Metalurgia aluminiului in canada

Metalurgia Aluminiului

Aluminiul este cel mai raspandit metal in scoarta pamantului, aflat sub forma de combinatii din care se extrage cu un consum mare de energie. Ponderea aluminiului in scoarta pamantului este de 7.5 % . Datorita avantajelor tehnice legate de greutatea specifica mica, conductibilitatea termica si electrica ridicate, rezistenta la coroziune etc., aluminiul ocupa in prezent primul loc in productia mondiala a metalelor neferoase.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 17kb
Downloads: 15
Materia: Chimie

Importanta metalelor in viata de zi cu zi

Hidroxidul său este folosit în laptele de magneziu, clorura şi sulfatul de magneziu în săruri Epsom, iar citraţii săi în medicină. Pudra de carbonat de magneziu este folosită de sportivi – gimnaste, halterofili. Stearatul de magneziu este o pudră albă, cu proprietăţi de ungere. În industria farmaceutică este folosit în procesul de fabricare a tabletelor. Este folosit de asemenea în pirotehnie şi la fabricarea bombelor incendiare.

Alte referate despre: importanta metalelor in viata de zi cu zi, importanta metalelor in viata omului, importanta metalelor in viata si civilizatia oamenilor

Utilizarea metalelor si a aliajelor neferoase

Din aceste alame se toarna armature, carcase, elemente de garniture etc., turnarea executandu-se in forme de nisip, cochilii sau sub presiune. Alamele pemtru lipit se livreaza sub forma de granule sau vergele si servesc la lipirea tablelor si a tevilor de cupru, alame , bronzuri, oteluri si a pieselor din fonta.

Alte referate despre: utilizarea metalelor si a aliajelor neferoase referat, utilizarea metalelor si a aliajelor neferoase, utilizarea metalelor si a aliajelor

Aluminiul - metalul anului

Aluminiul a fost obtinut pentru prima data de H.C. Oersted in 1925 si in anul 1927 de F. Wöhler sustinea ca este unul din metalele cele mai usor corodabile. Saint-Claire Deville, la Ecole Normale din Paris, prepara si el aluminiul pentru a-i studia proprietatile, cu care ocazie gaseste, dimpotriva, ca este unul dintre metalele care se oxideaza cel mai greu. El constata ca in aer liber aluminiul se conserva excelent, datorita formarii unei pojghite subtiri de oxid care apara restul metalului de coroziune. Este vorba deci de un fenomen cunoscut sub denumirea de pasivizare.

Alte referate despre: aluminiul metalul viitorului, aluminiul metalul viitorului referat, referat aluminiul metalul viitorului

Hidroxidul de sodiu

SODĂ CAUSTICĂ BLOC
DESCRIERE GENERALĂ:
Soda caustică bloc este obţinută din hidroxid de sodiu tehnic electrolitic. Este o substanţă solidă albă, higroscopică, fără miros. Se dizolvă uşor în apă cu degajare de căldură. Este solubila în alcool metilic şi etilic. Hidroxidul de sodiu este un electrolit tare (atât în stare cristalină , cât şi în soluţie este complet ionizat). Nu este volatil, dar se ridică uşor în aer sub formă de aerosoli. Este insolubil în eter etilic.

Alte referate despre: hidroxid de sodiu, hidroxidul de sodiu, hidroxid de sodiu referat

Aluminiul

Compusii aluminiului erau cunoscuti inca din cele mai vechi timpuri ale omenirii.Olaria nu facea decat sa prelucreze argilele, care sunt combinatii ale aluminiului cu siliciul si oxigenul. Numele aluminiului vine de la cuvantul latinesc „alumen” , care se da alaiului si care era cunoscut din Antichitate atat de greci, cat si de romani.Dar aceasta denumire se da atunci tuturor substantelor astringente.Pliniu mentioneaza pentru prima oara in Historia naturalis „alumenul”. Alchimistii arabi din Evul mediu, in frunte cu Geber, confundau alaunii vitriolii (sulfatii) si chiar cu varul si boraxul. Abia Paracelsius arata ca este vorba de substante diferite, dar alaunii continuau sa fie confundati cu varul.

Aluminiul
In 1742, J . H (1692-1777), chimistul german ce descoperise bismutul, arata ca baza aluminiului este in pamanturile argiloase, iar in 1754, Marggraf ...

Alte referate despre: aluminiul, utilizarea aluminiului, importanta aluminiului

Aluminiul si utilajele din aluminiu

Aluminiul este cunoscut înca din antichitate şi era utilizat de cǎtre greci şi romani. Denumirea de aluminiu vine de la latinescul “alumen” care este folosit pentru a denumi substanţe astringente. Primele încercari de separare ale aluminiului dateazǎ din anul 1810 şi apartin fizicianului englez Davy , care a efectuat electroliza hidroxidului de aluminiu uşor umezit, dispus într-o atmosferǎ de hidrogen, într-o pila Volta, folosind în calitate de anod platina, iar în calitate de catod, o sarmǎ de fier. În urma acestui proces s-a obţinut un aliaj Aluminiu - Fier, din care insǎ nu s-a reusit sǎ se separe aluminiu.

Aluminiul a fost descoperit prima ...

Alte referate despre: utilaje tamplarie aluminiu, aluminiul si aliajele din aluminiu, aluminiu si aliajele aluminiului

Aluminiul

Preparare: Fabricarea Aluminiului comportă două etape:
a) fabricarea oxidului de Al
b) obţinerea Al din alumină
a)Al , mai ales acela destinat construcţiilor de avioane nu trebuie să conţină nici fier nici siliciu. De aceea când bauxitele conţin cantităţi mai mari de fier şi de siliciu, ele trebuie supuse unor tratamente prealabile de purificare.

Procedeul Bayer este unul dintre cele mai răspândite procedee pentru fabricarea aluminei din bauxite sărace în fier şi siliciu. În acest procedeu, bauxita, în prealabil calcinată şi măcinată, este tratată cu hidroxid de sodiu, în autoclave, la 4 – 6 at şi 160 – 180 C. Oxidul de Al din bauxită trece în soluţie sub formă de aluminat de sodiu Na[Al(OH)4]. Amestecul se filtrează, separându-se soluţia de aluminat de sodiu de hidroxizii de fier şi de combinaţiile siliciului cu ...

Alte referate despre: obtinerea aluminiului, utilizarile aluminiului, rolul biologic al aluminiului

Electrolytic aluminum

 
For the year 2001 and 1st semester of 2002, the main indicators are as follow:
Indicator
2001
1st sem.2002

Alte referate despre: dry cell electrolyte, electrolyte in dry cell, electrolyte in a dry cell

Canada

Reprezentantul monarhului in Canada este Guvernatorul General, care este adesea numit din rândul politicienilor retraşi din viaţa politică, a liderilor militari şi a mass-mediei sau a altor cetăţeni canadieni notabili. Guvernatorul General este numit în mod oficial de către Regină la sfatul Prim-ministrului Canadei şi este un reprezentant nepartizan care îndeplineşte multe dintre rolurile constituţionale, ceremoniale şi simbolice ale monarhului, inclusiv acordarea consimţământului pentru promulgarea legilor elaborate în Parlament, citirea Discursului de la Tron (de fapt, programul de guvernare al primului-ministru), primirea oficială a demnitarilor străini, prezentarea de decoraţii, semnarea tratatelor, deschiderea oficială a sesiunilor parlamentare, precum şi dizolvarea Parlamentului înaintea alegerilor. Actualmente, Guvernatoarea Generală a Canadei este Michaëlle Jean.

Alte referate despre: referat canada, canada referat, canada

Artroplastia necimentata utilizand ceramici de alumina pentru acoperire si material de legatura

Manşeta făcută din alumină densă, este conturată de un inel filetat din aliaj TiAl6Va4 înalt de 18 mm şi este acoperită cu granule poroase de alumină (Poral®) tridimensionale pe suprafaţa externă a calotei rămase.
S-au folosit diferite tipuri de proteze AnCA, diferenţele dintre ele sunt prezentate în tabelul 1.

Alte referate despre: artroplastia necimentata, recuperare dupa artroplastie necimentata, recipiente acoperite cu material plastic

Canada

Canada is bounded on the north by the Artic Ocean, on the west by the Pacific Ocean, and on the east by the Atlantic Ocean amd its associated bodies of water, including Baffin Bay and Labrador Sea. Its only international land boundary is with the United States - - on the northwest, beween Canada and the state of Alaska, and on the south, whwre the U.S- Canada border is 6t,416 km (3,987 mi) long.

Alte referate despre: referat despre canada, canada tara francofona, canada referat geografie

Cum puteti emigra in Canada

De la Ambasada Canadei va primi, o data cu formularele, un ghid care contine modalitatea de calcul a punctajului, enumerarea actelor necesare pentru depunerea dosarului si o lista cu meseriile cel mai bine cotate in Canada. Daca "scorul" rezultat este mai mic de 60 de puncte (pentru actualele criterii), candidatul nu are sanse sa ajunga la "pragul minim" de 70 de puncte, deoarece la acest punctaj se mai poate adauga doar nota de la interviu, cuprinsa intre 1 si 10. Unul dintre criteriile care ramin neschimbate in noua lege se refera la virsta aspirantului, acesta obtinind punctaj maxim (10 puncte) daca are virsta cuprinsa intre 21 si 44 de ani.

Alte referate despre: emigrarea in canada, emigrare in canada, franceza emigrarea in canada

Parcuri Nationale din Canada

CANATA, nume imprumutat de la populatia bastinasa, insemnand “ pamant curat “ a dat numele uneia din cele mai frumoase tari ale globului.CANADA.
Ocupa jumatatea nordica a continentului nord american si insulele din imprejurimi, exceptand Alaska si Groenlanda. Granita sudica, cu Statele Unite, este formata dintr-un lant de munti, lacuri si rauri: Muntii Stancosi, Marile Lacuri si St. Lawrence River.In partea vestica, estica si nordica “ pamantul curat “ este scaldat de apele oceanului planetar.In vest, Pacificul, in nord, Oceanul Inghetat, iar la est, Aatlanticul de Nord.
Ca suprafata, Canada este a doua tara din lume, fiind locuita de doar 34 milioane de locuitori, majoritatea ei fiind concentrata in zona sudica a teritoriului, pe cateva sute de kilometri de granita cu Statele Unite. Are paduri nesfarsite, peerii, tundre si mlastini. Canada are mai multe ...

Alte referate despre: parcuri nationale din canada, parcurile nationale din canada, parcuri nationale in canada

Cuptor cu creuzet pentru incalzirea aluminiului

• de frecvenţă industrială (50 Hz)
• de frecvenţă medie (100 ... 10.000 Hz)
• de înaltă frecvenţă (50 ... 400 kHz)

Alte referate despre: cuptor cu creuzet pentru incalzirea aluminiului, cuptor cu creuzet, cuptorul cu creuzet

Canada

Desi are o productie semnificativa de hidrocarburi, carbuni si uraniu,
Canada si-a dezvoltat o puternica industrie hidroenergetica: aproape
2/3 din productia de energie electrica este obtinuta in hidrocentrale.

Alte referate despre: referat canada geografie, referat geografie canada, cascada niagara canada
Referate afisate : 16
Medie note: 8.41 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.