Medicina pana la al doilea razboi mondial

Particularitatile romanului dupa al doilea razboi mondial - Morometii

Particularitatile romanului dupa al doilea razboi mondial (caracteristici ale romanului; particularitatile discursului narativ:planuri narrative, incipit,final; constructia romanului:actiune, conflicte, relatii temporale si spatiale; scene semnificative pentru evolutia personajului principal si modalitati de caracterizare a acestuia).

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 1787
Materia: Romana

Morometii vol I

Morometii, volumul al doilea, pare alt roman si prin structura, si
prin tehnica narativa si prin stil. El reprezinta in primul rând o
victorie a scriitorului asupra lui insusi. Preda a luptat multa vreme,
incepând cu romanul "Risipitorii", sa-si creeze propriul sau stil,
care sa nu fie stilul in care se exprima taranii sau cu care
scriitorul exprima tema taranilor. In "Imposibila intoarcere", cât si
in "Convorbiri cu Marin Preda", el arata ca pentru un creator ambitios
care vrea sa creeze in mod deliberat un anumit univers si sa atace
teme de constiinta este necesar un stil al scriitorului, "instrument
formidabil- de a lumina si de a stapâni dintr-un punct de inalta
intelectualitate materia inspiratiei. "Cu acest stil care, fie ca-i
place, fie ca nu-i place cititorului - a devenit stiltul rneu- am
scris "Morometii" volumul doi, "Intrusul", povestirea "Friguri" si
apoi volumul "Imposibila intoarcere" si romanul "Marele singuratic".

Alte referate despre: rezumat morometii vol 1, morometii vol 1, morometii vol 1 rezumat

Morometii vol II

Desi a cunoscut o perioada de prosperitate si si-a refacut averea, Moromete nu se mai poarta ca inainte si ia hotarâri care il coboara in ochii familiei. Ii interzice lui Niculae sa mai frecventeze scoala pe motiv ca “nu-i aduce nici un beneficiu”, continua sa nu treaca pamântul si casa pe numele Catrinei, in schimb merge la Bucuresti sa le propuna celor trei fii sa se intoarca in sat, sa le dea lor tot, iar el cu Catrina sa se retraga intr-o cosmelie pe care s-o ridice alaturi de vechea lor casa. O ura naprasnica se ridica atunci in sufletul acestei femei, care-si paraseste barbatul la batrânete si se duce sa traiasca la fiica ei din prima casatorie.

Alte referate despre: morometii vol 2, morometii vol 1 rezumat pe capitole, rezumat morometii vol 2

Morometii de Marin Preda - prezentare generala

Romanul „Moromeţii” a apărut in două volume, primul fiind publicat în 1955, iar cel de-al doilea în 1967, fiind nu numai un punct de reper în proza postbelica, ci şi o reprezentare de excepţie a satului tradiţional romanesc din Campia Dunăreana, în perioada interbelică şi postbelică. Romanul a fost precedat de 3 nuvele: „Întalnirea din pămanturi”, „O adunare liniştită” şi „Dimineaţa de iarnă”. Nuvelele anticipează, în majoritatea lor, romanul “Moromeţii”. Abia aparitia "Moromeţilor"(vol. I 1955) a atras atenţia asupra dimensiunii talentului său şi a noutăţilor pe care o reprezenta formula sa epică.

Alte referate despre: morometii de marin preda, comentariu morometii de marin preda, rezumat morometii de marin preda

Morometii - caracterizarea lui Ilie Moromete

Prima realitate scriitoricească, a rămas constantă în opera lui Marin Preda, este cea rurală, a satului românesc din Câmpia Dunării (volumele sale de nuvele), pentru ca apoi sfera să se extindă şi asupra altor medii sociale, maturitatea sa artistică ilustrându-se în romane: “Moromeţii I” - 1955; „Moromeţii II” - 1967”; „Cel mai iubit dintre pământeni,” 3 volume; „Risipitorii” - 1962; „Intrusul” -1968 „Marele singuratic” - 1972; „Delirul”-1975:

Alte referate despre: morometii caracterizarea lui ilie moromete, morometii-caracterizarea lui ilie moromete, morometi caracterizarea lui ilie moromete

Relatiile dintre doua personaje dintr-un roman de dupa al doilea razboi mondial - dintr-un roman de Marin Preda

Continuând tradiţia romanului de inspiraţie rurală, Marin Preda a creat prin Moromeţii un roman original, cu o viziune modernă asupra lumii ţărăneşti. Scrierea este alcătuită din două volume publicate la doisprezece ani distanţă, primul în 1955, iar următorul în 1967. Cele două părti se susţin reciproc, reconstituind imaginea satului românesc de-a lungul unui sfert de secol, prin povestea unei familii din satul Siliştea-Gumeşti.

Alte referate despre: relatiile internationale ale romaniei dupa al doilea razboi mondial, relatiile internationale dupa al doilea razboi mondial, relatiile diplomatice dupa al doilea razboi mondial

Morometii de Marin Preda - prezentarea romanului

Cele trei parti confera echilibru compozitiei. Fiecare parte incepe cu o prezentare de ansamblu: masa, prispa si secerisul. Simetria compozitionala este daca de cele doua referiri la tema timpului, in primul si in ultimul paragraf al volumului. Raportul dintre incipit si final evidentiaza drumul insingurarii lui Moromete, in incipit eroul este inconjurat de familie, ceea ce ii confera un anumit statut, in timp ce in final este singur si retras, cu aerul celui doborat de o lume neclara.

Alte referate despre: morometii de marin preda rezumat, morometii de marin preda comentariu, romanul morometii de marin preda

Telemedicina ca aplicatie in medicina moderna

BARIERE ÎN DEZVOLTAREA TELEMEDICINEI
• Distanţă/Geografie
• Financiare
• Tehnologice
• Culturale
• Lingvistice
• Legislative

Alte referate despre: medicina moderna, medicina moderna referat, medicina moderna romaneasca

Filozofia greaca pana la Socrate

Succesorul sau, Anaximandru, a fost primul care a scris o lucrare de filosofie. A numit-o “Despre natura” - titlu imprumutat de multi dintre urmasii sai. Tot el este considerat si inventatorul unui cadran solar si realizatorul unei sfere planetare. In viziunea lui esenta lucrurilor nu putea fi un material asemenea apei ci unul indefinit si indestructibil, lipsit de limitele care insotesc un "lucru".

Alte referate despre: filozofia greaca pana la socrate, filozofia greaca pana la platon, filozofia greaca pana la socrete

Istoria romanilor de la triburile dacice pana in decembrie 1989

Istoria romanilor de la triburile dacice pana in decembrie 1989 - Cercetările făcute de arheologii români la Bugiuleşti, Ţinutul Vâlcei, a dus la descoperirea unor relicve umane antice. Aceste vestigii sunt dintre cele mai vechi din Europa.

Alte referate despre: istoria literaturii romane de la origine pana in prezent, istoria literaturii romane de la origini pana in prezent, g calinescu istoria literaturii romane de la origini pana in prezent

Medicina privata in Republica Moldova

Medicina privată în Republica Moldova a demarat odată cu adoptarea legislaţiei de schimbare a relaţiilor de proprietate şi care permiteau activitatea medicală privată. Este necesar să explicăm aceste noţiuni. Activitatea medicală privată a apărut încă în Sistemul medical de stat, 1989 reglementat de legile despre patentă, iar medicina privată, ca subsistem al Sistemului de Sănătate a apărut după 1991.

Alte referate despre: izvoarele dreptului international privat in republica moldova, dreptu international privat in republica moldova, policlinici private in republica moldova

Medicina alternativa

Sub denumirea de medicina alternativa si complementara este desemnat ansamblul de doctrine cu corolar terapeutic, axate pe o orientare terapeutica holistic integrativa psihosomatica. Aceste doctrine nu sunt, in prezent, considerate ca facand parte din medicina conventionala.
Centrul National American Pentru Medicina Alternativa si Complementara (NCCAM) clasifica aceste practici terapeutice in urmatoarele ramuri.

Alte referate despre: medicina alternativa, medicina alternativa din romania, referate medicina alternativa

Extinderea activitatii Andana Pan in domeniul produselor de patiserie

In prezent se afla intr-un amplu proces de modernizare, largirea gamei de produse, marirea productiei si relansare.
Sediul social este in Baia Mare, str. Motorului nr. 7 A, Maramures. Noul amplasament a fost creat cu un spatiu de productie marit, pregatit pentru viitoarele activitati ce vor avea loc. Spatiile administrative sunt anexate cladirii in care se desfasoara procesul de productie.
Numarul de ordine in registrul comertului este J24/185/1991. Cod unic de inregistrare : 2204350, Atribut fiscal RO.Cod CAEN : 1071: Fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patisserie.

Alte referate despre: activitati si meserii specifice realizarii produselor, activitatii si meserii specifice realizarii produselor, activitati de comunicare in domeniul profesional

Istoria medicinii veterinare

In Grecia antica, cei care se ocupau cu tratarea bolilor la animale se numeau "HIPPIATRI" (hippos = cal + iatros = medic).la romani: mulomedicus (mulus = catir), medicus equorum (equs = cal), medicus pecoris (animale mici de turma).

Alte referate despre: istoria medicinii veterinare, istoria medicini veterinare, istoria medicinii veterinare iasi

Medicina arhaica

Herodot, in cartea a II-a, spune ca babilonienii nu au avut medici, medicina. Cercetarile moderne au infirmat aceasta teza. S-a descoperit o tableta de lut sumeriana (cel mai vechi document medical, scris de un medic la 2200 BC, descifrat in 1953), in care exista date specifice referitoare la medicamente si forme medicamentoase destinate bolnavilor (medicina empirica).

Alte referate despre: medicina arhaica, istoria nursingului medicina arhaica, medicina arhaica indiana

Particularitatile consultatiei in medicina de familie

Asa spre exemplu, daca pe langa alte semne, bolnavul prezinta niste tulburari de sensibilitate, pentru a putea stabili despre ce este vorba, mf va trebui sa efectueze o consultatie minimala de neurologie. Acelasi lucru se intampla si in cazul unei bolnave care prezinta o hemoragie genitala si asa mai departe.Astfel mf va trebui sa efectueze doua tipuri de consultatie si anume niste consultatii standard de medicina interna si de pwediatrie si niste consultatii minimale in specialitatile cu care MF se intersecteza cel mai frecvent asa cum ar fi:

Alte referate despre: medicina de familie, managementul unui cabinet de medicina de familie, referate medicina de familie

Energiile in medicina homeopata

Cred ca, dupa o anumita exersare, desfasurata sub o indrumare adecvata, aproape oricine poate vedea acest dublu eteric, chiar si la animale.
Exista si ochelari speciali cu care se pot vedea corpurile subtile eterice. Medicina homeopata tine seama de aceste invelisuri eterice mai subtile care il inconjoara pe om: Ea porneste de la premisa ca tuburarile echilibrului din organismul uman isi au originea in domeniul mental.

Alte referate despre: medicina homeopata, domeniu de utilizare a energiei in medicin a, energia in medicina
Referate afisate : 17
Medie note: 8.01 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.