Mediu de marketing al firmelor din domeniul prelucrarii lemnului

Studiul departamentelor de marketing ale firmelor, organizatiilor si institutiilor din Oradea- Bihor

Prezentul proiect va fi desfasurat cu ocazia practicii studentilor de la specializarea Marketing de la Facultatea de Stiinte Economice- Universitatea din Oradea. Fiecare student va identifica una din organizatiile care au departamente (sau activitati/ functii etc) de marketing. Fiecare student va face un stagiu intr-o perioada de 90 de ore (estimativ trei saptamani a cinci zile lucratoare timp de sase ore pe zi).

Nivel: Facultate
Dimensiune: 26kb
Downloads: 418
Materia: Marketing

Planificarea strategica de marketing

Într-un mod asemănător funcţionează şi sistemul economic, cu toate componentele acestuia: pentru a-şi asigura succesul firmele au nevoie de o viziune asupra activităţii lor orientată din exterior către interior. Dacă firma poate înţelege schimbările care intervin permanent în cadrul mediului în care operează, atunci va putea profita din plin de eventualele ocazii favorabile ale pieţei, cu condiţia să se axeze pe reacţia la timp.

Abordarea mediului ambiant şi a interdependenţelor dintre acestea şi organizaţie, în contextul tranziţiei spre economia de piaţă, constituie o problemă de maximă importanţă, la a cărei rezolvare marketingul strategic este chemat să aibă un rol decisiv.

Alte referate despre: planificarea strategica de marketing, planificare strategica de marketing, planificarea strategica in marketing

Politica de distributie un element cheie in marketing

Politica de distributie un element cheie in marketing
Unii autori 3 structureaza procesul de distributie pe trei componente mai cuprinzatoare decât cele enuntate mai sus:
-traseul (ruta) pe care îl parcurge produsul pe piata;
-ansamblul operatiunilor economice ce însotesc, conditioneaza si desavârsesc acest traseu (vânzare-cumparare, concesiune, consignatie etc.);

Alte referate despre: atestat politica de distributie un element cheie in marketing, element cheie in marketing, pretul element cheie in marketing

Politica de pret - un element cheie in marketing

Politica de pret - un element cheie in marketing
Cu cât pretul unui produs va fi mai mare, cu atât consumatorii vor fi mai putin dispusi sa-l cumpere; cu cât pretul va fi mai mic, cu atât mai mare va fi cantitatea ceruta din acel produs.
O prima concluzie ar fi ca preturile mici aduc noi cumparatori. Pe de alta parte cei mai multi vânzatori (ofertanti) sunt constienti de faptul ca, de la un anumit punct, stimularea vânzarilor nu se poate realiza decât pe seama reducerilor de pret. Fiecarei reduceri de pret (fiecarui nou pret) îi va corespunde, pe piata, o cantitate diferita de produse vânduta.

Alte referate despre: politica de pret distributie si promovare in marketing free download, politica de pret element al mixului de marketing, politica de pret elenente cheie marketing

Politici de marketing restaurant Viena Caffe

Restaurantul "Viena Caffe" este localizat in orasul Ploiesti, judetul Prahova. Acesta este situat pe una din strazile principale ale orasului, si anume strada Ana Ipatescu. In momentul de fata S.C. Viena Caffe S.R.L. are ca principal obiect de activitate "activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica", conform codului CAEN 5610.
Restaurantul a fost infiintat in anul 2002, din luna martie fiind deschis pentru clienti. In ceea ce priveste activitatea restaurantului, in primii doi ani firma oferea servicii numai in incinta restaurantului.

Alte referate despre: politica de marketing restaurant, politici de marketing, politica de marketing

Conceptul de Marketing

Conceptul de marketing a cunoscut un numar mare de definitii, datorita modificarilor care au intervenit in interpretarea acestui termen, cat si datorita evolutiei rapide a acestui domeniu economic.Profesorul Ph. Kotler, de la Universitatea Northwestern, SUA, considerat de altfel, datorita aportului sau stiintific "parintele marketingului", a oferit in anul 1995, urmatoarea definitie:" Marketingul reprezinta un proces social si managerial prin care grupurile si indivizii obtin ceea ce doresc si au nevoie, prin crearea si schimbul de produse sau valori, cu alte grupuri sau indivizi independenti".

Alte referate despre: conceptul de marketing, conceptul de marketing referat, locul marketingului serviciilor in evolutia conceptului de marketing

Mixul de marketing

(M.J. Baker op. cit., p. 64), atribuit lui Niel Borden (N. Borden, The concept of Marketing-Mix, in Journal of Advertising Research, iunie 1964) de la Harvard Business School, care recunoaste ca a imprumutat ideea de la un alt profesor de la Harvard Business School James Cullinton. El identifica initial 12 elemente ale mixului de marketing prin care se actioneaza asupra pietii in mod coerent si unitar: produs, pret, marca, distributie, vanzare personala, publicitate platita, promovarea vanzarilor, ambalarea, modul de prezentare, servicii post-vanzare, manipulare sau logistica si cercetarea de marketing.

Alte referate despre: mixul de marketing referat, mixul de marketing, mix de marketing

Continutul comunicarii de marketing

Comunicatia de marketing reprezinta un concept relativ nou, aparut in ultimele decenii ale secolului XX, ca urmare a evolutiei spectaculoase pe care a cunoscut-o marketingul in aceasta perioada. Noutatea conceptului, ca si natura extrem de complexa a raporturilor care se stabilesc in cadrul sistemului comunicatiei de marketing au facut ca pana in prezent sa nu se fi ajuns la un consens, specialistii expunand puncte de vedere diferite cu privire la continutul comunicatiei de marketing.

Alte referate despre: continutul comunicarii in marketing, continutul comunicarii, importanta comunicarii in marketing

Elementele comunicatiilor integrate de marketing

Departamentul de relatii publice poate indeplini una din urmatoarele functii, sau toate5:Emiterea de comunicate de presa;Stimularea publicitatii gratuite pentru un anumit produs;Afaceri publice - crearea si mentinerea relatiilor cu comunitatea;Lobby-ing;Mentinerea relatiilor cu investitorii si alti membri ai comunitatii financiare

Alte referate despre: comunicare integrata de marketing, comunicare integrata de marketing- gillete, proiect comunicare integrata de marketing

Marketing si comunicare pe internet

Exista insa si tendinta reducerii numarului utilizatorilor de Internet cu venituri mai mici de 500 de RON. Astfel ca piata virtuala, sub aspectul utilizatorilor, incepe sa se stabilizeze. Un studiu realizat de Insites.be [11] arata ca utilizatorul de Internet prezinta urmatoarele caracteristici: nu a renuntat la televizor in favoarea Internetului, nu mai este atat de fascinat de Internet, acceseaza mai des web-ul de acasa decat de la locul de munca, timpul mediu pe care il afecteaza navigarii este de 4 ore, iar principalul motiv pentru utilizarea Internetului este chat-ul si posta electronica.

Alte referate despre: marketing si comunicare prin internet, referat marketing si comunicare prin internet, marketing si comunicare prin internet referat

Plan de marketing

Metodele moderne de instruire, implicarea unor specialisti in domeniu si pretul accesibil sunt doar cateva dintre argumentele prin care am reusit sa ne pastram clientii si chiar sa atragem altii noi.Principalii beneficiari ai serviciilor oferite de societatea noastra sunt absolventii care doresc sa inceapa o afacere sau sa desfasoare o activitate independenta si tinerii intreprinzatori care au o afacere pe care doresc sa o dezvolte.

Alte referate despre: plan de marketing, plan de marketing referat, planul de marketing

Marketing direct

Firma romaneasca de confectii textile "S.C. Cottontex S.R.L." a fost creata in 1993, in urma deciziei companiei Texmarket S.R.L. cu sediul in Bolzano (Italia) de a investi in Romania. Locatia ei se afla in Timisoara. Prima activitate a firmei a fost serigrafia industriala, dupa care, odata cu trecerea timpului, firma s-a dezvoltat, diversificandu-si productia si deschizand mai multe puncte de croitorie industriala. Incepand cu 1995 au fost aduse si primele 2 masini industriale de brodat. Acum firma are in dotare peste 400 de masini de cusut de diverse tipuri.

Alte referate despre: referat marketing direct, marketing direct referat, marketing direct

Cercetari de marketing

1.Definirea problemei de cercetare
Firma S.C. Omnitex S.R.L. este o fabrica romaneasca producatoare de tricotaje-confectii cu traditie pe piata nationala si cunoscuta pe piata externa a Europei cat si pe continentul American. Firma doreste lansarea unei marci proprii de produse tricotate pentru femei-marca D'Alicia pe piata Europei de Est.Firma realizeaza in paralel cu productia in sistem lohn, produse dupa un design propriu si i-si doreste sa se lanseze pe piata romaneasca cat si pe piata Europei de Est cu produse de marca proprii.

Alte referate despre: chestionar cercetari de marketing, cercetari de marketing, referat cercetari de marketing

Cercetare marketing ketchup Tomi

Analiza PEST caracterizeaza firma din punct de vedere al influentei mediului politic, economic, social si tehnologic. Compania Orkla Foods Romania este supusa legislatiei din Romania, tinand cont de faptul ca are o acoperire la nivel national. Deciziile de marketing si, in general, activitatea comerciala sunt puternic afectate de mediul politic.

Alte referate despre: cercetare marketing, cercetare marketing medicament, model chestionar cercetare marketing

Fundamentele finantelor firmei

Schimburile între doi agenţi economici se efectuează pe bază de monedă sau de înlocuitori ai acesteia. Fluxurile de bunuri reale şi servicii spre firmă sau de la firmă, le corespund fluxuri monetar-financiare în contrapartidă sau induse. Aceste fluxuri decalate în timp vor da naştere la „bunuri” sau „produse” financiare.

Alte referate despre: fundamentele finantelor firmei, fundamentele finantelor firmei fluxurile firmei, finantele firmei

Managementul firmei

c. Restructurarea organizatorică a firmelor constituie o altă arie a schimbărilor în care frecvenţa şi profunzimea acestora creşte neîncetat. Descentralizarea tot mai puternică a activităţilor şi competentelor decizionale determină reducerea semnificativă a numărului de niveluri ierarhice în cadrul majorităţii firmelor şi, implicit aplatizarea piramidelor structurale; în acest sens se apreciază, de exemplu, că majoritatea firmelor americane mari şi-au redus, în ultimii ani, numărul nivelurilor manageriale cu peste o treime. Alegerea celei mai potrivite dimensiuni a firmei, care a devenit o decizie strategică, incumbă managementului acesteia, factori determinanţi ce trebuie luaţi în considerare fiind strategia ce va fi urmată, piaţa vizată şi natura tehologiilor folosite.

Alte referate despre: managementul firmei, managementul firmei referat, referat managementul firmei
Referate afisate : 16
Medie note: 8.52 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.