Lecti de informatica

Lectii de informatica

5. Lecţiile conţin structura generală a PC-urilor şi este destinată utilizatorilor de PC.

6. Lecţiile vor rula programele : Dos, Word for Windows, Maicrosoft Windows şi Norton Comander.

LECŢIA 1. COMPUTERUL ŞI PROGRAMAREA

Calculatorul. Pentru definirea sistemului de operare se foloseşte cuvântul ,, resurse ’’ În cadrul resurselor intră toate elementele de hard şi soft. Dintre resurse fac parte: memoria principală (RAM), hard discul, imprimanta, programele, porturile paralele, etc. Orice calculator are un support de păstrare a informaţiilor, care se numeşte hard disc (disc fix, disc magnetic).

Hard disc-ul este plasat în unitatea centrală şi funcţionează pe baza proprietăţilor magnetice. Pe lângă hard disc-uri, calculatoarele sunt dotate cu unităţi de dischetă, folosite pentru stocarea şi citirea informaţiilor pe şi ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 567kb
Downloads: 9655
Materia: Informatica

Analiza si conceptia sistemelor de operare

1.1.1. Noţiuni şi termeni din domeniul resurselor tehnice
Pentru a trece la noţiunile principale, legate de hardware, vom face cunoştinţă mai întâi cu funcţiile de bază ale unui calculator. Pot fi evidenţiate cinci funcţii esenţiale [2]: iniţializarea (bootup), introducerea datelor, procesarea datelor, stocarea datelor şi extragerea rezultatelor:

Alte referate despre: lucrare analiza si concepte ale sistemelor informatice, analiza si proiectarea sistemelor informatice, analiza si proiectarea sistemelor informatice de gestiune

Informatica teorie si aplicatii

Informatica teorie si aplicatii - Juristul se adaptează modelului cibernetic sub raport conceptual, pentru că obiectul supus analizei sale răspunde atât principiilor logicii formale, cât şi logicii dialectice. De asemenea, el se apropie, prin activitatea sa, de ştiinţele tehnice, pentru că are la îndemână instrumente tehnico-inginereşti cu care activitatea sa devine mult mai eficientă.

Alte referate despre: teoria haosului aplicatii, informatica teorie, cercetari de marketing -teorie si aplicatii

Proiect Programare

Diverse instructiuni de C++ si probleme rezolvate, in format HTML.

Alte referate despre: programe pascal, automate programabile, programe utilitare

Principalele dispozitive ale calculatorului

3) Trackball-ul este format dintr-o bilă dispusă între două role plasate perpendicular, care translatează mişcarea bilei în mişcări pe orizontală şi pe verticală, pe ecran. Spre deosebire de mouse, unde carcasa dispozitivului se deplasează pe o suprafaţă, în cazul trackball-ului carcasa este fixă, iar bila este mişcată cu mâna. La fel ca şi mouse-ul, are butoane pentru a executa diferite acţiuni.

Alte referate despre: principalele dispozitive ale calculatorului, principale dispozitive ale calculatorului, principale dispozitive ale calculatorului iesire

Informatica-olimpiada pe judet

Informatica olimpiada pe judet.În afară de ultimele două rânduri textul este aliniat în mijloc.Formatul textului să fie: Comic Sans MS, mărimea 22 pt.Numele elevului este cu Script MT Bold, mărimea 36 pt. Pentru premiul, nume şi şcoală folosiţi trei culori diferite.

Alte referate despre: olimpiada pe judet, modele olimpiada pe judete religie, model de olimpiada biologie judet online

Sisteme informatice de gestiune

Sisteme informatice de gestiune - Definirea notiunii de sistem are o mare importantă teoretică si practică, fapt pentru care unii autori au căutat să o delimiteze cât mai complet. Sistemul, în literatura de specialitate, se defineste ca "multimea de componente si legături identificabile si interdependente evoluând conform unor legi si/sau planuri si/sau scopuri date" sau ca "ansamblu compus din părti având fiecare independenta sa partială si legi proprii".

Alte referate despre: sisteme informatice de gestiune, proiectarea sistemelor informatice de gestiune, sisteme informatice de gestiune referat

Bazele Informaticii

3.ARHITECTURA CALCULATOARELOR
Arhitectura unui sistem electronic de calcul
Un sistem electronic de calcul este o masina automata de prelucrare a informatiei, capabila sa execute operatii complexe cu ajutorul unui program inregistrat in memoria principala.

Alte referate despre: bazele informaticii, bazele informatici, bazele informaticii referat

Virusii informatici

Totusi o clasificare mai amanuntita a virusilor ar arata astfel:
- Armmati – o forma mai recenta de virusi, care contin proceduri ce implica dezasamblarea si analiza de catre un antivirus, editorii fiind nevoiti sa-si dubleze eforturile pentru a dezvolta antidotul ex.: “Whale”.

Alte referate despre: virusi informatici, virusii informatici, virusi informatici referat

Evaluarea

a) Probe scrise;
- lucrări, teze, teste elaborate după itemi bine definiţi;
b) Probe orale;
- răspunsuri orale;
c) Probe practice;
- experienţe, rezolvări de probleme şi exerciţii;

Alte referate despre: evaluarea, raport de evaluare, evaluare

Sisteme informatice financiar bancare

Principalele metode moderne de plata utilizate sunt:
- platile cu card,
- schimbul electronic de adate financiare,
- home banking, phone banking, internet banking, mobil banking.

Alte referate despre: sisteme informatice financiar bancare, sisteme informatice financiar-bancare, sisteme informatice financiar bancare referat

Lectia solidaritatii jurnalistice

În solitar, un bun jurnalist ştie că trebuie să aibă, în primul rând, o mare pasiune pentru această meserie. O pasiune sinceră şi dezinteresată, căci jurnalismul e un drog dulce-amar de care devii dependent. Jurnalismul nu e un accident, ci o meserie predestinată, pentru cei ce au cu adevărat o chemare lăuntrică.

Alte referate despre: proiect de lectie la jurnalism, jurnalisti si solidaritate de breasla, proiect de lectie

Infractiuni informatice

Infractiuni informatice
Obiectul juridic: il constituie relatiile sociale de ordin patrimonial, precum si totalitatea relatiilor referitoare la increderea in siguranta si fiabilitatea sistemelor informatice.

Alte referate despre: infractiuni informatice, infractiuni informatice referat, infractiunile informatice

Educarea calitatilor motrice prin lectia de educatie motrica

Privind vârsta optimă de influenţare favorabilă a dezvoltării calităţilor motrice menţionăm că viteza poate fi dezvoltată cu rezultate foarte bune la vârsta 10-12 ani dar activitatea de educare a vitezei sub diferitele ei forme poate începe la 5-6 ani. Îndemânarea se dezvoltă bine între aceeaşi limită de vârstă ca şi viteza. Forţa şi rezistenţa, calităţi motrice mai uşor perfectibile se pot educa sistematic de la 9-10 ani având o evoluţie ascendentă şi posibilitate maximă de perfecţionare.

Alte referate despre: educarea calitatilor motrice prin lectia de educatie fizica, educare calitatilor motrice prin lectia de educatie fizica, clasificarea calitatilor motrice in lectia de educatie fizica

Contabilitate - informatie, rol si loc

Evolutia fara precedent a societatii omenesti din zilele noastre a propulsat informatia ca o necesitate indispensabila procesului decisional.Informatia in general reprezinta o stire, o comunicare un element nou despre un obiect un fenomen process activitate etc. in functie de care cei care sunt chemati sa ia decizii stabilesc masurile ce trebuie luate in viitor pt ca activitatea pe care o conduc sa fie eficienta.

Alte referate despre: contabilitate informatica, forma de contabilitate informatica, sistemul informational si informatic la un loc de munca

Lectia - Unitate didactica fundamentala

Principalele categorii de lecţii sunt: lecţia mixtă, lecţia de comunicare/însuşire de noi cunoştinţe, lecţia de formare de priceperi şi deprinderi, lecţia de fixare şi sistematizare, lecţia de verificare şi apreciere ale rezultatelor şcolare. Lecţia mixtă vizează realizarea, în măsură aproximativ egală, a mai multor scopuri sau sarcini didactice: comunicare, sistematizare, fixare, verificare. Este tipul de lecţie cel mai frecvent întâlnit în practica educativă, îndeosebi la clasele mici, datorită diversităţii activităţilor implicate şi sarcinilor multiple pe care le joacă.

Alte referate despre: lectia unitate didactica fundamentala, lectia-unitate didactica fundamentala, lectia-unitatea didactica fundamentala
Referate afisate : 16
Medie note: 8.54 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.