Internetul

Componentele necesare accesului la internet

Conexiune prin modem de cablu, care asigura acces de mare viteza la Internet prin intermediul liniei locale de cablu TV. Conexiune prin modem de satelit, care asigura acces de mare viteza la Internet prin intermediul unui sistem de televiziune prin satelit. Conexiune pe linie comutata, care asigura acces la Internet prin intermediul unei linii telefonice.

Conexiunile pe linie comutata sunt considerabil mai lente decat conexiunile DSL, prin cablu si prin modem de satelit. Tehnologia pentru retele de arie larga wireless (Wireless Wide Area Network - WWAN) sau pentru retele mobile de banda larga asigura o conexiune de banda larga la Internet prin intermediul tehnologiei celulare. Conexiunile la retele locale wireless (Wireless Local Area Network - WLAN) utilizeaza comunicarea prin unde radio de inalta frecventa. In general, un ruter pentru retea wireless este conectat la cablul pentru reteaua de banda larga sau la modemul DSL care transmite semnalul Internet la calculator.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 702
Materia: Informatica

Internetul

Internet-ul reprezinta mai mult decat o retea uriasa de calculatoare. El constituie o retea de retele (comerciale, militare, academice, universitare, educationale etc.), fiind, in plus, un mediu informational imens ce ofera servicii si resurse din cele mai diverse - baze de date, biblioteci - dar si o nebanuita comunitate de persoane din cele mai diferite domenii ale vietii economico-sociale. O definitie succinta a Internet-ului poate fi formulata astfel : un numar foarte mare de calculatoare raspandite in toata lumea, legate intre ele pentru stocarea, partajarea si directionarea diverselor tipuri de informatii.

Alte referate despre: internetul, istoria internetului, ce este internetul

Retele de calculatoare si internet

Prin sisteme deschise [Open System (OS)] se înţeleg sisteme care fac publice conceptul şi toate detaliile lor de implementare, permiţând ataşarea de noi entităţi care îi respectă regulile (deci extinderea sa cu uşurinţă) dar şi participarea specialiştilor la perfecţionarea sa.
Numărul de 7 niveluri pentru modelul de referinţă OSI (ISO) a fost stabilit (prin negocieri al căror rezultat nu a întrunit o adeziune generală) având în vedere următoarele considerente:

Alte referate despre: retele de calculatoare si internet, referat retele de calculatoare si internet, retele de calculatoare si internet referat

Internetul si omul

Majoritatea tinerilor vizioneaza filme pe calculator, videoclipuri de pe internet, devenind o practica curenta dar aceastia nu stiu ca apar consecinte pe termen lung . A fost acreditata ideea ca calculatorul usureaza invatarea, dezvolta abilitati mintale, ofera informatii. S-au investit in lume miliarde de dolari in programe pentru educatie,monitoarele devenind nelipsite din laboratoarele scolilor si din caminele elevilor.

Alte referate despre: efecte negative ale internetului asupra omului, internetul si omul, impactul internetului asupra omului

Servicii de internet

In perioada anilor 60 Departamentul de Aparare a Statelor Unite avea nevoie de o retea de comunicare in cazul unui atac nuclear. RAND o corporatie militara a propus centralizarea comunicatiilor intr-o retea. Aceasta retea continea noduri capabile sa transmita si sa primeasca mesaje. Fiecare nod isi avea propria adresa astfel incit mesajul putea fi transmis unui anumit nod. Departamentul apararii pentru proiecte avansate (The Defense Department's Advanced Research Projects Agency ) cunoscut sub numele de ARPA sau DARPA a decis sa extinda aceasta retea. In 1969 primul "Interface Message Processor", predecesorul router-ului de azi a fost instalat la UCLA (University of California in Los Angeles) incit ARPANET-ul a inceput sa se extinda.

Alte referate despre: servicii de internet, principalele servicii de internet, servici de internet

Internet (Internetwork Sistem)

In anul 1984 Fundatia Nationala de Stiinte a Statelor Unite a
dezvoltat programul NSFNET (NSF- Fundatia Nationala de Stiinte a
Statelor Unite) prin care puneau la dispozitia cercetatorilor
universitari din tara a unor centre de calcul regionale.Tot mai multe
persoane si oameni de afaceri doreau sa foloseasca NSFNET-ul asa ca a
devenit ,,Internet'

Alte referate despre: cuvantul internet provine de la cuvantul internetwork, internetul referat, internet

Societatea si Internetul

Asta nu inseamna ca Internetul a plecat din universitati. Dimpotriva, Internetul a devenit nu numai obiect de studiu pentru studentii care urmeaza cursuri de calculatoare, dar a devenit si un instrument de lucru important, uneori chiar de neinlocuit, pentru documentarea tuturor celor implicati in invatamant si cercetare. In plus, mai ales in SUA, se tinde spre conectarea la Internet a scolilor de toate gradele, indiferent de natura sau profilul acestora. Acest fenomen este dublat de eforturi majore pentru crearea de sit-uri cu informatii specifice pentru diferite grupuri de varsta si interese.

Alte referate despre: societatea si internetul, internetul si societatea, internetul in societate

Internet

In perioada anilor ’70 s-au adus o serie de modificari in sensul imbunatatirii comunicatiilor , cea mai importanta fiind elaborarea unor seturi de reguli(protocoale ) , ce au asigurat o comunicare intre calculatoare la un nivel mai bun ce a adus viteza de tranmitere la 50Kbps .

Alte referate despre: avantajele si dezavantajele internetului, servicii internet, istoria internetului referat

Internet

5. Pagini "orfane"
Fiti sigur ca toate paginile includ o specificatie clara a site-urilor de care apartin pentru ca utilizatorii sa poata accesa direct fara sa mai intre în pagina voastra. De asemenea, fiecare astfel de pagina ar trebui sa faca legatura la pagina voastra.

Alte referate despre: referat despre internet, referat internet, servicii oferite de internet

Internetul

In 1969 primul "Interface Message Processor", predecesorul router-ului de azi a fost instalat la UCLA (University of California in Los Angeles) incit ARPANET-ul a inceput sa se extinda.ARPANETUL include citeva servicii care sint si azi foarte importante in Internetul de azi,cum ar fi FTP-ul (File Transfer Protocol),remote login (TELNET) si E-mail (electronic mail).In timp ce ARPANET-ul incepe sa creasca, companii ca Xerox dezvolta tehnologia retelelor locale (LAN).Reteaua cu cel mai mult impact a fost Ethernet-ul,retea ce permitea conectarea mai multor calculatoare impreuna.

Alte referate despre: pour ou contre l internet, comunicarea pe internet, definitia internetului

Internetul

Pe lângă e-mail, Usenet şiWeb, cele mai uzuale servicii de pe Internet sunt Te-lnet şi FTP. Fiecare din aceste servicii are o funcţie diferită şi necesită câte un software diferit, numit software „client”, instalat pe server, dar care poate fi rulat pe calcula-torul utilizatorului.

Alte referate despre: comunicarea prin internet, ce este internetul referat, internet referat

The internet

The Internet has quickly become a phenomenon socio-technical profile than at the end of the century (and millennium). Internet and any use of electronic networks have opened and will have a decisive impact on society and its future.

Alte referate despre: ce este internetul definitie, referat internetul, securitatea in internet

Ce este internetul

IP este un numar unic pentru fiecare calculator. Exista trei clase de IP-uri.Clasa A foloseste primul numar pentru a identifica reteaua si ultimile 3 numere pentru a identifica calculatorul.Clasa B foloseste primele doua numere pentru a identifica reteaua si ultimile doua numere pentru a identifica calculatorul.Clasa C (cele mai des folosit) foloseste primele 3 numere pentru a identifica reteaua si doar ultimul numar pentru a identifica calculatorul.

Alte referate despre: referat ce este internetul, ce este internetul pentru mine, ce este internet

The man and the internet

The man and the internet.I have seen so far that the virtual world of the Internet wants to be, in view of some, a parallel to the real world, a better copy of it. Although many experts say that to achieve this desideratum is a pretty long way to go, germ 'new world' where there is a present attractiveness can not be neglected. The number of citizens of this world and increasing rapidly despite the fact that you should still take a long time yet until „cyberspace”.
The man and the internet

Alte referate despre: the man and the internet, the man and the internet referat, the old man and the sea

Aplicatii psihologice pe Internet

Aplicatii psihologice pe Internet
Avansarea tehnologică a afectat iniţial doar activităţile individuale şi locale - în sălile de clasă, laboratoare, clinici (e.g., asistarea în predare, stocarea informaţiei, editarea documentelor, experimente locale); ca mai târziu să includă rapid şi activităţile comunitare şi de grup, prin introducerea reţelelor de computere. Crearea reşelei Internet – o reţea globală care interconectează un număr imens de computere şi reţele locale, a creat o comunitate globală în care oameni cu uşurinţă comunică şi interacţionează online.

Alte referate despre: aplicatii psihologice pe internet, referat aplicatii psihologice pe internet, aplicatii psihologice

Publicitate pe Internet

Reducerea treptata a audientei retelei de televiziune in timpul anilor 1980 si 1990 a modificat planurile media pentru totdeauna. La inceputul anilor ’80 televiziunea era usor de planificat si cumparat tinand cont de faptul ca erau doar trei retele de televiziune de luat in considerare. Apoi, a aparut televiziunea prin cablu, apoi o a patra retea denumita FOX urmata de multe oferte de fuzionare si de numeroase inregistrari de noi retele ca: Paramount si WB. Noile optiuni au continuat sa fragmenteze televiziunea traditionala iar bugetele de publicitate au urmat aceeasi tendinta.

Alte referate despre: publicitatea pe internet, publicitate pe internet, publicitatea prin internet

The impact of the internet

There is a big influence of technique on our daily life. Electronic devices, multimedia and computers are things we have to deal with everyday. Especially the Internet is becoming more and more important for nearly everybody as it is one of the newest and most forward-looking media and surely “the” medium of the future.
Therefore we thought that it would be necessary to think about some good and bad aspects of how this medium influences us, what impacts it has on our social behaviour and what the future will look like.

Alte referate despre: the impact of the internet, impact of the internet, the impact of the internet referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.44 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.