Ghid de utilizare a calculatorului

Ghid de utilizare PC

Introducere

Scopul acestui ghid Scopul acestui ghid este de a familiariza utilizatorii cu posibilităţile şi avanjele oferite de utilizarea caluculatorului si a Internetului , inclusive prin potenţialul guvernării electronice pentru activitatea instituţiilor publice.

Structura ghidului
Lucrarea porneşte de la prezentarea, in primul capitol,a câtorva concepte de bază legate de calculatoare si Internet cum ar fi
Tipurile de programe pentru calculator şi utilitatea lor, Documentele şi organizarea lor, Tipurile de reţele şi rolul Internetului ca retea globala, Serviciile disponibile prin Internet, respectiv câteva elemente considerate legate de drepturile de autor şi utilizarea legală a programelor ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 1548kb
Downloads: 3865
Materia: Informatica

Sisteme de operare pe PC

Majoritatea sistemelor de operare, pentru a rãspunde rolului de interfaţã hardware – utilizatorii, sunt organizare pe douã niveluri:
- nivelul fizic, care este mai apropiat pe partea hardware a sistemului de calcul, interferând cu aceasta prin intermediul unui sistem de înteruperi.
- nivelul logic, care este mai apropiat de utilizator, interferând cu acesta prin intermediul unor comenzi, limbaje de programare, utilitare, etc.
Potrivit acestor douã niveluri, sistemele de operare cuprind în principal douã categorii de programe:
- programe de control şi comandã, cu rolul de coordonare şi control a tuturor funcţiilor sistemelor de operare , cum ar fi: procese de intrare-ieşire, execuţia întreruperilor, comunicaţia hardware-utilizator;
- programe de servicii(prelucrãri), care sunt executate sub supravegherea programelor de comandã şi control, fiind utilizate de programator pentru dezvoltarea programelor sale de aplicaţie.

Alte referate despre: sisteme de operare, sisteme de automatizare, sisteme de reglare automata

Programarea si utilizarea calculatorului

Programele ruleaza în memoria interna a calculatorului. Acest lucru
înseamna ca datele si programul sunt încarcate în memoria interna,
instructiunile sunt executate de microprocesor iar rezultatele sunt
aduse în memoria interna.

Alte referate despre: programarea si utilizarea calculatoarelor, programarea si utilizarea calculatorului, programare si utilizare calculatoare

Istoria calculatorului personal

Clientul care i-a comandat lui Intel microprocesorul a fost o firmă japoneză, care a dat faliment în 1970; după aceasta Intel nu se putea hotărî dacă să lanseze sau nu circuitul pe piaţă. L-au lansat, şi în 1974 existau mai mult de 19 tipuri de microprocesoare pe piaţă, inclusiv Intel 8088, cel care va deveni trambulina actualelor calculatoare personale.

Alte referate despre: istoria calculatorului personal, istoria calculatoarelor personale, istoricul calculatoarelor personale

PC Hardware

Intre timp AMD va lansa procesorul AMD K6-2 (Codnamed Chomper). Acesta avea incluse atat instructiunile MMX cat si mai noile 3DNow! (proiectate de data asta chiar de AMD pentru accelerarea jocurilor si aplicatiilor multimedia in domeniul 3D).

Alte referate despre: hardware, componente hardware, componentele hardware

Sistemul de operare al unui PC

5.Asistarea execuţiei programelor prin comunicaţia sistem calcul-utilizator, atât la nivel hardware, cât şi la nivel software.

Alte referate despre:

Retele de calculatoare

In functie de aria de raspindire a calculatoarelor dintr-o retea exista urmatoarele tipuri de retele:
- retele locale (lan)
-retele netropolitane (man)
-retele globale (wan)

Alte referate despre: retele de calculatoare referat, retele de calculatoare, referat retele de calculatoare

Evolutia Calculatoarelor

1. Trebuie să posede un mediu de intrare, prin intermediul căruia să se poată introduce un număr nelimitat de operanzi şi instrucţiuni .
2. Trebuie să posede o memorie, din care să se citească instrucţiunile şi operanzii şi în care să se poată memora rezultatele.
3. Trebuie să posede o secţiune de calcul, capabilă să efectueze operaţii aritmetice şi logice, asupra operanzilor din memorie.
4. Trebuie de asemenea să posede un mediu de ieşire, prin intermediul căruia un număr nelimitat de rezultate să poată fi obţinute de către utilizator.
5. Trebuie să aibă o unitate de comandă , capabilă să interpreteze instrucţiunile obţinute din memorie şi capabilă să selecteze diferite moduri de desfăşurare a activităţii calculatorului pe baza rezultatelor calculelor .

Alte referate despre: evolutia calculatoarelor, evolutia calculatorului, evolutia calculatorului referat

Calculatoarele

Hard Disk-ul Dupa viteza de prelucrare a datelor si valoarea memoriei de tip RAM, urmatorul factor determinant al puterii calculatorului este dimensiunea spatiului de pe hard disk. Un hard disk este un dispozitiv de stocare a informatiei. Este mult diferit fata de RAM din mai multe motive.

Alte referate despre: componentele calculatorului, componentele unui calculator, istoria calculatorului

Retele de calculatoare

Retele de calculatoare:Altfel, era utilizata o linie inchiriata cu largime de banda mica pentru traversarea distantei geografice pana la mainframe. In acel loc, linia inchiriata era conectata la canalul de intrare/iesire (I/O) al sistemului mainframe.

Alte referate despre: referate retele de calculatoare, tipuri de retele de calculatoare, retele de calculatoare si internet

Curs de calculatoare

Este memoria de lucru a calculatorului, memoria cu care lucreaza procesorul. Ori de cite ori procesorul are de prelucrat informatie, el o copiaza in memoria Ram, prelucreaza si apoi rezultatul se salveaza pe hard-disk. Salvarea poate fi facuta si la cererea utilizatorului, in orice moment, cu ajutorul comenzii SAVE. Deci in momentul in care se da comanda SAVE calculatorul salveaza tot ceea ce s-a lucrat pe hard disk.

Alte referate despre: curs de calculatoare, curs arhitectura calculatoarelor, curs de calculator

Elemenente componente al unui PC - criminalistica

Baza de date a sistemului AFIS poate contine informatii de diferite
tipuri: amprente, imagini (portrete, fotografii, schite) si date
alfanumerice.

Alte referate despre: componentele calculatorului referat, criminalistica, republica moldova parte componenta a civilizatiei europene

Primii pasi in calculator

Pentru a micsora sau a marii o coloana dintr-un table se selecteaza cu cursorul si se trage in stanga sau in dreapta. Pentru a sterge un table el se selecteaza si se da Table – Delete – Table.

Alte referate despre: primii pasi in calculator, prima retea de calculatoare, primi pasi in calculator

Ghid pentru scrierea eseurilor

Ghid pentru scrierea eseurilor
1.1 Alegerea temei
În cazul în care vi se oferă mai multe opţiuni, nu alegeţi o temă în legătură cu care aveţi convingeri şi sentimente foarte puternice. Orientaţi-vă spre o temă pe care aţi dori s-o aprofundaţi, mai degrabă decît către una pe care consideraţi că o cunoaşteţi deja.

Alte referate despre: scrierea eseuri, exemplu de ghid pentru scrierea e, eseuri despre carte

Utilizarea carbonului

Diamantul este una dintre cele mai dure substante cunoscute si din aceasta cauza este de neinlocuit pentru fabricarea sculelor de taiat, de gaurit sau de lustruit materiale foarte dure. El mai este folosit la pietre abrazive, instrumente optice si obiecte de podoaba. Masa diamantului,cat si a briliantelor(o forma mai valoroasa a diamantului) se masoara in ca-rate(1carat=0,205g).

Alte referate despre: utilizarea carbonului, importanta si utilizarea carbonului, utilizarea carbonului eseu

Utilizarea numerelor complexe in circuite electrice de curent alternativ

2. Calcularea modulelor şi a argumentelor. Valoarea absolută a fazorului, de exemplu U , numită şi modulul mărimii complexe U , este determinată din triunghiul OKM din fig. 13-1.
U = | U | = .

Alte referate despre: circuite electrice de curent alternativ, circuite electrice de curent alternativ referat, referat circuite electrice de curent alternativ

Calculul economic al gestionarii productiei pentru cresterea melcilor

Prin urmare, aceasta înseamnă că dacă se iau în considerare şi unele reduceri posibile condiţionate de situaţii în afara controlului uman, pe un hectar pământ destinat creşterii melcilor în ciclul biologic complet, la sfârşitul ciclului de producţie rezultă circa 12000-15000 kg melci de vânzare.

Alte referate despre: calculul economic al gestonarii productiei pentru cresterea pasarilor, productivitatea efecte crestere economica, calculul economic al factorilor de productie din agricultura
Referate afisate : 17
Medie note: 7.88 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.