Metode de acoperire a suprafetelor metalice cu straturi anticorozive

Vopsirea prin pulverizare

Deosebirea dintre pulverizare si pensulare consta in aspectul suprafetei.Pulverizarea asigura o distributie uniforma a particulelor realizand o grosime constanta.Exista mai multe procedee de a distribui vopseaua: pulverizare pneumatica, pulverizare hidraulica si pulverizare centrifuga, fiecare metoda reprezentand avantaje si dezavantaje.
Pentru a obtine o productivitate maxima, respectiv o calitate superioara si o pierdere minima de vopsea trebuie sa se tina cont in principal de pasul si distanta optima de pulverizare.

Din punct de vedere al alimentarii cu vopsea se disting:
-pistoale cu alimentare interna;
-pistoale cu alimentare externa.
Din punct de vedere al fortei care face vopseaua sa ajunga in pistol exista:
-pistoale cu alimentare prin gravitate;
-pistoale cu alimentare prin aspiratie;
-pistoale cu alimentare prin presiune.

Calitatea peliculei este influentata de ceata ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 21kb
Downloads: 3141
Materia: Diverse

Fibre naturale, artificiale si sintetice

Reprezentantii mai importanti sunt matasea vascoza si matasea acetat; - fibre sintetice – sunt cele fabricate din materii prime organice de sinteza, cele mai importante fiind fibrele poliamidice, poliesterice si poliacrilonitrilice.

Alte referate despre: fibre naturale artificiale si sintetice, fibre naturale artificiale si sintetice referat, referat fibre naturale artificiale si sintetice

Vopsirea prin pulverizare

Nitrolacurile se folosesc pentru acoperirea suprafetelor metalice a automobilelor.Dintre acestea enumeram:pasta de lustruit utilizata pentru lustruirea caroseriei autovehicolelor dupa acoperirea cu nitrolac si movolin super folosit pentru lustruirea si intretinerea caroseriilor care au fost finisate cu nitroceluloza.

Alte referate despre: vopsirea prin pulverizare, vopsire prin pulverizare, referat vopsirea prin pulverizare

Prelucrarea metalelor prin aschiere

Procesul intens de comprimare a metalului la formarea aschilor poarta numele de tasare aaschiei si este rezultatul direct al deformari plastice la care este supus, local ,materialul in timpul prelucrarii .
Fenomenul de tasare este ifluentat de natura materialului piesei ,geometria sculei si viteza de aschiere.

Alte referate despre: prelucrarea metalelor prin aschiere, nssm pentru prelucrarea metalelor prin aschiere, prelucrarea metalelor pri aschiere

Materiale metalice

Au in compozitie un continut scazut de siliciu, sunt foarte dure si fragile, nedeformabile, se prelucreaza greu prin aschiere, motiv pentru care aceste materiale se utilizeaza pentru turnarea de piese cu duritate mare si rezistenta mare la uzura cum ar fi piesele pentru masinile de sfaramat si macinat sau piese care nu mai necesita prelucrare ulterioara turnarii.

Alte referate despre: materiale metalice, proprietatile materialelor metalice, realizarea produselor din materiale metalice

Proteze totale cu baza din metal

– dupa priza materialului, se indeparteaza modelul si se obtine o
amprenta duplicatoare.
– se prepara pasta de masa de ambalat si se toarna in amprenta
duplicatoare prin vibrare
– dupa priza modelul duplicat se demuleaza prin tractionare

Alte referate despre: proteze totale cu baza din metal, baza din ceara a machetelor protezelor totale, proteze totale

Sticla cu multe straturi

1.1.Producerea triplexului în suprafaţa plană.
Produsul tehnologic a producerii triplexului în suprafaţă plană mai progresivă este metoda de vălţuire este compusă din următoarele stadii:
-pregătirea peliculei şi sticlei;
-compunerea pachetului cu 3 straturi;
-vălţuirea;
-presarea şi faţetarea

Alte referate despre: sticla cu multe straturi, referat sticla cel mult 2 pagini, referat autocad desenarea pe mai multe straturi

Comportamentul consumatorului (vopsea)

Piaţa produselor peliculogene se caracterizează prin concentrare, stabilitate şi concurenţă intensă.Piaţa vopselelor a început să se structureze treptat. În prezent, există câţiva mari producători interni (atât străini cât şi fostele fabrici de stat) dar şi importatori renumiţi.

Alte referate despre: comportamentul consumatorului vopsea, referate comportamentul consumatorului vopsea, comportamentul consumatorului de vopsele

Lansare produs (vopseaua BESTE)

Industria de producere a grundurilor, vopselelor şi diluanţilor a constituit unul dintre domeniile performante de activitate din România în ultimii ani, atrǎgând un volum apreciabil de investiţii şi reuşind să atingă un nivel tehnologic foarte apropiat de companiile din Comunitatea Europeanǎ.

Alte referate despre: lansare produs, lansare produs nou, lansare produs pe piata

Mercur - metal lichid

Pe cat de eficient este in crearea luminii albe, mercurul (argintul viu) este de asemenea foarte toxic.Este in special daunator pentru creier, la copii si la fetusi.De aceea autoritatile din S.U.A. l-au restrictionat sau l-au interzis in compozitia produselor, cum sunt termometrele, motoarele sau comutatoarele cu termostat de la centralele termice.Un singur termostat, atat de comun in multe locuinte, poate sa contina 3 grame de mercur, sau comparabil cu cel continut in 600 de becuri fluorescente.

Alte referate despre: masini si utilaje pentruelaborarea si turnarea metalelor lichide, utilaje pentru elaborarea si turnarea metalului lichid, matritarea metalului lichid

Prelucrari ale metalelor prin deformare plastic

Prelucrari ale metalelor prin deformare plastica:forjarea libera a pieselor;forjarea in matrita.Masini unelte pentru forjare si matritare .Descriere ,scheme cinematice,functionare.Ciocane mecanice;prese mecanice;prese hidraulice.

Alte referate despre: prelucrarea metalului prin deformare plastica, referat prelucrarea metalelor prin deformare plastica, prelucrarea metalelor cu deformare plastica

Legatura metalica ppt

In cristalul metalic atomii se afla la distante mici unii de altii, de aceea orbitalii stratului de valenta se intrepatrund nu mai apartin unui atom sau unei perechi de atomi, ci devin comuni tuturor atomilor, se contopesc dand nastere unor orbitali extinsi pe tot cristalul metallic, formand retele metalice.Structura atomului de sodiu si a sodiului metalic sunt identice pentru primii 10 electroni. Diferenta dintre atomii liberi si atomii legati metalic apare in stratul de valenta 3s. Stratul de valenta din sodiu metalic este compus din n nivele energetice, foarte apropiate unele de altele si extinse pe intreg cristalul. Totalitatea acestor niveluri de energie formeaza banda de valenta.

Alte referate despre: legatura metalica, legaturi metalice, referat chimie legatura metalica

Detectorul de metale

Detectorul de metale reprezintă un dispozitiv electronic care permite sesizarea şi localizarea de obiecte metalice aflate sub diverse straturi nemetalice,ca pământ,zid,zăpadă,apă,lemn,etc. Funcţionarea lui se bazează pe fenomenul de inducţie electromagnetică.Componenta principală este o bobină căreia i se aplică pulsuri de curent.

Alte referate despre: detectorul de metale, detectorul de metale referat, detectorul de metale referat fizica

Metale alcalino teroase

Dintre silicaţi menţionăm: azbestul, care are structură fibroasă, nu arde şi se intrebuinţează ca izolator contra focului, fabricându – se din el diferite ţesături, costume, cartoane etc. Serpentina (4SiO2•6MgO• 4H2O) folosindu–se ca mijloc de apretare, ca umplutură minerală pentru săpun, în cosmetică şi medicină; spuma de mare, piatră uşoară pentru confecţionarea becurilor de ars acetilena etc. În depozitele saline se gasesc săruri duble solubile, cum sunt: carnalita (MgCl • KCl • 6H2O), kainita, MgSO4 • KCl • 3H2O, astacanita, MgSO4 • Na2SO4 • 4H2O etc. Se găsesc ioni de magneziu în unele izvoare amare şi în apa de mare.

Alte referate despre: metale alcalino-teroase, metale alcalino teroase, metalele alcalino teroase grupa a2 a

Aluminiul - metalul anului

Aluminiul a fost obtinut pentru prima data de H.C. Oersted in 1925 si in anul 1927 de F. Wöhler sustinea ca este unul din metalele cele mai usor corodabile. Saint-Claire Deville, la Ecole Normale din Paris, prepara si el aluminiul pentru a-i studia proprietatile, cu care ocazie gaseste, dimpotriva, ca este unul dintre metalele care se oxideaza cel mai greu. El constata ca in aer liber aluminiul se conserva excelent, datorita formarii unei pojghite subtiri de oxid care apara restul metalului de coroziune. Este vorba deci de un fenomen cunoscut sub denumirea de pasivizare.

Alte referate despre: aluminiul metalul viitorului, aluminiul metalul viitorului referat, referat aluminiul metalul viitorului
Referate afisate : 15
Medie note: 8.58 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.