Lasere

Utilizarea radiatiei laser in studiul atmosferei terestre

La origine termenul laser este acronimul LASER format in limba engleza de la denumirea light amplification by stimulated emission of radiation (amplificare a luminii prin stimularea emisiunii radiatiei), denumire construita pe modelul termenului maser care inseamna un dispozitiv similar, functionand in domeniul microundelor.In limba romana forma de plural recomandata de dictionare este lasere; cercetatorii implicati in acest domeniu prefera insa pluralul laseri. Principiile de functionare ale laserului au fost enuntate in 1916 de Albert Einstein, printr-o evaluare a consecintelor legii radiatiei a lui Max Planck si introducerea conceptelor de emisie spontana si emisie stimulata.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 11kb
Downloads: 1973
Materia: Fizica

Istoria laserului

Alt avantaj al atmosferei stelare sunt distantele foarte mari, o
inversie a populatiilor redusa producand radiatii a caror intensitate
creste exponential in amplitudine pe distante mari pana la un punct in
care domina spectrul. Cea mai puternica manifestare a laserelor
naturale se produce in cuasari.

Alte referate despre: istoria laserului, istoric laser, istoria laserelor

Laser-ul cu semiconductori

Conductibilitatea intrinseca poate fi explicata pe scurt astfel. La 0K, electronii sunt asezati in legaturile covalente formate intre atomii semiconductorului intrinsec. Odata cu cresterea temperaturii unii electroni se rup din legaturi fiind liberi sa circule in tot volumul cristalului. Se produce un fenomen de ionizare, iar in locul electronului plecat ramane un gol.

Alte referate despre: laser-ul cu semiconductori, laser-ul cu semiconductori gaas, laseri medicinali cu semiconductori

Laserul

Cum functioneaza un laser?
De la inceput trebuie precizat ca pentru construirea unui laser propriu-zis, ca si a unei instalatii laser se pun probleme deosebit de complexe, a caror rezolvare necesita, printre altele, tehnologii specifice, dintre cele mai variate, caracterizate de o precizie deosebita care depaseste cele mai severe cerinte din practica obisnuita.

Alte referate despre: laserul, laser, lasere

Laserul - new

LASERE SOLIDE
Cele mai comune lasere au la originea lor fibrele de cristale de rubin si neodim. Mănunchiul de fibre este fasonat la capete, prin suprafeţe paralele si acoperite cu o pelicula nemetalică reflectantă.
LASERE SEMICONDUCTOARE
Sunt cele mai compacte lasere, care sunt formate din joncţiuni intre semiconductoare cu propietăţi electrice diferite. Arsenidiu de galiu este cel mai comun semiconductor folosit. Mediul semiconductoarelor este excitat prin aplicarea directă de-a lungul joncţiunii, Aceste tipuri de laser, oferă cea mai mare putere la ieşire in impulsuri de lumina (cu durata 12 X 10 15 secunde) si sunt folosite in studiul fenomenelor fizice de durata scurtă. Excitarea atomilor din mediul laser solid se face prin descărcări electrice in tub cu xenon, arcuri electrice sau lămpi cu vapori de metal. Gama de frecventa a lumini laserului, trece de la infraroşu la violet.
LASERE GAZOASE
Mediul activ al unor astfel de lasere poate fi din gaze pure, ...

Alte referate despre: new york, referat new york, new york referat

Laseri

Laseri:O alta conditie de fuinctionare a laserului e conditia de castig laser. Emisia stimulata e urmata de propragarea fascicolului de fotoni, extractia acestuia si reflectarea lui pe oglinda semitransparenta, reintoarcerea in mediul activ unde produce noi emisii stimulate. Acest fascicol ingrosat cade pe aceasi oglinda semitransparenta unde o parte e extras, o parte se reflecta s.a.m.d Laseri

Alte referate despre: laser referat, efectul laser, referat laser

Laser

Revenind la laserul cu semiconductori, avand stabilita o baza teoretica minimala putem trece la detalierea practica a principiilor enuntate anterior.

Alte referate despre: aplicatii laser, aplicatii ale laserului, laserul in medicina

Laserii

* Laserul cu rubin ( 0x01 graphic
cu impuritati de Cr 0x01 graphic
),laser cu trei nivele,emite o radiatie cu lungimea de unda de
6943A.

Alte referate despre: laseri, laser in medicina, aplicatiile laserului

Laserul

Cel mai des intalnit este cel cu cristal de arseniura de galiu (Ga-As)
care are l=(4800-9040)A0.

Alte referate despre: laserul referat, aplicatii ale efectului laser, referat despre laser

Laserul

Aplicaţiile laserului se regăsesc în domeniile cele mai diverse,
printre care în: treansmiterea informaţiilor, tehnica de calcul,
meteorologie, prelucrarea diamantului, chirurgie, biologie, şi
ecologie optică şi tehnică spaţială.

Alte referate despre: lasere referat, radiatia laser, laserul cu rubin

Istoria fizicii

Dezvoltarea fizicii s-a bazat pe descoperirile fundamentale realizate
pâna în 1930 si pe evolutia ulterioara a tehnologiei.

Alte referate despre: referate istorie, referat istorie, formarea constiintei istorice

Lasere

"Lasere"
Lumina incoerentă se împrăştie întotdeauna pe măsură ce se îndepărtează de sursa ei. Astfel intensitatea sa scade, treptat, o dată cu distanţa. Lumina coerentă nu se împrăştie aproape deloc, astfel încât un fascicul subţire de lumină, provenit de la un laser, poate fi transmis pe o distanţă foarte mare cu o pierdere de energie foarte mică. De aceea, un fascicul laser puternic ar putea fi folosit drept armă – „raza mortală” din povestirile science fiction.

Alte referate despre: referat lasere, laserul si aplicatiile lui, aplicatii ale laserilor

Laser - terapia in carcinoamele cutanate

Aceasta inseamna ca emisia spontana este N1A1( N1 reprezinta numarul de atomi din nivelul E1). Emisia stimulata si absorbtia au loc numai cand exista o radiatie externa. Einstein a aratat ca rata absobtiei stimulate este data de relatia N0B01(unde N0 reprezinta numarul de atomi din nivelul N0;  reprezinta densitatea spectrala a radiatieiin Js/m3 si B01 reprezinta coeficientul de emisie stimulata Einstein).

Astfel ca singura posibilitate prin care putem obtine Nj>Ni este de a aduce atomii din mediul activ intr-o stare in care distributia echilibrului termic este invalid, prin ajutorul unei surse de energie externa.Procesul prin care atomii sunt stimulati sau pompati si impinsi spre o stare de distributie termica neechilibrata este numit proces de excitatie, in timp ce starea Nj>Ni este numita inversare populationala. Inversarea populationala are ca rezultat amplificarea luminii cu ajutorul procesului de emisie stimulata.

Alte referate despre: laser-terapia in patologia moderna, despre carcinoamele cutanate la pasari, terapia prin laser

Laser

Once started the reaction propagates as pyramidal form, a photon emitted by one atom to another dezexcitat will trigger thereaction, this in turn will emit a photon and will release on theincident. We have two photons which will increase exponentially.This produces an amplification of light radiation.Practical realization of laser devices. Types of laser.

Alte referate despre: imprimanta laser referat, referat laserul, proprietatile radiatiei laser si aplicatii in medicina
Referate afisate : 14
Medie note: 8.56 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.