Johann sebastian bach referat

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach s-a nascut in 1685,in localitatea Eisenach si provenea dintr-o familie cu o indelungata traditie muzicala.Moartea tatalui sau l-a determinat sa lucreze inca de la o varsta frageda, astfel a cantat la vioara prin diferite orase din Germania.Marea lui dorinta a fost sa devina un mare organist,un virtuoz al vioarei,astfel ca in 1705 a plecat la Lubeck pentru a studia cu Buxtehude.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 9610
Materia: Muzica

Simfoniile

Un compozitor extrem de interesant este germanul Anton Bruckner
(1824-1896), ale carui lucrari târzii sunt, din multe puncte de
vedere, apropiate de operele contemporane ale lui Richard Wagner
(1813-1883), prin desfasurarea lor lenta si modul de dezvoltare a
temelor.

Alte referate despre: poemul simfonic, poem simfonic, simfoniile lui beethoven

Johann Sebastian Bach

Sfântul Mihail era de asemenea gazda “Ritterakademie”-ei, un colegiu pentru tinerii nobili unde se cultivau muzica şi manierele franceze. Se organizau periodic concerte ale faimoasei orchestre franceze, patronată de către ducele de Celle.

Alte referate despre: johann sebastian bach, johann sebastian bach referat, johann sebastian bach opere

Ludwig van Beethoven

Revolutionar intr-adevar deoarece a inteles sa-si poata exprima nestanjenit gandurile si descatusa puterile ce mocneau intr-insul, in vederea fauririi unei societati noi, a unei lumi libere si drepte.

Conditiile in care Beethoven a trait si creat o opera pe cat de vasta, pe atat de importanta, au fost cum nu se poate mai vitrege. A vazut lumina zilei intr-o familie impovarata de griji fara numar, a trebuit sa se zbata mereu spre a studia muzica si a-si castiga existenta, fiinta cea mai apropiata - un nepot de frate, in care isi pusese toata nadejdea - l-a dezamagit prin purtarile sale, ba a trebuit sa indure si lovitura cea mai cumplita a unui muzician, pierderea auzului la 29 de ani, o lovitura cumplita si brusca!

Si Titanul a invins cu adevarat, creand o opera nemuritoare, ale carei sunete strabat lumea de la un capat la altul, ca niste chemari la incredere, la lupta neintrerupta impotriva raului, la infratitrea tuturor oamenilor.Beethoven a cunoscut inca din tinerete ...

Alte referate despre: ludwig van beethoven, ludwig van beethoven referat, referat ludwig van beethoven

Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang s-a remarcat foarte timpuriu.La 3 ani a inceput sa cante la
pian, la 4 canta la vioara ,la 5 canta uimitor de bine la crarinet iar
la 6 ani a inceput sa compuna.Observand ca fiul sau este inzestrat cu
calitati iesite din comun ,Leopold Mozart , tatal marelui compozitor,
a decis sa mearga intr-un turneu impreuna cu cei doi copii ai lui
(Wolfgang si Maria Anna).

Alte referate despre: wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart referat, referat wolfgang amadeus mozart

Giuseppe Verdi

În prima perioada de creatie,Verdi a scris opere cu aluzii la situatia
Italiei din acea vreme: "Nabucco"(1812), "Lombarzii"(1843), "Batalia
de la Legnano"(1849),ele transformându-l,prin avântul lor
revolutionar,într-un portdrapel al Risorgimentoului,un simbol al
miscarii de eliberare.

Alte referate despre: giuseppe verdi, giuseppe verdi referat, referat giuseppe verdi

Antonio Vivaldi

Această consacrare în toate genurile (pentru că a fost fecund şi în materie de muzică religioasă) avea să confere compozitorului o glorie internaţională incontestabil fără precedent în istoria muzicii. Toţi turiştii care treceau prin Veneţia căutau să-l asculte pe „Preotul roşu”, de la Edward Wright la violonistul Pisendel, de la flautistul J.J. Quantz, epistolarul De Brosses şi până la regele Friedrich al IV-lea al Danemarcei.

Alte referate despre: antonio vivaldi, antonio vivaldi referat, referat antonio vivaldi

Johann Sebastian Bach

Acesta era organist la Biserica Sfântului Mihail (Michaeliskirche) încă din 1690. Johann Christoph era un muzician desăvârşit dar din păcate nu a avut o carieră strălucită. Făcuse parte dintre studenţii lui Johann Pachelbel, un faimos organist Thuringian din Erfurt care suferise influneţele muzicii italieneşti a vremii. Astfel, de la fratele său, a luat Johann Sebastian primele lecţii de claviatură, cel puţin aceasta este părerea generală.

Alte referate despre: referat johann sebastian bach, referat despre johann sebastian bach, operele lui johann sebastian bach

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach, (1685 - 1750) spre deosebire de ceilalti compozitori mari, viata si cariera s-au desfasurat intr-un spatiu geografic relativ limitat.

Alte referate despre: despre johann sebastian bach, opere johann sebastian bach, referat la muzica despre johann sebastian bach

Johan Sebastian Bach

Bach avea sarcina, pe de o parte, de a preda muzica elevilor de la şcoala de canto, pe de altă parte, să furnizeze compoziţii muzicale celor două biserici principale din Lipsca, compunând câte o cantată în fiecare săptămână, inspirate din lecturile biblice duminicale.

Alte referate despre: johan sebastian bach, johan sebastian bach referat, johan sebastian bach opere

Johannes Brahms

A început să şi compună, însă eforturile sale n-au primit atenţia cuvenită până în 1853, când a mers într-un tur de concerte alături deEduard Reményi. În acest tur, a făcut cunoştinţă cu Joseph Joachim, Franz Liszt şi mai târziu a fost introdus marelui compozitor german Robert Schumann.

Alte referate despre: johannes brahms, johannes brahms referat, referat johannes brahms

Preclasicismul muzical

In ceea ce priveste periodizarea barocului, exista o teorie care
precizeaza trei faze distincte. Prima dintre acestea incepe in
Renastere si se distinge prin reliefarea unei singure linii melodice,
care face posibila aparitia operei si a unor genuri vocal-simfonice,
precum oratoriul si cantata. Toate lucrarile simfonice au un libret,
ceea ce indica primele forme de muzica programatica (cu program).
Reprezentantii prinicpali ai acestei perioade sunt Heinrich Scultz,
Georg Philipp Teleman si Georg Friederich Handel. In faza a doua are
loc dezvoltarea operei, a operei-balet, a baletului de curte, dar si a
muzicii instrumentale. Aritizani principali ai acestui gen de muzica
sunt Jean-Baptiste Lully, Francois Couprin, Jean Philipe Rameau, Henry
Purcell, Johann Kuhnau, Antonio Vivaldi, Domenico Scarlatti si
Arcangelo Corelli. Totusi, formele ...

Alte referate despre: preclasicismul muzical, preclasicism muzical, preclasicism muzica

Faust de Johann Wolfgang von Goethe

El suspecteaza, totusi, ca incercari sale esueaza. Frustat, acesta se gandeste sa se sinucida, dar se razgandeste in momentul in care incepe sa auda ecoul indepartat al inceperii sabatorii Pastelui. El pleaca la o plimbare impreuna cu asistentul sau Wagner, iar in drum spre casa acesta este urmarit de un puddel vagabond.

Alte referate despre: faust de johann wolfgang von goethe, faust de johann wolfgang von goethe rezumat, faust de johann wolfgang von goethe referat

Johann Wolfgang von Goethe

- Die Lieder „Willkommen und Abschied", „Heideröslein" und „Mailied", die er Friederike Brion widmete. Man kann dann auch sagen, daß er aufgrund dieser Werke zum führenden Dichter des Sturm und Drang aufstieg.

Alte referate despre: johann wolfgang von goethe faust, johann wolfgang von goethe, johann wolfgang von goethe referat

Castelul Mihail Sebastian

Referat despre Castelul Mihail Sebastian
Soarele stralucea pe cerul albastru parca pentru ultima data.Pasarelele cantau de printre copaci,un cantec de ramas bun. Atunci am simtit ca se apropie un sfarsit dar si un inceput. In aer se simtea bucuria dar in acelasi timp si vraja care era purtatat de fiecare glas cristalin.

Domnitele coborau din calesti frumoase,fiecare cu cate o rochie mai incantatoare. In fata mea se inalta un castel vechi,plin de mistere. Curtea acestuia era uluitoare ,plina de flori de toate soiurile.Copacii se inaltau precum brazii dupa culmile muntilor,acestia aveau straie frumos colorate,pe jos se asternuse un covor ruginiu pe care paseau tinerele domnite ce se indreptau spre misteriosul castel.

Cei invatati de la curtea castelului ne-au primit cu bratele deschise.Din aceasta zi am inceput sa parcurgem misterele stiintelor,misterele limbii romane. In fiecare zi am parcurs alte lucruri ele fiind din ce in ce mai interesante.Incetul cu incetul am inceput ...

Alte referate despre: castelul mihail sebastian, mihail sebastian castelul, mihail sebastian-steaua fara nume

Forme de manifestare a dramaturgiei in teatrul modern - citat Mihail Sebastian

Eliberarea de formele dramaturgiei tradiţionale se manifestă prin mai multe aspecte: alăturarea comicului şi a tragicului, preferinţa pentru teatrul parabolă şi teatrul absurdului, reluarea parodică a unor strategii din dramaturgia tradiţională, inserţia liricului în text, valorificarea miturilor, apariţia personajului-idee, lipsa conflictului, încălcarea succesiunii temporale a evenimentelor, dispariţia dialogului şi prezenţa monologului, timpul şi spaţiul cu valoare simbolică etc.

“Iona” de Marin Sorescu face parte din volumul “Setea muntelui de sare” care apare in 1974. Este subintitulată “Piesă în patru tablouri”, termenul de “tragedie” configurând lupta individului (Iona) cu destinul şi încercarea lui de a-l înfrunta .

Punctul de plecare al piesei este povestea biblică a lui Iona, om credincios, care este trimis de divinitate în cetatea Ninive să propovăduiască credința unor oameni care şi-o pierduseră de mult. Chinuit ...

Alte referate despre: forme de manifestare ale dramaturgiei in teatrul modern, formele de manifestare ale dramaturgiei in teatrul modern, forme de manifestare ale dramaturgie in teatrul modern mesterul manole

Concert din muzica de Bach - teme fundamentale din roman boala si moartea

Socotelile lui Maxentiu se incheie prost datorita orgoliului sau bolnavicios de a nu arata lumii suferintele fapturii lui debile. O vreme el isi ascunde boala si se incapatâneaza sa nu cedeze sfaturilor madicilor. Când se hotaraste sa le asculte este insa prea târziu. Maxentiu este victima uriasei sale ambitii de a face fata cererilor mondene alaturi de Ada pe care o uraste cu toate fiinta lui plapânda. Descrierea simptomelor bolii lui Maxentiu au influenta asupra psihologiei lui ca om rasfatat al carui egoism si vanitate sunt in suferinta in conditiile mizere ale unei tuberculoze.

Alte referate despre: concert din muzica de bach tema, concert din muzica de bach teme, tema familiei in concert din muzica de bach

Concert din muzica de Bach - Rezumat

Intre timp, la grajduri, Lica primise raglanul englezesc pe care il
comandase. El fumeaza o tigare din foi oferita de domnul Whip, desi nu
are voie. In spatele lui apare Ada, care doreste sa faca o inspectie
la grajduri. In timpul inspectiei, Ada gaseste tot felul de cusururi
absurde la cai. Lica isi propune sa plece definitiv. La o ultima
remarca facuta de Ada, Lica o loveste cu cravasa peste maini. Ada ii
cere lui Lica ceva sa-i treaca usturimea si acesta o duce in biroul
lui, unde ii da cu niste vaselina.

Alte referate despre: concert din muzica de bach, concert de muzica de bach, concert din muzica de bach rezumat

Concert din muzica de Bach - comentariu

Romanele Fecioarele despletite, Concert din muzică de Bach, Drumul ascuns şi Rădăcini, alcătuiesc ciclul Hallipilor numit astfel după familia ai cărei reprezentanţi se află în centrul acţiunii care cuprinde şi alte familii legate prin rudenie, prietenie sau interese precum Rim, Drăgănescu sau Maxenţiu.

Alte referate despre: hortensia papadat bengescu concert din muzica de bach, concert din muzica de bach comentariu, concert din muzica de bach personaje
Referate afisate : 19
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.