Gastrita referat

Gastrite

Referat despre Gastrite
Gastrita este un proces inflamator al mucoasei gastrice, asociat cu dezordini în funcţiile secretorie şi motorie a stomacului. Din punct de vedere clinic, gastritele se împart în acute şi cronice.
Gastritele acute
Gastritele acute se împart în acute simple, gastrite corozive şi gastrite flegmonoase.
Gastrita acută simplă
Simptomatologie. Manifestările clinice variază în funcţie de agresivitatea factorului patogen, de integritate sau lezarea anterioară a mucoasei gastrice şi de reactivitatea organismului.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 19kb
Downloads: 6
Materia: Medicina

Ulcer gastric

Examenul radiologic constituie metoda cea mai importantă de cercetare a tubului digestiv. Studiul radiologic al tubului digestiv nu poate fi însă efectuat cu succes, fără mijloace de contrast. Pentru a face vizibil tubul digestiv, recurgem la crearea unor contraste artificiale, în care, prin greutatea atomică mai mare (săruri ale metalelor mai grele) sau mai mică (aer, bioxid de carbon) şi prin densitatea lor, fac posibilă evidenţierea tubului digestiv faţă de mediul înconjurător.
Pe o radiografie abdominală, făcută “pe gol” nu se văd în mod obişnuit şi în cazuri normale, decât unele segmente ale tubului digestiv, în care se adună gaze (bula de gaz a stomacului, gazele din unghiul stâng al stomacului, gazele din flexura hepatică, ...

Alte referate despre: ulcerul gastric, ulcer gastric, ulcerul gastric referat

Gastrita

Simptomele sunt asociate cu dureri de cap, transpiraţii, valuri de căldură, salivaţie abundentă şi eructaţii cu miros supărător de ouă clocite. În gastrita acută cu duodenită, starea generală este mult alterată, vărsăturile sunt incoercibile şi provoacă fenomene grave secundre, acidoză.

Dacă alimentele alterate au trecut în intestin, bolnavii au dureri difuze în abdomen,diaree cu caracter de enterită, de enterocolită cu fermentaţie sau putrefacţie. În urma pierderilor mari de lichide, bolnavii au sete pronunţată. În forme severe, apare o stare de adinamie, de prostaţie,sevundare insuficienţei suprarenale de origine toxică.

La examenul fizic se constată tegumente palide, secundare tulburărilor vasomotorii, temperatură subfebrilă sau normală. Regiunea epigastrică este sensibilă la palpare. Tensiunea arterială este normală. În cazuri ...

Alte referate despre: gastrita referat, gastrita, referat gastrita

Ulcerul gastric

Ulcerul gastric.Este expresia digestiva cu localizare gastrică a unei afecţiuni cronice ce evoluează în pusee acute, periodice, produse prin acţiunea clorhidropeptică a secreţiei gastrice.E mai puţin frecvent decât ulcerul duodenal, este întâlnit cu frecvenţă maximă dincolo de decada a V-a a vieţii şi are o incidenţă egală la ambele sexe.Ulcerul gastric

Alte referate despre: plan de ingrijire ulcer gastric, referat ulcerul gastric, ulcer gastric perforat

Stomacul

Portiunea orizontala-este distala si usor ascendenta, denumita si portiuneaegesterie, este constituita tot din doua segmente:
- Sinusul stomacului sau mica tuberozitate constituie partea cea mai decliva a stomacului, are o lungime de 7,5cm si forma unui segment de sfera.
- Portiunea pilorica este usor ascendenta, alcatuita-la randul ei- din alte doua segmente:antrul piloric sau vestibulul piloric si canalul piloric, separate intre ele prin santul piloric superior si inferior.
Anatomia descriptiva-Situatie

Alte referate despre: stomacul, stomac, stomacul la mamifere

Celulele epiteliale de la nivelul mucoasei gastrice si intestinale

Celulele epiteliale de la nivelul mucoasei gastrice si intestinale
Suprafaţa internă a stomacului este brăzdată de numeroase cute orientate de la cardia la pilor, anastomozate între ele, de grosimi variabile care constituie marele relief al stomacului.

Alte referate despre: aspectul cromatinei x in celulele epiteliale ale mucoasei bucale, celule epiteliale, celulele epiteliale

Encefalopatia

Deci cel mai mare risc de a dezvolta boala o au alcoolicii. Deficitul de tiamina se intalneste cu frecventa cea mai mare la alcoolici. Dar exista si alte cauze, mai rar intalnite, care interfera cu deficitul de tiamina, cum ar fi cazul pacientilor cu cancer gastric, gastrite cronice, interventii chirurgicale in sfera gastrica.

Alte referate despre: encefalopatie, encefalopatie hipertensiva, encefalopatia hipertensiva

Bolile sistemului digestiv

• AFTELE-mici leziuni superficiale dureroase ale mucoasei rezultate din spargerea unor vezicule pline cu lichid.

Alte referate despre: bolile sistemului digestiv, bolile sistemului digestiv la om, bolile sistemului digestiv la om detaliat

Bradsot

Exudate sero-hemoragice in cavitati, limfonodurile edematiate, hemoargice
-distrfii in organelle parenchimatoase
-nu exista gaze acestea sunt leziuni identificate in primele 2 ore dupa care apre balonarea cheagului, peretii gelatinosi cu continut rosu murder, miros fetid, gaze la nivelul peretelui.
Diagnostic

Alte referate despre: bradsot

Bolile organelor digestive

Bolile organelor digestive - Ciroza ficatului de cele mai dese ori este o urmare a hepatitei cronice suportate in trecut,cu toate ca se poate dezvolta pentru prima data.O anumita insemnatate o au diferitele intoxicatii,in special cu alcool, ciuperci otravitoare,intoxicatii cu toxine chimice industriale. Bolnavii se pling de dureri in regiunea dreapta subcostala, unflarea abdomenului, diaree,scaun instabil,prurit,hemoragii intestinale, dispnee,umflarea membrelor inferioare.Bola progreseaza treptat si in sfirsit duce la insuficienta a ficatului.Cu toate acestea,tratamentul sistematic,stricta respectare a regimului alimentar,dieta permit a mentine mult timp capacitatea de munca.

Alte referate despre: bolile organelor digestive, profilaxia bolilor organelor digestive, referat bolile organelor digestive

Premiul Nobel pentru medicina

Inainte de aceasta descoperire se considera ca stresul si modul de viata dezordonat constituie principalele cauze ale aparitiei ulcerelor. Astazi va fi anuntat Nobelul pentru Fizica, iar miercuri Nobelul pentru Chimie. Laureatul Premiului Nobel pentru Economie va fi comunicat la 11 octombrie. In ceea ce priveste Nobelul pentru Literatura, un alt premiu extrem de asteptat, acesta, anuntat de obicei in ziua de joi, face obiectul unor reguli speciale, data exacta a comunicarii sale nefiind cunoscuta decat cu doua zile inainte.

Alte referate despre: premiul nobel pentru medicina, detinatori ai premiului nobel in medicina, toate premiile nobel pentru medicina

Helicobacter pylori

H.pylori a fost găsit în mucoasa stomacului şi a duodenului,părând a avea însă o deosebită preferinţă pentru cea dintâi,unde găseşte un mediu extrem de favorabile.Se pare că atacă numai celulele mucoasei gastrice,iar pe cele duodenale numai dacă printr-o anumită,schimbare,numită metaplazie,încep să semene cu cele gastrice.

Alte referate despre: helicobacter pylori, helicobacter pylori referat, helicobacter pylori in limba romana

Alimentatia in afectiunile tubului digestiv

Alimentatia sanatoasa presupune un echilibru al deprinderilor igieno-alimentare; orice depasire a unor limite impuse de toleranta digestiva se transforma intr-o agresiune alimentara, care determina din partea organismului reactii functionale si anatomice reversibile, daca agresiunea inceteaza, sau daca nu, se constituie in disfunctionalitati de lunga durata sau permanente [1, 2, 16].

Alte referate despre: afectiuni tub digestiv, referat afectiuni ale tubului digestiv, ingrijirea pacientilor cu afectiuni ale tubului digestiv

Papadia

Este o plantă mică, ierboasă, vivace. Rădăcina este pivotantă, puţin ramnificată, ajungând uneori până la 20 cm lungime şi 1-2 cm grosime. Rădăcina este albă la interior şi brun-deschis la exterior. Frunzele sunt laceolate, dinţate, dispuse în rozetă. Din mijlocul rozetei de frunze se ridică o tulpină tubulară, care în vârf poartă un capitul floral mare de 2-2,5 cm, de culoare galben-auriu.

Alte referate despre: papadia de ion agarbiceanu, copilarie dulce papadie, hortensia papadat bengescu concert din muzica de bach

PH-ul

Dacǎ valoarea pH-ului sângelui nu se incadreazǎ în intervalul amintit existǎ riscul morţii:
- Prin comǎ, dacǎ pH-ul este mai mic de 7;
- Prin tetanizare, dacǎ pH-ul este mai m are de 7,8 (tetanie contracţii puternice involuntare ale muşchilor).

Rinichiul este un organ cu rol foarte important în reglarea pH-ului. pH-ul urinei are valori normale intre 4,5-8. Aceastǎ „plajǎ” relativ largǎ a valorii pH-ului depinde de modul în care rinichiul eliminǎ excesul de aciditate sau bazicitate din sânge (valoarea normalǎ a pH-ului urinei este de 6,2). pH-ul urinei variazǎ în funcţie de alimentaţie; este acid, în cazul alimentaţiei bogate în carne, şi bazic, în cazul unui regim vegetarian.

Alte referate despre:

Musetelul

Componentii principali :ulei volatil bogat in chamazulena, substante amare de natura sescviterpenica, flavonoide, substante de natura cumarinica, colina, mucilagii, apigenina umbeliferona, acid salicilic, rezina, fitosterine, substante glicozidice, cvercimetrina, acid clorogenic, camilina, vitaminele B1 si C, substante minerale etc. Proprietati :antiinflamatoare, analgezice, antiseptice, antihistaminice, antispastice, cicatrizante si gastrice, actiune emolienta, antiseptica si decongestiva anorectal si tonic capilar.

Alte referate despre: referat musetel, musetelul referat, musetel

Stejarul - specii si subspecii

În România ocupa 2% din suprafata pãduroasã a tãrii, respectiv cca. 130 000 ha.Pãdurile cele mai întinse ( peste 80% din total ) se gãsesc în sudul tãrii, câmpiile din vestul tãrii, nord-vestul Moldovei si în Podisul Transilvaniei.

Specie de climat variat ; cerinte ridicate fatã de cãldurã în timpul verii ; rezistent la gerurile de iarnã -cele excesive îi provoacã gelivuri (crãpãturi în lemn).Pretentios fatã de luminã. Preferã soluri profunde, afânate , reavãne pâna la umede, fertile. Suportã multumitor solurile compacte, argiloase, cu podzolire accentuatã de hidrogenezã, pe terase si platforme.Creste nesatisfãcãtor pe soluri sãrace si acide.Raspândit în Europa.

Alcãtuire :
Rãdãcina pivotantã, profundã.Tulpina ...

Alte referate despre: stejar specii, stejarul specii, specii si subspecii

Sinaia

Sinaia ofera locuri de cazare in hoteluri ultramoderne (Alpin, Palace, Sinaia, Montana, Paltinis, Cota 1400, etc.), in multe vile confortabile, in case private, hanuri si popasuri turistice, cabane. Pentru amatorii sporturilor de iarna exista o pârtie de bob (1500 m lungime, 13 curbe si 132 m diferenta de altitudine), multe pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, pârtii de sanie, telecabina, telescaun, teleschi. Pentru inotatori si iubitorii de sauna exista bazine la hotelurile Montana si Sinaia. Multe terenuri de sport si sali pentru cinema si alte spectacole.

Sinaia ofera locuri de cazare in hoteluri ultramoderne (Alpin, Palace, Sinaia, Montana, Paltinis, Cota 1400, etc.), in multe vile confortabile, in case private, hanuri si popasuri turistice, cabane. Pentru amatorii sporturilor de iarna exista o pârtie de bob (1500 m lungime, 13 curbe si 132 m diferenta de altitudine), multe pârtii de schi cu grade diferite de dificultate, pârtii de ...

Alte referate despre: sinaia referat, sinaia, referat sinaia

Slanic Moldova

Vila Adela**
aprilie-mai
sept-dec
220.000
200.000 – dp., 280.000 pc.
70.000
250.000
200.000 dp.; 280.000 p.c.

Alte referate despre: slanic moldova, slanic moldova salina, referat slanic moldova
Referate afisate : 19
Medie note: 8.52 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.