Investigarea nevoilor clientilor

Investigarea nevoilor clientilor

Sfera cercetărilor de marketing cuprinde: agentul economic cu resursele sale, piaţa, concurenţii, consumatorul, elemente ale mixului de marketing, macromediul în care subiectul acţionează.

Cercetarea de marketing se poate clasifica după mai multe criterii: după obiectivul urmărit, după frecvenţa cercetării, după tipul de informaţii obţinute,după natura surselor de informaţii.

Obţinerea datelor şi informaţiilor, stabilirea metodelor celor mai eficiente de culegere a lor reprezintă una din problemele cele mai mari care intervin în cadrul unei cercetări de marketing, dar totodată este o etapă indispensabilă în acest proces. În acest scop marketerul poate folosi metode indirecte, cercetarea directă, experimentul sau simularea de marketing. Fiecare din aceste metode prezintă atât avantaje cât şi dezavantaje.

Informaţiile obţinute în cadrul cercetării de marketing trebuie să fie măsurate şi ordonate conform scopului ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 29kb
Downloads: 4621
Materia: Marketing

Fidelizarea clientilor

Stim deja ca trebuie sa punem accent pe servicii si valoare pentru a obtine acea loialitate, ceea ce inseamna ca lucrurile ca livrarea la timp a comenzilor si continutul, fara a mai mentiona promptitudinea si corectitudinea procesarii restituirilor si plangerilor trebuie sa constituie o regula.

Alte referate despre: fidelizarea clientilor, fidelizarea clientilor referat, fidelizare clienti

Lansare produs pe piata-analiza de marketing

Majoritatea consumatorilor 62% preferă să cumpere vopsele cu nume de marcă impus pe piaţǎ, în timp ce restul consumatorilor, 38% preferă alte mǎrci . Piaţa vopselelor nu este fragmentată şi are nişte mărci majore care să polarizeze vânzările. Din punct de vedere al cererii, în cazul vopselelor este important atât preţul cât şi calitatea şi ambalajul.

Alte referate despre: lansare produs pe piata, lansarea produsului pe piata, lansare produs pe piata externa

Studiu de marketing la o firma

Aporturile părţilor constau in valoare totala de numerar, în valoare totală de 208 Ron, reprezentând un număr de 208 acţiuni, şi în valoare totală de natura, în valoare de 300 Ron, reprezentând un număr de 300 acţiuni.

Alte referate despre: studiu de marketing la o firma, studiu de marketing a unei firme, studiu de marketing a unei firme de turism

Marketing

Politica de distributie are în vedere tipologia canalelor de
distributie, adica alegerea acelor canale de distributie care comporta
cele mai mici costuri si care fac produsul cât mai accesibil
clientilor.

Alte referate despre: marketing, referate marketing, referat marketing

Clientii unei banci si serviciile oferite de aceasta

Cerintele si nevoile clientilor se pot schimba, dupa o perioada de timp, in functie de noile conditii existente in economie si societate. Pentru o banca este avantajos sa aiba diferite tipuri de clienti, intrucât astfel, va primi depozite si va acorda imprumuturi atât pentru afaceri cât si persoanelor particulare.

Alte referate despre: clientii unei banci si serviciile oferite de aceasta, clientii unei banci si serviciile oferite de aceasta referat, clientii unei banci si serviciile oferite de acestea

Clientii unei banci si serviciile oferite de aceasta

Clientii unei banci si serviciile oferite de aceasta
Conceptul sustine cã solutia atingerii de cãtre o organizatie a obiceiurilor propri constã în determinarea nevoilor si dorintelor clientilor vizati si în furnizarea satisfactiei asteptate într-un mod mai eficient si mai operativ decât concurenta.
Deci anul 1950 reprezintã momentul introducerii acestui concept si în domeniu bancar, odata cu dezvoltarea sectorului tertial (sector al servicilor). Prin marketing s-a ajuns sã se afle multe lucruri despre client.

Alte referate despre: clientii unei banci si servicile oferite de acestia, servicii oferite clientilor de firma, servicii oferite de banci

Nevoile elevului in raport cu familia scoala si societatea in Republica Moldova

Referat despre Nevoile elevului in raport cu familia scoala si societatea in Republica Moldova
Nevoia poate fi rezolvată prin eliminarea unei probleme, iar problemele adolescenţilor din ziua de astăzi sunt nevoi complexe, nevoi ce sunt generate din mediul de apartenenţă din care fac parte, cu influenţe din mediul familial, de joacă, de prieteni ,de gaşcă si şcolar, de fapt din mediul complex numit societatea. Presiunea socială prin care se doreşte crearea unui comportament „cuminte” şi „ascultător” a elevului în şcoală pe de o parte, societate pe de altă parte, face din copii nişte victime ale unui sistem, ale unor stereotipi, etichete şi culturi nedefinite încă. Toate aceste componente, nu duc de altfel, decât la inhibiţie, introvertire, non-comunicare, regresie, slabă stimă de sine, derutare, depresie şi dramatism fatal.

Alte referate despre: nevoile prescolarului in raport cu familia gradinita, relatia familie scoala in societatea romanesca contemporana, parteneriatul familiei scoala si societatea

Tehnici de investigare a sistemului

• Tehnici de investigare individuale
Tehnici de investigare a sistemului
Folosirea acestora presupune culegerea de date de la fiecare persoana in parte, date referitoare la activitatile pe care le desfasoara. In cadrul acestora putem distinge o serie de clase in functie de prezenta sau absenta unui analist la momentul culegerii datelor sau dupa pozitia temporala a momentului culegerii datelor fata de desfasurarea activitatii analizate.

Alte referate despre: tehnici de investigatii in nursing din romania, tehnici si investigatii de nursing, tehnici de investigare

Orientarea catre client - specificul romanesc

Orientarea catre client inseamna "crearea acelor produse si sisteme de serviciu conexe care sa vina in intampinarea doleantelor, de cele mai multe ori inca neexprimate, ale consumatorilor.In acest domeniu clientul are o dubla reprezentare:de adverserii (cei care isi fac publicitate prin media ) si audienta (telespectatori) - asadar pentru a te orienta catre client se presupune sa cunosti ceea ce acesta asteapta si mai ales, ce este important pentru el.

Alte referate despre: orientarea catre client, orientare catre client, orientarea catre clienti referat

Investigarea locului faptei in cazul incendiilor

Când se presupune că un incendiu a luat naştere în cursul unei descărcări a electricităţii atmosferice concomitent cu stingerea probelor la locul faptei, se vor lua informaţii asupra condiţiilor atmosferice, la locul şi în timpul incendiului, atât de la martorii oculari ai acestuia cât şi de la institutele meteorologice.

Alte referate despre: investigarea la locul faptei in cazul incendiilor, investigarea lucului faptei in caz de incendii, cercetarea locului faptei in cazul de moarte violenta

Investigatii in depistarea unui accident vascular cerebral

În anumite situaţii tomografice, micile infarcte cerebrale nu pot fi cu certitudine diagnosticate prin această metodă.Micile infarcte cerebrale din imediata vecinătate a ventriculilor pot crea aparenţa creşterii ventriculului,după cum micile infarcte corticale pot crea aparenţa unei atrofii corticale.

Alte referate despre: accident vascular cerebral investigatii, investigatii pentru accident vascular cerebral, accident vascular cerebral

Satisfactia clientilor in domeniul bancar

Comerciantii bancari recunosc ca satisfactia clientului (SC) joaca un rol important in succesul strategiei de afaceri. Ce e neclar este natura exacta a acestui rol, cum ar trebui tratata satisfactia, si daca eforturile manageriale destinate cresterii satisfactiei duc sau nu la cresterea vanzarilor. Astazi, managerii din sectorul bancar intreprind eforturi substantiale pentru completarea anchetelor legate de satisfactia clientului. Totusi, se pare ca in cele mai multe cazuri datele colectate sunt folosite doar pentru a monitoriza anumite atribute specifice, si in special satisfactia generala de-a lungul timpului. Cat timp impactul satisfactiei clientului asupra castigurilor nu este recunoscut managerii au putine argumente in alocarea resurselor in directia aceasta.

Alte referate despre: satisfacerea clientilor in domeniul bancar, cercetarea satisfactiei clientilor pentru serviciul bancar, satisfactia clientilor in domeniul hotelier

Nevoile elevului in raport cu familia - scoala - societatea Identificarea oportunitatilor de facilitare a relationarii intre sisteme

In acest caz, chiar daca nevoile biologice au fost satisfacute, elevii devin preocupati de satisfacearea nevoii de securitate, care prin intermediul unei traume a fost neutralizata sau inhibata.

Alte referate despre: familia-scoala-societatea, referat - familia-scoala-societatea, relatia familie scoala societate
Referate afisate : 14
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.