Instalati si echipamente frigorifice

Instalatii si echipamente frigorifice pentru bar-club 200 persoane

Mediul cu temperatura mai scazuta, de la care se preia caldura este denumit sursa rece, iar mediul cu temperatura mai ridicata, caruia i se cedeaza caldura, este denumit sursa calda. Deoarece au capacitate termica infinita, temperaturile surselor de caldura raman constante chiar daca acestea schimba caldura.Fluxul de caldura absorbita de la sursa rece a fost notat cu 0 Q& , iar fluxul de caldura cedata sursei calde, a fost notat cu k Q& .Conform principiului doi al termodinamicii, pentru transportul caldurii, in conditiile prezentate, este necesar un consum de energie, notat cu P.

In cazul instalatiilor frigorifice, sursa rece se gaseste sub temperatura mediului ambiant, iar procesul de coborare a temperaturii sub aceasta valoare, este denumit racire artificiala.Agentul de lucru, care evolueaza in aceste instalatii, este denumit agent frigorific.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 1282kb
Downloads: 615
Materia: Diverse

Instalatia de ungere a automobilului

Spalarea cu ulei de tipul nou se face obligatoriu la reviziile tehnice sezoniere.Odata cu schimbarea uleiului din baie va fi inlocuit si cel din filtrul de aer combinat,din pompa de injectie si compresorul de aer, daca este cazul.In conditiile aspre de exploatare, se reduce la jumatate periodicitatea de schimbare a uleiului si elementului de filtrare.

Alte referate despre: instalatia de ungere a automobilului, instalatia de ungere, instalatia de ungere a motorului

Instalatia de alimentare la MAS

I.1 Constructia instalatiei
Instalatia de alimentare cuprinde ansamblul organelor necesare alimentarii motorului cu amestec carburant format din benzina si aer in proportiile si cantitatile cerute de regimul dc functionare.
lnstalatia de alimentare se compune din: rezervor de combustibil, conducte, pompa de alimentare, filtre decantoare de combustibil, carburator, filtre de aer si sistem de evacuare a gazelor arse.

Alte referate despre: instalatia de alimentare la mas, instalatia de alimentare la mas cu injectie de benzina monopunct, instalatia de alimentare la mas cu injectie

Instalatii interioare de canalizare

"Instalatii interioare de canalizare"
In cazul utilizarii bateriei stative lavoarul este gaurit cu ajutorul unei masini de gaurit, in atelierul de prefabricate pentru a permite racordarea bateriei la conductele de alimentare cu apa rece 1 si calda 2. De asemenea, lavoarul este prevazut cu preaplin 3 si orificiu de scurgere 4 prevazut cu un vintil.

Ventilele de scurgere ale obiectelor sanitare se executa in general din alama si indeplinesc urmatoarele functii: de a proteja marginile orificiului de scurgere; de a asigura la nevoie inchiderea orificiului cu un dop din material plastic; de a face legatura cu preaplinul si de a permite racordarea obiectului sanitar cu sifon.

Alte referate despre: instalatii interioare de canalizare, instalati interioare de canalizare, referat instalatii interioare de canalizare

Echipamentul electric al unui automobil

Fixarea bateriei in locasul ei pentru evitarea spargerii bacului;controlul periodic al nivelului electrolitului(cu un tub capilar de sticla), care trebuie sa fie cu 10-15mm deasupra placilor, al densitatii masurate cu densimetrul-1,24 cm3 vara si 1,28cm3 iarna sau densitatii indicate de fabricant.

Alte referate despre: echipamentul electric auxiliar al automobilului, proiect echipamentele electrice de pornire automobilelor, echipamentul electric al automobilului

Deseuri de echipamente tehnologice

Alte tipuri de deseuri electrice si electronice
• Aparate de uz casnic de mari dimensiuni: frigidere, congelatoare, masini de spalat rufe, uscatoare de haine, masini de spalat vase, masini de gatit, sobe electrice, plite electrice, cuptoare cu microunde, aparate electrice de incalzit, radiatoare electrice, ventilatoare electrice, aparate de aer conditionat

Alte referate despre: echipamente tehnologice fiscale, echipamente tehnologice de bucatarie, echipamente tehnologice

Instalatii de ameliorare a factorului de putere

Receptoarele inductive au un factor de putere cos < 1. acestea sunt dezavantajoase pentru instalaţiile de alimentare cu energie electrica, deoarece absorb de la reţea atât putere activa P, cat si putere reactiva Q de valoare:

Alte referate despre: instalatii de ameliorare a factorului de putere, argument instalatii de ameliorare a factorului de putere, instalatii de ameliorare a factorului de putere argument

Contractul de transport

Caracterele juridice generale ale contractului de transport - contractul de transport prezintă anumite caractere juridice generale care, sunt particularizate activităţii cărăuşului (transport de pasageri, mărfuri sau bagaje), cât şi a specificităţii mijloacelor de transport folosite (feroviare, rutiere, aerian, pe apă).

Alte referate despre: contractul de transport, contractul de transport rutier international, contract de transport

Instalatii de redresare

Tot in introducere am clasificat redresoarele, in functie de natura sarcinii, ele se clasifica in: redresoare cu sarcina rezistiva (R), redresoare cu sarcina inductive (RL) si redresoare cu sarcina capacitive (RC). Aceste sarcini necesita alimentarea cu o tensiune continua de valoare fixa sau reglabila. In functie de posibilitatea de a furniza sau nu o tensiune reglabila, redresoarele se impart in: redresoare necomandate, care furnizeaza o tensiune fixa la iesire si redresoare comandate care furnizeaza o tensiune reglabila la iesire.

Alte referate despre: instalatii de redresare, intretinerea si repararea instalatiilor de redresare, referat instalatii de redresare

Instalatii electrice de avertizare

1.Detectoare de fum

Fumul este construit din totalitatea particulelor aeriene,vizibile sau invizibile,rezultate in urma combustiei.Detectoarele de fum sunt proiectante sa sesiseze prezenta acestor particule.Astazi sunt utilizate doua principii de sesizare a fumului:ionizare si efectul fotoelectric.

Alte referate despre: instalatii electrice de avertizare, instalatii electrice de avertizare referat, teorie despre instalatii electrice de avertizare

Dreptul transporturilor

Obiectul activitatii de transport presupune deplasarea in spatiu a bunurilor, marfurilor si persoanelor de catre un transportator, activitate care este o madalitate de infaptuire a intereselor de natura socio-economica, reglementate juridic.

Alte referate despre: dreptul transporturilor, referat dreptul transporturilor, dreptul transporturilor referat

Instalatii de aeronave

Dupa umplerea cu ulei a cuplajului, acesta incepe sa circule de la partea conducatoare la partea condusa ca urmare a fortelor centrifuge diferite la partea de pompa si turbina, intrucat turatiile sunt diferite.

Alte referate despre: instalatii de aeronave, instalatii electrice de la bordul aeronavelor, proiect instalatile aeronavelor

Modelarea si simularea unor echipamente ale sistemelor hidraulice automate

Mărimile U, n1, QP, QM, n2(v) şi n(v) sunt denumite variabile directe sau de mişcare, prin intermediul acestora realizându-se caracteristica de frecvenţă a sistemului, iar mărimile M(F), M2(F), pM, pP, M1, I – variabile de efort, ceea ce presupune rezerva de putere a sistemului pentru crearea forţei sau momentului necesar învingerii forţelor sau momentelor rezistente la organul de lucru. Mărimile x şi F’ sunt mărimi exterioare de comandă.

Alte referate despre: sisteme hidraulice automate, referat sisteme hidraulice automate, modelarea si simularea sistemelor agricole

Instalarea sistemului de operare Linux

Оntroduceţi primul CD оn unitatea CD-ROM şi resetaţi computerul. Dacă nu are loc bootarea de pe CD atunci va trebui să setaţi din B.I.O.S boot menu from CD-ROM. Dacă boot-ara are loc cu succes atunci pe ecran va apărea mesajul de оntоmpinare a distribuţiei “Mandriva” ,care vă fa cere să tastaţi Enter pentru a instala sistemul.

Alte referate despre: instalarea sistemului de operare linux, instalare sistem de operare linux, instalarea sistemelor de operare linux

Achizitionarea echipamentelor in leasing

Leasing-ul a apărut pentru prima dată în Statele Unite ale Americii, ca mai apoi, treptat, să pătrundă şi în alte ţări, îndeosebi în Europa .
În S.U.A., leasing-ul a fost reglementat prin United States Uniform Consumer Credit Code şi prin Uniform Commercial Code . În Marea Britanie , Franţa şi Belgia s-au elaborat reglementări, care definesc relaţiile contractuale pe bază de leasing şi precizează operaţiunile pe care le include.

Alte referate despre: studiu de caz pentru achizitionarea echipamentelor i leasing, achizitionarea echipamentelor in leasing, achizitionarea de echipamente prin leasing

Echipamente Periferice

Succesul pe piaţă al procesoarelor Intel a fost datorat faptului că fiecare nou procesor îngloba funcţiile precedentului (astfel un Pentium II este capabil de executa cod scris pentr 386) , caracteristicî intalnitî rar la început (1980) . Procesoarele Sparc , Alpha , Dec , Risc sunt extrem de scumpe , incompatile cu codul x86 , ele fiind în proiectate pentru aplicatii paralele , volum mare de calcul, sisteme multiprocessor . Firma SPARC a lansat de curînd procesorul pe 64 biti UltraSparc la 1,5 Ghz .

Alte referate despre: echipamente periferice, echipamente periferice de iesire, echipamente periferice de intrare

Atestat tehnic - Protectia si siguranta instalatiilor electrice impotriva descarcarilor electrice

Este supratensiunea faza-pamant sau intre faze, care apare intr-un punct dat al retelei, datorita unei operatii de comutare, unui defect sau altor cauze si a carei formapoate fi asimilata in ceea ce priveste coordonarea izolatiei cu cea a impulsurilor normalizate, utilizate pentru incercarile cu impuls de tensiune sau comutatie. Supratensiunile de acest tip sunt de obicei puternic amortizate si de scurta durata.

Alte referate despre: protectia echipamentelor impotriva descarcarilor electrice, protectia instalatiilor electrice impotriva suora tensiunilor, protectia instalatiilor electrice impotriva supratensiunilor

Defecte in exploatare ale instalatiei de pornire

Remedierea consta in demontarea demarorului de pe motor , dezasamblarea , curatirea cu razuitoare si panza ( nu cu produse petroliere , mai ales la bobinaje , rotor si releu), controlul scurtcircuitelor pe stand de probe special , si dupa necessitate , inlocuirea bucselor de bronz , indepartarea arborelui , verificand centrarea lui pe strung , degriparea pinionului (curatirea si ungerea filetului ),slefuirea pe strung a colectorului de hartie abraziva foarte fina si curatirea izolatie dintre lamele cu o lama de latime corespunzatoare .Eventualele scurtcircuite ala infasurarilor statorului se inlatura prin refacerea izolatiei ; daca sunt la rotor , se face inlocuirea lui . La releul electromagnetic , se face dezoxidarea armaturii si bornelor , iar in caz de scurtcircuit , se izoleaza sau se inlocuieste bobinajul (operatiile de demontare-montare a releului sunt mai dificile , ceea ce ...

Alte referate despre: defecte in exploatare ale instalatiei de pornire, defecte in exploatare ale instalatiei de pornire ok, defectele in exploatare ale instalatiei de pornire
Referate afisate : 18
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.