Legatura dintre lingvistice si alte discipline

Legatura dintre informatica si alte discipline

Computerul este un aparat electronic care poate face calcule de milioane de ori mai rapid decât creierul uman. Prima dată computerul primeşte date sau informaţii de la utilizator, apoi proceseazădatele ca pe simple semnale electrice, conform programului său şi produce un rezultat. NUMERE BINARE. Toate computerele folosesc un limbaj numit sistem binar. Numerele binare sunt formate în întregime din digiţii 0 şi 1.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 6094
Materia: Informatica

Informatica medicala - cursuri

2. Învăţământ
3. Medicină
4. Ştiinţă
5. Transporturi
6. Comunicaţii
7. Domeniul privat (viaţa zilnică)
8. Alte domenii

Alte referate despre: electronica si informatica medicala cursuri, informatica medicala cursurii liceu, informatica medicala cursurii

Legatura dintre informatica si alte discipline

Un PC poate aborda probleme de la procesarea de cuvinte, pâna la
proiectare si animatie 3D.Muzica poate fi înregistrata, editata si
redata de PC. Publicarea desktop înseamnaca reviste si carti pot fi
editate pe PC.

Alte referate despre: legatura dintre informatica si alte discipline scolare, legatura dintre lingvistice si alte discipline, legatura dintre matematica si alte discipline

Probleme informatica

Problema 1. Se dau n oraşe. Se cunoaşte distanţa dintre oricare două oraşe. Un distribuitor de carte caută să-şi facă un depozit în unul dintre aceste oraşe. Se cere să se găsească traseul optim de la depozit către celelalte oraşe astfel încât distanţa totală pe care o va parcurge pentru a distribui în toate celelalte n-1 oraşe să fie minimă. Să se precizeze care ar fi oraşul în care să se afle depozitul pentru ca toate celelalte oraşe să fie uşor accesibile {din acel centru de depozitare să se poată pleca spre cât mai multe alte oraşe}.

Alte referate despre: probleme informatica rezolvate, probleme informatica, rezolvari probleme informatica

Lectii de informatica

Hard disc-ul este plasat în unitatea centrală şi funcţionează pe baza proprietăţilor magnetice. Pe lângă hard disc-uri, calculatoarele sunt dotate cu unităţi de dischetă, folosite pentru stocarea şi citirea informaţiilor pe şi de pe dischetă.

Alte referate despre: lectii de informatica, lectii de informatica pentru incepatori, lecti de informatica

Test informatica

3) Comunicarea scrisa…
1 ofera suportul deciziei manageriale in orice sistem sau organizatie economico-sociala
2 scoate in evidenta particularitate biroticii privind predominanta proceselor informationale
si decizionale
3 este dependenta de suportul fizic al acesteia
4 se realizeaza cu ajutorul retelelor de telecomunicatii
5 reprezinta un nou mod de utilizare a sistemelor electronice de calcul
4) Predominanta proceselor informationale si decizionale:
1 accesibilitatea utlizarii si prin costul relative redus, au patruns si s-au stabilizat ca
oace care permit sporirea productivitatii si a calitatii activitatilor de birou

Alte referate despre: teste informatica, test informatica, teste informatica bac

Informatica teorie si aplicatii

Dacă în momentul de fată Tribunalul electronic este opţional, iar deciziile sale sunt privite cu neîncredere, în viitor el va reprezenta o instituţie electronică ce va furniza sentinţe informatice cu un grad înalt de pertinenţă.

Alte referate despre: teoria haosului aplicatii, informatica teorie, teoria sistemelor aplicata in transporturi

Legatura ionica

Legatura ionica este definita ca fiind atractia electrostatica dintre ioni cu sarcini opuse. Se formeaza prin transferul de electroni dintre metale si nemetale. Astfel, elementele din grupele I si a II-a principala, avand mai putini electroni pe ultimul strat ii cedeaza cu usurinta transformandu-se in ioni pozitiv, in timp ce elementele din grupa a -VI-a, respectiv a VII-a principala accepta aceesti electroni formand ioni negativi. Se formeza astfel o molecula a carei legatura ionica se bazeaza pe atractia electrostatica exercitata intre atomii ionizati pozitiv sau negativ. Compusii ionici formati sunt electroneutri, suma sarcinilor pozitive fiind egala cu suma sarcinilor negative dintr-o cantitate data de compus ionic.

Alte referate despre: legatura ionica, legaturi ionice, referat legatura ionica

Asigurarea cladirilor, constructiilor, echipamentelor precum si alte bunuri

• Proprietate ipotecată în cazul unui contract de ipotecă, ambele părţi au un interes asigurabil, debitorul ipotecar în calitate de proprietar şi societatea ipotecară în calitate de creditor. De obicei în asemenea cazuri se încheie o asigurare în numele ambelor părţi.

Alte referate despre: asigurarea cladirilor contructiilor echipamentelor si a altor bunuri, asigurarea cladirilor constructiilor, asigurarea cladirilor constructiilor locuinteloreferat

Alte impozite,taxe si varsaminte asimilate

Calculul impozitului pe clădiri se face în mod diferenţiat pentru persoane fizice şi pentru persoane juridice. Pentru persoanele fizice,impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea cotei de impozitare la valoarea impozabilă a clădirii.

Alte referate despre: alte impozite taxe si varsaminte asimilate, cheltuieli cu alte impozite taxe si varsaminte asimilate, alte impozite taxe si varsaminte asimilate-atestat

Legaturi chimice

Electrovalenta se formeaza prin transferul electronilor de valenta de pe ultimul strat al atomilor elementelor electronegative, fiecare dintre ionii rezultati avand o configuratie stabila de gaz inert.
Combinatiile formate din ionii pozitivi si negativi se numesc combinatii ionice. In cazul compusilor ionici notiunea de molecula se poate folosi numai in mod cu totul conventional, deoarece in cristalele si in topiturile combinatiilor ionice nu exista molecule, ci ioni. Formulele combinatiilor ionice ca, de exemplu : fluorura de calciu, clorura de sodiu, bromura de potasiu etc. trebuie scrise astfel : Ca2+2F_; Na+Cl_; K+Br_; etc.

Alte referate despre: legaturi chimice, legaturile chimice, legaturi chimice referat

Legaturi chimice

Legaturi chimice
Cauza formării legăturilor chimice o constituie tendinţa generală a atomilor de a ajunge într-o stare de energie minimă prin realizarea unei structuri electronice stabile pe ultimul strat,corespunzătoare gazului inert cel mai apropiat în tabelul periodic.

Alte referate despre: legaturi chimice in compusi organici, referat legaturi chimice, legatura chimica

Legatura covalenta

Caracteristicile legaturii covalente:orientata in spatiu dupa unghiuri bine stabilite;este rigida (atomii ocupa pozitii fixe);stabila, energia care se degaja la formarea legaturii covalente este egala dar de semn contrar cu energiile furnizate pentru ruperea legaturii covalente;este foarte puternica;au puncte de topire scazute, duritate mica datorita legaturilor intermoleculare (leg. de hidrogen, leg. dipol - dipol;bune izolatoare ( nu exista purtatori de sarcini);

Alte referate despre: legatura covalenta, legaturi covalente, legatura covalenta referat

Legatura metalica ppt

Coeziunea mare a metalelor este explicata de catre L.Pauling prin existenta valentei metalice, care este cuprinsa intre 1 si 6. Valenta metalica este reprezentata de numarul electronilor care participa la formarea legaturii metalice. Pentru elementele cu Z = 19 - 31 valenta metalica este reprezentata de cifra scrisa deasupra fiecarui element. Prin urmare, numarul maxim de legaturi metalice este format de metalele tranzitionale cu coeziune maxima din grupele VI b, VII b si VIII b.

Alte referate despre: legatura metalica, legaturi metalice, referat chimie legatura metalica

Economie regionala - disciplina fundamentara in cadrul stiintei regionale

Referat despre Economie regionala - disciplina fundamentara in cadrul stiintei regionale
În teoria economică contemporană există tendinţa studierii economiei la nivel micro şi macroeconomic, ceea ce poate face ca problemele comportamentului consumatorilor individuali sau al firmelor să fie tratate izolat de funcţionarea economiei ca întreg. În realitate ,între aceste două niveluri, există o gamă importantă de probleme, care determină necesitatea realizării unei viziuni integrate , a unei abordări la scara spaţială a economiei.

Alte referate despre: cadrul pedogenetic regional, elemente de baza ale stiintei regionale contemporane, premisele de baza ale stiintei regionale

Impactul disciplinelor nautice in randul tinerilor

In invatamantul romanesc, de dupa anul 1989, s-a incercat implementarea unor activitati de petrecere a timpului liber de loisir. Aceste activitati urmaresc realizarea mai multor obiective, cum ar fi dezvoltarea abilitatilor de comunicare intragrup si intergrupuri, dezvoltarea unitatii de grup, dezvoltarea calitatilor motrice (viteza, indemanarea, rezistenta, forta, mobilitatea, supletea) si a celor moral-volitive (ambitia, darzenia, curajul, determinarea). Profesorii de educatie fizica din scoli sunt cei care indruma, in mod special, elevii spre acest gen de activitati, dar asta nu inseamna ca nu pot exista in cadrul scolii si profesori de la alte materii care sa initieze sis a conduca aceste activitati.

Alte referate despre: prevenirea si combaterea violentei in randul tinerilor, somajul in randul tinerilor, existenta unui model de urmat in randul tinerilor

Personalitatea lingvistica a lui Alexandru Graur

In 1922 devine licentiat in filologie clasica si functioneaza ca profesor suplinitor de istorie la Liceul ,,Spiru Haret" din Bucuresti timp de un an (1923-1924).Examenu de capacitate l-a sustinut in 1924, fiind clasificat primul pe tara, atat la specialitatea principala (Limba latina), cat si la cea secundara (Istorie). Este numit profesor titular la Liceul ,,Unirea" din Focsani.

Alte referate despre: personalitatea istorica a lui alexandru ioan cuza, personalitatea politica a lui alexandru ioan cuza, personalitatea si faptele lui alexandru macedon
Referate afisate : 17
Medie note: 8.58 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.