Legatura covalenta referat

Legatura covalenta

Combinatiile formate prin legaturi coordinative - denumite combinatii complexe - sunt formate dintr-un ion central (metal) si liganzi. Liganzii pot fi molecule neutre sau anioni. Numarul de liganzi care inconjoara ionul central poarta numele de numar de coordinatie.Formarea legaturilor chimice se poate explica prin hibridizare. Hibridizarea are loc in procesul formarii legaturii chimice.

Caracteristicile legaturii covalente:orientata in spatiu dupa unghiuri bine stabilite;este rigida (atomii ocupa pozitii fixe);stabila, energia care se degaja la formarea legaturii covalente este egala dar de semn contrar cu energiile furnizate pentru ruperea legaturii covalente;este foarte puternica;au puncte de topire scazute, duritate mica datorita legaturilor intermoleculare (leg. de hidrogen, leg. dipol - dipol;bune izolatoare ( nu exista purtatori de sarcini);

Nivel: Facultate
Dimensiune: 448kb
Downloads: 14
Materia: Chimie

Legaturi chimice

Legatura covalenta
G. N. Lewis(1916) da urmatoarea interpretare legaturii covalente:
Aceasta legatura se realizeaza prin punerea in comun de electroni cu participare egala, rezultand una sau mai multe perechi de electroni care apartin deopotriva ambilor atomi. Pentru reprezentarea legaturii covalente se figureaza in jurul simbolului fiecarui atom atatea puncte cati electroni de valenta are. Perechea de electroni comuni se noteaza prin puncte puse intre simbolurile chimice si, in cazul legaturii duble sau triple, se pun doua sau trei perechi de puncte.
Ca exemple de legaturi covalente sunt schemele de formare moleculei de hidrogen, halogeni, oxigen, azot, etc.

Alte referate despre: legaturi chimice, legaturile chimice, legaturi chimice referat

Carbonul

Diamantul sa gaseste in pamant,raspandit in putine locuri. Cele ami importante zacaminte sunt mai ales in Zair (Kinshasa),apoi in sudul Africii,in Siberia,India,Brazilia,etc. Masa diamantului se exprima in carate,un carat avand 0,205g.Cel mai mare diamant gasit pana in ziua de azi are 3024 de carate. S-a reusit obtinerea pe cale artificiala a unor diamante,incalzind timp de mai multe ore,grafit la 3000°C sub presiuni foarte mari.Pentru obtinerea unor bune viteze de conversie se folosesc catalizatori(Cr,Fe,Pt).

Alte referate despre: carbonul, carbon, dioxid de carbon

Chimie-fizica - experimente

Această mărime se determină de obicei la punctul de fierbere şi la presiunea atmosferică.Căldura latentă de vaporizare poate fi determinată direct printr-o metodă calorimetrică. Metodele calorimetrice de precizie sunt complicate. Calorimetrul poate fi însă modificat astfel încât executarea lucrării poate fi accesibilă şi suficient de precisă.

Alte referate despre: experimentul philadelphia, experimentul philadelphia einstein, experimente fizica

Evolutia chimiei ca stiinta

Evolutia chimiei ca stiinta
Oamenii s-au desprins sa faca si sa utilizeze forme , sa transforme blana animalelor in piele , sa obtina fier din minereuri.Arta de a infaptui anumite transformari chimice a fost considerata multa vreme sacra , intrand in atributiile preotilor pagani.Din experienta vechilor popoare s-au nascut primele observatii despre substante si transformarile lor.

Alte referate despre: evolutia chimiei ca stiinta, momente in evolutia chimiei ca stiinta, momente din evolutia chimiei ca stiinta

Introducere in studiul chimiei

Introducere in studiul chimiei
Electrovalenta: este egala cu numarul electronilor cedati sau acceptati si reprezinta valenta elementelor atomilor care se transforma usor in ioni. Covalenta: este egala cu numarul de electroni pe care atomul unui element îi pune in comun cu electronii altui atom in timpul reactiilor chimice.

Alte referate despre: introducere in studiul chimiei organice, introducere in studiul limbii latine, introducere in studiul chimiei

Legatura ionica

In starea solida, compusii ionici formeaza retele ionice, astfel ionii pozitivi alterneaza cu ionii negativi,ocupand pozitii bine determinate si intre ioni se exercita forte de atractie electrostatice.De exemplu, clorura de sodiu, cristalizeaza in retea cubica, in care fiecare ion de Na+ interactioneaza electrostatic cu un numar de 6 ioni de Cl-, situati in imediata apropiere. In mod similar, fiecare ion de Cl- este inconjurat de ioni de Na+ . In ansamblu, cristalul de NaCl este neutru din punct de vedere electric, deoarece raportul dintre numarul ionilor cu sarcini de semn contrar este de 1:1.

Alte referate despre: legatura ionica, legaturi ionice, referat legatura ionica

Legaturi chimice

Legaturi chimice
Prin transformări chimice,atomii au posibilitatea de a ajunge într-o stare de energie minimă.În reacţiile chimice,între atomi se stabilesc anumite forţe,numite legături chimice.Acestea se clasifică în: ionice,covalente şi metalice.Care este originea şi natura forţelor ce se manifestă în substanţe? Primul răspuns la această întrebare a fost dat de teoria electronică a legăturii chimice, elaborată de către G.N.Lewis şi W.Kossel,în 1916.Conform acestei teorii,legăturile chimice se realizează cu participarea electronilor din învelişul exterior al atomilor, numiţi electroni de valenţă.

Alte referate despre: legaturi chimice in compusi organici, referat legaturi chimice, legatura chimica

Legaturi chimice

In general sarurile, oxizii metalelor si bazele tari sunt compusi ionici. Acesti compusi sunt cristalizati, ionii aflandu-se in nodurile retelelor cristaline numite, de aceea, retele ionice. Existenta ionilor in retelele respective a fost dovedita de P.Debye in 1918 cu ajutorul razelor X. Compusii ionici se numesc si electroliti, deoarece in stare topita sau dizolvata conduc curentul electric. Pe cale spectrala s-a dovedit ca nici chiar in stare gazoasa compusii ionici nu sunt formati din molecule, ci sunt alcatuiti din perechi de ioni cu sarcini electrice opuse.

Alte referate despre: legaturi chimice in compusi organici power point, legaturi chimice principiul aufbau, legaturi chimice regula octetului

Legile chimiei - configuratia electronica

Totusi, termenul “ideal” poate fi deasemenea asociat cu reprezentarea fizico-matematica a aceluiasi fenomen- se obtin expresii simple care implica un numar mai mic sau mai mare de variabile. In aceste conditii survenite in general, se impun una sau mai multe conditii variabilelor microscopice sau macroscopice, in urma carora se obtine reprezentarea fenomenologica extrema (limita).

Alte referate despre: legile si princiile importante in configuratia electronica, principiile si legile importante in configuratia electronilor, configuratia electronica

Date despre proteine si aminoacizi

Ele se gasesc si în plante , în cantitati mai mici . Toate sunt amestecuri de compusi complecsi , continând carbon , hidrogen , azot , oxigen , uneori si fosfor , fier , iar de multe ori sulf . Proteinele sunt principali constituenti ai corpului animalelor . Îndeplinind o mare varietate de functii , se descopera o diversificare deosebita în alcatuirea lor .

Alte referate despre: proteine si aminoacizi, proteine acizi aminoacizi zaharide, proteine sau aminoacizi

Personalitati din domeniul chimie - engleza

In 1903 the Curies were jointly awarded, with Becquerel, the Nobel
Prize for Physics. In 1906 Pierre Curie was killed in a road accident.
Thereafter Marie Curie took over Pierre's chair, becoming the first
woman to teach at the Sorbonne. She continued her theoretical work on
radioactivity, introducing into physics the terms "disintegration"
(the breakdown of an atom in radioactivity) and "transmutation" (the
radioactive alteration of an atom into an atom of a different
element). In 1911 she won the Nobel Prize for Chemistry.

Alte referate despre: personalitati din domeniul biologiei, personalitati din domeniul informatic, personalitati din domeniul relatiilor publice

Artroplastia necimentata utilizand ceramici de alumina pentru acoperire si material de legatura

Din cele 694 de implanturi, 27 (3,9%) au necesitat revizuire. Rata de revizie a manşonului (tabelul 2). Rata reviziilor cupelor din Ostalox® (AnCA tip I şi II) a fost 9,6% inclusiv un caz (nr. 4) de pierdere septică. Rata reviziilor a scăzut la 0,7% în cazul cupelor Biolox®, utilizate din 1987.

Alte referate despre: recuperare dupa artroplastie necimentata, artroplastia necimentata, recipiente acoperite cu material plastic

Legatura dintre informatica si alte discipline

Toate computerele folosesc un limbaj numit sistem binar. Numerele
binare sunt formate în întregime din digitii 0 si 1. Când o litera
este tastata sau când mouse-ul sau joystikul este miscat, curenti
electronici slabi sunt trimisi computerului. Acesti curenti sunt
înmagazinati de computer sub forma de numere binare.

Alte referate despre: legatura dintre informatica si alte discipline scolare, legatura dintre lingvistice si alte discipline, legatura dintre matematica si alte discipline

Modul de gandire al tinerilor clujeni in legatura cu metoda de contraceptie prezervativul

Mai trebuie sa faceţi deosebirea între un prezervativ care se rupe şi unul care se sparge. De cele mai multe ori, atunci când prezervativul se rupe, urmele se văd pe pereţii care înconjoară penisul.

Alte referate despre: limbajul si modul de gandire, modul de gandire, mod de gandire

Bioestetica - legatura intelect-infatisare

Această bioestetică este cel mai adesea folosită ca simbolistică în operele noastre literare şi filozofice : diferenţa dintre leu şi porc, dintre vultur şi răţoi, dintre cîinele de rasă şi jigodie etc. Leul, vulturul, raptorul sau rechinul reprezintă pentru noi întruchipări ale perfecţiunii şi au cea mai mare căutare ca blazon, stemă sau emblemă.

Alte referate despre: legatura intelect-infatisare, sex legatura intelect, legatura dintre intelect si sensibilitate

Legatura fizicii cu biologia

Fizica este cea mai importantã si autocuprinzãtoare dintre ştiinţe şi a avut efect profund asupra dezvoltării ştiinţifice.Fizica este echivalentul de astăzi a ceea ce altădată se numea filozofie naturală,din care au provenit cele mai multe dintre ştiinţele noastre moderne.

Alte referate despre: legatura covalenta, energia de legatura a nucleului, energia de legatura

Legatura dintre om si natura

Omul insusi stia pe vremuri ca fiecare dintre organele sale a fost alcatuit in lumea eterica de anumite forte cosmice.
De aceea pentru fiecare organ exista o planta sau un mineral care ii sprijina functiunea. Este de la sine inteles ca nici aici nu este vorba de o coincidenta, ci de un rezultat firesc al intregii evolutii a cosmosului.

Alte referate despre: legatura dintre om si natura, legatura dintre muzica si natura, legatura dintre om si natura referat

Interactiuni intermoleculare

Doua legaturi de hydrogen sunt realizate prin intermediul atomilor de hydrogen,iar celelalte doua prin intermediul perechilor de electroni de l atomul de oxygen.rnrnAstfel fiecare atom de oxygen este inconjurat tetraedric de alti patru atomi de oxygen.Din cauza acestuia aranjamental moleculelor de apa ,gheata are structura afanata cu geometrie hexagonala.Realizarea nr dublu de legaturi de hydrogen incepe de la temperature de +4 grade .

Alte referate despre: interactiuni intermoleculare, referat interactiunii intermoleculare, interactiuni intermoleculare referat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.