Metalurgia plumbului

Metalurgia plumbului

Plumbul a fost obtinut din minereuri si prelucrat fara mari dificultati, inca de foarte mult timp. Cel mai important mineral de plumb si aproape singurul exploatat pentru obtinerea acestui metal este galena (PbS).Alte minerale continand plumb sunt: anglezita (PbSO4), ceruzita (PbCO3), crocoita (PbCrO4), etc. Minereurile de plumb din tara noastra sunt minereuri complexe in care galena se afla asociata cu alte minerale: blenda, pirita, calcopirita, stibina, etc.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 23kb
Downloads: 2310
Materia: Diverse

Argintul

În fostul palat al regelui asirian Sargon din orasul Korsabad au fost gasite placi datând din anul 710 î.e.n., una de aur si alta de argint, pline cu inscriptii, dar pe una din ele se mentioneazã un fapt important, ca 131/3 pãrti de argint valorreazã cât o parte de aur.Numele argintului provine, probabil, de la culoarea sa albã cuv. “Kesef” din ebraica veche, derivã de la cuv. “khasov” care Însemna palid, iar cuv. grecesc “argyros” provine de la “argos” care înseamnã “a strãluci” . De la “argyros” s-a trecut în latina la “argentum”, denumire care a rãmas pânã azi în multe tãri si de unde provine si denumirea stiintificã a caestui element.

Alte referate despre: argintul, argint, referat argint

Acumulatorul cu plumb

CE  ESTE  ACUMULATORUL ACID-PLUMB ?
 
Acumulatorii sunt  echipamente ce transforma energia chimica în electricitate.
Acumulatorii sunt un mod eficient de a face electricitatea portabilă. In plus, acumulatorii furnizează energie în scopul de a înlocui  energia electrică furnizată de reteaua electrică.
Pe masură ce întregul glob devine dependent de electricitate, mobilitatea bateriilor joacă un rol si mai important în viata de zi cu zi.
 
ISTORIA  BATERIEI

Alte referate despre: acumulatorul cu plumb, acumulator cu plumb, acumulatorul de plumb

Metode biochimice utilizate in aprecierea efectului poluantilor din mediu asupra organismului

Metode biochimice utilizate in aprecierea efectului poluantilor din mediu asupra organismului

Reactivi:

-formaldehidă, soluţie 40%;
-pararozanilină 3% în soluţie alcoolica;
-reactiv fuxin-formolic;
-hidroxid de potasiu, soluţie alcoolică 1%;
-soluţie saturată de clorură mercurică(HgCl2);
-soluţie etalon stoc pentru bioxid de sulf;
-soluţie etalon de lucru.
Metode biochimice utilizate in aprecierea efectului poluantilor din mediu asupra organismului

Recoltarea probelor de sânge: sângele care se recoltează din deget e un anticoagulant. Mod de lucru: într-o eprubetă de centrifugă se introduc 0,5 ml soluţie alcoolică de KOH 1%, 2,2 ml apă bidistilată şi 0,2 ml sânge. Eprubeta se agită timp de 2-3 minute apoi se adaugă 1 ml soluţie saturată de clorură mercurică, agitând din nou. Se centrifughează la 4000 ...

Alte referate despre: efectele poluantilor din atmosfera asupra organismului uman, efectele factorilor de mediu asupra organismului, metode biochimice utilizate in aprecierea plumbului

Cromul

In a doua etapă se urmăreşte producerea cromului metalic prin reducerea oxidului de crom; operaţia se poate face prin reducere cu aluminiu (aluminotermie) sau cu siliciu (silicotermie). Fabricarea cromului pe cale aluminotermică constă din amestecarea oxidului de crom cu pulbere de aluminiu metalic într-un creuzet, căptuşit cu material refractar, în amestec se introduce şi florură de calciu (CaF2) pentru fluidificare. După amorsare, procesul se desfăşoară violent, cu degajare de căldură şi lumină după reacţia:
Cr2O3 + 2 Al = A12O3 + 2 Cr.

Alte referate despre: crom, cromul, crom referat

Nichelul si Plumbul

Nichelul si Plumbul
Otelul cu nichel rezistent termic se aplica la turbinele cu gaz si la cuptoarele industriale, unde sunt necesare rezistenta si durabilitate la temperaturi inalte. Un aliaj de fier-nichel ale carui proprietati magnetice se modifica cu temperatura se foloseste la aproape toate vitezometrele de automobile care trebuie sa fie precise in ciuda schimbarilor de temperatura. Nichelul se aliaza cu multe alte metale atunci cand sunt necesare proprietati speciale.

Alte referate despre: poluare sol cu cadmiu plumb nichel, plumb, o paralela intre poeziile lacustra si plumb

Poluarea orasului Craiova

Intensitatile sunetelor pot fi comparate in unitati numite decibeli(dB). Totusi, cand se fac masuratori, este important de luat in seama ca efectul asupra urechii umane nu depinde doar de intensitatea sunetului ci si de frecventa sa; unele zgomote de frecventa inalta suna mai tare decat frecventele mai joase la aceleasi nivele de dB.

Alte referate despre: poluarea orasului craiova, surse poluare orasul craiova, poluarea in orasul craiova

Plumb de George Bacovia

Plumb de George Bacovia deschide volumul de debut, cu aceleasi nume,aparut in 1926, care a trecut aproape neobservat in epoca, mai intai pentru ca Romania se pregatea sa intre in primul razboi mondial, apoi deoarece majoritatea poeziilor din acest volum fusesera publicate in revistele vremii.

Alte referate despre: plumb de george bacovia, plumb de george bacovia comentariu, poezia plumb de george bacovia

Simbolismul in poeziile Plumb si Lacustra - Bacalaureat

- Eul liric - nu preferă solitudinea turnului de fildeş ca scop sau viziune creatoare (romantici), ci îşi impune o solitudine de tip izolare din faţa agresiunii lumii / materiei – stări specifice:
- angoasă
- spaime
- spleen
- cădere
- senzaţia de gol perpetuu, de greutate, dematerializare

Alte referate despre: trasaturile simbolismului in poezia plumb si lacustra, particularitati ale simbolismului in poezia plumb si lacustra, simbolism in poezia plumb si lacustra

Acumulatori cu Plumb

Johann Ritter a demonstrat pentru prima oara elementele unei baterii reincārcabile in 1802, dar totuşi acestea au rămas o curiozitate de laborator, pāna tārziu, in secolul dinamurilor acţionate cu abur capabile sa le reincarce.

Alte referate despre: acumulatori cu plumb, acumulatorul cu plumb referat, referat acumulatorul cu plumb

Industria metalurgica

Industria metalurgicã este o ramurã a industriei grele, principala producãtoare de mijloace de productie. Cuprinde 1.Industria extractivã a minereurilor feroase si siderurgia. 2.Industria extractivã a minereurilor neferoase si metalurgia neferoasã. 3.Industria constuctiilor de masini si a prelucrãrii metalelor.

Alte referate despre: industria metalurgica, industria metalurgica in romania, deseuri din industria metalurgica

Plumb si Lacustra de George Bacovia

Figuratia umana este redusa si se inscrie si ea in acelasi orizont al damnarii, printr-o gesticulatie repetitiva, mecanica: eul liric rataceste printr-o lume-inchisoare, copiii apar palizi si cangrenati, amantii - bolnavi si tristi, fetele - tuberculoase sau nevrotice.

Cromatica (griul, cenusiul, violetul, galbenul etc) traduce aceste stari maladive. Muzicalitatea exterioara este formata, armonioasa, dar cea interioara (prin notarea sunetelor dizamornice, a zgomotelor) ilustreaza principiul disonantei, apropiindu-se de lirica moderna a secolului al XX-lea.

Alte referate despre: paralela intre plumb si lacustra de george bacovia, paralela dintre plumb si lacustra de george bacovia, plumb si lacustra de george bacovia

Plumb - George Bacovia

Tema poeziei o constituie conditia poetului intr-o societate lipsita de aspiratii, incapabila sa evolueze si artificiala.Textul este structurat pe doua catrene construite pe baza lexemului plumb, care este reluat in sase din cele opt versuri ale poeziei. Cele doua strofe corespund celor doua planuri ale realitatii: realitatea exterioara, obiectiva, simbolizata de cimitir si de cavou si realitatea interioara, subiectiva, simbolizata de sentimental iubirii, a carui invocare se face cu disperare, fiind si el conditionat de natura mediului.

Alte referate despre: plumb george bacovia, referat plumb george bacovia, plumb george bacovia comentariu

Plumb de George Bacovia

Lirismul subiectiv este sugerat de prezenta verbelor la persoana intai singular : ,,stam" si a adjectivului posesiv : ,,amorul meu".In prima strofa este prezentat cadrul spatial in care este prezentat poeul. Un spatiu inchis, apasator. Poetul se gaseste singur in cavou inchis, acesta fiind universul lui. In jur totula ia aspectul plumbului : ,,flori de plumb" , "coroana de plumb" , ,,sicriele de plumb". In acest caz totul capata un efect static, greoi,totul avand culoarea gri. Doar vantul de mai bate ofera un efect miscator dar in acelasi timp tot sumbru.

Alte referate despre: eseu plumb de george bacovia, comentariu plumb de george bacovia, plumb de george bacovia eseu

Acumulatorul cu plumb

1.Ce este acumulatorul acid-plumb?
Acumulatorii sunt echipamente ce transforma energia chimica in electricitate.Acumulatorii sunt un mod eficient de a face electricitatea portabila. In plus, acumulatorii furnizeaza energie in scopul de a inlocui energia electrica furnizata de reteaua electrica.
Pe masura ce intregul glob devine dependent de electricitate, mobilitatea bateriilor joaca un rol si mai important in viata de zi cu zi.

Alte referate despre: acumulatorul cu plumb chimie, acumulatoare cu plumb, acumulatorul cu plumb wikipedia

Soldatul de plumb

In fata castelului se inaltau cativa copacei, asezati langa o oglinda de cristal care trebuia sa tina loc de lac si pe care pluteau cateva lebede de ceara. Toate acestea erau pline de farmec, dar si mai fermecatoare era o fetita care statea in poarta larg deschisa a castelului. Fetita fusese croita tot din carton, dar era imbracata cu o rochie din matasea cea mai fina si, o panglica ingusta, din matase albastra, ii inconjura gatul, iar pe umeri purta o esarfa roz; parul li era impodobit cu o stea stralucitoare. Plina de gratie, isi ridica mainile spre cer si, pentru ca era dansatoare, isi inaltase si un picior, dar il tinea atat de sus incat soldatul de plumb nu-l vedea, ceea ce-l facu sa-si inchipuie ca nici fetita nu are decat un singur picior.

Alte referate despre: soldatul de plumb rezumat, soldatul de plumb, rezumat soldatul de plumb

Bacovia - Plumb - comentariu literar

A aparut in fruntea volumului Plumb in 1916. Este considerata o capodopera a creatiei bacoviene si o culme a simbolusmului romanesc.
Discursul poetic este conceput sub forma unui monolog tragic in care poetul exprima o stare sufleteasca disperata, lipsita de orice speranta. Poezia este alcatuita din 2 catrene, care corespund celor 2 planuri ale realitatii: realitatea exterioara, alcatuita din cimitir, cavoul, simboluri ale unei univers rece, ostil, care il impinge pe poet la izolare si disperare si realitatea interioara, sufleteasca, deprimanta pentru care nici iubirea invocata cu disperare nu este o sansa de salvare.

Alte referate despre: george bacovia plumb comentariu literar, bacovia plumb comentariu literar, george bacovia-plumb-analiza literara
Referate afisate : 17
Medie note: 8.35 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.