Lumea ca vointa si reprezentare rezumat

Lumea ca vointa si reprezentare

Estetica
Conceptiile lui Schopenhauer asupra literaturii si artei sunt o consecinta directa a pesimismului sau si a influentei filozofiei budiste. Vointa este un impuls existential care nu da nici o satisfactie, dimpotriva, creand permanent noi necesitati ce nu pot fi in intregime satisfacute, devine o sursa de suferinta. De aceea nu poate exista o fericire de durata; viata este o vale a plangerii, plina de dureri.

La un nivel superior, insa, omul se poate sustrage dictatului Vointei, reusind sa se elibereze. Eliberarea de suferinta se realizeaza prin negarea Vointei, care poate fi obtinuta prin contemplatia artistica sau prin asceza, renuntare si meditatie. Prin arta, omul scapa de sub dominatia Vointei si devine un "subiect pur si pasiv al cunoasterii".

Conceptii asupra moralei
In timp ce omul se poate elibera doar temporar de catusele Vointei prin contemplatia artistica, conceptia etica a lui Schopenhauer da solutia negarii durabile a Vointei. Spre deosebire de Kant, etica ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 25kb
Downloads: 918
Materia: Filosofie

Vointa

Vointa.De aceea, una şi aceeaşi piedică obiectivă poate fi un obstacol mic pentru o persoană şi unul dificil pentru alta. Evaluarea riguroasă, corectă, adecvată a obstacolului este destul de greu de realizat, apărând frecvent cazuri de subapreciere sau supraapreciere a obstacolului. Cauzele subevaluării sau supraevaluării sunt diverse: experienţa succesului şi a eşecului, tipul de personalitate etc.

Alte referate despre: vointa, vointa referat, vointa psihologie

Vointa si caracter

La antipodul perseverenţei stă cedarea cu uşurinţă în faţa dificultăţilor, delăsarea. Unii oameni renunţă la lupta de la primul impediment. Alţii, deşi au la început tăria să înainteze, nu rezistă greutăţilor până la capăt şi cedează pe parcurs. Alţii, cedează aproape de momentul când să atingă piscul.

Alte referate despre: vointa si caracter, vointa si caracterul la prescolari, aptitudinile vointa si caracterul

Vointa si invatare

Libertatea „dimpotriva”, exprima posibilitatea ca omul sa se „miste” de sine statator, independent in spatiul existential, portivit dorintelor si vrerilor sale. Acest atribut este intruchipat cel mai pregnant in vointa. Ca atare, vointa apare ca o „forta individuala” care permite omului sa se manifeste liber.

Alte referate despre: vointa in invatare, vointa si invatare referat, vointa si invatare

Femeia in teatrul modern romanesc, intre vointa si pasiune

ANCA. In singura sa tragedie I.L.Caragiale creaza un personaj feminin puternic, energic si viclean. Fericirea acestui personaj dispare in momentul mortii lui Dumitru, sotul sau. Urmeaza apoi ani lungi de asteptare si lente cercetari. Anca, inteligenta, banuieste inca din clipa in care Dragomir ii zice sa se casatoreasca pentru ca nu mai are barbat, ca acesta I-a omorat sotul. Din sete de razbunare Anca accepta si timp de noua ani cauta indicii. Ea le gaseste in cosmarurile lui Dragomir, un schelet care il musca de mana exact unde l-a muscat Dumitru si ambitia noului sau sot de a tine toate pomenile necesare pentru fostul barbat al Ancai.
“Anca este o razbunatoare constienta. Razbunarea insa mai cu seama o razbunare lenta, prin torturi indelungate , e foarte antipatica. Ea jigneste cele mai bune simtaminte omenesti de simpatie, iubire si solidaritate sociala”, ...

Alte referate despre: femeia in teatrul modern universal, rolul femeii in societatea moderna, femeia in epoca moderna

Cataclisme economice care zguduie lumea

Aceasta inseamna ca pentru dublarea populatiei lumii intre epoca neolitica si debutul erei noastre au fost necesare mai multe milenii, pe urma circa 17 secole, doua secole pana in 1840, mai putin de un secol pana in 1930, apoi mai putin de cinci decenii etc., - prognoze mai mult sau mai putin fanteziste indicand ca daca populatia lumii va continua sa creasca in ritmul actual, in anul 3000, pe decimetrul patrat de uscat, se vor inghesui (cum vor putea oare?)…15 locuitori. Este o certitudine ca numarul actual al populatiei este realmente ridicat in raport cu productia actuala a Terrei in domeniul hranei, habitatului si muncii.

Alte referate despre: cataclismele economice care zguduie lumea, cataclismele economice care zguduie lumea revista transilvania, cataclisme economice care zguduie lumea revista transilvania

Lumea noastra contemporana

Traim intr-o lume in care societatea de astazi este influentata de tot ce se intampla in jurul nostru, traim in secolul vitezei care ne afecteaza indiferent de vointa noastra. Lumea de azi nu mai este ca altadata. Acum ea s-a trnsformat intr-o lume contra cronometru, facem uneori lucrurile teribil de superficial. Ascultam casete povestind carti, mergem la biblioteca virtuala, trimitem e-mail-uri neatinse de nota personala, în loc sa asezam cuvintele pe o foaie de hartie parfumata, inlocuim biletelele amoroase cu SMS-uri reci.

Alte referate despre: lumea noastra contemporana, eseu -religia in lumea noastra contemporana, comparatie intre lumea si satul medieval si lumea noastra

Reprezentarea grafica

Oricare ar fi modul de lucru ales, un punct se reprezinta printr-un pixel de coordonate x si y (x reprezinta coloana si y linia). Un punct se reprezinta cu ajutorul procedurii PUTPIXEL. Coordonata maxima x de pe ecran se poate afla cu ajutorul functiei de tip integer GETMAXX, iar coordonata maxima y, cu ajutorul functiei de tip integer GETMAXY.

Alte referate despre: reprezentarea grafica a functiilor, reprezentare grafica, reprezentarea grafica a datelor statistice

Vointa

Vointa se poate defini ca un proces psihic apartinind sferei superioare a finite umane care consta in actiuni de focalizare a energiei psiho-mentale si nervoase pentru a depasi obstacolele intilnite si a realiza planurile stabilite anterior.Schopenhauer este considerat filozoful vointei. Pentru el vointa nu este numai una psihologic individuala ci si un principiu metafizic universal, aspatial, necauzat si atemporal. Adevarata fiinta umana se identifica in vointa care este esentiala in cadrul dezvoltarii personale, ea reda puterea de a transforma intentia in actiune.

Alte referate despre: referat vointa, referat despre vointa, vointa referat psihologie

Din lumea celor care nu cuvanta - Marinimie de Emil Garleanu

Din lumea celor care nu cuvanta - Marinimie de Emil Garleanu - Fire visătoare, dotat cu o sensibilitate deosebită, încă de pe băncile şcolii, Emil Gîrleanu se dedică literaturii. Şi-a făcut debutul în 1900, publicînd în paginile revistei Arhiva din Iaşi, poezia Iubitei , devenind apoi redactor al revistei sămănătoriste Făt Frumos din Birlad si colaborator la Convorbiri critice, Sămănătorul ş.a., în paginile cărora publică o bună parte din scrierile sale. Pe lîngă o intensă muncă pe tărîmul beletristicii, a desfăşurat o importantă activitate de organizator. A întemeiat revista Făt Frumos , a fost redactor la Falanga literară şi artistică , supliment al Convorbirilor critice , a dirijat Biblioteca românească Socec; a scos la Craiova revista Proza , pe care o redacta singur, împreună cu Dimitrie Anghel şi Şt. O. losif, Emil Gîrleanu a înfiinţat îa Bucureşti Societatea scriitorilor români (1908), devenind în 1911 preşedintele ei.

Emil ...

Alte referate despre: din lumea celor care nu cuvanta - marinimie de emil garleanu, din lumea celor care nu cuvanta marinimie de emil garleanu, din lumea celor care nu cuvanta-nedespartite de emil garleanu

Miorita - lucrari critice reprezentative

Munteanu cuprinde balada Mieoara în „Carte de lectură ro¬mânească pentru classile gimnasiale inferiori şi reali”, ediţia a II-a, Tipografia Romer and Kramner, p. 70-71. Iar în 1862, Aron Pumnul publică balada într-un „Lepturariu romînesc…”, spre folosinţă învăţăceilor din clasa de gimnaziu, tipărit la Viena .În ziarul Timpul din 22 iulie 1879 apare un articol atribuit lui Mihai Emi¬nescu, unde Mioriţa este definită ca un „suspin al brazilor şi al izvoarelor de pe Carpaţi”. În 1883 (decembrie), Eminescu scrie poezia „Mai am un singur dor” (în patru variante) – un veritabil „testament” inspirat din varianta Alecsandri a Mioriţei.

Alte referate despre: miorita lucrari critice reprezentative, miorita aprecieri critice, miorita repere critice

Lasa-ti lumea....- Mihai Eminescu

Ileana Cosanzeana din visurile celui indragostit are parul lung si bogat, iar suvitele balaie ,,se desprind’’ si ii invaluie pe amandoi, precum crengile salciilor pletoase. Ea se desface din imbratisarea barbateasca ,,c-o dulce sila’’, semn ca n-o respinge, cid oar o amana, amplificand voluptatea asteptarii.

Alte referate despre: lasa-ti lumea mihai eminescu, lasa-ti lumea mihai eminescu comentariu, lasa-ti lumea-mihai eminescu

Europenii in Lumea Noua

Europenii in Lumea Noua - Singurii rivali care luau parte la asemenea actiuni erau portughezii care, in 1500 au descoperit din intamplare Brazilia. Aflandu-se in partea estica a liniei de demarcatie, trasata ih 1494, care delimita orice noua descoperire a Spaniei si Portugaliei, Brazilia a devenit colonie portugheza. Restul Americii Centrale si de Sud, de la New Mexico pana la Tierra del Fuego, apartineau Spaniei la fel ca si, teoretic, pamanturile mai putin ospitaliere din partea nordica, carora le-au aratat mult mai putin interes.

Alte referate despre: europenii si lumea noua, europenii in lumea noua, lumea noua

Istoria in lumea antica

Istoria in lumea antica - Thucidide,atenian de origine,a participat la razboiul dintre Sparta si Atena(431-404i.Hr.).exilul sau din anul 424i.Hr.i-a fost favorabil pentru redactarea operei Razboiul peloponeziac,avind posibilitatea de a se informa in ambele tabere,relatind evenimrntele pina in 411i.hr.Este primul istoric grec care a acordat importanta cuvenita faptelor economice si sociale si,spre deosebire de Herodot,a eliminat orice element supranatural din determinarea acestora.

Alte referate despre: istoria in lumea antica, eseu la istorie cultura lumii antice temelia civilizatiei contemporane, personalitati istorice din lumea antica

Memoria, gandirea, reprezentarea si corelatii

Recunoasterea si reproducerea,ca procese ale memoriei sunt conditionate de procesul fixarii,al memorarii.Memorarea poate fi intentionata (voluntara)sau neintentionata(involuntara).Recunoasterea se realizeaza in prezenta stimulilor senzoriali sau verbali care au actinonat si anterior, in vreme ce reproducerea se realizeaza in lipsa acestor stimuli.

Alte referate despre: memoria gandirea reprezentarea si corelati, memoria gandirea reprezentarea si corelatii, imaginatie reprezentare memorie gandire
Referate afisate : 15
Medie note: 8.58 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.