Local area network

Ce este internetul?

Intr-o definitie foarte succinta am considera Internetul ca fiind  o retea in continua crestere de retele de calculatoare (retele locale - LAN - Local Area Network  si retele pe arii extinse WAN - Wide Area Network).Ce poti faci cu Internetul ? In principiu exista 2 mari domenii in care acesta este folosit : 

1. Comunicare 

a) Posta electronica (e-mail) prin care se pot transmite si primi mesaje. E-mail-ul sau posta electronica reprezinta cea mai utilizata si populara aplicatie a Internetului. Ea permite utilizatorilor sa comunice si sa transmita informatii altor utilizatori indiferent de localizarea geografica si de fusul orar la o viteza remarcabila, astfel incit un e-mail poate ajunge  pe cealalta parte a globului in citeva minute si chiar mai putin ! Prin e-mail se pot transmite orice tip de date (text, sunet, grafica, video) . 

O adresa de e-mail va arata intotdeauna de forma nume_utilizator@adresa_calculator. De obicei numele de utilizator se poate alege, insa adresa ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 17kb
Downloads: 9086
Materia: Informatica

Internetul

Daca secolul XX se spune pe drept cuvint ca a apartinut tehnologizarii culminind in ultimii ani cu informatizare si dezvoltarea ciberneticii prin produsele finite calculatoarele, secolul viitor se spune ca va fi al comunicatiilor. Daca la inceput au fost semnalele morse, telegraful apoi telefonul care a revolutionat comunicatiile lucrurile au evoluat puternic la sfirsitul acestui secol culminid in zilele noastre cu un noi si puternic concept numit Internet. Ce este internetul, o scurta istorie si cum functioneaza voi explica in urmatoarele rinduri.

Alte referate despre: internetul, istoria internetului, ce este internetul

Nasterea unei retele - Internetul

Ca măsură de precauţie împotriva unui iminent război atomic, Forţele Aeriene ale Statelor Unite (USAF) au însărcinat un mic grup de cercetători cu o activitate deosebită: crearea unei reţele de comunicaţie care să supraveţuiască unui război atomic. Conceptul lor era revoluţionar: o reţea fără control centralizat. Dacă unul (sau zece, sau o sută) dintre noduri ar fi fost distrus, sistemul ar fi continuat să funcţioneze. Pe scurt, această reţea (destinată exclusiv uzului militar) ar fi supravieţuit însăşi Apocalipsei (chiar dacă noi nu am fi supravieţuit).

Alte referate despre: retele internet, retea internet, referat retea internet

Invatamantul si internetul

Cat timp Internetul a fost subventionat de catre guvernul american
utilizarea sa a fost limitata la domeniul academic sau guvernamental.
In mai 1995, subventionarea de catre guvern a structurii de baza a
Internetului a fost oprita trecandu-se la functionarea retelei pe
principii comerciale. Ca efect imediat au aparut servicii noi, cum
sunt de pilda reclamele, comertul electronic precum si serviciile de
acces in retea, datorate in primul rand companiilor furnizoare de
servicii Internet. The NET, cum i se mai spune, a patruns in zone care
nu fusesera in nici un fel avute in vedere initial. A fost inaugurata,
astfel, cea mai mare piata de desfacere din lume, o piata globala,
extinsa la scara intregii planete.
Asta nu inseamna ca Internetul a plecat din universitati. Dimpotriva,
Internetul a devenit nu numai obiect de studiu pentru studentii care
urmeaza cursuri de calculatoare, dar a devenit si un instrument de
lucru important, uneori chiar de neinlocuit, ...

Alte referate despre: invatamantul si internetul, invatamantul pe internet, internetul in invatamant

Ce este internetul

Daca secolul XX se spune pe drept cuvint ca a apartinut tehnologizarii culminind in ultimii ani cu informatizare si dezvoltarea ciberneticii prin produsele finite calculatoarele, secolul viitor se spune ca va fi al comunicatiilor. Daca la inceput au fost semnalele morse, telegraful apoi telefonul care a revolutionat comunicatiile lucrurile au evoluat puternic la sfirsitul acestui secol culminid in zilele noastre cu un noi si puternic concept numit Internet. Ce este internetul, o scurta istorie si cum functioneaza voi explica in urmatoarele rinduri.

Alte referate despre: ce este internetul referat, ce este internetul definitie, referat ce este internetul

Istoria internetului

Toate acestea au fost codificate in protocol care reglementa transmisia de date pe Internet. In forma sa finala, acesta era TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet protocol), care este si acum baza Internetului.
TCP/IP face posibil ca modele diferite de computere, de exemplu IBM compatibile sau Mac’s, folosind sisteme diferite de operare, cum ar fi UNIX, Windows, MacOS etc. sa se “inteleaga” unele cu altele. In acest fel, Internetul era si este cu adevarat o platforma-independenta.

Alte referate despre: istoria internetului referat, referat istoria internetului, istoricul internetului

Lumea Internetului

Acces la distanţã. Utilizatorul are acces la un alt calculator de la distanţã şi îl poate utiliza ca pe propriul calculator.
Servicii comerciale. Utilizatorul poate folosi unele calculatoare din reţea pentru a face cumpãrãturi, pentru a afla diferite informaţii utile (orarul trenurilor, al avioanelor), pentru rezervarea biletelor, pentru a primi diverse sfaturi (economice, medicale…)Poşta electronicã. E-mail. Utilizatorul poate folosi reţeaua Internet pentru a coresponda prin mail-uri (scrisori electronice).

Alte referate despre: lumea internetului, lumea internetului in rm, faguri celebre in lumea internetului

Internet-ul in mediile de afaceri

Schimbul Electronic de Date (EDI - Electronic Data Interchange) a apărut prin anii 60 şi poate fi considerat strămoşul Comerţului Electronic (EC - Electronic Commerce). EDI oferă societăţilor comerciale posibilitatea să schimbe documente de afaceri într-o forma standard, utilizând mijloace electronice pentru prelucrarea şi transmiterea acestora.

Alte referate despre: referat internet-ul si mediul de afaceri, internet-ul si mediul de afaceri, internetul si mediul de afaceri

Evaluarea potentialului turistic al judetului Iasi in cadrul dezvoltarii pietei turistice locale

Scopul unui asemenea chestionar nu este de a defini un codice de condiţii care să fie impuse oricărei dezvoltări în sectorul turistic al oraşului, dar de a trasa un cadru general pentru turism în Iaşi şi de a stabili ulterior câteva scopuri clare în obţinerea calităţii, care pot sã însoţească viitorul proces de dezvoltare turistică în oraş.

Alte referate despre: valorificarea potentialului turistic al judetului iasi, analiza potentialului turistic al judetului iasi, potentialul turistic al judetului iasi

Computers and Networks

ROM -- contains power-on diagnostics, a bootstrap program, and operating system software; software upgrades in ROM require removing and replacing pluggable chips on the CPU interfaces -- network connections on the motherboard or on separate interface modules, through which packets enter and exit a router.

Alte referate despre: computers and networks, computers and internet, computers and books

The Lipscani area

The Lipscani area is a lively part of old Bucharest which polarized various trades between the 15th-18th centuries. The Lipsca is apparently the Romanian transcription of the name of Leipzig. and Lipscani was the name of the merchants who sold goods imported from Leipzig. The Lipscani is a famous street in the historic downtown of Bucuresti only a few meters far from the Kilometer number 0 of Romanian Capital .After the earthquake in 1977, the historic area of Lipscani was often threatened with demolition; when they started to build the so-called Civic Centre on Ceausescu's order, in its close vicinity, Lipscani entered an age of decay and oblivion.

Alte referate despre: negustor lipscan rezumat, negustor lipscan-hanu ancutei, negustor lipscan

Participarea cetateneasca - element esential al bunei guvernari si al dezvoltarii locale

Implicarea cetăţenilor poate suplinii atributele organelor guvernamentale în ceea ce priveşte controlul şi metodele de constrângere şi astfel se economisesc bani şi timp pentru autoritǎţi. Se pot imbunǎtǎţii performanţele şi imaginea instituţiilor democratice reducând clientelismul şi corupţia.

Alte referate despre: elemente esentiale ale contractului individual de munca cim, marfa element esential al sortimentului comercial, alimente care contin elemente esentiale organismului uman

Cartoon Network

Cartoon Network este un canal de televiziune din SUA care difuzeaza desene animate. Serialele animate ale postului sunt receptionate in toate colturile lumii, iar in unele tari sunt dublate. Cartoon Network este difuzat din Varsovia, Polonia in Europa Centrala in trei versiuni audio: poloneza, ungara si romana, de la 1 septembrie 1998. Cartoon Network este difuzat 18 ore pe zi (4.00-22.00 CAT), iar TCM (Turner Classic Movies) este difuzat in restul de 6 ore (22.00-4.00 CAT). Din data de 4 ianuarie 2008, Cartoon Network si TCM sunt transmise 24 ore din 24 ore pe platforma digitala Dolce.

Alte referate despre: cartoon network, www cartoon network ro, local area network

Analiza diagnostic social-economica a localitatii "Criva" in vederea includerii acesteia in circuitul turistic rural al Republicii Moldova

Din istoria satului Criva
Satul Criva este atestat prima oara la 1520 intr-un document a Domnitorului Stefanita - Voda si se pastreaza in arhiva din Bucuresti. In ceea ce priveste aparitia sa drept forma de sintetizare a mediului uman artificial, exista doua versiuni de intemiere a localitatii.

Prima versiune sustine, ca infiintarea satului a luat nastere din ziua, in care s-au stabilit pe locurile acestea 5 familii coborite din Carpati.Cealalta versiune expune legenda mosieresei numita Pantazi. Cucoana era schioapa. Si cum deseori prin aceste parti soseau locuitori din Podolia si Galitia. Fiind Ucraineni ei se intrebau unii pe altii "Cuda bratoc! do roboti? " La care celalat raspundea "Do pani Crivoi - adica la doamna scheoapa". Astfel denumirea de Criva sa pastrat pina in zilele noastre.

Acest sat e asezat in lunca Prutului. Prutul invartea candva precum intr-o joaca pietrele a sase mori de apa. Prin anii 1800 Criva avea circa 50 familii. In anul 1831 in satul Criva a izbucnit ...

Alte referate despre: evolutia social economica a localitatii natale in epoca moderna, analiza situatiei social economice a societatii, analiza disparitatilor social economice

Zei ai nebuniei si ai pasiunii - Ares si Afrodita

Ares isi azvirle primul lancea asupra lui Diomede. Atena o deturAZneaza. La rindulsau Diomede cu lancea in pumn, sare la lupta." Iara Atena isi indreapta taisul spre pintecul lui Ares, chiar in locul undo se incheie briul de bronz. Acolo Diomede il raneste si ii sfisie carnea dupa ce isi retrage arma. Zeul cel de bronz striga mai cumplit decit ar striga noua sau zece mii de oameni porniti sa se incaiere"

Alte referate despre: dragostea dintre ares si afrodita, ares si afrodita, declaratie de dragoste ares catre afrodita

Asigurarea sustenabilitatii retelei electronice a comunitatii locale Sanger, Judetul Mures

Planul de sustenabilitate (PS) cuprinde o planificare de ansamblu a tuturor elementelor ce contribuie la asigurarea sustenabilitatii RECL si dezvoltarea comunitatii. Termenul de sustenabilitate, in acest context, se refera fie la activitatea propriu-zisa pe care o va derula RECL, fie la o noua activitate, un nou serviciu, in vederea diversificarii, modernizarii, restructurarii sau la dezvoltarea unei activitati prin initierea unor proiecte noi.

Alte referate despre: analiza swot a comunitatii rurale din judet mures, ocupatiile oamenilor din comunitatea locala, comunitatea locala si nationala drepturi si indatoriri cetatenesti

Ce efecte are trecerea timpului asupra organismului

Spre exemplu, o persoana de 80 de ani care munceste isi face planuri, participa la multe activitati. Din punct de vedere psihologic este considerata tanara. Modificarile din organism, consecinte firesti ale imbatranirii.Multe persoane se intreaba frecvent daca modificarile ce apar odata cu inaintarea in varsta sunt procese normale ale imbatranirii sau nu.

Alte referate despre: ce efecte are metalele grele asupra organismului, efecte ale curentului electric asupra organismului uman, efectele consumului de droguri asupra organismului

Implementarea strategiilor de dezvoltare locala

6. Procedura si calendarul de selectie a GAL-urilor
Lansarea oficiala a procesului de selectie al GAL-urilor va începe dupa aprobarea PNDR 2007-2013 de catre Comisie. Procesul de selectie, cuprinzand lansarea apelului de candidatura, depunerea documentelor, evaluare si selectie a grupurilor va fi realizata în timp pentru implementarea programului. Procedura de selectie va fi deschisa tuturor zonelor rurale, parteneriatelor si grupurilor existente. Astfel, un prim apel pentru candidatura va fi lansat în 2008 si va viza selectarea primelor Grupuri de Actiune Locala, asa numitele „GAL-uri pilot”. Aceste GAL-uri vor reprezenta un bun exemplu al practicii de dezvoltare locala si vor sprijini procesul de instruire care vizeaza selectarea în maxim trei ani de la abrobarea PNDR, a aproximativ 80 de GAL-uri. .

Alte referate despre: axa leader implementarea strategiilor de dezvoltare locala, implementarea strategiei de dezvoltare locale calitatea vietii, axa leader - implementarea strategiilor de dezvoltare locala
Referate afisate : 18
Medie note: 8.56 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.