Legatura ionica

Legatura ionica

Solubilitate - substantele ionice sunt solubile numai in solventi polari (energie de retea mare);proprietati mecanice - cristalele ionice sunt casante, ca urmare a deplasarii "straturilor" cu ioni pozitivi si negativi in alternanta, astfel ca ioni cu aceea si sarcina ajung in contact, se resping si cristalul se sparge proprietati electrice - cristalele ionice nu conduc curentul electric in stare solida, deoarece ionii ocupa pozitii fixe in reteaua cristalina.

Ionii sunt mentinuti in aceste pozitii datorita legaturii ionice puternice. In stare lichida sau in solutie, ionii devin mobili, iar sub actiunea unei diferente de potential, ionii se pot deplasa spre electrozi, facand posibila trecerea curentului electric. Substantele care permit trecerea curentului electric prin solutie sau topitura poarta numele de electroliti.

Proprietati magnetice - au un moment de dipol (μ) permanent si cu valori mari (μ>50), care determina o polarizare puternica.Astfel, punctele de topire ale compusilor ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 61kb
Downloads: 780
Materia: Chimie

Lucrari practice de laborator - chimie generala

Industria minieră foloseşte şi restituie cantităţi relativ mari de apă din procesul tehnologiei de extracţie şi preparare al cărbunelui. Staţiile de cărbune, în majoritatea bazinelor carbonifere, prezintă intercalaţii de argilă şi marnă, care prin tăiere mecanizată sunt antrenate în producţia de cărbune.

Alte referate despre: chimia generala lucrari practice de laborator, lucrari practice de laborator, lucrari practice in laboratorul de chimie

Legaturi chimice

Legatura electrovalenta
Acest tip de legatura se stabileste intre ionii cu sarcini electrice de semn contrar. Ca exemplu se poate da formarea moleculei de clorura de sodiu:Na+ + Cl_  Na+Cl_

Ionii pozitivi de sodiu(cationii) si ionii negativi de clor(anionii) sunt uniti printr-o forta electrostatica de atractie. Forta care uneste sarcinile electrice ale ionilor pozitivi si negativi se numeste electrovalenta sau valenta ionica. W. Kossel(1916) a explicat legatura electrovalenta astfel:

Alte referate despre: legaturi chimice, legaturile chimice, legaturi chimice referat

Variatia caracterului metalic in grupa si perioada

Reactivi utilizati:aluminiu (Al)-metal de culoare alb-argintie, solid, il folosim sub forma de pulbere;apa (H2O)-lichid incolor, inodor si insipid;Fenolftaleina-pulbere de culoare alba, o folosim sub forma de solutie alcoolica incolora.

Alte referate despre: variatia caracterului metalic in grupa si perioada, variatia caracterului metalic in grupa si perioada teorie, caracterul metalic in grupa si perioada

Introducere in studiul chimiei

Ramura
Chimia analitică
Obiectul de studiu
Identificarea calitativă şi determinarea cantitativă a componentelor unei substanţe sau a unui amestec de substanţe precum şi explicarea structurii substanţei.

Alte referate despre: introducere in studiul chimiei organice, introducere in studiul limbii latine, introducere in studiul chimiei

Experimente chimie

Dupa 15 min. prin orificiul din varful vulcanului, va iesi o cantitate de apa, el incepand sa erupa, acoperindu-se cu un fum alburiu. Fenomenul care sta la baza experimentului, este reactia de combinare a fierului cu sulful, cand, odata cu formarea sulfurii de fier II, se elibereaza o cantitate de energie, suficienta pentru a evapora apa, cel putin partial.

Alte referate despre: experimentul philadelphia, experimentul philadelphia einstein, experimente fizica

Hidrocarburile nesaturate cu dubla legatura

Cel mai uşor se adiţionează clorul, cel mai greu, iodul(numai la lumină). Reacţia aceasta serveşte şi în chimia analitică fie calitativ, pentru identificarea dublei legături (decolorarea apei de brom), fie cantitativ, pentru titrarea ei cu soluţii de brom.

Alte referate despre: hidrocarburi nesaturate cu dubla legatura, alchene hidrocarbur nesaturate cu dubla legatura, alchene hidrocarburi nesaturate cu dubla legatura

Legaturi chimice

Legatura atomica (covalenta). Teoria electronica a covalentei a fost elaborata de catre G.N.Lewis in 1916 si a fost dezvoltata de catre I.Langmuir in 1919 si G.N.lewis in 1923. Teoria mecanic-cuantica a covalentei a fost elaborata de catre W.Heitler si F.London in 1927 si a fost dezvoltata in anii 1929-1931 pe de o parte de catre L.Pauling si J.K.Slater si pe de alta de catre F.Hund, E.Huckel si R.S.Mulliken. In teoria electronica la formarea molecului de hidrogen numai atomii de hidrogen ai caror electroni au spin opus se pot combina intre ei. Prin punerea in comun ai celor doi electroni cu spin opus fiecare atom isi formeaza dubletul heliului.

Alte referate despre: legaturi chimice in compusi organici, referat legaturi chimice, legatura chimica

Legatura covalenta

duritatea - diamantul este cea mai dura substanta naturala cunoscuta, duritatea acestuia fiind de 10 pe scara Mohs, aceasta variind insa in functie de gradul de puritate a cristalului. Din cauza duritatii ridicate, cristalele de diamant pot fi slefuite numai cu pulbere de diamant si din fulerita. Duritatea diamantului este explicata prin energiile de legatura C-C foarte mari;densitatea diamantului este 3,51g/cm3;

Alte referate despre: legatura covalenta, legaturi covalente, legatura covalenta referat

Legatura metalica ppt

Dupa configuratia electronica, metalele sunt:tipice, componente ale blocului sp, fiind cuprinse in grupele principale ale sistemului periodic;tranzitionale componente ale blocurilor d si f, cuprinse in grupele secundare ale sistemului periodic.Legatura metalica apare numai intre atomii metalelor in stare solida sau lichida si se caracterizeaza prin libera circulatie a electronilor de valenta in benzile de valenta.

Alte referate despre: legatura metalica, legaturi metalice, referat chimie legatura metalica

Formarea moleculelor - Legaturi chimice

Referat despre Formarea moleculelor - Legaturi chimice
Prescurtat, o moleculă este descrisă prin formula chimică. Formula
chimică descrie o moleculă din punct de vedere calitativ (cuprinzând simbolurile chimice ale speciilor atomice care o alcătuiesc) şi cantitativ (prin indici care arată numărul de atomi de acelaşi fel din moleculă). Orice moleculă se caracterizează prin masa moleculară şi prin mărimi structurale (lungimi de legături, unghiuri de legătură). Masa moleculară se exprimă în u.a.m. şi se calculează prin însumarea masei tuturor atomilor componenţi.

Alte referate despre: formarea moleculelor - legaturi chimice, formarea moleculelor legaturi chimice, formara moleculelor legaturi chimice

Hidrocarburile nesaturate cu dubla legatura

Hidrocarburile nesaturate cu dubla legatura
Eliminarea apei din alcooli se poate efectua prin încăalzire cu un acid tare, ca de exemplu acid sulphuric, acid fosforic, sulfat acid de potasiu.Astfel, acidul sulfuric se regenerează şi poate reacţiona cu o nouăa moleculă de alcool.

Se poate, de asemenea, elimina apă din alcooli prin cataliză heterogenă. Alcoolii se trec în stare de vapori, la 300-4000, peste oxid de aluminiu, silicat de aluminium sau oxid de toriu. Ultimul dă alchene -1 aproape pure, primii doi dau amestecuri în care predomină alchene -2. Randamentul se apropie de cele teoretice.

Hidrocarburile ...

Alte referate despre: hidrocarburi cu nesaturate cu dubla legatura, hidrocarburi nesaturate cu tripla legatura, hidrocarburile nesaturate cu legatura tripla

Legaturile economice in Tarile Romanesti

O expresie a interesului comun de a dezvolta raporturile economice între cele trei ţări române o constituie confirmarea repetatăde către voievozii Moldovei şi Ţării Româneşti a privilegiilor acordate negustorilor transilvăneni, ca si libertăţile asigurate in Transilvania pentru negustorii din cealaltăparte a Carpaţilor. Progresul economico-social de la începutul secolului al XIX-lea pânăîn deceniul al VII-lea şi constituirea naţional statalăa României moderne Secolul al XIX-lea debuteazăîn ţările române cu accelerarea producţiei de mărfuri a economiei băneşti şi lărgirea câmpului social pentru capitalism.

Alte referate despre: legaturile economice a tarilor in regiunea pacific asiei de sud-est, relatiile economice in tarile romanesti, economia tarii romanesti

Bioestetica - legatura intelect-infatisare

Bioestetica (sau fiziognomia) este o teorie neştiinţifică ce presupune existenţa unei legături între trăsăturile morale ale unei fiinţe şi estetica din înfăţişarea ei exterioară. Sînt lucruri care, din cauză că le avem mereu în faţa ochilor şi ne-am obişnuit cu ele, ni se par fireşti şi nu le mai acordăm nici o atenţie, deşi dacă am privi cu mai mult discernămînt, ne-am da seama că ele ne ajută să înţelegem mai bine creaţia lui Dumnezeu şi sensul vieţii, pe care filozofii şi filfizonii l-au căutat atîta vreme. În cursul evoluţiei vieţii au apărut patru fiziognomii, patru legături între caracteristicile psihologice ale unui animal şi estetica din înfăţişarea lui exterioară.

Alte referate despre: legatura intelect-infatisare, sex legatura intelect, legatura dintre intelect si sensibilitate

Legatura fizicii cu biologia

Biologia este ştiinţa naturii care se ocupă cu studiul fiinţelor vii.In zilele de la început ale acestei ştiinţe,biologii aveau de tratat problema pur descriptivă de a afla ce fiinţe vii există.După ce aceste chestiuni au fost lămurite cu mult interes,biologii au intrat în mecanismul din interiorul corpurilor vii.

A existat de timpuriu o interesantă legătură între fizică şi biologie,legătură prin care biologia a ajutat fizica la descoperirea conversării energiei pentru prima dată demonstrată de Mayer în legătură cu cantitatea de căldură primită de o fiinţă vie.

Dacă privim mai de aproape problemele biologiei animalelor vii,vedem multe fenomene fizice:circulaţia sîngelui ,pompe,presiune,etc.
Există nervi:ştim ce se întîmplă ...

Alte referate despre: energia de legatura a nucleului, energia de legatura, legatura operei lui lucian blaga cu mitul

Mihai Eminescu Scrisoarea a-VI-a

Privirea este orientata apoi spre tremurul dat de lumina Lunii, element ceresc ce isi face simtita prezenta cu o intensitate din ce in ce mai mare " Luna tremura pe codri, se aprinde, se marste"

Alte referate despre: mihai eminescu scrisoarea ii comentariu, mihai eminescu scrisoarea 1, mihai eminescu scrisoarea 3 rezumat
Referate afisate : 16
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.