Impozitul nerezidentilor

Impozitul nerezidentilor in Romania

Referat despre Impozitul nerezidentilor in Romania
1. Prezentarea impozitului pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti. Impozitul pe venitul nerezidenţilor este o chestiune din ce în ce mai actuală, dată fiind noua conjunctură economică şi politică mondială, dar, mai ales, europeană, în care firmele străine doresc din ce în ce mai mult să investească în România. Prin aderarea României la Uniunea Europeană, volumul investiţiilor străine în România va creşte şi, implicit, vor creşte veniturile pe care le vor obţine nerezidenţii din activităţi desfăşurate în România, mai cu seamă, nerezidenţii din spaţiul economic european, cu consecinţa creşterii volumului de impozite încasate din acest sector, dar şi a gradului de certitudine al încasărilor. Şi aceasta, chiar în condiţiile în care se constată un tratament fiscal favorabil investitorilor din Uniunea Europeană, faţă de nerezidenţii din spaţiul extracomunitar.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 24kb
Downloads: 4
Materia: Economie

Tendinte in activitatea bancara din Romania

Tendinte in activitatea bancara din Romania
Băncile si-au schimbat numai minimal structura portofoliilor de credite si au continuat sa ruleze credite la clienţii tradiţionali. Chiar daca bilanţul băncilor pare sănătos în termeni contabili , aceasta este în parte deoarece băncile au fost reţinute în extinderea creditului , alegând sase concentreze mai curând pe venitul din comision decât pe cel din rata dobânzii. Băncile s-au comportat astfel datorită prăbuşirii economice, conducând la înrăutăţirea comportamentului debitorilor privitor la restituirea creditelor primite si la creşterea corupţiei.

Alte referate despre: orientari si tendinte in activitatea bancara contemporana, tendinte in activitatea bancara din romania, tendinte in activitatea bancara

Impozite - prezentare generala

Impozite - prezentare generala
Impozitele directe vizeaza existenta venitului sau averii, in timp ce impozitele indirecte vizeaza utilitatea acestora. In functie de criteriile care stau la baza asezarii lor, impozitele directe se pot gruupa in reale si personale. Impozitele directe reale se caracterizeaza prin aceea ca se stabilesc asupra obiectelor materiale fara sa se tina seama si de situatia personala a subiectului impozitului. Aceste impozite se mai numesc si obiective sau pe produs, deoarece se asaza asupra produsului obiectilui impozabil. Impozitele directe personale, dimpotriva, tin seama, in primul rind,de persoana(subiectul impozitului) in legatura cu averea si veniturile acestuia sauindiferent de ele.De aceea impozitele personale se mai numesc si subiective.

Alte referate despre: impozitul pe venit, calculul impozitului pe profit, impozitul pe profit

Metodologia de control pt impozite directe

Metodologia de control pt impozite directe
Profitul este o categorie economico-financiară specifică sistemului de piaţă fiind rezultatul obţinut în urma investirii unui capital.Impozitul pe profit este un venit datorat bugetului, fiind reglementat prin Legea nr.12 din ianuarie 1991, completată de reglementările ulterioare.

Alte referate despre: metodologia de control pt impozite directe62ae6 doc, control fiscal privind impozitele directe, controlul fiscal al impozitelor directe

Impozit pe venit global

Impozit pe venit global. Cotele de impozitare
Cotele de impozitare sunt stabilite prin art 2 din O.U.G 217/1999 ce intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2000. Cota de impozit pe profit datorata statului este 25%, cu urmatoarele exceptii:

Alte referate despre: impozitul pe venitul global, impozit pe venit global, impozitul pe venit global

Impozitul pe venit

Impozitul pe venit
Principiile sistemelor de salarizare:
• Salariul reprezintă un preţ plătit pentru factorul muncă şi este necesar să se stabilească prin mecanismele pieţei;
• Principiul negocierii salariilor;
• Principiul salariilor minime;
• Principiul la muncă egală, salariu egal;
• Principiul liberalizării salariilor;
• Salarizare după: cantitatea muncii, calitatea muncii, nivelul de calificare, condiţii de muncă;
• Caracterul confidenţial al salariului.

Alte referate despre: impozit pe venit, impozitul pe venit referat, referat impozitul pe venit

Taxele si impozitele indirecte din Romania

În condiţiile în care la impozitele directe, persoanele cu venituri situate sub minimul neimpozabil sunt scutite de impozit, iar la impozitele indirecte nu se acorda nici un fel de scutire, rezultă că acestea din urmă au un caracter regresiv.

Alte referate despre: taxe si impozite indirecte, taxe si impozite indirecte in romania, taxe vamale impozite indirecte

Alte impozite,taxe si varsaminte asimilate

Calculul impozitului pe clădiri se face în mod diferenţiat pentru persoane fizice şi pentru persoane juridice. Pentru persoanele fizice,impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea cotei de impozitare la valoarea impozabilă a clădirii.

Alte referate despre: alte impozite taxe si varsaminte asimilate, cheltuieli cu alte impozite taxe si varsaminte asimilate, alte impozite taxe si varsaminte asimilate-atestat

Impozite directe

1.2.Elementele impozitului
Impozite directe
Pentru ca prin impozite sa se poata realiza obiectivele financiare, economice si sociale urmarite de catre stat la introducerea lor, este necesar ca reglementarile fiscale sa fie cunoscute si respectate atat de organele fiscale, cat si de contribuabili. Printre elementele impozitului se numara: subiectul (platitorul), suportatorul, obiectul impunerii, sursa impozitului, unitatea de impunere, cota (cotele) impozitului, asieta, termenele de plata, etc. Subiectul impozitului (contribuabilul) este persoana fizica sau juridica obligata prin lege la plata acestuia. Suportatorul (destinatarul) impozitului este persoana care suporta efectiv impozitul.

Alte referate despre: impozite directe, impozitele directe, impozite directe si indirecte

Impozite indirecte, caracterizare generala

Impozitele si taxele constituie componente tot mai importante ale vietii economice, prin intermediul carora statul isi procura resursele financiare necesare acoperirii cheltuielilor publice, de a caror realizare depinde indeplinirea functiilor sale.Impozitele indirecte se percep de la toti cei care consuma bunuri din categoria celor impuse sau beneficiaza de anumite servicii, indiferent de veniturile, averea sau situatia personala a acestora.

Alte referate despre: impozite indirecte, impozitele indirecte, impozite indirecte referat

Rolul si functiile impozitelor

In zilele noastre, in conditiile complexe ale functionarii mecanismelor pietei concurentiale, in practica financiara contemporana se evidentiaza o anumita accentuare a rolului impozitelor pe plan economic, aspect ce rezulta din practica statelor moderne de a folosi impozitele ca mijloc de interventie in viata economica. Impozitul are atat rolul alimentarii cu fonduri la bugetul statului, cat si acela al unui factor de echilibru in economie.

Alte referate despre: functiile impozitului, functiile impozitului pe profit, functiile impozitelor si taxelor

impozitul si taxa pe cladiri

7. Contribuabilii sunt obligati sa depuna declaratie de impunere la Serviciul Public Finante Locale Ploiesti in termen de 30 de zile de la data dobandirii cladirilor, de la data cand preiau in administrare sau folosinta, incheie contract de concesiune, inchiriere pentru cladirile proprietate publica sau privat a statului ori a unitatilor administrativ-teritoriale, de la data cand intervin schimbari privind domiciliul sau sediul, de la data cand se realizeaza lucrari ce conduc la modificarea impozitului/taxei pe cladiri sau de la data cand intervin schimbari privind situatia juridica a contribuabilului ce conduc la modificarea impozitului/taxei pe cladiri, mentionand faptul ca aceeasi obligatie de depunere o au si contribuabilii care construiesc si instraineaza cladiri.

Alte referate despre: referat impozit si taxa pe cladiri, impozitul si taxe pe cladiri, impozit si taxe pe cladiri

Romania

VI GOVERNMENT

Between 1948 and 1989 the Communists controlled all levels of government in Romania, and the head of the Communist Party was the country’s most powerful leader. In 1989 the Romanian army joined in a popular uprising against the Communist regime. President Nicolae Ceauşescu was deposed and executed, and a provisional government was established with Ion Iliescu, a former Communist, as president. In May 1990 multiparty elections were held to elect a president and national legislature. Iliescu was elected president, and his party, the National Liberation Front (NLF), gained control of the legislature. In December 1991 a new constitution was approved by popular referendum. The constitution declares Romania to be a parliamentary republic and provides for multiple political parties, a separation of powers between branches of government, a market economy, and respect for human rights. In 1996 presidential and legislative elections, the former Communists were defeated by an ...

Alte referate despre:

Rromii din Romania

3. Efecte dezagregante asupra întregii comunităţi datorită sărăciei şi dezorganizării sociale: criminalitate, mai ales organizată, mai ridicată, riscuri ridicate de angajare în piaţa drogurilor.

Alte referate despre: rromii, rromii din romania, referat privind discriminarea in scoala a rromilor

Calcularea impozitului pe profit. Activitatea de exploatare

REZULTATUL BRUT AL EXERCIŢIULUI = Rezultatul
CURENT
Rezultatul extraordinar = 609.898.405 + 10.050.000 + 0 =619.948.405
Profitul impozabil = Rezultatul brut al exerciţiului + Cheltuielile nedeductibile totale – Venituri neimpozabile(de pe toate activităţile) = 619.948.405 + 7.500.000 – 10.000.000 = 617.448.405

Impozitul pe profit = Profit impozabil × 25% = 617.448.405 × 25% = 154.362.101
56)Înregistrarea impozitului pe profit
691 = 441 154.362.101

Alte referate despre: calcularea impozitului pe profit activitatea de exploatare, calcularea impozitului pe profit, calculare impozit pe profit

Impozitele si taxele publice, raportul juridic obligational fiscal

Impozitele si taxele publice, raportul juridic obligational fiscal
Acest transfer de la contribuabil la stat se face: în mod obligatoriu, cu titlu nerambursabil şi fară o contraprestaţie directă şi imediată din partea statului.

Alte referate despre: raportul juridic obligational impozite si taxe referat, raportul juridic obligational, continutul raportului juridic procedural fiscal
Referate afisate : 16
Medie note: 8.47 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.