Indicii statistici

Metoda indicilor statistici

Noţiunea de indice a apărut la începutul secolului al XVIII-lea,odata cu studiul întreprins de episcopul Anglican W.Fleetwood(Chronicon Preciosum ,Londra, ediţia a doua,1745)asupra evolutiei preţurilor in Anglia între anii 1400 si 1700,având ca scop să arate dacă o clauză din statutul unui colegiu,stabilita cu trei secole în urmă,îsi mai păstra valabilitatea,ţinând cont de evoluţia preţurilor.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 24kb
Downloads: 11
Materia: Statistica

Referat statistica - prezentarea unei firme Helvetica Milk

INDICATORI ECONOMICO – FINANCIARI
Ne propunem ca în acest subcapitol să prezentăm câţiva indicatori ai societăţii comerciale analizaţi în ultimii trei ani, respectiv perioada 1998 – 2000.
Aceşti indicatori sunt prezentaţi în tabelul următor:
INDICATORI
1998
1999
2000

Alte referate despre: prezentarea unei firme helvetica milk graficul, analiza statistica a unei firme, analiza statistica a unei firme de constructii

Aparitia si dezvoltarea statisticii in Romania

In timpul studiilor facute de acestia in vestul Europei, ei au cunoscut primele forme organizate ale statisticii internationale, au participat la primele intruniri ale economistilor si statisticienilor din diferite tari, intrand in relatii cu personalitati marcante ale stiintei de atunci. Astfel, Dionisie Pop Martian a participat la Congresul International de Statistica de la Viena (1857), chiar daca ca simplu spectator, el si-a putut insusi o serie de invataminte utile pentru activitatea sa viitoare din tara.

Alte referate despre: aparitia si dezvoltarea statisticii, aparitia si dezvoltarea statisticii in romania, aparitia si dezvoltarea statisticii in lume

Statistica pentru afaceri

Clasificarea caracteristicilor statistice:
- dupa continut:-de spatiu, timp si atributive
- dupa modul de exprimare: cantitative si calitative
- dupa modul de manifestare: alternative sau nealternative
dupa natura variatiei caracteristicile sunt: continua, discontinua sau discreta
- dupa modul de obtinere si folosire a datelor caracteristicile pot fi: primare, derivate
- dupa gradul de esentialitate: esentiale, neesentiale.

Alte referate despre: statistica pentru afaceri, statistica in afaceri, proiect statistica pentru afaceri

Statistici in Romania

Aceste catagrafii erau înscrieri în cataloage stabilite nominal, sat de sat ºi gospodãrie de gospodãrie, a tuturor celor care puteau fi exploataşi fiscal prin dajdii ºi bir. Stabilite periodic, ele formeazã un izvor de informaşii extrem de lãmuritor din multiple puncte de vedere, nu numai demografic ci ºi economic. Textele acestor categorii nu au fost însã publicate ºi parte din ele s-au ºi pierdut, rãmânându-ne din întâmplare doar cât a putut copia din ele Ion Donat, care le-a ºi supus unor prelucrãri statistice, cartografiind rezultatele obţinute, operaţie care fusese de fapt începutã de Anton Golopenţia fãrã sã poatã fi dusã la bun capãt.

Alte referate despre: statistica, statistica matematica, proiect statistica

Elemente de statistica

O caracteristica cantitativa se numeste discontinua sau discreta daca nu poate lua decat valori numerice izolate. O caracteristica cantitativa care poate lua orice valoare dintr-un interval de lungime finita sau infinita se numeste caracteristica cantitativa continua.

Alte referate despre: elemente de statistica matematica, elemente de statistica, elemente de statistica matematica referat

Proiect statistica anul II USH

Este o bucata din proiectul la Statistica economica anul II.

Alte referate despre: statistica anul 1, proiect statistica anul 1, proiect statistica anul 2

Statistica

~conţinut:de spaţiu,de timp şi atributive
~modul de exprimare:cantitative şi calitative
~modul de manifestare:alternative şi nealternative
~natura variaţiei:continue,discontinue şi discrete
~modul de obţinere şi folosire datelor:primare şi derivate
~gradul de esenţialitate:esenţiale şi neesenţiale

Alte referate despre: referat statistica, referate statistica, serii statistice

Statistica - instrument de cunoastere a fenomenelor si proceselor

Statistica studiază fenomene materiale existente in natură şi societate şi face parte din acele ramuri ale ştiinţei care sunt scindate in doua discipline; una se ocupă cu studiul fenomenelor si proceselor din natură si alta cu studiul fenomenelor din societate ceea ce corespunde statisticii social-economice;există fenomene care pot să apară ca rezultat al acţiunii unei singure cauze căreia îi unul şi numai un singur efect.

Alte referate despre: statistica instrument de cunoastere a fenomenelor si proceselor, fenomene si procese meteorologice, fenomenele si procesele meteorologice

Statistici si probabilitati

Cantitatea sau proprietatea studiata pe fiecare element al unei
populatii se numeste caracter. Populatia este ansamblul elementelor de
studiat, fie ca sunt oameni, automobile sau orice fel de obiecte.

Alte referate despre: statistica si probabilitati, statistica si probabilitate, statistici si probabilitati

Statistica - sinteza

Unitătile colectivitătii statistice sunt purtătoare de informatii sau subiecte logice ale informaŃiei statistice, deoarece asupra lor se exercită nemijlocit observarea. Unitătile colectivitătii statistice au un caracter efectiv, concret (persoane, firme, mijloace materiale sau bănesti), iar numărul lor este variabil, dar în orice moment are o valoare precisă.

Alte referate despre: statistica sinteza, capacitatea de analiza si sinteza statistica a unui port, sinteza statistica

Subiecte statistica pentru specializarea management

Caracteristicile statistice (variabile statistice sau aleatoare)-reprezinta acele insusiri, proprietati,
trasaturi comune unitatilor unei colectivitati statistice care :Sunt retinute in programul statistic pentru a fi inregistrate.Vor defini si delimita colectivitatea si fiecare unitate statistica in parte.

Alte referate despre: subiecte statistica, subiecte statistica economica, subiecte de cercetare in management

Indicatori macroeconomici - prezentare

Productia Intermediara cuprinde un ansamblu de bunuri si servicii produse pentru prelucrari ulterioare sau revanzare. Indicatori macroeconomici - prezentare 3) P.N.B. cuprinde numai valoarea bunurilor si serviciilor produse in decursul unei perioade, care difera de valoarea bunurilor si serviciilor vandute in perioada data. Aceasta, deoarece trebuie sa tinem seama atat de stocurile create in perioada anterioara, cat si de cele formate in perioada data. Pentru exemplificare, sa presupunem ca intr-o economie exista la inceputul perioadei un stoc in valoare de 30.000.000 lei.

Alte referate despre: indicatori macroeconomici, indicatorii macroeconomici, indicatori macroeconomici referat

Indicatori tehnico-economici - Procese tehnologice

2.Clasificarea bilanturilor de materale
Un bilant de materiale poate fi total sau general si atunci se refera la toata instalatia si la toate substantele dar poate fi si partial in care exista 3 variante:

Alte referate despre: indicatori tehnico-economici procese tehnologice, indicatori tehnico-economici - procese tehnologice, bilantul tehnologic si indicatorii tehnico economici

Indicatorii stocurilor de marfuri

Daca insa Rs > 1, firma se afla intr-o situatie delicata. Un stoc curent mai mare decat desfacerea semestriala, anuala indica o excesiva stationare a marfurilor, o blocare a spatiilor si a resurselor financiare, o sporire a cheltuielilor de intretinere, precum si a celor cu dobanzile.

Alte referate despre: indicatorii stocurilor de marfuri, contabilitatea stocurilor de marfuri, gestiunea stocurilor de marfuri

Rama - indicator biologic al calitatii solului

Cu cat aveti mai multe rame in gradina, cu atat este mai bine, pentru ca acestea au un rol foarte important in mentinerea fertilitatii, drenajului si texturii pamantului. Daca ramele nu se simt ca acasa in gradina dvs., atunci inseamna ca a venit timpul sa luati cateva masuri ptr a rezolva problema.

Alte referate despre: rama-indicator biologic al calitatii solului, indicatori chimici de calitate ai solului, indicatori ai calitatii solului

The Macroeconomic Indicators

In the two definitions above was mentioned the word “final”: final output, final goods etc. When we speak about this word, we reffer to the goods and services produced in the course of a certain period of time, and which are no longer used to produce any other goods. In case they are used in an ulterior process of production we speak about intermediary consumption. If we add to the Gross Domestic Product the intermediary consumption, we get another indicator, the Gross Aggregate Proudct.It is important not to include the intermediary consumption into the GDP, in order to avoid the double registering, whose effects are the altered images of the macroeconomic results. The final goods, included in the calculation of GDP, are meant to get directly into consumption, being sold to final consumers.

Alte referate despre: macroeconomic indicators, what are macroeconomic indicators, basic macroeconomic indicators

Interpretarea indicatorilor economici

4) Unde si cand sunt publicati acesti indicatori?Este foarte important ca datele sa fie preluate de la institutii cat mai credibile (Banca Nationala, Ministerul Comertului, Guvern, Institute nationale specializate in statistica, etc.). In functie de specificul datelor, acestea pot fi preluate si de la organizatii private specializate.
De asemeni, este importanta periodicitatea datelor, si momentul cand acestea sunt publicate.

Alte referate despre: interpretare indicatori economici, analiza indicatorilor economici si interpretare referat, indicatori economici interpretare
Referate afisate : 18
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.