Managerii firmei

Functiile managerului firmei

"Functiile managerului firmei"
Cel care a identificat si analizat procesele de management pentru prima data a fost Henry Fayol,in cadrul lor definind cinci functii principale:
-previziunea
-organizarea
-comanda
-coordonarea
-controlul

"Functiile managerului firmei"
Ulterior alti specialisti au partajat procesul de management diferit,stabilind functii partial altele. Astfel,Justin Longeneker si Charles pringle delimiteaza patru functii:

Nivel: Facultate
Dimensiune: 6kb
Downloads: 21
Materia: Diverse

Management general

1.4. Organizaţiile şi managementul
Organizaţiile sunt o componente ale societăţii contemporane care creează sau mijlocesc crearea bunurilor şi serviciilor necesare existenţei noastre şi ni le pun la dispoziţie. Organizaţiile sunt spaţiul în care populaţia ocupată îşi petrece cea mai mare parte a vieţii active, primind o răsplată materială şi morală proporţională, în general, cu calităţile pe care le posedă şi cu munca depusă.
Realizarea obiectivelor organizaţiei impune efectuarea unui ansamblu de procese de muncă. Aceste procese de muncă se clasifică în:
procese de execuţie;
procese de management.
Procesele de execuţie sunt ansamblul acţiunilor prin care forţa de muncă acţionează asupra capitalului în vederea obţinerii de produse, servicii sau desfăşurarea de acţiuni cu caracter funcţional (aprovizionare, vânzare, contabilitate, personal, etc.)
Procesul de management reprezintă ansamblul integrat al acţiunilor ...

Alte referate despre: management, managementul calitatii, managementul proiectelor

Decizia manageriala fata de cultura organizationala

Asadar pe langa structura, procese economice si oameni, un element important organizatiei este cultura. Trebuie sa facem distinctie intre ,,cultura” vazuta ca un concept foarte larg (mentalitatea fiind o componenta a acesteia) si cultura organizationala. Cultura in sensul ei larg, poate fi definita ca ansamblul de valori care conditioneaza comportamentele si atitudinile acceptabile sau nu ale membrilor unei societati.

Alte referate despre: decizia manageriala fata de cultura organizationala, decizia manageriala fata de cultura organizationala bibliografie, cultura organizationala si manageriala

Bariere de comunicare manageriala

Unii autori din domeniul stiintelor comunicarii grupeaza factorii care influenteaza negativ comunicarea sub denumirea de “bariere de comunicare” (Samuel C. Certo, Niki Stanton, Nicolescu & Verboncu, Ionel Dumbrava s.a.), altii sub denumirea de “zgomot” (Shanon-Weaver, Denis McQuail s.a.). Întrucât majoritatea autorilor, îndeosebi cei din
domeniul managementului european, au adoptat termenul de bariere de comunicare, vom utiliza si noi, în continuare, aceasta acceptiune, fara a neglija, însa, informatiile despre natura, structura si modul de manifestare a fenomenelor subsumate termenului de “zgomot”, cu atât mai mult cu cât unii autori pun “zgomotul” si “bariera de comunicare”
împreuna, într-o relatie cauza (zgomotul)-efect (bariera de comunicare).

Alte referate despre: bariere in comunicarea manageriala, bariere de comunicare manageriala, bariere in comunicarea manageriala-analiza unui caz

Evolutia gandirii manageriale

O contribuie substantiala la intemeierea stiintei manageriale a avut-o H.Fayol si F. Taylor care au analizat pentru prima data in maniera stiintifica procesul de management si componentele sale , precum si o parte din principalele elemente ale sistemului de marnagement – structura organizatorica, elaborand o serie de reguli, principii si metode de conducere stiintifica.

Alte referate despre: evolutia gandirii manageriale, tendinte in evolutia gandirii manageriale, evolutia gandirii manageriale in romania

Consultanta in management

S.C. Tables&Chairs S.R.L. Borşa, are nevoie de serviciile consultantului în pregătirea şi perfecţionarea conducerii şi a personalului; susţinerea cursurilor şi seminariilor cu manageri şi specialişti în domeniul privind perfecţionarea organizării şi îmbunătăţirea productivităţii pentru a prezenta în final un program pentru creşterea productivităţii.

Alte referate despre: consultanta in management, consultanta in management referat, referat consultanta in management

Lider vs Manager

Daca ne uitam azi la rezultatele cercetarilor psihologiei moderne regasim aceste calitati de exemplu in testul DISC.De-a lungul timpului s-au realizat studii care au urmarit: examinarea diferentelor existente in activitatea de conducere dintre lideri/manageri in functie de orientare echilibrata sau dezechilibrata a conducerii si evidentierea trasaturilor diferentiate ale stilurilor de conducere in functie de sex, o data cu stabilirea eficacitatii stilurilor de conducere in functie de sex.

Alte referate despre: lider vs manager, lider versus manager, lideri versus manageri

Functiile manageriale

c.după orizontul de timp ales:
- prognoze de lungă perspectivă -10-30 ani
- prognoze pe termen mediu – 5-10 ani
- prognoze pe termen scurt - 1-5 ani

Alte referate despre: functiile manageriale, functii manageriale, functia manageriala

Comportamentul managerial

Comportamentul managerial
Managerii stil repulsiv prezintă, în general, complexe de inferioritate, deci o redusă încredere în propriile forţe. Dorinţa lor de a evita responsabilităţile explică refuzul de a ocupa posturi de conducere precum şi adoptarea în grabă a deciziilor când totuşi sunt forţaţi de împrejurări să ocupe posturi de conducere.

Alte referate despre: comportamentul managerial, comportament managerial, studiu de caz- comportamentul managerial

Managerii firmei

Latura instrumentala – data de aptitudini care sunt la randul lor de doua feluri:
- aptitudini legate de meseria de baza care, in cazul existentei lor, asigura dobandirea competentei profesionale;
- aptitudini in desfasurarea muncii de conducere: flerul, intuitia, spontaneitatea, capacitatea de comunicare, de a lua decizii, abilitatea de a dirija oamenii, dorinta de a conduce.

Alte referate despre: managerul firmei, managerii firmei, functiile managerului firmei

Tipuri de comunicare la nivelul firmei

Tipuri de comunicare la nivelul firmei
Rolul informaţiei în comunicare
Puterea unei firme, şi nu numai, este dată din ce în ce mai mult de cunoaştere, iar aceasta presupune informaţii. Acestea tre-buie să fie din ce în ce mai multe, mai diverse, obţinute în timp cât mai scurt. În condiţiile unei avalanşe de informaţii, pentru a nu fi sufocaţi, dezorientaţi sau surprinşi de evenimente nepregatiţi, este necesar un sistem informaţional.

Alte referate despre: tipuri de comunicare la nivelul firmei, referat tipuri de comunicare la nivelul firmei, tipuri de comunicatii la nivelul firmei

Comunicatiile firmei

1.2. EVOLUŢIA ABORDĂRILOR PRIVIND COMUNICAREA
Elemente concrete de teoria comunicării apar la platon şi aristotel, care au instituţionalizat comunicarea ca disciplină de studiu (alături de filosofie sau matematică) în lyceum şi în academia greaca. epoca modernă a reprezentat avântul în ceea ce priveşte comunicarea ca obiect de studiu şi ştiinţă, care s-a dezvoltat sub toate aspectele, făcând obiectul unor analize clasice si moderne.
În funcţie de contribuţia fiecărui autor la enunţarea cât mai completă şi stabilirea principalelor elemente ale procesului de comunicare identificăm următoarele abordări:

Alte referate despre: comunicatiile firmei, comunicarea firmei, comunicarea firmei prin intermediul marcii

Mediul de marketing al firmei

SC FAVIOR & VIDRA SA ORĂŞTIE s-a constituit prin preluarea integrată a patrimoniului intreprinderi de blănuri “VIDRA” Orăştie conform H.G. nr. 1254/1990 find organizată ca societate pe acţiuni cu capital integral de stat şi înregistrată la Registrul Comerţului cu numărul J20/21/02.02. 1991.

Alte referate despre: mediul de marketing al firmei, analiza mediului de marketing al firmei, analiza mediului de marketing a firmei dacia

Relatiile publice si publicitatea firmei - Intel si Pepsi

În cadrul anumitor operaţiuni de lansare, anumite cipuri Pentium produceau calcule eronate- deşi eroarea apărea odată în 5 sau 6 zecimale. Cu toate că acest lucru nu afecta consumatorul obişnuit, care încerca să citească un registru, utilizatorii puternici, cum sunt laboratoarele ştiinţifice, necesită absolută precizie şi acurateţe în calcule.

Alte referate despre: relatiile publice si publicitatea firmei, relatii publice si publicitatea firmei, relatii publice in cadrul firmei brd

Obiectivele economice ale firmei in conditiile economiei de piata

Ca dirijarea activitatii firmei se efectueaza prin decizii. Ultima reprezinta linia de actiune aleasa in mod constient dintr-un numar oarecare de posibilitati in scopul atingerii unor obiective in conditii de eficienta maxima. Daca, in final, alegerea este facuta doar de o singura persoana, totusi pregatirea deciziei cere participarea unui numar mare de comportamente si de personal.

Alte referate despre: obiectivele economice ale firmei in conditiile economiei de piata, obiectivele economice ale firmei, pozitia financiara a firmei in conditiile crizei economice

Analiza performantelor firmei

- O mai buna inzestrare a personalului salariat al firmei cu mijloace de productie in anul 1999 determina o influenta favorabila asupra CA de circa + 41.000.000 lei

Alte referate despre: analiza performantelor firmei, analiza performantelor firmei pe baza indicatorilor de cash-flow, analiza performantelor firmei pe baza indicatorilor de cash -flow

Impactul internetului asupra firmei viitorului

- Tranzacţiile electronice reduc barierele de intrare a noilor competitori în cadrul pieţei şi determină creşterea intensităţii concurenţei. Internetul permite com-paniei de asigurări să reducă timpul necesar procesului de înfiinţare şi dezvoltare a reţelei tradiţionale de vânzare.

Alte referate despre: impactul internetului asupra firmei viitorului, impactul internetului asupra firmei marketing, impactul internetului asupra strategiei de marketing a firmei

Mixul de marketing al firmei Inter-Tour Bacau

Departamentul Turism extern (outgoing) - se ocupa cu deplasarile in grup sau individuale ale turistilor romani in strainatate.
Agentia a incheiat contracte cu hoteluri de renume interntional, cu apartenenta la cele mai cunoscute lanturi si grupuri hoteliere pentru a oferi o paleta cat mai larga de posibilitati de petrecere a timpului liber, in toate tarile lumii.

Alte referate despre: mixul de marketing al firmei travel-tour, mixul de marketing al firmei, mixul de marketing al firmei bmw

Rolul gestiunii financiare la nivelul firmei

(1) Obiectul gestiunii financiare
Stăpânirea raporturilor cu componentele mediului financiar al întreprinderii -> GESTIUNEA FINANCIARĂ:
-> [2] Sarcinile gestiunii financiare
Stăpânirea dificultăţilor financiare fundamentale si urmărirea obiectivelor financiare majore
-> [3] Responsabilităţile operaţionale ale gestiunii financiare
Diviziunea interna a muncii de gestiune financiara si diferenţierea intre specialităţile finanţelor întreprinderii

Alte referate despre: rolul gestiunii financiare la nivelul firmei, rolul gestiunii financiare la nivelul firmei tradus in engleza, rolul gestiunii financiare la nivelul firmei un studiu de caz
Referate afisate : 19
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.