Gastrita

Gastrite

Referat despre Gastrite
După 4 până la 8 ore de la ingerarea factorilor patogeni, apar primele simptome, caracterizate prin greţă, regurgitări,senzaţii de presiune sau dureri în epigastru, urmate după un interval scurt de vărsături alimentare bogate, nedigerate, acide, amestecate cu mucus abundent. După golirea stomacului de alimente, vărsăturile sunt bilioase. Simptomele sunt asociate cu dureri de cap, transpiraţii, valuri de căldură, salivaţie abundentă şi eructaţii cu miros supărător de ouă clocite. În gastrita acută cu duodenită, starea generală este mult alterată, vărsăturile sunt incoercibile şi provoacă fenomene grave secundre, acidoză.

Dacă alimentele alterate au trecut în intestin, bolnavii au dureri difuze în abdomen,diaree cu caracter de enterită, de enterocolită cu fermentaţie sau putrefacţie. În urma pierderilor mari de lichide, bolnavii au sete pronunţată. În forme severe, apare o stare de adinamie, de prostaţie,sevundare ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 19kb
Downloads: 6
Materia: Medicina

Ulcer gastric

Imaginile patologice obţinute cu ajutorul examenului radiologic sunt multiple şi variabile.
În stare patologică se observă modificări funcţionale şi organice.
Imaginile radiologice ale tulburărilor funcţionale traduc tulburări ale kineticii, ale tonusului, ale jocului sfincterian: hiperkinezie, hipertonie, spasm hipokinezic, atonie, stază. Elementul funcţional poate coexista cu cel organic: deformaţii în totalitatea unui segment, deformări localizate la o zonă limitată (imagine de siluetă, imagine de tonalitate). Aspectele radiologice sunt extrem de multiple şi complexe:
modificări globale sau segmentare
modificări de dimensiuni – dilataţie, alungire, defecte de umplere, îngustare, modificări de formă, scurtare.
Modificări localizate – de contur sau siluetă, imagini prin exces (diverticule, ulcere, cancere,etc.), imagini prin lipsă ...

Alte referate despre: ulcerul gastric, ulcer gastric, ulcerul gastric referat

Gastrita

Simptomatologie. Manifestările clinice variază în funcţie de agresivitatea factorului patogen, de integritate sau lezarea anterioară a mucoasei gastrice şi de reactivitatea organismului.

Alte referate despre: gastrita referat, gastrita, referat gastrita

Ulcerul gastric

Ulcerul gastric:Eroziunea gastrică se def. ca o pierdere de substanţă de întindere variată de regulă mică, superficială, interesând mucoasa fără să depăşească niciodată “muscularis mucosae”.Exulceraţia simplex apare ca o ulceraţie a mucoasei dar care cuprinde în profunzime şi musculara mucoasei, ajungând până în submucoasă.

Dpdv evolutiv, distingem 2 forme de UG:
Ulcer acut, de dimensiuni mici (cca 1 cm) înconjurat de o zonă puternic edematoasă, hiperemică. Sunt ulcere care perforează cel mai fregvent.
Ulcerul cronic,calos, cu diametrul de cca 2-5 cm are o evoluţie cronică, iar edemul periulceros este înlocuit cu o zonă de fibroză, care constituie în timp un bloc aderenţial-fibros ce sudează stomacul de organele vecine(ficat, pancreas, etc.)conferă chirurgului senzaţia unui bloc pseudoumoral, mărind riscul confuziei de diagnostic cu o leziune malignă.

Alte referate despre: plan de ingrijire ulcer gastric, referat ulcerul gastric, ulcer gastric perforat

Stomacul

-Stomacul pe viu, in repaos si examinat in artostatism, are forma unui “J” majuscule, sau de carlig, format din doua parti-una verticala si alta transversala. Stomacul umplut moderat are urmatoarele dimensiuni:lungime totala 25cm,latimea de la marginea stanga la cea dreapta, la nivelul corpului stomacului 8,5cm,largimea dintre cele doua margini ale canalului piloric de 3cm, diametrul anteroposterior 8cm, inaltimea fundului stomacului 4cm,lungimea vestibulului piloric 7cm si a canalului piloric 3cm. Capacitatea stomacului, in mod normal,variaza intre 600-2000cm, in functie de varsta, sex, regimurile alimentare si starile patologice.

Alte referate despre: stomacul, stomac, stomacul la mamifere

Celulele epiteliale de la nivelul mucoasei gastrice si intestinale

Epiteliul, monostratificat înalt, în regiunea cardiei continuă brusc epiteliul esofagian, fiind înlocuit în regiunea pilorică cu cel intestinal. Din loc în loc epiteliul se înfundă în corion, fomând criptele gastrice, mai mici la nivelul corpului stomacului mai adânci la cardia şi foarte adânci la pilor; în fundul criptelor se deschid glandele gastrice care sunt de 3 feluri: glandele principale sau fundice, cardiale şi pilorice; la trecerea de la pilor la duoden se găsesc şi glande tubuloacinoase Brünner.

Alte referate despre: aspectul cromatinei x in celulele epiteliale ale mucoasei bucale, celule epiteliale, celulele epiteliale

Encefalopatia

Encefalopatia se caracterizeaza printr-un nivel global confuzional, agitatie, lipsa de interes pentru lumea inconjuratoare, indiferenta, deficit de concentrare. Cele mai intalnite modificari in encefalopatia Wernicke sunt modificarile statusului mental.

Alte referate despre: encefalopatie, encefalopatie hipertensiva, encefalopatia hipertensiva

Bolile sistemului digestiv

• AFTELE-mici leziuni superficiale dureroase ale mucoasei rezultate din spargerea unor vezicule pline cu lichid.

Alte referate despre: bolile sistemului digestiv, bolile sistemului digestiv la om, bolile sistemului digestiv la om detaliat

Boala ulceroasa si gastritele

Alti factori etiologici cu actiune independenta sunt factorii genetici, hipersecretia de acid clorhidric si de pepsina conditionate de asemenea genetic responsabili de "ulcerele pure" (4-6% din totalul ulcerelor), bolile endocrine responsabile de ulcerele endocrine (sindromul Zollinger-Ellison, hiperparatiroidismul).

Alte referate despre: boala ulceroasa, boala ulceroasa la copii, afectiuni de etiologie psihogena boala ulceroasa

Bolile organelor digestive

Boli ale vizicii biliare (colecestita,colelitiazia).La baza colecestitei (acute si cronice) stau bolile inflamatori ale vezicii biliare.Cauzele sunt dereglarea functionala a vizicii biliare,diferite dischinezii,contagiuni,alergii,obezitatea, constipatii,gastritele cronice,preponderent cu aciditate scazuta,lamblioza intestinului,etc. Bolnavii se pling de amar in gura,dureri in regiunea dreapta subcostala, uneori cu caracter de criza,umflarea abdomenului,scaun instabil, cresterea temperaturii corpului,voma,culoarea galbena a tegumentului, pierderea capacitati de munca.

Alte referate despre: bolile organelor digestive, profilaxia bolilor organelor digestive, referat bolile organelor digestive

Premiul Nobel pentru medicina

Aproximativ doua treimi din populatia globului este infectata cu aceasta bacterie, dar majoritatea persoanelor nu ajung sa se imbolnaveasca. H. pylori predispune la cancer stomacal, boala care este cea de-a doua cea mai comuna cauza a deceselor provocate de diferitele tipuri de cancer. "Multumita descoperirilor lui Marshall si Warren, ulcerul nu mai reprezinta o boala cronica, incurabila, ci este o afectiune care poate fi depasita usor, cu ajutorul unui regim adecvat de antibiotice, coordonat cu substante care sa inhibe secretia de acizi in stomac", se precizeaza intr-un comunicat al Comisiei Nobel.

Alte referate despre: premiul nobel pentru medicina, detinatori ai premiului nobel in medicina, toate premiile nobel pentru medicina

Helicobacter pylori

Infectia se dobandeste prin ingestia orala a bacteriei si se transmite intrafamilial in principal in prima copilarie. Se pare ca, in tarile industrializate, transmiterea directa de la om la om prin varsatura, saliva, fecale, este dominanta; in tarile in curs de dezvoltare pot fi importante caile de transmitere suplimentare, cum ar fi apa.

Nu exista dovezi despre transmiterea de la animale, desi Helicobacter pylori a fost identificat la unele primate non-umane si ocazional la alte animale. Infectia cu Helicobacter pylori la adulti este de obicei cronica si nu se vindeca fara o terapie specifica; pe de alta parte, eliminarea spontana a bacteriei in copilarie este probabil destul de frecventa, ajutata de administrarea antibioticelor pentru alte afectiuni.

Alte referate despre: helicobacter pylori, helicobacter pylori referat, helicobacter pylori in limba romana

Ce este dependenta de alcoolismul

Alcoolismul este o boala primara, cronica, influentata in dezvoltarea si manifestarile ei de factori genetici, psiho-sociali si de mediu. Boala este deseori progresiva si fatala. Se caracterizeaza prin pierderea controlului asupra consumul de alcool, constant sau periodic, preocuparea fata de alcool, consumul de alcool in ciuda consecintelor nefaste si dereglari ale gandirii, cea mai importanta fiind negarea.

Alte referate despre: dependenta de alcool este egal cu alcoolismul, puterea nominala a unui rezistor este dependenta, ce este dependenta de calculator referat

Papadia

Florile sunt ligulate. Fructele sunt achene, cu rostrul (ciocul) de 3 ori mai lung decât ele, poartă un papus alb, lung, care se dezvoltă în perioada fructificaţiei, dând capitulului o formă globuloasă. Întreaga plantă conţine un suc lăptos (latex). Înfloreşte din luna aprilie până în septembrie.

Alte referate despre: papadia de ion agarbiceanu, copilarie dulce papadie, hortensia papadat bengescu concert din muzica de bach

Musetelul

Receptaculul capitulului plan la inceputul infloririi devine conic si gol la interior, ceea ce permite sa deosebim florile de musetel adevarat de florile recoltate de la specii inrudite si lipsite de proprietati terapeutice.Musetelul este o planta originara din sudul si sud-estul Europei, raspandita astazi pe toate continentele.La noi creste in locuri insorite si mai umede, prin sate, pe langa garduri, drumuri si cai ferate, pe langa locuintele oamenilor, prin lanuri, pe pajisti, cu predilectie pe soluri nisipoase usoare.

Alte referate despre: referat musetel, musetelul referat, musetel

PH - ul si viata sanatoasa

Sângele uman are pH-ul cuprins între 7,38-7,52. Prin urmare el este uşor bazic şi numai in aceste condiţii celulele sângelui işi pot indeplini funcţiile lor.
Dacǎ valoarea pH-ului sângelui nu se incadreazǎ în intervalul amintit existǎ riscul morţii:
- Prin comǎ, dacǎ pH-ul este mai mic de 7;
- Prin tetanizare, dacǎ pH-ul este mai m are de 7,8 (tetanie contracţii puternice involuntare ale muşchilor).

Rinichiul este un organ cu rol foarte important în reglarea pH-ului. pH-ul urinei are valori normale intre 4,5-8. Aceastǎ „plajǎ” relativ largǎ a valorii pH-ului depinde de modul în care rinichiul eliminǎ excesul de aciditate sau bazicitate din sânge (valoarea normalǎ a pH-ului urinei este de 6,2). pH-ul urinei variazǎ în funcţie de alimentaţie; este acid, în cazul alimentaţiei bogate în carne, şi bazic, în cazul unui regim vegetarian. ...

Alte referate despre: stil de viata sanatos, un mediu curat o viata sanatoasa, stil de viata sanatos referat

Sinaia - turism

SINAIA, oras in centrul României (in judetul Prahova), situat pe râul
Prahova, la poalele Muntilor Bucegi (Carpatii Meridionali), la o
altitudine ce variaaza intre 798 si 971 m, la 62 de km spre NV de
Ploiesti (resedinta judetului Prahova) si la 121 de km de Bucuresti;
populatie 15730 locuitori (la 1 iulie 1991). Gara.

Alte referate despre: sinaia turism, sinaia turism referat, sinaia turism engleza

Sinaia

Gara. Sinaia este una din cele mai importante statiuni de odihna din tara, furnizând cele mai bune conditii de petreecere a timpului liber dar si de tratament, in toate anotimpurile anului, pentru oameni de toate vârstele.

Alte referate despre: sinaia referat, sinaia, referat sinaia

Slanic Moldova

SLANIC MOLDOVA – afectiuni ale tubului digestiv si ale glandelor anexe, hepato-biliare, respiratorii, O.R.L., boli de nutritie si metabolism, afectiuni ale rinichilor si cailor urinare, neurologice periferice, afectiuni posttraumatice.
Cai de acces: cale ferata – gara Salina pe linia Adjud – Targu Ocna, de aici autobuz pana in statiune; DN 12 A orasul Gh. Gheoghiu Dej – Miercurea Ciuc pana la Tg.Ocna, apoi DN 12 B pana in statiune; DN 11 Bacau – Brasov pana la orasul Gh. Georghiu Dej, apoi traseul Tg. Ocna. De la Tg-Jiu – 674 km

Alte referate despre: slanic moldova, slanic moldova salina, referat slanic moldova
Referate afisate : 19
Medie note: 8.48 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.