerceta cele dintai tentative de a face publice luari de pozitie feministe si de a institutionaliza prin asociatii si reviste activitati ce au ca scop emanciparea femeii. Autoarea gasea trei tipuri de revendicari care animau aceste actiuni de la sfarsitul secolului al XIX-lea: emanciparea economica a femeii, emanciparea culturala si emanciparea civila si politica. Astazi ar trebui sa ne gandim sa facem mai mult pentru a scapa dialecticii progresului ce ramane poate ipoteza cea mai falsificatoare cunoscuta de interpretarile istorice.

Alte referate despre: referat emanciparea femeii in timpul si dupa primul razboi mondial, emanciparea femeii, drepturile femeii

Imaginea femeii romane in scrierile calatorilor straini din prima jumatate a secolului al XIX-lea

Caci la diferentele enorme pe verticala starilor sociale se adauga diferente enorme pe axa temporara. Nu stim ce anume poate fi numit ,,femeia romana", orientala de la inceputul veacului sau occidentala de la sfarsitul sau? De-a lungul unui secol totul nu este decat o miscare, o tranzitie, o transformare continua. Aceasta am incercat sa surprindem in locul ,,femeii romane".

Alte referate despre: calatori romani in secolul al xix-lea, imaginea societatii romanesti in secolul al xix lea, imaginea romanilor in viziunea calatorilor straini

Femeia in antichitate

Varsta medie de casatorie a fetelor din Atena era de 13-14 ani, pe cand a barbatilor era in jur de 30 de ani. Tatal sau gardianul dadeau zestrea si aranjau casatoria. Principalele motive de casatorie erau: intretinerea si protejarea proprietatii, procrearea in scopul unui ajutor din partea copiilor si mostenirea.

Alte referate despre: femeia in antichitate, femeia in antichitate referat, statutul femeii in antichitate

Morala Religioasa si Femeia

Se spune ca Eva a pacatuit in absenta sotului ei,a luat-o pe dinainte si in calitate de cap,Adam s-a razvratit impotriva legii divine. Rezultind din aceste cuvinte,ce ne invata Biblia ?Ca barbatul este capul,iar Femeia atunci ce rol are ?Ea este cea care atrage neplacerile pe capul barbatului,si el,eternul protector,se razvrateste impotriva tuturor doar ca s-o apere,ca mai apoi s-o invinuiasca ca din cauza ei a degradat.

Alte referate despre: morala religioasa si femeia, constiinta morala religie, norme morale religioase juridice diferente

Islam - credinta si ritual

Vorbind despre „cult” în islam ne referim la ceea ce în arabă se denumeşte prin „ibada”- la plural „ibadat” (practică de cult), adică forme de manifestare a unei credinţe religioase, prin acte sau abţineri de la acte, altfel spus, ritual, practici rituale.
Ca şi la alte religii, ritualul musulman este strâns legat de credinţă; el apare dominat de ideea unui Dumnezeu atotputernic, fără intermediari. Printr-o anumită sacralizare a personalităţii lui Muhammad, prin cultul „sfinţilor”, credincioşii încearcă să micşoreze această distanţă enormă care îi separă de Creator.

Alte referate despre: islam - credinta si ritual, preview referat islam - credinta si ritual, credinta islamica

Femeia, inger sau demon?

Nici Aristotel nu castiga teren in justificarea ei: caci,, daca o cooperare a materiei si formei este conditia oricarei actiuni, nu e totusi necesar ca principiile active si pasive sa fie distribuite in doua categorii de indivizi eterogeni. Tot astfel, Sfantul Toma proclama ca femeia este o fiinta "ocazionala", mod de a postula, dintr-o perspectiva masculina, caracterul accidental al sexualitatii.

Alte referate despre: femeia inger si demon in viziunea eminesciana, femeia inger sau demon, inger si demon dubla ipoteza a femeii

Femeia in creatia eminesciana

Daca am fi trait in vremea grecilor antici, probabil ca mitologia ar fi acordat amintirii poetului un asemenea privilegiu la care acesta ar fi visat toata viata: l-ar fi transformat intr-un astru, intr-o constelatie. |nsa deoarece transfigurarea lui in Luceafarul poeziei romanesti a fost deja facuta, se pare ca ideologia mitologica a fost aplicata.

Alte referate despre: femeia in creatia eminesciana, chipul femeii in creatia eminesciana, chipul angelic al femeii in creatia eminesciana

Mahomed si bazele teologice ale islamului

Aderarea la islamism se reduce la mărturia de credinţă., în arabă denumită shahadah, care spune că: ”Nu există altă divinitate decât Dumnezeul nostru- Allah iar Mahomed este Trimisul lui”. Toţi adepţii islamului vor fi într-adevăr de acord cu faptul că nu mai trebuie îndeplinită nici o altă cerinţă, pentru ca aproapelui lor să-i fie recunoscută apartenenţa la comunitatea musulmană. Cuvântul „ musulman” vine de la „muslimun” care înseamnă” a deveni musulman”, „ a se converti la islam” .

Alte referate despre: mahomed si islamul, bazele islamului, rolul lui mahomed in islam

Rolul femeii in armata

Excluziunea femeii de catre barbati
Lipsa suportului social printre femei
Jurnalista a facut in studiu intr-o unitate militaradin Kosovo din decembrie1999 pana in iunie 2000 si a observat ca din cei 500 de oameni numai 3 erau femei si acestea in fiind doua pe post de soferi si una ca soldat. Pentru majoritatea femeilor armata este „men`s world”, o lume a barbatiilor, astfel incat fiind putine acestea sunt izolate si devin chiar invizibile. Acestea pot avea o influenta asupra unitatii din care fac parte (spune Liona Sion) daca sunt in proportie de peste 15-20% . in marea majoritate ele sunt excluse pe plan functional, psihologic si sexual. Excluderea pe plan functional se realizeaza prin incredintarea unor misiuni neprovocatoare administrative. Un exemplu dat de jurnalista este acela a unei femei soldat in artilerie care nu a fost cooptata alaturi de colegii sai care erau in alerta 24 ore din 24, fiindu-i incredintat rolul in misiunile de urgenta care nu au existat. Din punct de vedere ...

Alte referate despre: rolul femeii in armata, femeia in armata, rolul femeii in armata romana

Emanciparea femeii

Timp de secole,femeiile au trait intr-o lume a barbatilor,neavand nici un drept,ci doar datoria de a fi o sotii si mame bune.Fiind reprezentantii sexului tare,barbatii au reusit sa profite timp de secole de slabiciunea femeii,de inferioritatea sa din punct de vedere fizic si de finetea si sensibilitaea acesteia. Din cele mai vechi timpuri chiar pana in present,masculinul si experientele sale erau considerate norma pentru comportamentul si realizarile umane. Experientele femeilor si tot ce tine de femeiesc erau considerate deviatii sau exceptii de la norma universal masculina.

Alte referate despre: emanciparea femeii in perioada interbelica, emanciparea femeii in secolul 20, ce impact asupra familiei si societatii a avut emanciparea femeii

Rolul femeii in societate - concepte principale

Idei principale
Genul feminin(ca si cel msculin), reprezinta prin natura sa o infinitate de caractere, atitudini si personalitati, toate acestea fiind contopite in trupuri placute ochilor.Caracterul si atitudinea fiecarei femei este reprezentat in mare parte de contextul si mediul de viata ,dar si de nivelul intelectual pe care aceasta il dobandeste pe parcursul vietii.

Spre exemplu,daca aceasta traieste intr-un mediu rural , termina studiile medii si este casnica, nivelul intelectual si experienta sa de viata este destul de scazut, deoarece lipsa socializarii cu diferite persoane si a schimburilor de idei ,duce la plafonarea din punct de vedere educational.Inca din antichitate ,femeile erau tratate in functie de cultura in care acestea traiau, astfel incat puteau fi peste sau sub dominatia barbatuilor.

Alte referate despre: rolul femeii in societate, rolul femeii in societatea moderna, rolul femeii in societate referat

Political Islam in Saudi Arabia

The Concept of Political Islam

Political Islam is a concept that defines the way in which Islamic religion is influencing politics in Islamic states. In this study I aim to establish to what extent the Islamic-thinking affects politics and especially Saudi Arabia’s internal and foreign policy. In order to do that, we need to know how powerful the Islamic ideology is in this particular country.
The population of Saudi Arabia is 90% Muslim Arab of the Wahhabi sect (a branch of Sunni Islam), although there is a small percentage of Shiites, mainly in the Northeast. Islam is the only officially recognized religion, and other faiths are not publicly tolerated.
The states resulted after the First World War were cursed to have a very harsh life. The geographic delimitation was mainly the result of the arbitrary division according to foreign interests. Twentieth Century’s Middle East is, in reality, an Anglo-French creation and had little to do with the dynamics of that specific region.
...

Alte referate despre: rolul islamului in etnogeneza arabilor, islamul si expansiunea araba, referate ro razboi religios politic islam
Referate afisate : 15
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.