Johann sebastian bach

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach s-a nascut in 1685,in localitatea Eisenach si provenea dintr-o familie cu o indelungata traditie muzicala.Moartea tatalui sau l-a determinat sa lucreze inca de la o varsta frageda, astfel a cantat la vioara prin diferite orase din Germania.Marea lui dorinta a fost sa devina un mare organist,un virtuoz al vioarei,astfel ca in 1705 a plecat la Lubeck pentru a studia cu Buxtehude. Dupa finalizarea studiilor Bach s-a angajat ca organist oficial la curtea ducelui de Saxonia-Weimar,unde a devenit unul dintre cei mai buni organisti al acelor vremuri.A experimentat diferitele stiluri ale muzicii religioase,pe care mai tarziu le-a perfectionat si tot aici a compus celebrele sale lucrari”Preludiul si fuga in do major”si “Tocata si fuga in do minor”(1708-1717) Urmatoarea lui slujba,de Kapellmeister(dirijor)la curtea printului Leopold din Cothen,l-a silit pe Bach sa se indeparteze pentru o vreme de muzica religioasa. In aceasta perioada a compus nenumarate lucrari muzicale ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 9610
Materia: Muzica

Simfoniile

Compozitorul britanic Edward Elgar (1857-1934) s-a mentinut în
traditia romantica, dar a avut o voce extrem de originala si usor
recognoscibila; era apreciat în Europa cu mult înainte de a fi
recunoscut în propria tara. Compozitorii britanici de mai târziu, ca
Ralph Vaughan Williams (1872-1958) si William Walton (1902-1983) au
avut mai mult succes în timpul vietii deoarece romantismul de pe
continent fusese deja asimilat în cultura lor nationala. Compozitorul
britanic Michael Tippet (1905-1997) a darâmat mai multe bariere prin
cele patru simfonii pe care le-a compus; artistul era mânat de dorinta
de a perpetua spiritul lui Beethoven prin utilizarea unei armonii
clare si foarte distinctive.

Alte referate despre: poemul simfonic, poem simfonic, simfoniile lui beethoven

Johann Sebastian Bach

Şcoala avea o impresionantă tradiţie muzicală şi de asemenea o faimoasă bibliotecă muzicală, căreia cantorul Friedrich Emannuel Praetorius (1623 – 1695) i-a adăugat numeroase manuscrise muzicale. În total biblioteca număra peste 1022 de titluri din 175 de compozitori la moartea lui Praetorius. Aşa se explică probabil marea erudiţie muzicală a lui Bach, ca şi profunda cunoaştere a muzicii corale tradiţionale germane a secolului al XVII-lea.

Alte referate despre: johann sebastian bach, johann sebastian bach referat, johann sebastian bach opere

Ludwig van Beethoven

Revolutionar intr-adevar deoarece a inteles sa-si poata exprima nestanjenit gandurile si descatusa puterile ce mocneau intr-insul, in vederea fauririi unei societati noi, a unei lumi libere si drepte.

Conditiile in care Beethoven a trait si creat o opera pe cat de vasta, pe atat de importanta, au fost cum nu se poate mai vitrege. A vazut lumina zilei intr-o familie impovarata de griji fara numar, a trebuit sa se zbata mereu spre a studia muzica si a-si castiga existenta, fiinta cea mai apropiata - un nepot de frate, in care isi pusese toata nadejdea - l-a dezamagit prin purtarile sale, ba a trebuit sa indure si lovitura cea mai cumplita a unui muzician, pierderea auzului la 29 de ani, o lovitura cumplita si brusca!

Si Titanul a invins cu adevarat, creand o opera nemuritoare, ale carei sunete strabat lumea de la un capat la altul, ca niste chemari la incredere, la lupta neintrerupta impotriva raului, la infratitrea tuturor oamenilor.Beethoven a cunoscut inca din tinerete ...

Alte referate despre: ludwig van beethoven, ludwig van beethoven referat, referat ludwig van beethoven

Wolfgang Amadeus Mozart

In ultimul sau an de viata a compus opera "flautul fermecat" care s-a
jucat pe 30 sept 1791 la Viena

Alte referate despre: wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart referat, referat wolfgang amadeus mozart

Giuseppe Verdi

Din cea de-a doua perioada se remarca "Rigoletto"(1851),
"Trubadurul"(1851), "Traviata"(1853), "Bal mascat"(1859), "Forta
destinului"(1862), "Don Carlos"(1867), "Aida"(1871),care aduc pe

Alte referate despre: giuseppe verdi, giuseppe verdi referat, referat giuseppe verdi

Antonio Vivaldi

Acestor ocupaţii, deja solicitante pentru un om care se plângea fără încetare de sănătatea sa oscilantă, din 1713 li s-a adăugat o debordantă activitate de impresar şi de compozitor de opere, domenii în care a căpătat o autoritate suficient de mare pentru a provoca rivalităţi tenace, concretizate chiar într-un pamflet, redactat împotriva lui de Benedetto Marcello (II Teatro alla moda, 1720).

Alte referate despre: antonio vivaldi, antonio vivaldi referat, referat antonio vivaldi

Johann Sebastian Bach

Mama lui Johann Sebastian a murit în 1964 iar tatăl în 1965, aşa că, la 9 ani şi-a pierdut ambii părinţi în decursul unui singur an. Dintre cei cinci copii în viaţă Johann Sebastian şi Johann Jacob au plecat să locuiască la fratele lor mai mare, alt Johann Christoph, care era organist în Ohrdruf.

Alte referate despre: referat johann sebastian bach, referat despre johann sebastian bach, operele lui johann sebastian bach

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian s-a născut ca al optulea copil la 21 Martie 1685. Cei doi bunici de la care a luat numele sunt Sebastien Nagel, muzician în oraşul Gotha, şi Johann Georg Koch, pădurar ducal în Eisenach. Johann Sebastian a fost botezat în Biserica Sfântului Ghorghe (Georgenkirche). Înregistrarea botezului s-a făcut la 23 Martie 1685.

Alte referate despre: despre johann sebastian bach, opere johann sebastian bach, referat la muzica despre johann sebastian bach

Johan Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach (n. 21 martie 1685, Eisenach - d. 28 iulie 1750, Leipzig) a fost un compozitor german şi organist din perioada barocă, considerat în mod unanim ca unul din cei mai mari muzicieni ai lumii. Operele lui Johan Sebastian Bach sunt apreciate pentru profunzimea intelectuală, stăpânirea mijloacelor tehnice şi expresive, pentru frumuseţea artistică.Johan Sebastian Bach

Alte referate despre: johan sebastian bach, johan sebastian bach referat, johan sebastian bach opere

Baroc si clasicism - Johann Sebastian Bach

Din a doua jumatate a secolului al XVI-lea si pana la mijlocul celui de-al XVII-lea barocul este dominanta estetica a artei europene. El a fost pus in serviciul politic al Contrareformei, ampla actiune initiata de papalitate pentru a recastiga terenul pierdut in fata protestantismului la jumatatea secolului al XVI-lea.

Alte referate despre: viata lui johann sebastian bach, johann sebastian bach viata, biografia lui johann sebastian bach

Johannes Brahms

Reményi s-a simţit, însă, ofensat de eşecul lui Brahms în a aprecia cu toată inima Sonata în B minor a lui Liszt într-o vizită la Curtea de la Weimar, unde Liszt era muzicianul curţii, iar Brahms a adormit într-una dintre operele recent compuse ale acestuia.

Alte referate despre: johannes brahms, johannes brahms referat, referat johannes brahms

Clasicism - Bach

Barocul si clasicismul sunt specifice secolului al XVII-lea, epoca de consolidare a marilor monarhii nationale -Regatul Frantei- si de ascensiune a primelor puteri maritime, comerciale si industriale ale lumii: Olanda si Anglia.

In acelasi timp asistam si la procesul de laicizare si de mentinere a echilibrului in relatiile dintre ordinele sociale in Occident si statele europene.

Alte referate despre: bach clasicism, clasicismul lui j s bach, clasicismul lui bach

Miniatura instrumentala

In muzica, printr-o fuga (plural, fugi) se intelege un anumit tip de compozitie sau de tehnica componistica contrapunctuala de origine baroca care se aplica unui numar fix de parti melodice (numite voci) ale ansamblului unei piese muzicale in care numitele voci se interfereaza si/sau se repeta dupa un anumit algoritm.Termenul de fuga, in latina, italiana si spaniola fuga, in germana fuge, in franceza si engleza fugue, a avut de-a lungul timpului mai multe intelesuri si utilizari.

Alte referate despre: la muzica despre miniatura instrumentala, miniatura instrumentala, miniatura instrumentala muzica

Preclasicismul muzical

Denumirea universala a acestei perioade, cuprinsa intre inceputul
secolului al XVII-lea si mijlocul celui de-al XVIII-lea, este de
Baroc. Dar, pentru ca din punct de vedere muzical acesta este perioada
care pregateste era clasicismului, barocul mai este cunoscut si sub
numele de preclasicism. In ceea ce priveste conceptiile componistice,
teoriile muzicale si estetice, se considera ca preclasicismul
debuteaza odata cu sfarsitul erei Palestriniene si se termina in
momentul mortii marelui Johann Sebastian Bach. Ca intelesuri, cuvantul
baroc este unul controversat, insemnand fie bizar sau ciudat, fie
denumind o perla sau o scoica de mari dimensiuni, care are o
ornamentatie bogata dar asimetrica, diferita de tiparul clasic. Arta
baroca este somptuoasa, maiestoasa si bogat ornamentata. Ea a fost
considerata ca apartinand, in general, marii aristocratii care,
mergand pe drumul laicizarii, a umanismului, dorea sa exprime prin
arta rangul social ...

Alte referate despre: preclasicismul muzical, preclasicism muzical, preclasicism muzica

Georg Friedrich Handel

Bach si Haendel gandeau in contrapunct la fel de firesc si de inevitabil cum respirau. Haendel a folosit un gen de contrapunct mai liber, mai departe de litera cartii si l-a folosit numai ca instrument pentru obtinerea anumitor efecte.Melodia (vocala sau instrumentala), armonia, polifonia si dinamica lui Haendel sunt cele specifice Barocului. Melodia este spontana, echilibrata si bogata in accente si frumuseti expresive extraordinare.

Alte referate despre: georg friedrich handel referat, georg friedrich handel, referat georg friedrich handel

Johannes Honterus

Johannes Honterus ist als Sohn des Lederers Georg Austen (Augustin) und der Dorothea Honnes etwa 1498/1499 in Kronstadt geboren. Die Familie Honterus war sehr wohlnehm, bzw. aus den Zollrechnungen und Finanzgeschaften der Stadt ergibt sich dass sie viele prospare Geschafte betrieb. Der Vater besaS auch noch zwei Hauser im Purzenviertel, eins in der vornehmen Purzengasse und das Stammhaus in der Schwarzgasse.

Alte referate despre: johannes honterus, johannes honterus referat, despre johannes honterus

Castelul Mihail Sebastian

Referat despre Castelul Mihail Sebastian
Soarele stralucea pe cerul albastru parca pentru ultima data.Pasarelele cantau de printre copaci,un cantec de ramas bun. Atunci am simtit ca se apropie un sfarsit dar si un inceput. In aer se simtea bucuria dar in acelasi timp si vraja care era purtatat de fiecare glas cristalin.

Domnitele coborau din calesti frumoase,fiecare cu cate o rochie mai incantatoare. In fata mea se inalta un castel vechi,plin de mistere. Curtea acestuia era uluitoare ,plina de flori de toate soiurile.Copacii se inaltau precum brazii dupa culmile muntilor,acestia aveau straie frumos colorate,pe jos se asternuse un covor ruginiu pe care paseau tinerele domnite ce se indreptau spre misteriosul castel.

Cei invatati de la curtea castelului ne-au primit cu bratele deschise.Din aceasta zi am inceput sa parcurgem misterele stiintelor,misterele limbii romane. In fiecare zi am parcurs alte lucruri ele fiind din ce in ce mai interesante.Incetul cu incetul am inceput ...

Alte referate despre: castelul mihail sebastian, mihail sebastian castelul, mihail sebastian-steaua fara nume

Concert din muzica de Bach - Rezumat

Aflam ca Maxentiu este bolnav cu plamanii. El era multumit sa fie
lasat in pace si sa stea sa zaca in pat. Nu voia insa ca lumea sa stie
ca este bolnav ; din acest motiv tusea foarte incet si incerca sa nu
lase sa se vada boala.

Alte referate despre: concert din muzica de bach, concert de muzica de bach, concert din muzica de bach rezumat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.