Laserul

Utilizarea radiatiei laser in studiul atmosferei terestre

1.1. Primul laser romanesc
Romania a fost a patra tara din lume in care s-au realizat laseri in urma unor cercetari intreprinse de un colectiv condus de Ion I. Agarbiceanu (fiul scriitorului Ion Agarbiceanu). Rezultatul lor a fost raportat in 1961.II.Principiul functionarii laserului.Laserul este un dispozitiv complex ce utilizeaza un mediu activ laser, ce poate fi solid, lichid sau gazos, si o cavitate optica rezonanta. Mediul activ, cu o compozitie si parametri determinati, primeste energie din exterior prin ceea ce se numeste pompare. Pomparea se poate realiza electric sau optic, folosind o sursa de lumina (flash, alt laser etc.) si duce la excitarea atomilor din mediul activ, adica aducerea unora din electronii din atomii mediului pe niveluri de energie superioare.

Fata de un mediu aflat in echilibru termic, acest mediu pompat ajunge sa aiba mai multi electroni pe starile de energie superioare, fenomen numit inversie de populatie. Un fascicul de lumina care trece prin acest mediu ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 11kb
Downloads: 1973
Materia: Fizica

Istoria laserului

LASER - Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation
(amplificarea luminii prin emisia stimulata a radiatiei).

Alte referate despre: istoria laserului, istoric laser, istoria laserelor

Laser-ul cu semiconductori

Dintre acestea semiconductorul cel mai folosit este cel format din Galiu si Arsenic (GaAs). Alte medii active au fost obtinute atat din amestecuri ale elementelor grupelor IIa si Via (Zinc si Seleniu – ZnSe) cat si din amestecuri de trei sau patru elemente. Ultimele doua sunt mai ades folosite pentru emisia unor radiatii mult mai precise din punct de vedere al lungimii de unda. Sistemul de excitare este constituit din doua straturi de semiconductori, unul de tip p si unul de tip n. Pentru a intelege mai bine aceste doua notiuni trebuie amintite cateva considerente teoretice cu privire la fizica solidului, in special principiul semiconductorilor.

Alte referate despre: laser-ul cu semiconductori, laser-ul cu semiconductori gaas, laseri medicinali cu semiconductori

Laserul

Cum functioneaza un laser?
De la inceput trebuie precizat ca pentru construirea unui laser propriu-zis, ca si a unei instalatii laser se pun probleme deosebit de complexe, a caror rezolvare necesita, printre altele, tehnologii specifice, dintre cele mai variate, caracterizate de o precizie deosebita care depaseste cele mai severe cerinte din practica obisnuita.

Alte referate despre: laserul, laser, lasere

Laseri

Cum functioneaza un laser?
De la inceput trebuie precizat ca pentru construirea unui laser propriu-zis, ca si a unei instalatii laser se pun probleme deosebit de complexe, a caror rezolvare necesita, printre altele, tehnologii specifice, dintre cele mai variate, caracterizate de o precizie deosebita care depaseste cele mai severe cerinte din practica obisnuita.

Alte referate despre: laser referat, efectul laser, referat laser

Laseri

– produc ionizari ale subst prin care trec, pierzandu-si rapid energ, de aceea parcursul lor in subst e foarte mic.Ecranarea se face in acest caz cu o simpla foaie de hartie.Organismelebiologice sunt influentate de aceste radiatii (efecte biologice).
– rad β- (un fascicul de é cu energ mare) sau β+ (pozitroni). β + = e+ - e – antipart electronului.
Particulele si antiparticulele nu pot coexista in acelasi mod si se anihileaza reciproc. In locul lor aparand o puternica generare de energie. Invers din energia rad electromag de tip γ poate aparea fen de generare de perechi in subst perechea fiind alc dintr-o part si o antipart. Antipart(pozitronii) au si ele aplicatii practice spre ex in diagnoza (PET). Aceasta metoda se foloseste in special in determinari asupra fluxului sanguin prin inregistrarea cu detectoare speciale a fascicolului de pozitroni, precum si a fassc de radiatii aparute prin interactia pozitronilor cu proba.

Alte referate despre: aplicatii laser, aplicatii ale laserului, laserul in medicina

Aplicatii LASER

Laserul cu semiconductori este constituit ca si celelalte tipuri de laser tot pe sablonul mediu activ, sistem de excitare, rezonator optic. In acest caz un amestec semiconductor este folosit ca mediu activ. Cel mai adesea se folosesc combinatii de metale din aceleasi perioade ale grupelor III-a si V-a. Dintre acestea semiconductorul cel mai folosit este cel format din Galiu si Arsenic (GaAs). Alte medii active au fost obtinute atat din amestecuri ale elementelor grupelor IIa si Via (Zinc si Seleniu – ZnSe) cat si din amestecuri de trei sau patru elemente. Ultimele doua sunt mai ades folosite pentru emisia unor radiatii mult mai precise din punct de vedere al lungimii de unda. Sistemul de excitare este constituit din doua straturi de semiconductori, unul de tip p si unul de tip n. Pentru a intelege mai bine aceste doua notiuni trebuie amintite cateva considerente teoretice cu privire la fizica solidului, in special principiul semiconductorilor.
Semiconductorii sunt o clasa de materiale ...

Alte referate despre: aplicatiile laserului, aplicatiile laserilor, aplicatii laser in medicina

Laserul

*(Nm-Nm) este diferenta dintre populatia Nm a nivelului superior m si
populatia celui inferior n.

Alte referate despre: laseri, laser in medicina, laserul referat

Laserul

Cum functţionează un laser?
Funcţionarea unui laser este bazată pe inversia de populaţie. De obicei, aproape toţi atomii, ionii, moleculele al mediului laser sunt în cel mai scăzut nivel de energie (Anexă fig. 1).
Pentru a produce emisia stimulată, energia care alimentează laserul trebuie sa fie destul de mare pentru a realiza o inversie de populaţie. Aceasta înseamnă că majoritatea particulelor din mediul laser trec pe un nivel energetic superior (Anexă fig. 2).
La un moment dat, câteva din particulele excitate (atomi/ioni/molecule) vor trece pe un nivel energetic inferior. În acest proces, fiecare vor emite cate un foton într-o direcţie aleatoare. Acest lucru se numeşte "emisie spontană", dar fenomenul ca atare nu este foarte folositor. Este acelaşi proces prin care se aprinde o lampă cu neon (Anexă fig. 3).
Cu toate acestea, Einstein a arătat că dacă ...

Alte referate despre: aplicatii ale efectului laser, referat despre laser, lasere referat

Laserul

Primul laser cu gaz construit experimental a fost laserul cu
heliu-neon, care este un laser cu gaz atomic. El a fost realizat în
1961. Numai un an mai târziu un colectiv de fizicieni români a
realizat la rândul său, un laser de acelaşi fel.

Alte referate despre: radiatia laser, laserul cu rubin, referat lasere

Laser doppler velocity measurement

Transition between laminar and turbulent
With increasing Reynolds number it takes more time for small disturbances to die off. Above a certain flow velocity, characterised by the critical Reynolds number , a transition to turbulence will take place: disturbances are longer damped but rather do reinforced one another. Usually one finds 2300<

Alte referate despre: efectul doppler, efectul doppler referat, laserul si aplicatiile lui

Lumina

In anii 1660, savantul englez Isaac Newton facea diferite experiente
cu lumina. Folosind o prisma riunghiulara de sticla a descompus lumina
intr-un spectru. A descoperit ca utilizand inca o prisma putea sa
recombine razele colorate obtinand lumina alba. Experimentul a adus
dovada ca lumina alba e formata din radiatii colorate.

Alte referate despre: dispersia luminii, viteza luminii, reflexia luminii

Lasere

"Lasere"
Lumina în care toate undele au aceeaşi lungime are o culoare distinctă şi poate fi considerată pură. În lumina colorată, obişnuită, undele se ridică şi coboară în timpuri diferite şi se spune că lumina este incoerentă. Un laser emite lumină de o singură lungime de undă, în aşa fel încât ea să fie coerentă – toate undele se ridică şi coboară în acelaşi timp. Acesta este faptul care conferă luminii laser proprietăţile sale deosebite.

Alte referate despre: aplicatii ale laserilor, imprimanta laser referat, referat laserul

Imprimanta laser

PostScript 3 include imbunatatiri semnificative aduse modulului de interpretare, acest lucru afectand in mod direct si pozitiv calitatea, siguranta, eficienta si productivitatea.GDI (Graphical Device Interface) reprezinta o alternativa in fata imprimantelor care folosesc PostScript sau PCL. Limbajul foloseste resursele PC-ului pentru a efectua toate prelucrarile asupra documentului ce urmeaza a fi tiparit sub mediul Windows, trimitand apoi informatia direct in format bitmap pentru a fi tiparita.

Alte referate despre: imprimante laser referat, referat imprimanta laser, imprimanta laser
Referate afisate : 14
Medie note: 8.51 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.