Harta valorilor dirigentie

Emisia hartiilor de valori

Emisia hartiilor de valori - Piata hirtiilor de valoare este un regulator a multor procese ce au loc in cadrul economiei de piata. Aceasta se refera in primul rind la procesul investirii capitalului. Ultimul presupune, ca migratia capitalului se efectuiaza in forma de aflux in locurile necesare si reflux din ramurile de productie unde se observa proficit de capital. Emisia hartiilor de valori

Nivel: Facultate
Dimensiune: 44kb
Downloads: 368
Materia: Economie

Teoria plusvalorii si a capitalului

²F.Engels, Cimitirul Highgate, Londra, 17 Martie, 1883
În societatile precapitaliste, considera Marx, circulatia marfurilor poate fi descrisa sub forma M (marfa) - B (bani) - M (marfa), adica vanzarea unei marfi pentru cumpararea altei marfi care sa satisfaca o anumita nevoie. Formula generala a capitalului este, dimpotriva B-M-B, adica cumparare pentru vanzare (cu profit). Acest excedent de valoare peste valoarea initiala a fost denumit de Marx plusvaloare.
Marx analizeaza elementele componente ale formulei – banii si marfa. banii, prin ei insusi, nu pot fi izvorul plusvalorii, deoarece sunt un simplu mijlocitor al schimburilor. Prin urmare, conchide Marx, cresterea valorii decurge din celalalt element – din marfa.

Alte referate despre: teoria plusvalorii, teoria eficientei pietei de capital, teoria plusvalori

Valori mobiliare

Valorile mobiliare pot fi considerate o formă de manifestare a activelor bancare. Dacă avem în vedere sensul economic al termenului de active acestea desemnează un bun privit sub o dublă accepţiune:

Alte referate despre: valori mobiliare, valorile mobiliare, comisia nationala a valorilor mobiliare

Bursa de valori - cotarea unei societati la bursa

La bursele de valori clasice se formeaza un curs unic, centralizat, întrucât procesul negocierilor este supus regulamentului de functionare, adica este dirijat si supravegheat, preturile fonnându-se pe baza de licitatie publica.
La bursele de valori moderne, procesele de negociere sunt automatizate, pe baza de mijloace electronice si computere, în exclusivitate sau în combinatie cu mijloace clasice.

Alte referate despre: bursa de valori - cotarea unei societati la bursa, cotarea unei societati la bursa de valori, riscurile cotari une societati la bursa

Burse de valori si marfuri

CARACTERISTICILE BURSEI:
1) PIATA DE MARFURI SI VALORI;
Bursele de marfuri tranzactioneaza bunuri cu anumite caract.:
- sunt bunuri generice ( se pot masura, cântari etc)
- sunt fungibile (pot fi inlocuite unele cu altele)
- caract. standardizabil.; marfa poate fi impartita pe loturi livrabile
- sunt depozitabile
- sa aiba un grad redus de prelucrare

Alte referate despre: burse de valori si marfuri, burse si valori de marfuri, burse de valori si marfuri referat

Burse de valori si marfuri-curs

Burse de valori si marfuri-curs. Activitatea bursieră din România
La mijlocul sec. XIX – 1831 se obţine o recoltă foarte bună în Principatele Române – grâu, orz, porumb, care exceda consumul intern, astfel apare necesitatea înfiinţării unor burse de mărfuri în Bucureşti unde aveau loc în principal tranzacţiile cu cereale. Aceste burse aveau înfiinţate un „cod de comerţ” cu regulament de funcţionare care prevedea condiţii de finanţare legale, conduita comercianţilor, administrarea burselor şi cotaţia.

Alte referate despre: burse de valori si marfuri curs, burse de valori si marfuri -cursuri, cursuri burse de valori si marfuri

Reprezentarea cifrica a miscarilor de valori

Operatiunea nr.3: Operatiunea generatoare de miscare opusa a unui element de activ cu un element de pasiv. Se inregistreaza receptionarea unor piese de schimb in valoare de 350.525 lei de la un furnizor neplatitor de TVA.

Alte referate despre: ce inseamna reprezentarea cifrica a miscarilor de valori la un bilant, reprezentarea cifrica a miscarii de valori ca un bilant mobil, reprezentarea cifrica a miscarilor de valorii la un bilant

Bursa de Valori

Bursa de Valori - Inceputurile pietelor bursiere de marfuri si valori in tara noastra pot fi situate pe la mijlocul secolului trecut. Primele incercari s-au facut in anul 1839, fara a se solda cu rezultate. Un an mai tarziu, in 1840, a fost promulgat si pus in aplicare Codicele de Comert al Tarii Romanesti , extins, din 1864, si in Moldova. Bursa de Valori

Alte referate despre: bursa de valori, bursa de valori referat, referat bursa de valori

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare

b) sa ceara convocarea sedintelor consiliilor de administratie sau
a adunarilor generale ale actionarilor si sa propuna puncte pe ordinea
de zi a acestora;

Alte referate despre: comisia nationala de valori mobiliare, referat comisia nationala a valorilor mobiliare, comisia nationala a valorilor mobiliare referat

Bursa de valori

Indiferent de forma ei juridica, care poate fi de drept public sau de drept privat, bursa de valori functioneaza sub controlul si supravegherea guvernului. Pe plan international, in cele mai multe state functioneaza burse de drept privat ca societati pe actiuni. Bursele de drept public sunt administratii ale statului cu caracter nelucrativ. Bursa de valori infiintata in Romania in 1994 este o institutie de drept public.

Alte referate despre: bursa de valori bucuresti referat, bursa de valori bucuresti, referat bursa de valori bucuresti

Valori imobiliare derivate

3. Din punct de vedere al pretului contractului, contractul forward are un pret stabilit pe toata durata lui pe cand cel futures are un pret variabil, stabilit de catre piata in functie de cerere si oferta.
4. Din punct de vedere al lichidarii contractului, contractul forward este finalizat prin livrare in natura a activului ... pe cand cel futures se poate lichida fie in natura fie prin compensare baneasca.

Alte referate despre: cauta referat valorile imobiliare, valori mobiliare derivate, valori imobiliare

Burse internationale de valori si marfuri

Pornind de la limbajul comun, denumirea de bursă reprezintă o alocaţie, iar din punct de vedere etimologic această denumire provine din grecesc “bursa” semnificând săculeţ cu bani.

Alte referate despre: burse internationale de valori, burse internationale de marfuri, referat studiu de caz burse internationale marfuri

Bursa de valori

Bursele de valori denumite si burse de fonduri, negociaza hartii de valoare sau efecte comerciale : actiuni, obligatiuni, bonuri de tezaur, alte titluri de proprietate industriala, precum si metale pretioase. Inscrierea la cota Bursei de Valori Bucuresti reprezinta permisiunea acordata de Bursa de Valori unei societati comerciale “deschise” de a avea valori mobiliare tranzactionate prin intermediul mecanismului specific al Bursei.

Alte referate despre: bursa de valori din romania, piata financiara si bursa de valori, bursa de valori referate

Harta oarba

Harta oarba cu ape si orase

Alte referate despre: harta oarba, harta oarba a lumii, harta oarba a romaniei

Axiologia - teoria generala a valorilor

In antichitate , normele juridice erau considerate ca porunci date de seful tribului, care era respectat drept reprezentant al lui Dumnezeu pe pamant. Normele nu erau decat porunci divine, impuse oamenilor.
Pentru timpurile moderne normele juridice nu sunt nici porunci divine , nici rezultate ale unui suflet misterios al poporului, ci sunt imperative , care exprima vointa comunitatii sociale , a statului.
Aristotel a inteles prin drept natural ceea e implantat de natura in sufletul omenesc.

Alte referate despre: axiologia - teoria generala a valorilor, aristotel axiologia teoria valorilor, teoria obiectiva a valorii

Harta apelor curgatoare din Romania

O data cu inlocuirea economiei agrare cu economia comerciala bazata pe
o intensa circulatie de marfuri , puterea parinteasca , incompatibila
cu nevoia de libertate tot mai mare a membrilor de familie ,a fost
treptat indragita. In secolul al - III- lea a disparut dreptul de
viata si moarte , dreptul de pedeapsa s-a restrans, vanzarea copiilor
a devenit rara, apelandu-se la inchirierea muncii acestora si a fost
oprita casatoria impotriva vointei copiilor .

Alte referate despre: harta apelor curgatoare din romania, harta apelor curgatoare, harta ape curgatoare romania
Referate afisate : 16
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.