Lectii de informatica

Lectii de informatica

5. Lecţiile conţin structura generală a PC-urilor şi este destinată utilizatorilor de PC.

6. Lecţiile vor rula programele : Dos, Word for Windows, Maicrosoft Windows şi Norton Comander.

LECŢIA 1. COMPUTERUL ŞI PROGRAMAREA

Calculatorul. Pentru definirea sistemului de operare se foloseşte cuvântul ,, resurse ’’ În cadrul resurselor intră toate elementele de hard şi soft. Dintre resurse fac parte: memoria principală (RAM), hard discul, imprimanta, programele, porturile paralele, etc. Orice calculator are un support de păstrare a informaţiilor, care se numeşte hard disc (disc fix, disc magnetic).

Hard disc-ul este plasat în unitatea centrală şi funcţionează pe baza proprietăţilor magnetice. Pe lângă hard disc-uri, calculatoarele sunt dotate cu unităţi de dischetă, folosite pentru stocarea şi citirea informaţiilor pe şi ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 567kb
Downloads: 9655
Materia: Informatica

Analiza si conceptia sistemelor de operare

Un calculator constă dintr-un ansamblu de componente funcţionale fizice şi logice, care cooperează pentru a satisface cerinţele utilizatorilor privind introducerea, stocarea, prelucrarea, transmisia şi căutarea informaţiilor. Aceste componente funcţionale sunt structurate pe niveluri, care interacţionează prin interfeţe bine definite.

Alte referate despre: lucrare analiza si concepte ale sistemelor informatice, analiza si proiectarea sistemelor informatice, analiza si proiectarea sistemelor informatice de gestiune

Informatica teorie si aplicatii

Informatica teorie si aplicatii - Juristul se adaptează modelului cibernetic sub raport conceptual, pentru că obiectul supus analizei sale răspunde atât principiilor logicii formale, cât şi logicii dialectice. De asemenea, el se apropie, prin activitatea sa, de ştiinţele tehnice, pentru că are la îndemână instrumente tehnico-inginereşti cu care activitatea sa devine mult mai eficientă.

Alte referate despre: teoria haosului aplicatii, informatica teorie, cercetari de marketing -teorie si aplicatii

Proiect Programare

Sa se scrie un algoritm care sa verifice daca o ecuatie de gradul 2 are radacini reale si sa le afiseze daca acestea exista. De la tastatura vor fi introdusi coeficientii necunoscutei
#include
#include
#include
float a,b,c,d;
void main()
{
clrscr();
couta;
coutb;
coutc;
d=b*b-4*a*c;
if(d

Alte referate despre: programe pascal, automate programabile, programe utilitare

Principalele dispozitive ale calculatorului

2) Mouse-ul este cel mai răspândit dispozitiv de indicare şi sa impus odată cu apariţa interfeţelor grafice. Mouse-ul este un dispozitiv pentru care ecranul calculatorului devine o masă virtuală de lucru. Pe această masă viruală, poziţia mouse-ului este marcată printr-un semn grafic, numit cursor de mouse. Acest cursor este diferit de cursorul de care arată poziţa în care va fi scris un caracter pe ecran, de la tastatură. Mouse-ul are mai multe butoane (două sau trei butoane) şi se poate deplasa pe masa reală (pad).
Cu ajutoarul mouse-ului se pot executa patru operaţii :
 operaţia de indicare (point) – prin care cursorul de mouse este deplasat pe ecran pentru a indica un anumit obiect.
 operaţia de clic (click) – prin care se acţionează scurt un buton al mouse-ului.
 operaţia clic dublu (double click) – prin care se ecţionează scurt, de două ori succesiv, un buton al mouse-ului.
 operaţia de glisare sau tragare (dragging) – prin care ...

Alte referate despre: principalele dispozitive ale calculatorului, principale dispozitive ale calculatorului, principale dispozitive ale calculatorului iesire

Sisteme informatice de gestiune

Sisteme informatice de gestiune - Definirea notiunii de sistem are o mare importantă teoretică si practică, fapt pentru care unii autori au căutat să o delimiteze cât mai complet. Sistemul, în literatura de specialitate, se defineste ca "multimea de componente si legături identificabile si interdependente evoluând conform unor legi si/sau planuri si/sau scopuri date" sau ca "ansamblu compus din părti având fiecare independenta sa partială si legi proprii".

Alte referate despre: sisteme informatice de gestiune, proiectarea sistemelor informatice de gestiune, sisteme informatice de gestiune referat

Bazele informaticii

Necesitatea reprezentarii caracterelor numerice s-a materializat in aparitia si existenta simultana a unor diferite sisteme de numeratie.
Un sistem de numeratie este format din totalitatea regulilor de reprezentare a numerelor cu ajutorul unor simboluri numite cifre. Sistemele de numeratie sunt de doua feluri: pozitionale si nepozitionale.

Alte referate despre: bazele informaticii, bazele informatici, bazele informaticii referat

Virusi informatici

Când se lanseaza în executie un fisier infectat, sau când se porneste calculatorul de pe un disc sau o discheta virusata, se lanseaza si virusul in executie. Adesea, virusul ramâne rezident în memoria calculatorului, pentru a putea infecta urmatorul program lansat în executie, sau urmatoarea discheta accesata. Ceea ce fac virusii periculosi este abilitatea lor de a executa actiuni în calculator.

Alte referate despre: virusi informatici, virusii informatici, virusi informatici referat

Evaluarea

a) Probe scrise;
- lucrări, teze, teste elaborate după itemi bine definiţi;
b) Probe orale;
- răspunsuri orale;
c) Probe practice;
- experienţe, rezolvări de probleme şi exerciţii;

Alte referate despre: evaluarea, raport de evaluare, evaluare

Sisteme informatice financiar bancare

Sisteme informatice financiar bancare
- decontarea intrabancara: platitor BCR – beneficiar BCR
Acest tip de decontare este cel mai rapid proces. Unitatile bancare isi pot transfera pe cale electronica (telex, fax) instrumentele de plata, iar cele pe suport de hartie ajung la societatea bancara ca documente justificative. In prezent, se foloseste transmisia tranzactiilor direct intre sistemele informatice ale unitatilor teritoriale.

Alte referate despre: sisteme informatice financiar bancare, sisteme informatice financiar-bancare, sisteme informatice financiar bancare referat

Lectia solidaritatii jurnalistice

Oricât de bine pregătit ar fi, oricât de credibil şi talentat ar fi, vocea unui jurnalist ar striga în pustie şi va cădea pradă ignoranţei celorlalţi, dacă nu îi va avea de partea sa pe confraţi. Campaniile de presă izbutite se realizează doar în solidar. Forţa şi puterea presei e dată de suma jurnaliştilor care aderă la o idee şi o promovează pe mai multe canale media.

Alte referate despre: proiect de lectie la jurnalism, jurnalisti si solidaritate de breasla, proiect de lectie

Baze de date informatice pentru marketing

Baze de date informatice pentru marketing si utilizarea tehnologiei informaţionale în sprijinul activităţilor comerciale şi a celei de marketing este un subiect de primă actualitate pentru numeroase companii. Confruntate cu pieţe din ce în ce mai competitive, cu consumatori tot mai exigenţi şi cu segmente de referinţă tot mai restrânse, organizaţiile trebuie să găsească noi metode de a dobândi avantaje competitive şi de a obţine un profit. Baze de date informatice pentru marketing

Alte referate despre: baze de date informatice pentru marketing, crearea bazelor de date informatice pentru marketing direct, baza de date informatica

Excursia-cunoastere in cadrul lectiilor

Un om cu o conştiinţă înaintată nu este cel care are mai multe cunoştinţe, ci acel care interează cunoştinţele şi orizontul cultural într-o concepţie unitară, într-o vitiune ştiinţifică în ansamblu şi mai ales acel care şi-a format convingeri adînci, astfel încît între vorbă şi faptă, în fond între teorie şi practică la nivelul comportamentului şi activităţii sale să nu existe fisuri, discordanţe, ci disciplină unitate şi armonie.

Alte referate despre: evaluarea in cadrul lectiilor de matematica, metode interactive in cadrul lectiilor la disciplina, managementul resurselor umane in cadrul lectiei

Baze de date informatice pentru marketing

Baze de date informatice pentru marketing
Bazele de date privind clienţii şi previziunile de piaţă pot fi compilate şi analizate astfel încât să redea imaginea completă a relaţiilor dintre organizaţie şi clienţii ei. Examinarea integrată a acestei informaţii agregate poate ajuta o firmă să-şi înţeleagă mai bine clienţii, să segmenteze masa de consumatori şi să adapteze mai bine oferta de produse sau servicii la cerinţele acestora.

Alte referate despre: baze de date informatica, referat baze de date informatica, referat baza de date informatica

Lectie de dragoste

Cel ce a simţit aroma îi va fi uşor să identifice.
Experienţa ta este doar pentru tine însăţi şi percepţia ta va fi colorată de atitudinea ta, de starea minţii, de eforturile depuse de tine în Dragoste.
Fiecare doreşte Iubirea. Dar ridică-te deasupra imaginii lucrurilor, căci ce a rămas între tine şi iubire?

Alte referate despre: lectii de dragoste, lecti de dragoste, lectie de dragoste

Contabilitate - informatie, rol si loc

Evolutia fara precedent a societatii omenesti din zilele noastre a propulsat informatia ca o necesitate indispensabila procesului decisional.Informatia in general reprezinta o stire, o comunicare un element nou despre un obiect un fenomen process activitate etc. in functie de care cei care sunt chemati sa ia decizii stabilesc masurile ce trebuie luate in viitor pt ca activitatea pe care o conduc sa fie eficienta.

Alte referate despre: contabilitate informatica, forma de contabilitate informatica, caiet de practica contabilitate informatica si de gestiune
Referate afisate : 16
Medie note: 8.61 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.