Impozitul nerezidentilor in romania

Impozitul nerezidentilor in Romania

Referat despre Impozitul nerezidentilor in Romania
1. Prezentarea impozitului pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti. Impozitul pe venitul nerezidenţilor este o chestiune din ce în ce mai actuală, dată fiind noua conjunctură economică şi politică mondială, dar, mai ales, europeană, în care firmele străine doresc din ce în ce mai mult să investească în România. Prin aderarea României la Uniunea Europeană, volumul investiţiilor străine în România va creşte şi, implicit, vor creşte veniturile pe care le vor obţine nerezidenţii din activităţi desfăşurate în România, mai cu seamă, nerezidenţii din spaţiul economic european, cu consecinţa creşterii volumului de impozite încasate din acest sector, dar şi a gradului de certitudine al încasărilor. Şi aceasta, chiar în condiţiile în care se constată un tratament fiscal favorabil investitorilor din Uniunea Europeană, faţă de nerezidenţii din spaţiul extracomunitar.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 24kb
Downloads: 4
Materia: Economie

Tendinte in activitatea bancara din Romania

Tendinte in activitatea bancara din Romania
Realizări: Continuarea procesului de restructurare si privatizare. Creşterea calităţii serviciilor prestate şi educarea populaţiei. Stimularea atragerii în sistemul bancar a economiilor agenţilor economici si populaţiei. Modernizarea sistemului de plaţi, prin dezvoltarea sistemului electronic de plata. Intensificarea operaţiunilor pe piaţa de capital. Dezvoltarea de instituţii financiare specializate pentru activităţi de leasing, brokeraj, asigurări, investment banking, fonduri de investiţii, fonduri de pensii, etc. Accelerarea procesului de integrare economica a României în structurile economice europene.

Alte referate despre: orientari si tendinte in activitatea bancara contemporana, tendinte in activitatea bancara din romania, tendinte in activitatea bancara

Impozite - prezentare generala

Impozite - prezentare generala
M.Duverger distinge sisteme fiscale grele (lourds) care se caracterizeaza prin sarcinimari, apasatoare si usoare(legers), care constituie opusul celui dintii.Pentru a clasifica un sistem fiscal ca fiind apasator sau usor, conservator sau progresist, e necesar a cuprinde in analiza totalitatea impozitelor-directe si indirecte-percepute intr-o tara de catre toate organele imputernicite sa faca acest lucru;repartizarea veniturilor si respectiv a sarcinilor fiscale pe clase si paturi sociale;corelatia dintre indicatorii care caracterizeaza contributia diferitelor categorii de persoane fizice si juridice la formarea veniturilor bugetare si puterea economica a acestora; corelatia dintre sarcinile fiscale si cheltuielilor publice repartizate pe beneficiari;gradul de dezvoltare a economiei nationale; obiectivele politicii interne si externe a guvernului de la putere ...

Alte referate despre: impozitul pe venit, calculul impozitului pe profit, impozitul pe profit

Impozit pe venit global

Impozit pe venit global. Cotele de impozitare
Cotele de impozitare sunt stabilite prin art 2 din O.U.G 217/1999 ce intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2000. Cota de impozit pe profit datorata statului este 25%, cu urmatoarele exceptii:

Alte referate despre: impozitul pe venitul global, impozit pe venit global, impozitul pe venit global

Incidenta impozitului

Incidenta impozitului
Economiştii insistă asupra examinării incidenţei impozitelor, adică a modului în care se repartizează sarcina fiscală şi a efectelor acesteia asupra muncii depuse, a economisirii, a preţului mărfurilor, a preţului factorilor de producţie, a alocării resurselor şi a structurii producţiei şi consumului.

Alte referate despre: incidenta impozitelor, incidenta impozitelor indirecte asupra preturilor, incidenta impozitului

Impozitul pe venit

Impozitul pe venit
Impozitele reprezinta in zilele noastre obligatii pecuniare, pretinse, in temeiul legii, de catre autoritatea publica, de la persoane fizice si juridice, in raport cu capacitatea contributiva a acestora, preluate la bugetul statului in mod silit si fara contraprestatie imediata si folosite de catre acesta ca resurse pentru acoperirea cheltuielilor publice si ca instrumente de influentare a comportamentului platitorilor, astfel incat interesele acestora sa fie armonizate cu interesul public.

Alte referate despre: impozit pe venit, impozitul pe venit referat, referat impozitul pe venit

Impozitele indirecte

Printre elementele impozitului se numara: subiectul (platitorul), suportatorul, obiectul impunerii, sursa impozitului, unitatea de impunere, cota (cotele) impozitului, asieta, termenele de plata, etc.Subiectul impozitului (contribuabilul) este persoana fizica sau juridica obligata prin lege la plata acestuia.

Alte referate despre: impozite indirecte, impozitele indirecte, impozite indirecte referat

Alte impozite,taxe si varsaminte asimilate

Calculul impozitului datorat de persoanele juridice se face prin aplicarea unei cote de impozitare asupra valorii de inventar a clădirii. Această cotă se stabileşte de către consiliul local şi ea poate fi cuprinsă între 0,5 % şi 1 %, inclusiv.

Alte referate despre: alte impozite taxe si varsaminte asimilate, cheltuieli cu alte impozite taxe si varsaminte asimilate, alte impozite taxe si varsaminte asimilate-atestat

Impozite directe

Impozite directe
Unitatea de impunere se foloseste pentru exprimarea dimensiunii obiectului impozabil. Drept unitate de impunere putem intalni:
unitatea monetara, metrul patrat de suprafata utila, hectarul de teren, bucata, kilogramul, litrul, etc Cota impozitului sau cota de impunere reprezinta impozitul aferent unei unitati de impunere.

Alte referate despre: impozite directe, impozitele directe, impozite directe si indirecte

Rolul si functiile impozitelor

De aceea, functia cea mai importanta a impozitelor este aceea de asigura mobilizarea veniturilor necesare statului pentru acoperirea cheltuielilor publice. In conceptia teoriei economice clasice asupra impozitelor acestea reprezinta unica functie a lor ca mijloc de preocupare a resurselor banesti pentru trezoreria publica. Ele nu trebuie sa fie nici mobilizator si nici inhibitor al economiei.

Alte referate despre: functiile impozitului, functiile impozitului pe profit, functiile impozitelor si taxelor

impozitul si taxa pe cladiri

3. Impozitul/taxa pe cladiri se plateste anual, in doua rate egale, pana la datele de 31 martie, respectiv 30 septembrie inclusiv.
4. Impozitul/taxa pe cladiri se calculeaza incepand cu data de intai a lunii urmatoare celei in care acestea au fost dobandite, indiferent sub ce forma (data declararii poate fi: data mentionata in actul respectiv in cazul actelor notariale; data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti; data intocmirii procesului verbal de receptie intocmit de catre structurile specializate din domeniul amenajarii teritoriului si al urbanismului din cadrul Primariei Municipiului Ploiesti pentru lucrarile efectuate total sau partial, in cazul cladirilor construite potrivit Legii nr. 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii, republicata cu modificarile ulterioare, data mentionata in contractul respectiv in cazul cladirilor proprietate publica sau privat 343q164d a a statului ori a unitatilor administrativ-teritoriale aflate in administrare ...

Alte referate despre: impozit si taxe pe cladiri, impozitul si taxe pe cladiri, referat impozit si taxa pe cladiri

Romania

The most important river of Romania is the Danube. Its lower course forms a delta that covers much of northeastern Dobruja. Most of Romania’s major rivers are part of the Danube system; these include the Mureş, the Someş, the Olt, the Prut, and the Siret. Romania has many small, freshwater mountain lakes, but the largest lakes are saline lagoons on the coast of the Black Sea; the largest of these is Lake Razelm.
C Plant and Animal Life
Wooded steppe, now largely cleared for agriculture, dominates the plains of Walachia and Moldavia. Fruit trees are common in the foothills of the mountains. The lower slopes have forests with deciduous trees such as birch, beech, and oak. The forests of the higher elevations are coniferous, consisting largely of pine and spruce trees. Above the timberline (approximately 1,750 m/5,740 ft), the vegetation is alpine.
Wild animal life is abundant ...

Alte referate despre:

Rromii din Romania

De ce populaţia de rromi devine o problemă din ce în ce mai importantă pentru politica socială ?

Alte referate despre: rromii, rromii din romania, referat privind discriminarea in scoala a rromilor

Impozite si taxe

Oricare ar fi institutia care percepe impozitul, aceasta se face in virtutea autorizarii legii . Legea care introduce ipozitul este data de Parlament, dar este aplicata de Guvern si de Administratia Financiara .
Impozitele sunt plati care se fac catre stat cu titlu definitiv si nerambursabil . Caracterul definitiv al impozitului evidentiaza lipsa obligatiei de restituire direct catre platitor a sumei percepute . In schimbul acestora, platitorii nu pot solicita statului un contraserviciu de valoare egala sau apropiata .

Alte referate despre: impozite si taxe locale, referat impozite si taxe locale, impozite si taxe locale referat cu bibliografie

Impozitele

La rândul ei, politica fiscală evoluează şi se perfecţionează continuu totdeauna, şi se adaptează corespunzător cerinţelor ivite într-o anumită perioadă, în funcţie de obiectivele politice, economice şi sociale din ţară.

Alte referate despre: impozit pe profit, calcul impozit pe profit, impozitul pe profit referat

Impozit pe venituri microintreprinderi

Conform art.112 aln.(1) impozitul reglementat de prezentul titlu este optional. Microintreprinderile platitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului reglementat de prezentul titlu incepand cu anul fiscal urmator, daca indeplinesc conditiile prevazute la art. 112 si daca nu au mai fost platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor, potrivit prevederilor prezentului titlu. Pentru anul 2011, persoanele juridice romane pot opta pentru plata impozitului reglementat de prezentul titlu daca indeplinesc, la data de 31 decembrie 2010, conditiile prevazute la art. 112.

Alte referate despre: impozitul pe veniturile microintreprinderilor, referat impozitul pe veniturile microintreprinderilor, impozitul pe veniturile microintreprinderilor referat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.53 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.