General motors - studiu de caz

Tip de concurenta la General Motors - studiu de caz

Tip de concurenta la General Motors - studiu de caz
Automobilul a oferit una dintre cele mai mari oportunitati in domeniul industrial din timpurile noastre. General Motors a avut sansa sa fie la baza acestui fundament. Mai mult decat atat, automobilul, prin faptul ca a dat posibilitatea companiei sa fie la curent cu dezvoltarea motorului cu combustie interna, i-a ajutat sa fie pionieri in domenii cum ar fi producerea avionelor sau a locomotivelor.

Tip de concurenta la General Motors - studiu de caz
Modul de oraganizare este caracterizat printr-o coordonare perfecta a polticilor General Motors si o descentralizare a administratiei.Personalitatea individului aici detine un loc important , atat de important incat de multe ori este necesar sa construiesti o noua divizie in jurul unei persoane (sau mai multor persoane), decat sa gasesti locul potrivit acestei persoane in cadrul companiei.

Tip de concurenta la General Motors - studiu de caz
General Motors are peste 1 milion de actionari, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 25kb
Downloads: 15
Materia: Economie

General Motors, studiu de caz

Canalul de distributie international reprezinta itinerariul pe care se deplaseaza marfa de la producator la consumatorii sau utilizatorii finali de pe pietele internationale.Practica internatinala in domeniul distributiei a consacrat doua modalitati de constituire a canalelor de distributie.

Alte referate despre: general motors studiu de caz, tip de concurenta la general motors - studiu de caz, motors studiu de caz

Prezentarea unui proiect de investitii si evaluarea acestuia - Studiu de fezabilitate

Se poate observa ca in ambele situatii, situatia neta are valori pozitive si este si crescatoare ( Δ SN > 0 ), ceea ce reflecta o gestiune financiara sanatoasa si este consecinta reinvestirii unei parti din profitul net si altor elemente de acumulari din perioada anterioara.

Alte referate despre: prezentarea unui proiect de investitii si evaluarea acestuia, prezentarea unui proiect de investiti si evaluarea acestuia, rezentarea unui proiect de investitii si evaluarea acestuia

Piata auto din Romania - cercetare de marketing

Referat despre Pieta auto din Romania - cercetare de marketing
In perioada 1936-1939, numarul de autoturisme a marcat o usoara crestere, cuprinsa intre 500-1.500 de bucati anual, parcul atingand la finele anului 1939 cifra de 25.876 automobile, peste 73,5% din total fiind de provenienta americana.

In anul 1965, populatia dispunea de 9.216 autoturisme, toate din import, marcile Moskwich, Volga, Skoda, Warszawa, Wartburg, Trabant, Fiat, Renault. Lipsa valutei necesare importului de piese a dus la orientarea spre producerea unui autoturism romanesc, astfel, la 20 august 1968, avand loc inagurarea Uzinei din Colibasi si demararea productiei de serie a primelor autoturisme Dacia 1100. Avea sa fie inceputul constructiei industriei auto din Romania, industrie pe baza careia s-a creat si s-a dezvoltat productia de autoturisme in Romania.

Pe o piata mondiala din ce in ce mai saturata, studiile efectuate au demonstrat un fapt inedit : faptul ca 20% din populatia ...

Alte referate despre: piata automobilelor in romania cercetare de marketing, marketing direct pe piata auto, piata de cercetare de marketing

Atractii ale Americii

The City That Was
When you click on points of interest in the panoramic photo of 1906 Detroit in the right frame, text and images will appear in this frame. Each picture within the pages can also be clicked on to provide more-detailed, higher-resolution photos.
The Detroit pictured here has been washed away in a tide of technological and social change more rapid, perhaps, than any in human history. Click on the photo at right, read the text below, and witness the transformation of Campus Martius from grand civic plaza to post-Industrial urban backwater.

Alte referate despre: atractii turistice america, atractii din america, atractii ale americii

Proiect societate informationala

Obiect de activitate:oferirea serviciilor de vanzare si postvanzare pentru marcile Opel si Chevrolet, precum si o gama completa de servicii complementare :Vanzarea in sistemul Buy-Back (preluam masina veche ca avans la una noua);Asistenta tehnica si service, in garantie si postgarantie;Lucrari de tinichigerie-vopsitorie;Comercializarea si montarea de accesorii si piese de schimb originale General Motors

Alte referate despre: societatea informationala, societatea informationala referat, caracteristici ale societatii informationale

Motorul asincron

Această relaţie corespunde unui rotor echivalent şi conduce la un motor echivalent la care tensiunile şi curenţii din stator şi rotor au aceeaşi frecvenţă ca la transformator, dar apare rezistenţa rotorului variabilă cu alunecarea s definită din relaţia (C) şi care se va lua ca parametru. Dacă relaţia (I) este pentru un motor trifazat ca şi statorul şi se înmulţeşte cu raportul t.e.m. scos din relaţiile (H) şi (G), pentru s=1:(J) E1/E2=(w1kw1/w2kw2)=kI
se obţine ecuaţia rotorului:
(K) U1=R1J1+jx01I1-E1=Z1J1-E1
(L) 0=R(2/2.I2+jx(02I(2+E1=Z(2I(2+E1
în care mărimile raportate au, ca şi la transformator, valorile:
R(2=K2iR2
X(02=K2iX02
I(2=I2/K1
E1=K1E2
Z(2=K2iZ2

Alte referate despre: motorul asincron, motor asincron, motor asincron trifazat

Componentele evidentei economice si obiectul de studiu al contabilitatii

"Componentele evidentei economice si obiectul de studiu al contabilitatii"
Astfel, conform conceptiei juridice, contabilitatea este stiinta care studiaza evidenta, calculul, analiza si controlul elementelor privind existenta, starea, miscarea si transformarea patrimoniului.

Conceptia economica despre contabilitate concluzioneaza ca aceasta studiaza procedeele ce privesc evidenta, calculul, analiza si controlul privind existenta, starea, miscarea si transformarea capitalului.

Potrivit conceptiei financiare, contabilitatea studiaza evidenta, analiza, calculul si controlul privind existenta, starea, miscarea si transformarea resurselor economice.

Alte referate despre: istoria gandirii economice ca obiect de studiu casatoria, economia ca obiect de studiu, economia aplicata obiect de studiu

Mecanismul motor al automobilului

Fenomenul poate fi observat de sofer pentru ca este precedat de zgomote carcateristice provocate de efortul bielelor de a smulge pistoanele gripate din punctele moarte si emanare abur,daca apa de racire este sub nivel.In cazul opriri immediate a motorului se poate evita griparea;se lasa sa se raceasca,se toarna in fiecare cilindru 30-40g si se incearca rotirea aroborelui cotit.

Alte referate despre: defectele mecanismul motor a automobilelor, mecanismul motor al automobilului, mecanismul motor

Motorul Otto.Motorul Diesel

Partile esentiale ale unui motor Otto si Diesel coincid. Camera de ardere este formata dintr-un cilindru inchis la un capat si un piston care aluneca de sus in jos. Printr-un sistem biela manivela pistonul este legat de un arbore cotit care transmite lucrul mecanic spre exterior (de obicei cu ajutorul unei cutii de viteze). Rolul arborelui cotit este acela de a transforma miscarea de “du-te vino” a pistonului in miscare de rotatie.

Alte referate despre: motorul otto si diesel, randamentul motorului otto si diesel, asemanari si deosebiri intre motorul otto si diesel

Masajul in cazul entorselor

O leziune articulara des intalnita la nivelul membrului inferior este entorsa. Prin entorse se intelege totalitatea leziunilor articulare, provocate de depasiri fortate ale limitelor normale de miscare ale articulatiei. In caz de entorse, aceste miscari nu duc la deplasarea completa a suprafetelor articulare, ca la luxatii. Totusi, aceste intinderi sunt considerate ca un inceput de luxatie.

Alte referate despre: masaj in cazul entorselor, masajul in cazul entorselor, masajul in cazul fracturilor

Studiu de fezabilitate

Qo= 8.000.000 buc x 180 mii lei/buc = 1.440.000.000 mii lei
Q1= 13.000.000 buc x 160 mii lei/buc = 2.080.000.000 mii lei
Q2= 15.000.000 buc x 150 mii lei/buc = 2.250.000.000 mii lei

Din punctual de vedere al acestui indicator varianta a doua este cea mai buna

Alte referate despre: studiu de fezabilitate, referat studiu de fezabilitate, proiect studiu de fezabilitate

Studii de caz

In cazul nostru, valoarea minima din tabel este 5, care apartine celei de-a doua linii. Deci r4 se va prelucra pe ultimul U1. Excluzand coloana corespunzatoare lui r4, in noul tabel valoarea minima va fi “7” din prima linie. Deci r3 se va prelucra pe U1, continuand in acelasi mod, obtinem succesiunea optima : r3, r1, r5, r7, r6, r2, r4.

Alte referate despre: metoda studiului de caz, studiul de caz, studii de caz

Motorul electric

Trebuie mentionat faptul ca exista motoare electrice ale caror caracteristici mecanice nu apartin uneia nu alteia din categoriile enumerate mai sus. Aceasta observatie nu micsoreaza insa importanta practica a clasificarii anterioare.

Alte referate despre: motorul electric, motorul electric referat, referat motorul electric

Formele speciale ale cazului Dativ

Formele speciale ale cazului Dativ - Este prepozitional deoarece se constituieste cu prepozitia simpla “la”. Este prezent si in limba actuala atunci cand substantivul este precedat de un numeral.

Alte referate despre: formele si functiile sintactice ale pronumelui personal in cazul dativ, formele pronumelui personal in cazul dativ, formarea cazului dativ in lb franceza
Referate afisate : 15
Medie note: 8.15 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.