Lupta cu cancerul

Lupta cu cancerul

6. Chimioterapia presupune "otravirea" celulelor canceroase cu rata mare de crestere,dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu crestere rapida din maduva spinarii , tractul gastro - intestinal ,etc, iar organe importante ,cum ar fi ficatul ,rinichii ,inima ,sau plamanii pot fi iremediabil afectate.
7. Radioterapia distruge celulele canceroase ,dar ,in acelasi timp,arde , cicatrizeaza si distruge celule,tesuturi si organe sanatoase .
8. Chimioterapia si radioterapia vor reduce ,la inceput ,dimensiunea tumorilor. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce ,insa,la distrugerea definitiva a lor.

9. Cand in corp se acumuleaza prea multe "deseuri" toxice rezultate in urma chimio- si radioterapiei ,sintemul imunitar este fie compromis ,fiedistrus , iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor
10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 1237
Materia: Medicina

Cancerul de colon

Rectul se întinde de la locul de terminare a colonului sigmoid pâna la
linia anorectala care este circulara si desparte zona mucoasa de zona
cutanata a rectului.

Alte referate despre: cancerul de colon, cancerul de colon referat, referat cancerul de colon

Cancerul

Metodele chirurgicale de indepartare a cancerului sunt practicate de
foarte mult timp. In unele cazuri, celulele neobisnuite ce se pot
transforma in celule

Alte referate despre: cancerul, tipuri de cancer, cancer

Stadiile cancerului de col uterin

* tumora primara mai mare de 3 cm;
* cresterea exofitica sau infiltrativa;
* evaluarea invaziei paracervicale, rectale, vezicale si a peretelui
pelvin;
* masa pelvina concomitenta;
* pacienta însarcinata (MRI)
* plan de tratament radiologic
* vizualizarea ganglionilor limfatici metastazati de dimensiuni
foarte mici (PET)

Alte referate despre: stadiile cancerului de col uterin, stadii cancer de col uterin, stadiile cancerul de col uterin

Cancerul - tratament nou

Mitocondriile – organe celulare producătoare de energie – au fost corelate încă din anii '30 cu cancerul, cînd cercetatorii au observat că acestea prezinta disfuncţii severe în prezenţa cancerului.

Alte referate despre: cancerul tratament, cancer tratament cu vibratii, ganglioni limfatici de natura canceroasa tratament

Cancer gastric

STOMACUL (ventriculus gaster) este segmentul cel mai lung al tubului digestiv.

AŞEZAREA: se află în cavitatea abdominală, în partea stângă , sub diafragmă, în loja gastrică (etajul supramezocolic) (vezi figura nr. 1).
La omul viu are poziţia verticală, iar la cadavru este aproape orizontal.

RAPORTURI: aflându-se situat în regiunea supramezocolică, stomacul are în partea de sus, înainte şi la dreapta, raporturi cu diafragma, ficatul şi micul epiplon, la stânga cu splina, în jos cu colonul transvers, înainte cu peretele abdominal şi înapoi cu pancreasul, rinichiul stâng şi splina).

Alte referate despre: cancer gastric, cancerul gastric referat, cancer gastric referat

Cancer - proiect power point

SECTIUNE PRIN OS
OBSERVATII :
- Dupa cum se vede in aceasta imagine, celulele canceroase pot trece de la orice celula la alta, de la orice tesut la altul.
- In aceasta imagine se poate observa o forma de cancer osos malign.

Alte referate despre: cancer de col uterin, cancer pulmonar, cancerul de col uterin referat

Cauzele cancerului

Bucurestiul este foarte afectat de poluarea determinata de traficul rutier si activitatea industriala, iar gradinarii din jurul metropolei folosesc multe substante chimice in culturile agricole. In partea sud-estica a Bucurestiului continutul de nitrati (combinatii ale azotului) depasesc de 6 ori continutul normal din sol, de 3 ori continutul maxim admis pentru legume si de peste 10 ori concentratia max. admisa in apa potabila.

Alte referate despre: cancerul pulmonar, zodia cancerului, zodia cancerului rezumat

Cancerul de colon

Ceea ce a mai ramas sunt apa, electrolitii precum sodiul si clorul, dar si reziduuri cum ar fi fibre, bacterii si celule moarte rezultate din stratul intern al tractului digestiv. In timpul celor 12-24 de ore in care resturile alimentare trec prin colon, organismul absoarbe aproape toata apa ramasa - aproximativ 1-l,5 litri pe zi. Rezidurile ramase, denumite materii fecale, sunt de obicei moi, dar formate. Sunt, de asemenea, pline cu bacterii, care sunt inofensive pentru organism atat timp cat peretele colonului este intact.

Alte referate despre: cancer de colon, cancer de colon referat, referat cancer de colon

Tipuri de cancer

Ele pot fi:
- benigne, cu margini bine delimitate şi fără să invadeze ţesutul alăturat, caz în care pot fi extirpate;
- maligne, care cresc rapid şi se pot răspândi în alte regiuni ale creierului sau, mai rar, ale
corpului.

Alte referate despre: tipurile de cancer, toate tipurile de cancer, tipuri de cancer referat

Cancerul

2. ALCOOLUL
La bărbat, alcoolul este un factor de risc pentru cancerele cavităţii bucale, ale faringelui, ale esofagului şi ale ficatului (creşterea riscului variază între 2 şi 15% după cantităţile băute şi după organele atinse). Efectul conjugat al alcoolului şi tutunului corespunde unor riscuri mai mari decât suma riscurilor luate separat. Unele din studii arată că există un risc crescut de cancer la sân la femeile care beau băuturi alcoolizate, comparativ cu cele care nu beau astfel de băuturi.

Alte referate despre: cancerul de san referat, referat cancerul de col uterin, cancer esofagian

Izvor de drept

Noţiunea de izvor de drept este utilizată în mai multe sensuri, dintre care cele mai răspândite sunt:
- Izvor material şi izvor formal al dreptului
- Izvor direct şi izvor indirect
- Izvor scris şi izvor nescris al dreptului
- Izvor intern şi izvor extern al dreptului

Izvoarele materiale ale dreptului mai sunt denumite şi izvoare reale. Lee sunt concepute ca un sistem de factori sociali, politici, ideologici, precum cadrul natural, social-uman, etc., care determină acţiunea legiuitorului sau dă naştere unor reguli izvorâte din necesitatea practică de reglementare prin norme juridice a unor relaţii sociale.

Izvorul formal al dreptului se interpretează ca formă de adoptare sau sancţionare a normelor juridice, modul de exprimarea normelor, adică sursa în care normele juridice sunt reflectate. Izvorul formal caracterizează mijloacele speciale pe care statul le aplică pentru ca voinţa guvernanţilor să capete un veşmânt juridic. De obicei, acest ...

Alte referate despre: izvor de drept, legea ca izvor de drept, cutuma izvor al dreptului constitutional

Cancerul bucal

Semnele timpurii ale cancerului oral nu sunt tocmai usor de depistat, de aceea sunt atat de importante vizitele la dentist si la medicul de familie pentru controlul de rutina. Medicul dentist poate depista semnele timpurii ale cancerului oral. Pe langa aceste controale, este bine sa mergeti la dentist daca observati urmatoarele:O rana la nivelul buzelor, gingiilor sau in interiorul gurii, care sangereaza cu usurinta si nu se vindeca.

Alte referate despre: cancerul bucal, referat cancerul bucal, evolutie cancer bucal

Pregatirea fizica si de lupta

Problema dezvoltării rezistenţei se va realiza la finele orei de educaţie fizică. În condiţiile desfăşurării lecţiei de educaţie fizică la studenţi metodele cele mai indicate sunt: alergarea de anduranţă, alergarea pe teren variat în tempo diferit (joc de tempo) şi alergare de anduranţă sub formă de antrenament fracţionat cu refacere incompletă.

Alte referate despre: pregatirea fizica si de lupta, pregatirea de lupta, exercitii pentru pregatirea fizica la lupta sportiva

Zodia Cancerului sau Vremea Ducai-Voda

Mihail Sadoveanu şi-a conturat viziunea estetică unitară, în centrul căreia a aşezat un motiv recurent: raportul im-storie. Dintre operele cu caracter istoric amintim: „Neamul Şoimăreştilor”, „Zodia Cancerului”, „Fraţii Jderi”, „Nicoară Potcoavă”. În toate acestea a înfăţişat trecutul poporului român, cu bătălii crâncene, cu eforturi uriaşe de supravieţuire, cu revolte împotriva clasei boiereşti şi a unor domnitori egali prin lăcomie, cu exoduri dureroase şi repatrieri târzii ori neîmplinite cu instincte războinice, armonizate totuşi cu cele erotice.

Alte referate despre: zodia cancerului sau vremea ducai voda, rezumat zodia cancerului sau vremea ducai voda, zodia cancerului sau vremea ducai voda mihail sadoveanu

Lupta antiotomana sub conducerea lui Iancu de Hunedoara si Vlad Tepes

Avand o bogata experienta militara, lancu a organizat o armata puternica, pe care a inzestrat-o cu arme de foc, a intarit-o cu unitati de cavalerie. Prima etapa a actiunii antiotomane a lui lancu s-a desfasurat in cadrul international creat de doua evenimente importante: proclamarea de catre Sinodul de la Florenta (1439) a unirii Bisericilor de la Roma si Constantinopol (nerecunoscuta de patriarhul de la Constantinopol) si realizarea uniei personale intre Ungaria si Polonia prin alegerea comuna a regelui Vladislav lagiello (1440). Aceste evenimente contribuiau la crearea unei coalitii a tuturor fortelor amenintate de expansiunea otomana.

Alte referate despre: lupta antiotomana sub conducerea lui mihai viteazu, lupta antiotomana sub conducerea lui mircea cel batran, lupta antiotomana sub conducerea lui stefan cel mare

Mihai Viteazul - lupta impotriva dominatiei otomane

GURUSLĂU. MOARTEA LUI MIHAI
Pentru recucerirea Transilvaniei, Rudolf îi dădu mijloace băneşti necesare lui Mihai. Armata acestuia avea să colaboreze cu acea a lui Basta. Báthory fu într-adevăr bătut la Gorăslău (Guruslău), pe valea Zalăului (3 august 1601), de către cele două armate reunite şi silit să fugă spre Moldova. Întreaga sa artilerie, 45 de tunuri, 110 steaguri şi mulţi prizonieri căzură în mâinile învingătorilor.
Amintirea lui Mihai se păstrează până astăzi în regiune în topicele „gorunul lui Mihai” (la Sălăjeni), „dealul lui Mihai” (chiar în hotarul localităţii Guruslău) şi „podul lui Mihai” - pod şi şes lângă oraşul Zalău.
Lui Mihai îi revenea partea cea mai mare a victoriei – aripa comandată de el dăduse atacul principal – şi aceasta provocă invidia lui Basta. Generalul imperial ar fi vrut apoi ca el să rămână conducător al Transilvaniei recucerite, ceea ce domnul muntean nu putea admite. Mai ales ...

Alte referate despre: mihai viteazul- luptele impotriva otomanilor, mihai viteazul lupta impotriva turcilor, mihai viteazul lupta impotriva turcilot
Referate afisate : 17
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.