Matrici patrate de ordin 2

Puterea unei matrici patrate de ordin 2

-criptarea matricii A constă în calcularea unei puteri An+1 ; An+1 reprezintă textul deja criptat sau criptotextul.
-cheia de decriptare este formată din perechea de numere (Xn+1, XnD)

Cel care obţine în mod fraudulos criptotextul An+1, trebuie să-l ghicească pe A (ştiindu-l doar pe An+1) , ca să ajungă la textul iniţial . Aceasta este extrem de improbabil fiindcă nu deţine cheia (Xn+1, XnD).Pentru cel care deţine cheia este foarte simplu să-l obţină pe A din (R III.4) :A=(Xn+1)-1(An+1+XnD I)

٭Dacă avem de criptat un volum mare de date procedăm astfel :
Presupunem că avem mai multe « sertare » fiecare cu cheia lui ; ca să nu purtăm după noi toate cheile încuiem în « sertarul 2 » cheia de la « sertarul 1 » , apoi încuiem în « sertarul 3 » cheia de la « sertarul 2 » şi aşa mai departe ; noi nu trebuie să păstrăm decât cheia de la ultimul « sertar ».Sertarele conţin evident şi informatia pe care vrem să o protejăm.

Sertarele sunt ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 83kb
Downloads: 3142
Materia: Matematica

Matematica si topografia

Matematica a fost folosită întâi pentru măsurarea timpului şi ţinerea evidenţei. Una dintre primele dovezi a formei primitive de manifestare a matematicii a fost abacul cu oase şi piese de lemn şi rocă. Geometria a fost folosită din preistorie, primele forme geometrice fiind descoperite pe pereţii peşterilor. În antichitate, când civilizaţiile s-au dezvoltat în Asia şi Estul Apropiat, matematica a evoluat foarte mult. Aici s-au dezvoltat cunoştinţele de bază ale matematicii, aritmetica, geometria şi algebra. Cei mai mari matematicieni ai antichităţii au fost Euclid, Apollonius din Perga şi Arhimede considerat cel mai mare matematician al antichităţii.

HARTA LUI PTOLEMEU DIN 150 î.e.n.
Întotdeauna oamenii şi-au dorit să cucerească noi teritorii pentru a-şi asigura supremaţia atât politică cât şi militară. Pentru a cunoaşte ...

Alte referate despre: matematica si topografia, matematica, referate matematica

Dosar Matematica

Reprezentarea nr. pe o axa
Pe o dreapta (d) se fixseaza un punct O numit origine, se stabileste un sens (de la origine care dreapta), numit sensul pozitivsi se allege o unitate de masura (un segnent MN de lungime oare-care). Cu aceste trei caracteristici, dreapta (d) se numeste axa numerelor.

Alte referate despre: dosar matematica, dosar matematica clasa a 4, dosar matematica clasa 7

Matrici si determinanti

Se face produsul elementelor de pe diagonale. Produsul elementelor de pe o diagonală descendentă este cu semnul plus. Avem trei astfel de produse: .
Produsul elementelor de pe o diagonală ascendentă este cu semnul minus. Avem trei astfel de produse:.Suma celor şase produse dă valoarea determinantului d de ordin 3. Acest procedeu de calcul se numeşte „regula lui Sarrus”.

Alte referate despre: matrici si determinanti, matrice si determinanti, exercitii cu matrici si determinanti

Elemente de logica matematica

Noţiunea de propoziţie. Se numeşte propoziţie un enunţ despre care ştim că este advărat sau fals, însă nu şi una alta simultan. Exemple. Considerăm enunţurile: 1)În orice triunghi suma unghiurilor sale este egală cu 180ş ; 2) ‚‚3+2=5’’; 3)’’2>5’’ 4) Balena este un mamifer’’ ; 5) Planeta Venus este satelit al Pământului’’.

Alte referate despre: multimi si elemente de logica matematica, elemente de logica matematica, elemente de logica matematica referat

Ecuatii diferentiale simple

Se numeste solutie particulara a unei ecuatii diferentiale , o solutie obtinuta plecand de la solutia generala ö (x , c) pentru o valoare oarecare determinate a constantei arbitrare c.

Alte referate despre: ecuatii diferentiale simple, referate ecuatii diferentiale simple, ecuatia diferentiala simpla

Matrici

Sistemul de elemente reprezintă diagonala principală a matricii A, iar suma acestor elemente se numeşte urma matricii A notată Tr(A) . Sistemul de elemente reprezintă diagonala secundară a matricii A.

Alte referate despre: matrice, inversa unei matrici, matrici

Elemente de Statistica Matematica

Problema 1
Un profesor îşi ia din catalogul unei clase mediile la matematică pe semestrul trecut în vederea unor prelucrări statistice. Acestea sunt: 6, 7, 7, 5, 9, 8, 4, 10, 7, 5, 6, 6, 7, 8, 4, 4, 6, 5, 8, 6, 7, 5, 6, 9, 7.
Să se completeze un tabel care conţine rubricile: Nota, Frecvenţa absolută, Frecvenţa relativă, Frecvenţa Cumulată. Realizati reprezentarea în batoane şi poligonul frecvenţelor.

Alte referate despre: elemente de statistica matematica, elemente de statistica matematica referat, prelucrarea datelor statistice la elemente de statistica matematica

Ordinea

In filosofia si literature europeana opozitia dintre haos si ordine a jucat intotdeauna on rol foarte important. Originea acetsor 2 idei opuse una alteia trebuie cautata in primele opera literare culte, bunaoara la Hesiod, si chiar mai departe, in miturile Greciei antice.

Alte referate despre: dictionarul este un univers in ordine alfabetica, ordin de plata, biletul la ordin

Ordinul Chiroptera - liliecii

Ordinul Chiroptera - liliecii - Cuprinde mamifere anteriene cunoscute sub numele de lilieci. Sunt excelente zburatoare datorita patagiului bine dezvoltet, sustinut de carpiene si de falangele degetelor de la membrele anterioare si care se intend pana la coada. Degetul I este liber si este prevazut cu o ghiara.

Alte referate despre: ordinul chiroptera, biletul la ordin referat, dictionarul este un univers in ordine alfabetica eseu literar

Materiale compozite cu matrice metalica

Trebuie semnalat ca in categoria compusilor intermetalici se inscriu si aliajele cu memoria formei, ale caror aplicatii cunosc o extindere tot mai mare. Este important, intre altele, ca acesti compusi nu contin metale rare, astfel au preturi relativ mici.

Alte referate despre: materiale compozite cu matrice metalica, materiale compozite cu matrice metalica utilizare, metode de realizare a materialelor compozite cu matrice metalica

Efectele adaugarii pol - zerouri pentru un sistem de ordinul II

z=[0.26 0.61 1.42 3.33]; % pol-zero pentru functia de transfer H(s)
culoare=['c' 'm' 'g' 'r']; % cyan,magneta,yellow,red
w=logspace(-4,2); % se genereaza vectorul frecventa [10'-4..10'2]
t=0:20;

Alte referate despre: efectul adaugarii de zerouri, efectul turtirii pamantului la poli, efectul de sera la polul nord

Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale

Dupa cum putem afla inca din prefata cartii, Huntington doreste ca lucrarea sa sa fie perceputa nu ca o opera de stiinta sociala, ci ca o interpretare a evolutiei politice globale, de dupa sfarsitul Razboiului Rece, o paradigma pentru o viziune a politicii globale, accesibila si folositoare atat savantilor, cat si politologilor.

Alte referate despre: ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale, ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale referat, ciocnirea civilizatiilor si reformarea ordinii mondiale

Raspunsul unui sistem de ordin

Aplicaţie:
Să se calculeze răspunsul sistemului de ordinul II pentru doi factori de amortizare diferiţi.Luăm ξ1=0,7 şi ξ2=1,2.

Alte referate despre: raspunsul unui sistem de ordin 2, raspunsul sistemelor de ordinul 2, ordinul de plata referat

Raspunsul sistemului de ordinul II

Forma generală a funcţiei de transfer pentru sistemul de ordinul I este următoarea: unde: k reprezintă factorul de amplificare,Ti reprezintă constanta de timp. Programul MATLAB:K=5;T=10;n=[K];d=[T 1];t=0:50;y=step(n,d,t);plot(t,y);title('Raspunsul sistemului de ordinul I');xlabel('Timp');ylabel('Iesire'); Forma generală a funcţiei de transfer pentru sistemul de ordinul II este următoarea:unde: k reprezintă factorul de amplificare, T1 ,T2 sunt constante de timp. Programul MATLAB: K=5; T1=10; T2=9; n=[K];d=[T1*T2 T1+T2 1];t=0:50;y=step(n,d,t);plot(t,y);title('Raspunsul sistemului de ordinul II');xlabel('Timp');ylabel('Iesire');

Alte referate despre: ordine si control social, dictionarul este un univers in ordinea alfabetica, ordin de plata referat

Cai ordinare si cai extraordinare de atac - proceduri civile si adminstrative

In faza judecatii dupa dezbaterile judiciare in urma eliberarii sentintei sau a hotararii judecatoresti apare o posibilitate de atac in instanta mai ierarhic superioara a hotararilor emise de instanta de judecata care examineaza la moment cazul penal. Aceasta posibilitate sigur ca nu este oferita impotriva tuturor sentintelor judecatoresti.

Alte referate despre: cai ordinare si cai extraordinare de atac, cai ordinare si cai extraordinare de atac referat, referat cai ordinare si cai extraordinare de atac

Noua ordine mondiala

Nu va intarzia nici clipa in care chiar idealurile de unitate a Italiei vor vedea in papalitate principalul sustinator si chiar un mijloc de realizare a statului national italian. Lumea evului mediu (de pana in secolul al XVI - lea) se considerase unitara in raport cu sferele de cultura dominate de alte conceptii.

Alte referate despre: noua ordine mondiala, noua ordine mondiala dupa primul razboi mondial, noua ordine mondiala referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.60 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.