Filiera grau pentru morarit

Filiera grau pentru morarit

Nivelurile inferioare ale productiei s-au inregistrat in Australia ( -14 milioane tone ), SUA ( -9,3 milioane tone ), Canada ( -4,9 milioane tone ), Argentina ( -2,3 milioane tone ), ca urmare a reducerii suprafetelor cultivate si a secetei.

Consumul mondial de grau a crescut in sezonul 2001-2002 la 608,2 milioane tone fata de sezonul 1998-1999 cand a inregistrat valoarea de 591,6 milioane tone. In sezonul 2002-2003 se inregistreaza o crestere a consumului mondial de grau cu 10 milioane tone, reflectand in principal mentinerea tendintei de sporire a consumului alimentar.
Cele mai importante cresteri ale consumului sunt semnalate in Uniunea Europeana ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 1769
Materia: Diverse

Panificatie

Sunt insolubile in apa, dar solubile in solutii diluate de saruri neutre (Popescu S.,1964). Au masa moleculara mai mare decat albuminele (26 000-30 000) si sunt usor hidrolizabile. In compozitia lor predomina acizii glutamic si aspartic, din care cauza au un caracter acid mai pronuntat decat albuminele.

Alte referate despre: produse de panificatie, firma de panificatie, panificatie

Plan afaceri - Moara Cereale

Plan afaceri - Moara Cereale
Rezultatele financiare se prezintă astfel: o cifră de afaceri medie de 40 milioane lei lunar, o rată a profitului brut lunar de 20%, rata lichidităţii fiind foarte bună; firma a contactat un credit comercial pe termen scurt, care a fost integral rambursat în anul 1997, iar în prezent nu are nici un credit în derulare. În prezent firma are un număr de 8 salariaţi. Pentru a reinvesti profitul acumulat în aceşti 3 ani de activitate intenţionăm să dezvoltăm activitatea firmei în domeniul producţiei agro-alimentare.

Alte referate despre: referate plan afaceri moara cereale, plan afaceri moara cereale, plan afaceri moara

Studiul calitatii produselor de panificatie

1.2 Crupele

Crupele sunt produse obtinute printr-o prelucrare speciala a boabelor de cereale sau a unor legume (mazare, soia).
Modul specific de obtinere permite imbogatirea crupelor cu substante minerale, vitamine, concomitent cu cresterea gradului de asimilare a acestor produse de catre organismul uman.

Criterii de clasificare a crupelor:

Alte referate despre: studiul calitatii produselor de panificatie, studiul calitatii produselor de panificatie la s c vel pitar s a, studiul calitati produselor de panificatie

Alimente de baza din viata romanilor

Intermediara intre terci si paine a fost placinta sau coca de faina,
care a jucat un mare rol in alimentatia romanilor

Alte referate despre: alimente de baza din viata romanilor, utilizarea bazelor in viata cotidiana, solutii de acizi si baze din viata cotidiana

Agricultura in Romania

Creşterea animalelor: a) bovinele: - vaci: - pentru carne;pentru lapte;pentru piele;pentru carne
Rase de vaci: - „bălţata românească”;„roşia dobrogeană”;„sură de stepă”
Produse lactate: Vatra Dornei, Suceava, Sibiu
b) cabaline: - creşterea cailor;- herghelii
c) ovine: - creşterea oilor- lână;lapte; blănuri (karacul); Câmpia de Vest, Câmpia Română, în jurul Sibiului
d) bubaline
e) porcine: - carne
- conserve
Bucureşti, Sibiu, Suceava

Alte referate despre: agricultura, agricultura ecologica, agricultura europei

Utilizari ale acidului ascorbic in panificatie

Astfel, oxidarea acidului ascorbic la acid dehidroascorbic ar avea loc prin cedarea unui electron către oxigenul molecular şi formarea intermediară a acidului monodehidroascorbic şi a unui radical superoxid (O2-∙).

Alte referate despre: acid ascorbic in panificatie, acidul ascorbic in panificatie, acid ascorbic panificatie

Tehnologii agricole - Graul

Graul este cea mai importanta planta cultivate, cu cea mai mare raspandire pe glob, cultivat in peste 100 de tari si constituie o sursa comerciala de prim rang. Importanta graului este data de :- compozitia chimica a boabelor si raportul dintre hidrantii de carbon si proteine, in raport cu cerintele organismului uman ;

Alte referate despre: tehnologii agricole graul, tehnologii agricole-graul, tehnologii agricole

Tehnologii agricole - graul

- boabele de grau au o durata mare de pastrare si pot fi transportate la distante mari fara riscul degradarii calitatii;
- se poate folosi direct in hrana animalelor, mai ales taratele ce rezulta din industria moraritului, deoarece au un continut ridicat in proteine, grasimi si substante minerale

Alte referate despre: tehnologii agricole vegetale, tehnologia cultivarii graului, referat tehnologii agricole

Lindenfeld

Povestea pare astfel destul de simplă: Klaus Bernath, cel pe care în copilărie trecutul nu-l prea interesa, aşa cum ne informează însuşi scriitorul, pleacă de la 18 ani din Ţinutul Teilor pentru a scăpa de deportarea în Siberia. Acesta vrea să se întoarcă, la bătrâneţe, pentru a face o vizită în satul natal. Trăind printre străini, obligat să-şi schimbe numele, să-şi nege identitatea etnică şi să-şi inventeze o biografie, construindu-şi viaţa pe coordonate de împrumut (,,Ar fi putut să se mute oricând în biografia falsă şi să o facă adevărată. Ar fi putut avea o viaţă dublă.”), Klaus Bernath resimte trădarea propriului trecut.

Alte referate despre: lindenfeld, lindenfeld referat, casa din lindenfeld nici un vot

Tehnologii in industria alimentara

Pentru obtinerea pastelor de calitate , faina trebuie sa contina minimum 10 % proteine ( 28 - 30 % gluten umed), continutul optim fiind de 12 - 13 % (35 - 40 % gluten umed ), iar indicele de deformare sa aiba valori intre 5 - 10 mm.

Alte referate despre: procese tehnologice in industria alimentara, planificarea proceselor tehnologice din industria alimentara, procese tehnologice in industria alimentara referat

Cereale si gastroenterologie

Cereale si gastroenterologie
Cernerea prin site diferite da posibilitatea ca din aceeasi cantitate de boabe sa se obtina proportii variabile de faina. Cantitatea de faina rezultata din 100g(sau kg) boabe, poarta numele de grad de extractie. In industria moraritului se produc mai multe tipuri de faina:faina alba fina(grad de extractie 0-30%), faina alba (0-70%), faina intermediara (0-85%), faina neagra (0-95% sau 30-84%).

Alte referate despre: cereale, cereale referat, referat cereale

Anglia

Limba
Limba oficiala este engleza, dar in diferite parti ale Marii Briatanii engleza se vorbeste cu un accent diferit.

Alte referate despre: referat anglia, anglia, anglia referat

Cultura porumbului

2. Pregatirea terenului
Pentru cultura de porumb se executa inainte lucrari de pregatire a terenului (arat, grapat, nivelat etc.) pentru a crea coditii bune de crestere si dezvoltare a acestuia (maruntire, nivelare, distrugerea buruienilor ). Lucrarea de baza este aratul care se executa cu plugul tras de tractor sau de cal si are scopul de a afana si amenaja solul, distrugerea buruienilor si a unor daunatori.

Nivelarea solului se face primavara inainte de semanatul porumbului.
Ea se realizeaza cu netezitorul tras de tractor sau de animale.
Cand terenul se pregateste trebuie respectate anumite reguli :
- trebuie verificata starea utilajelor folosite
-nu se repara defectiunile utilajelor in timpul mersului
Utilajele agricole folosite sunt din punct de vedere tehnic mecanizate.

Alte referate despre: cultura porumbului, cultura porumbului referat, referat cultura porumbului

Japonia

Reliful:Relief predominant muntos, de origine vulcanica, constituind o regiune seismica puternica.Clima:Clima maritima cu taifunuri frecvente.
Exploatari:Expoatari de carbuni, minereuri de cupru, zinc, plumb, aur, argint,sulf, cositor, petrol (toate acestea in cantitati moderate) siexploatarile forestiere (padurile ocupa 61,1% din tert. tarii)

Alte referate despre: japonia, japonia referat, referat japonia

Energia eoliana si ca a valurilor

Morile de vânt se foloseau în secolul al VI lea în Persia ( actualul Iran). Spre deosebire de tipul care mai târziu a devenit răspândit în vest, aceste mori de vânt aveau un ax vertical cu vele care se roteau pe suporturi orizontale. Pietrele de moara de la capătul inferior al axului măcinau cerealele pentru a obţine făina. Prima menţionare a unei mori de vânt în Europa se referă la cea din Bury St Edmunds din Suffolk, Anglia.

Alte referate despre: referat energia eoliana si cea a valurilor, referat despre energia eoliana solara geotermica biomasa valurilor, energia eoliana si cea a valurilor

Litiaza biliara (calculii biliari)

Durerea abdominala trecatoare (mai degraba decat constanta) si care se asociaza cu greata, varsaturi si posibil febra usoara este mai degraba determinta de gastroenterita sau toxiinfectii alimentare, decat de litiaza biliara. Este cu atat mai probabil ca acestea sa fie cauza durerii cu cat si persoanele din anturaj resimt aceleasi simptome.

Alte referate despre: calculi biliari, cauzele formari calculilor biliari, regim alimentar postoperator calculi biliari
Referate afisate : 17
Medie note: 8.19 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.