Filiera grau pt morarit

Filiera grau pentru morarit

Principalele materii prime folosite pe plan mondial pentru morarit, din care sa rezulte faina pentru destinatia panificatie sunt graul, secara, triticale si intr-o masaura mai redusa orzul. Ponderea cea mai mare o are insa graul.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 1769
Materia: Diverse

Panificatie

Faina de grau are o compozitie complexa. Ea contine componente chimice si biochimice in proportii ce depind de extractie, soiul graului, gradul de maturizare biologica, conditiile agro-climatice de cultura si de depozitare dupa recoltare. Repartizarea neuniforma a acestor componente in bobul de grau determina variatia compozitiei chimice si biochimice a fainurilor cu gradul lor de extractie.

Alte referate despre: produse de panificatie, firma de panificatie, panificatie

Dornesti

"Dornesti"

Aflat in depresiunea Radauti la intretaierea de drumuri(DN 17A)dintre orasele Radauti si Siret cu o intindere totala de 32,50km avand in componenta sa satul Iaz,Dornestiul se prezinta calatorul ca un mic orasel datorita frumoaselor case construite de gospodari,dar mai ales prin superba pasarela peste raul Suceava si impunatatoare constructii din centrul comunei,temple ale culturii,scoala si caminul cultural.

"Dornesti"
Dupa decretul imperial din anul 1787 se construieste drumul Ratos-Dornesti prin care Dornestiul,dar si Radautiul,se leaga de soseaua principala Cernauti-Suceava(DN 2 sau E85),construita intre anii 1783-1814 si numita Francisc 1.

"Dornesti"
Prin Dornesti trece calea ferata internationala Bucuresti - Varsovia si Moscova - Sofia(punct de frontiera Vicsani)dar si linia ferata ce duce spre Radauti(data in exploatare pe 17 octombrie 1889)si continua spre Putna,pe valea superioara a raului Suceava pana la Nisipitu.

"Dornesti"
Mai nou(4 iunie ...

Alte referate despre: dornesti, dornesti suceava, scoala dornesti

Plan afaceri - Moara Cereale

Plan afaceri - Moara Cereale
Investiţia, în valoare de 250 milioane lei va putea fi acoperită integral din profitul net până la sfârşitul celui de-al doilea an de activitate. Rata de recuperare a investiţiei va fi de 93,87%, ceea ce demonstrează că proiectul are o profitabilitate bună de-a lungul perioadei analizate. Activitatea prevăzută va aduce un profit net raportat la vânzări de 8,26% în primul an, ajungând până la 16,33%.
Rata internă de rentabilitate este de 65,06%, iar valoarea netă actualizată a investiţiei este de 168,3 milioane lei pe perioada de cinci ani analizată.

Alte referate despre: referate plan afaceri moara cereale, plan afaceri moara cereale, plan afaceri moara

Studiul calitatii produselor de panificatie

Principalele activitati ale companiei sunt in industriile de panificatie si morarit, Vel Pitar fiind liderul pietei romanesti a produselor de panificatie si un jucator important in domeniul productiei si distributiei de specialitati, biscuiti si napolitane, paste fainoase, specialitati de cofetarie si patiserie si produse de morarit.

Alte referate despre: studiul calitatii produselor de panificatie, studiul calitatii produselor de panificatie la s c vel pitar s a, studiul calitati produselor de panificatie

Alimente de baza din viata romanilor

Dupa ce se inchega, laptele era introdus intr-un cos inpletit de
trestie pe care se punnea o greutate pentru scurgerea zerului , apoi
se adauga sare.

Alte referate despre: alimente de baza din viata romanilor, utilizarea bazelor in viata cotidiana, solutii de acizi si baze din viata cotidiana

Agricultura in Romania

3. Plante aromatice: - muştar;fond funciar = totalitatea suprafeţelor unui teritoriu şi modul lui de utilizare;teren arabil = suprafaţă de teren pe care se poate cultiva;

Alte referate despre: agricultura, agricultura ecologica, agricultura europei

Utilizari ale acidului ascorbic in panificatie

Utilizari ale acidului ascorbic in panificatie
Cercetările realizate de Tsen (1965) au arătat că acţiunea oxidantă a acidului ascorbic asupra resturilor de cisteină din moleculele proteice ale aluatului se realizează datorită acidului L-dehidroascorbic în care acidul ascorbic se transformă prin oxidare. Conform aceloraşi cercetări, acţiunea amelioratoare a acidului ascorbic se datorează unui mecanism enzimatic în care acesta este oxidat la acid dehidroascorbic în prezenţa oxigenului şi a ascorbat-oxidazei.

Alte referate despre: acid ascorbic in panificatie, acidul ascorbic in panificatie, acid ascorbic panificatie

Tehnologii agricole - Graul

Paiele ramase dupa recoltare se pot folosi pentru fabricarea celulozei, furaj de volum sau asternut pentru diverse categorii de animale, ingrasamant organic dupa o perioada de compostare sau incorporate ca atare in sol, dupa recoltare, iar prin brichetare se pot folosi ca combustibil.

Alte referate despre: tehnologii agricole graul, tehnologii agricole-graul, tehnologii agricole

Tehnologii agricole - graul

Mijloacele mecanice performante sunt echipate cu dispozitive de tocare a paielor si imprastiere pe sol pe latimea de lucru a combinei, concomitent cu recoltatul. Prin lucrarile ulterioare ale solului se face incorporarea fara dificultate.Arderea paielor si a miristii dupa recoltarea graului sunt interzise prin lege, aceasta solutie se accepta in cazul solelor infestate cu diversi agenti patogeni sau daunatori numai cu autorizatie de la Organele judetene pentru protectia mediului.

Alte referate despre: tehnologii agricole vegetale, tehnologia cultivarii graului, referat tehnologii agricole

Lindenfeld

,,Să construieşti realitatea, care imită arta, numai pentru a o descrie” este deviza care transformă pentru scriitor reconstruirea satului părăsit în provocarea adevăratei Opere. ,,Lindenfeld este un roman care ar putea să stârnească interesul cititorilor germani, dar şi al celor care trăiesc în spaţiul numit generic A Treia Europă”, afirmă Ioan T. Morar în revista Dilema Veche.

Alte referate despre: lindenfeld, lindenfeld referat, casa din lindenfeld nici un vot

Tehnologii in industria alimentara

Pastele fainoase sunt produse alimentare ce se prepara din faina de grau si apa, cu sau fara adios de alte materiale cu valoare nutritive ridicata, cum sunt: ouale, unele legume iar pentru umpluturi: branza, carne, fructe si legume.Marea majoritate a sortimentelor de paste fainoase au capacitatea de a se pastra timp indelungat, datorita conservarii prin reducerea continutului in apa. Pastele fainoase au valoare alimentara ridicata, se fabrica intr-o gama sortimentala ampla si se preteaza a se consuma impreuna cu numeroase alte alimente.

Alte referate despre: procese tehnologice in industria alimentara, planificarea proceselor tehnologice din industria alimentara, procese tehnologice in industria alimentara referat

Cereale si gastroenterologie

Pentru a putea aprecia valoarea nutritiva a diverselor tipuri de faina, este util sa se aminteasca compozitia boabelor macinate, in compozitia lor predominand glucidele (amidonul in bob, celuloza in invelisul extern, mici cantitati de glucoza,dextrine,gume), substante zotoase solubile (albumine vegetale) si insolubile (glutenul-care variaza de la diferite tipuri de cereale), corpi grasi, apa, minerale.

Alte referate despre: cereale, cereale referat, referat cereale

Oceania si Australia

0x08 graphic
0x08 graphic
Aproximativ 95% din nr. de locuitori sunt Caucazieni. Din acestia, 60%
au radacini Anglo-Celtice, insa exista australieni cu radacini etnice
variate, de la germana, la greaca (Melbourne are cel mai mare nr. de
locuitori greci din afara Greciei), libaneza sau chineza. Circa 20%
din australieni s-au nascut in afara tarii. Aborigenii reprezinta cca.
1.5% din populatie, desi acestia au fost primii locuitori ai
Australiei, cu 40.000 ani in urma.

Alte referate despre: oceania si australia, pozitia fata de oceane a australiei, oceanele si australia

Japonia

Industria:Industrie dezvoltata cu ramuri de industrializare ridicata. Mare producatoare de energie electrica (381 mld. kW/h, 1974), otel(117,1 mil. t, 1974), aluminiu (1,1 mil. t, 1974), cupru, nave (supertancuri petroliere, vase moderne de pescuit, ocupand primul loc in lume - 17,6 mil. G.R.T., 1974 sau 48,2% din productia mondiala), aparataj electrotehnic, aparate de radio, elemente tranzistorizate, instrumente de precizie si aparate optice, material rulant, automobile, masini.

Alte referate despre: japonia, japonia referat, referat japonia

Energia eoliana si ca a valurilor

Morile de vânt se foloseau în secolul al VI lea în Persia ( actualul Iran). Spre deosebire de tipul care mai târziu a devenit răspândit în vest, aceste mori de vânt aveau un ax vertical cu vele care se roteau pe suporturi orizontale. Pietrele de moara de la capătul inferior al axului măcinau cerealele pentru a obţine făina. Prima menţionare a unei mori de vânt în Europa se referă la cea din Bury St Edmunds din Suffolk, Anglia.

Alte referate despre: referat energia eoliana si cea a valurilor, referat despre energia eoliana solara geotermica biomasa valurilor, energia eoliana si cea a valurilor

Industria uleiului de floarea soarelui

2. Structura morfologica
a. coaja - are rolul de a apara samanta/fructul, bogata in celuloza, si poate fi de
diferite culori cu aspect neted, subtire, zbarcit, etc.
b. miezul ce constituie rezerva de substante nutritive
c. embrionul - din care se dezvolta viitoarea planta

Alte referate despre: tehnologia de fabricare a uleiului de floarea soarelui, procesul tehnologic de formare al uleiului de floarea soarelui, uleiul de floarea soarelui referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.