Microsoft excel referat

Microsoft Excel

Excel a fost proiectat pentru manipularea expresiilor numerice, efectuând următoarele operaţii:- calcularea de sume pe linii şi coloane cu instrumentul AutoSum;- calcularea de totaluri pe linii şi coloane;- construirea de formule pentru efectuarea de calcule;- copierea de formule cu AutoFile;- efectuarea de calcule matematice: scăderi, împărţiri, înmulţiri şi ridicări la putere;
- modificarea lăţimii coloanelor;- mutarea şi copierea celulelor;- inserarea şi ştergerea de rânduri şi coloane.

Microsoft Excel:Utilizarea funcţiilor în EXCEL
O celulă poate conţine text, numere, formule sau funcţii predefinite, cu ajutorul cărora se efectuează calcule matematice şi logice, prelucrări de text sau căutări de informaţii.Funcţiile sunt dependente de una sau mai multe variabile numite argumente, ce sunt separate prin virgulă şi mărginite de paranteze.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 34kb
Downloads: 16
Materia: Informatica

Baza de date Microsoft Acces

SGBD MS access funcţionează numai în mediul Windows. Există mai multe modalităţi de lansare a sistemului access, una din ele fiind executarea consecutivă a acţiunilor Start/All Programs(sau Programs)/Microsoft Office/Microsoft Office access 2003.

Alte referate despre: baze de date microsoft acces, baza de date microsoft acces, baza de date microsoft acces frezerie

Word si Excel

1. Selectati domeniul
2. În bara de instrumente efectuati clic pe butonulvaflat în dreapta
butonului Borders.Va aparea o varietate de linii de contur din
care va puteti alege una.

Alte referate despre: realizarea diagramelor in word si excel, word si excel, realizarea diagramei in word si excel

Microsoft Excel

Procesorul de tabele Excel include un numar mare de functii predefinite (232), dar ofera si posibilitatea ca utilizatorul sa-si defineascĺ propriile functii, potrivit cerintelor de exploatare a aplicatiilor. Functiile Excel permit efectuarea de calcule si prelucrari diverse, de la cele mai simple pana la cele mai complexe.

Alte referate despre: microsoft excel referat, microsoft excel, referat microsoft excel

Microsoft Excel

Tipuri de inregistrari si formatele acestora
Cele mai frecvente tipuri de inregistrari sunt:text,numar,date calendaristice,ore,formule,functii. O inregistrare de tip text inseamna orice combinatie de litere si cifre si este automat aliniata la stanga. Numerele introduse ca text trebuie sa inceapa cu apostrof.O inregistrare de tip numar este aliniata automat la dreapta.Inregistrarile de tip data sau ora sunt de regula de forma: MM/DD/YY; MMM-YY; DD-MM-YY - pentru data, unde M=luna, D=zi, Y=an iar pentru ora HH:MM, unde H=ora, M=minut.

Alte referate despre: microsoft excel download, despre microsoft excel, referat despre microsoft excel

Functia DCOUNT-excel

Criteria este zona de celule care contin conditiile specificate de dvs. Puteti utiliza orice zona pentru argumentul criteria, atâta timp cât aceasta include cel putin o eticheta de coloana si cel putin o celula sub eticheta coloanei, în care este specificata o conditie pentru coloana.

Alte referate despre: functii financiare excel, functii in excel, functia if excel

Microsoft project - management office

Microsoft Project 95 a fost primul care a folosit meniurile comune Office.Microsoft Project 98 a fost primul care a folosit fontul Tahoma in meniuri si sa contina Office Assistant, la fel ca toate aplicatiile Office 97. Proiect 98 SR-1 a fost un comunicat de serviciu major abordarea mai multor probleme in proiect 98. Versiunile au fost introduse in anul 1992 (v3), 1993 (v4), 1995 (4.1a), 1998 (9.0), 2000 (10,0), 2002 (11,0), 2003 (12.0), 2007 (13.0) si 2010 (14,0). Nu a fost nici Versiunea 2 pe platforma Windows; spec. design original a fost majorat cu adaugarea de capabilitati macro si de munca suplimentare necesare pentru a sprijini un limbaj macro impins in programul de dezvoltare la inceputul anului 1992 (Versiunea 3).

Alte referate despre: microsoft project, microsoft project primavera, project management

Microsoft PowerPoint

1. Tabul Outline (schita) – dati click pe acest tab pentru a comuta la vizualizarea textului prezentarii in forma schitata in acest panou
2. Tabul Slides (diapozitive) – dati click pe acest tab pentru a comuta la vizualizarea pictogramelor diapozitivelor in acest panou
3. Bara de titlu - aceasta afiseaza numele prezentarii;trageti bara de titlu pentru a muta feresatra
4. Bara de meniuri – dati click pe orice denumire din bara de meniuri pentru a derula meniul respectiv

Alte referate despre: microsoft powerpoint referat, referat microsoft powerpoint, microsoft powerpoint

Excel

In cazul in care am modificat in vreun fel registrul de calcul fara sa
salvam fisierul Excel va intreba utilizatorul daca doreste sa salveze
fisierul inainte programul.

Alte referate despre: referat excel, excel referat, excel

Bill Gates-The wizzard of Microsoft

Gates şi Allen se gândesc deja să înfiinţeze o nouă companie, care să le aparţină în întregime, pentru care cred că au de investit în jur de 20.000 USD. Administraţia şcolii îi oferă de lucru lui Bill Gates la relizarea programului de computerizare a instituţiei. El îi cere lui Allen să-l ajute la proiect, pe care cei doi îl definitivează pe parcursul verii.

Alte referate despre: bill gates fondator microsoft, bill gates and microsoft referat, cum a creat bill gates microsoftul

Programele de aplicatie Microsoft Office

Deschiderea unui document din programul deja activ.Pentru a deschide un document creat anterior se executa un click pe butonul Open (Deschidere) aflat pe bara de instrumente (stanga sus) sau se selecteaza din meniul File (Fisier) comanda Open (taste rapide Ctr+O).Se deschide o fereastra de dialog care afiseaza documentele si directoarele disponibile. Se selecteaza numele documentului (click pe nume) dorit si se executa un click pe butonul Open (sau dublu click pe numele documentului dorit si acesta se va deschide automat).

Alte referate despre: programele din pachetul microsoft office, aplicatia microsoft office word 2007, aplicatia microsoft office

Instrumente Excel pentru asistarea deciziei

În caseta To value (La valoarea) introdu valoarea ţintă.În caseta By changing cell (Modificând celula) specifică locaţia celulei variabilei pe care vrei să o modifici pentru a aţi atinge obiectivul – în acest caz vânzări în valoare de 500.000.000 lei.

3.Execută click pe OK sau apasă tasta Enter. De îndată ce ai efectuat această operatie Excel începe căutarea obiectivului specificat
Dacă doreşti să vinzi un număr fix de obiecte pentru a ajunge la aceeaşi valoare totală de 500.000.000 lei va trebui să determini un preţ pe obiect.

Alte referate despre: instrumente excel pentru asistarea deciziei, referat instrumente informatice pentru asistarea deciziei, asistarea deciziei mediul excel

Microsoft Visio 2002

Visio Professional, detinand o functionalitate completa pentru crearea graficii vectoriale si a tuturor diagrammelor posibile, este orientat in mare parte utilizatorilor tehnici ,de exemplu, specialistii in domeniul tehnologiilor informationale (TI),inginerilor, conducatorilor tehnici si creatorii produselor soft. Visio Professional suporta gama de figuri si solutii ,eventual accesibile in Visio 2000 in variantele Technical si Professional, si detine resurse suplimentare pentru lucrul grafica vectoriala.

Alte referate despre: microsoft visio, despre microsoft visio, microsoft frontpage 2002

Microsoft Word

Atunci cind ne aflam in modul de afisare Online Layout, bara de
derulare verticala si butoanele View ale acesteia sunt ascunse.
Trebuie folosita in acest caz comenzile din meniul View pentru a intra
in alt mod de afisare.

Alte referate despre: microsoft word referat, referat microsoft word, microsoft word

Microsoft Word

-Formate - Eliminã numai formatarea selectiei; conþinutul si comentariile nu vor fi modificate.
-Cuprins - Sterge textul si imaginile selectate.
Selecteazã tot - Selecteazã toate textele si imaginile din fereastra activã sau tot textul din obiectul selectat.
Gãsire - Cautã textul sau formatul specificate.
Înlocuire - Cautã si înlocuieste textul precizat si formatarea.
Salt la - În Microsoft Excel, defileazã foaia de calcul si selecteazã celula, zona sau celulele cu caracteristicile precizate de dvs.

Alte referate despre: microsoft word download, microsoft word 2007 referat, procesorul de texte microsoft word

Baza de date in Microsoft Acces

Tabele.Obiectele cele mai importante, memorate într-o bază de date sunt tabelele bazei. În accepţiunea programului Access, un tabel este format dintr-un număr de linii (rânduri) şi dintr-un număr de coloane. Prima linie a tabelului are un rol special, ea este linia de antet (cap de tabel) a tabelului. Fiecare celulă a liniei de antet conţine un nume de câmp.

Alte referate despre: baza de date in microsoft acces, baze de date in microsoft acces, bazele de date in microsoft acces

Calcule salariale

In coltul stanga jos apar valorile unor sporuri:de vechime, indemnizatie condcere si ore suplimentare precum si totalul lor in cadrul firmei tot printr-o functie "sum". In a patra foaie de calcul am inserat un graphic de tip AREA BLOCKS ce contine reprezentarea salariilor brute.Urmatoarea foaie de calcul se numeste Retineri si contine:numarul current, numele, prenumele si functia angajatilor.Apare de asemenea si o coloana cu salariul de incadrare obtinut prin copierea din foaia anerioara.

Alte referate despre: calculul salarial, calculul contabilitatea drepturilor salariale, calculul drepturilor salariale

Teoria ciclului de viata privind consumul si economisirea

Modificările de mai sus s-au produs în ţările dezvoltate economic, însă în ţările puţin dezvoltate ponderea cheltuielilor pentru hrană a sporit considerabil, ajungând la peste 60% din bugetul mediu de familie .

Alte referate despre: teoria ciclului de viata privind consumul si economisirea 6ea1f html, teoria ciclului de viata privind cosumul si economisirea, teoria ciclului de viata
Referate afisate : 18
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.