Napoleon bonaparte biografie

Napoleon Bonaparte - biografie

3) Ce nu a funcţionat în planurile lui Napoleon ?
Două motive importante ale înfrîngerii catastrofale suferite de Napoleon a fost vremea şi o scădere drastică a proviziilor. Pe parcursul înaintării spre Moscova trupele sale au suferit din pricina arşiţei combinate cu ploi torenţiale. « Eram fie sufocaţi de nisip, fie îngropaţi pînă la genunchi în noroi », relata un soldat demoralizat.
În primele săptămîni ale campaniei zeci de mii de oameni şi de cai s-au prăbuşit pe drum din cauza bolilor şi a epuizării cauzate de căldură. Apoi, la 7 septembrie, Marea Armată a mai pierdut 60.000 de oameni în cele 15 ore ale bătaliei de la Borodino. Trupele ramase au fost dispuse de-a lungul unei linii a frontului de 1,120 km. După o săptămînă, cînd au ajuns la Moscova, din cei 600.000 ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 5488
Materia: Istorie

Revolutia franceza si Napoleon Bonaparte

1.Criza Vechiului Regim
Principalele cauze ale decaderii vechiului regim monarhic francez au fost luxul curtii regale, criza economica si sociala, nobilimea devenisera o clasa parazitara, incapabila sa produca si criza financiara.

Pentru a se remedia situatia economica au fost adusi marii finantisti ai vremii, Turgot, Necker si Law care au introdus ainsigniatele(bilete de banca), dar s-a produs fenomenul numit inflatie.

Societatea era impartita inegal si inechitabil in Starea I-Nobilimea; Starea a II-a –Clerul; Starea a III-a –Burghezia.
Taranii cei care reprezentau marea majoritate a vremii au fost si de partea revolutiei, dar au fost si foarte multi tarani de partea monarhului.Astfel taranii se rascoala pentru prima data in Vandeea.

2.Declansarea Revolutiei
In data de 5 mai 1789 la Versailles, reprezrentantii Starii Generale isi deschideau lucrarile, cu multa incredere, dar au fost tratati cu dispret de nobilime si rege, care la intrarea in camera, anunta ...

Alte referate despre: revolutia franceza si napoleon bonaparte, referat revolutia franceza si napoleon bonaparte, revolutia franceza si napoleon bonaparte 1848

Napoleon Bonaparte - cronologie

Pe timpul gloriei lui Napoleon armata franceza numara un milion de
soldati toti intre 20-25 ani.Tineri din familile bogate puteau sa
plateasca pe altcineva sa faca armata in locul lor.

Alte referate despre: napoleon bonaparte cronologie, viata lui napoleon bonaparte cronologie, referate napoleon bonaparte cronologie

Napoleon - cu imagini

A fost împaratul Franţei, care a consolidat şi iniţiat multe reforme ale Revoluţiei Franceze. Fiind unul dintre cei mai buni conducători militari ai tuturor timpurilor, a cucerit o mare parte din teritoriul Europei şi s-a ocupat de modernizarea naţiunii pe care o conducea. El s-a nascut pe 15 august 1769 la Ajaccio în Corsica, botezat cu numele de Napoleon care în franceză a devenit Napoleon Bonaparte. A fost al doilea din cei opt copii ai lui Carlo (Charles) Buonaparte şi al Letiziei Ramolino Buonaparte.

Alte referate despre: napoleon bonaparte imagini, napoleon bonaparte imagine, imagini cu napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte - imparat francez

Ce roman a mai fost şi viaţa mea!
Aceste cuvinte grele de melancolie, erau rostite pe stâncile de bazalt ale insulei Sf. Elena, de fostul împărat francez Napoleon Bonaparte.
Acţiunea captivantului roman începe în anul 1769, când în familia lui Carol şi Letiţia Bonaparte se naşte micul Napoleon. După cum singur mărturiseşte, a fost un copil curios şi încăpăţânat, nimic nu i se impunea. Era certăreţ, haimana, nu se temea de nimic, bătea pe unul, zgâria pe altul, fǎcându- se redutabil pentru toţi. Mau târziu, la şcoalǎ, el nu era iubit nici de profesori, nici de colegi fiind violent, mândru, indisciplinat. Odată cu trecerea timpului, micul corsican se impune datoritǎ calităţilor sale.
Oricât de excepţionale erau calităţile lui Napoleon, ele nu explicǎ decât limitat uluitoarea ascensiune a modestului sublocotenent până la tronul imperial. Restul explicaţiei trebuie căutat în împrejurările care i-au îngăduit sǎ- şi valorifice aceste ...

Alte referate despre: viata lui napoleon bonaparte imparat francez, napoleon bonaparte imparatul francezilor, referat napoleon bonaparte imparatul francezilor

Napoleon I Bonaparte

Din timpul acestei campanii (1798-1801) a ramas celebra batalia de la piramide, in care armata franceza a infrant armata mamelucilor. Afland de criza politica a Directoratului, Napoleon a revenit in graba in Franta (1799) si a organizat lovitura de stat de la 9 noiembrie (18 brumar) 1799, instaurand un regim de dictatura militara in folosul marii burghezii, intai sub forma Consulatului, iar de la 18 mai 1804 sub forma Imperiului.

Alte referate despre: napoleon 1 bonaparte, napoleon i bonaparte referat istorie, referat napoleon 1 bonaparte

Napoleon Bonaparte, imparatul Frantei

Pe data de 5 octombrie 1795, când simpatizanţii regalişti ameninţau suveranitatea guvernului, a fost chemat pentru a apăra revoluţia, brigadierul Bonaparte. Cu câteva salve de artilerie, Napoleon opreşte contrarevoluţia, făcând aproximativ 600 de victime şi intrând astfel în graţiile guvernului. În mai puţin de o lună Napoleon este promovat la rangul de general de divizie şi în luna martie a anului 1797, este desemnat pentru a conduce armata care avea sa lupte contra Italiei. Armistiţiul se incheie sub propria autoritate a lui Napoleon, acesta purtând multe bătălii în nordul Italiei, alungându-i pe austrieci din fosta lor provincie şi forţând pacea în regatul Lombardiei.

Alte referate despre: napoleon bonaparte imparatul frantei, napoleon bonaparte imparatul frantei in franceza, napoleon bonaparte imparat al frantei

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte s-a nascut la Ajacio intr-o familie modesta. Intrat in armata de tanar s-a remarcat imediat prin infrangerea miscarii regaliste din 5 octombrie 1795.
Ajutat de Josephine de Beaufarnais cu care s-a casatorit, a obtinut in 1796 comanda armatei din Italia, unde obtine stralucite victorii. Dupa expeditia din Egipt din 1798-1799, revine in Franta unde situatia politica se deteriorase si ca prim consul, prin lovitura de stat de la 18 brumar, obtine victorii impotriva statelor europene coalizate impotriva sa.
In 1804 s-a incoronat imparat si a jurat ca imperiul inseamna pace dar domnia sa (1804-1815) a fost un sir lung de razboaie. In 1815 dupa infrangerea de la Warerloo, a fost silit sa abdice si a murit pe insula Sf. Elena.
Napoleon avea o uriasa putere de munca si o inteligenta sclipitoare sustinuta de o imaginatie aprinsa si de o nesabatuita sete de putere. A fost un mare talent militar, administrativ, legislativ si diplomatic. Tinea sa conduca si ...

Alte referate despre: napoleon bonaparte biografie, napoleon bonaparte referat, napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte - Aceste cuvinte grele de melancolie, erau rostite pe stancile de bazalt ale insulei Sfanta Elena, de fostul imparat francez Napoleon Bonaparte. La 15 august 1769, la Ajaccio, in insula Corsica, Napoleon s-a nascut ca supus francez. Corsica facuse parte din republica Genovei si fusese cedata Frantei de-abia cu un an in urma.

Alte referate despre: referat napoleon bonaparte, franta in timpul lui napoleon bonaparte, viata lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

După victoria de la Lodi în 1796 şi-a dat seama că era o fiinţă superioară, destinată să realizeze fapte mari. Nu îi era ruşine să recunoască că are o ambiţie nemărginită. După ce a vizitat Moscova în 1812 prietenii săi au remarcat o schimbare înfricoşătoare la Napoleon.
Memoria începuse să-l lase, devenise mai autoritar şi mai intolerant faţă de punctele de vedere ale altora. Începea să ia greutate, devenind mai nepăsător şi încet. “Puterea vine prin teamă” spunea el în acea vreme.

Alte referate despre: napoleon bonaparte biografia, personalitatea lui napoleon bonaparte, referat despre napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

În 1795 el a salvat guvernul revoluţionar prin dispersarea insurgenţilor din Paris.
În 1796 s-a însurat cu Josephine de Beauharnais, văduva unui aristocrat ghilotinat în Revoluţie, şi mamă a 2 copii.
În 1796 Bonaparte a fost promovat comandant al armatei franceze în Italia. S-a luptat cu patru generali austrieci succesiv, fiecare cu un număr superior de soldaţi şi a forţat Austria şi aliaţii săi să facă pace.

Alte referate despre: napoleon bonaparte referat istorie, biografia lui napoleon bonaparte, moartea lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Folosindu-se de energia Fran]ei Revolu]ionare, aventurierul militar Napoleon Bonaparte pruse invincibil, pân când excesiva sa ambi]ie i-a adus cderea. Suprema]ia sa scurt, dar impresionant a avut efecte de durat asupra istoriei franceze [i europene.
Napoleon Bonaparte s-a nscut `n 1769 `n localitatea Ajaccio, din Insula Corsica. Educat la [colile militare franceze, tânrul Napoleon devine `n 1785 locotenent de artilerie. Planurile sale de viitor sunt `ns afectate de revulo]ia francez din 1789, care a dus la rzboi cu restul Europei, cderea monarhiei [i emigrarea multor ofi]eri aristrocra]i. ~n aceast situa]ie armatele revolu]ionare aveau nevoie de militari abili, promovarea fiind mult mai rapid decât `n vremurile mai pu]in turbulente. ~n decembrie 1793, faptele de vitejie ale lui Napoleon `n asediul de la Toulon – de]inut un timp de britanici – l-au fcut, la doar 24 de ani, general de brigad.
Marea [ans a lui Napoleon s-a ivit doi ani mai târziu, când o mi[care ...

Alte referate despre: napoleon bonaparte bibliografie, despre napoleon bonaparte, napoleon bonaparte referat in franceza

Napoleon Bonaparte

A fost un mare conducator de oaste ,stia sa vorbeasca soldatilor . Napoleon dormea 4-5 ore pe noapte,restul timpului folosindu-l pentru treburile statului si cele a ostirii.in faptul ca era harnic sta in secretul marii sale ascensiuni,care semana cu cea a eroilor din poveste.N-ar fi putut sa ajunga imparat,daca Franta nu avea un eveniment foarte important –revolutia.

Alte referate despre: biografie napoleon bonaparte, bataliile lui napoleon bonaparte, referat istorie napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte pro si contra

Napoleon, desi pastrandu-si felul de a fi inchis, posac si stangaci si raspunzand colegilor sai cu brutalitate si aroganta atunci cand il tachinau pentru accentul corsican, se dovedeste a fi un elev stralucit, avand rezultate remarcabile la istorie, la matematica si la geografie.

Alte referate despre: napoleon bonaparte pro si contra, napoleon bonaparte pro sau contra, napoleon bonaparte pro contra

Napoleon Bonaparte

Batalia de pe Nil
În august 1798 o flota franceza sub conducerea vice amiralului
François Paul Brueys d'Aigailliers a fost învinsa de o mica flota
engleza care avea la conducere pe Horatio Nelson, la Batalia de pe
Nil, din golful Abű Qîr din Egipt. Distrugerea flotei franceze a
garantat suprematia navala a englezilor în marea Mediterana.

Alte referate despre: referat napoleon bonaparte download, informati despre napoleon bonaparte, viata personala a lui napoleon bonaparte

Napoleon Bonaparte

Napoleon Bonaparte - Empereur des Français (1804-1814 et 1815). Après une petite enfance passée en Corse, Napoléon Bonaparte débarque sur le continent pour entrer au collège d'Autun en janvier 1779 où il retrouve son frère Joseph. Le 5 mai suivant, il est admis à l'école militaire de Brienne. Napoleon Bonaparte

Alte referate despre: campaniile lui napoleon bonaparte, poze napoleon bonaparte, napoleon bonaparte in franceza

Emily Bronte - biografie

Emily Bronte - biografie
Emily Brontë este o scriitoare engleza cunoscuta mai ales prin romanul ei, si singurul de alfel, intitulat “La rascruce de vanturi”. A scris o serie de volume de poezii sub un pseudonim masculin Ellis Bell. Emily Brontë s-a nascut in Thornton, Yorkshire Anglia. In anul 1824, familia sa se muta in Haworth, unde tatal sau, Patrick Brontë este angajat ca vicar, ajutor la o parohie. Acest lucru face posibila apropierea viitoarei scriitoare de lumea cartilor.

Alte referate despre: emily bronte biografie, emily bronte-biografie, emily bronte - biografie
Referate afisate : 17
Medie note: 7.98 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.