Niveluri strategice

Nivelurile strategiei

Elaborarea unei strategii de mare firmă presupune parcurgerea mai multor etape şi efectuarea mai multor lucrări.În primul rând, elaborarea planurilor necesare pentru a conduce marea firmă către scopurile ei, către misiunea ei şi pentru a combina diferitele activităţi în vederea îmbunătăţirii performanţei globale. Conducerea acestei combinaţii de activităţi poartă denumirea şi de conducerea portofoliului de afaceri.

Conducerea portofoliului de afaceri impune decizii şi acţiuni care se referă la: momentul şi modul in care marea firmă trebuie să intre într-o nouă afacere, care dintre afacerile existente trebuie lichidată şi dacă acest lucru se va face rapid sau gradat , care dintre oportunităţile ce se oferăafacerilor existente trebuie valorificate şi care dintre laturile managementului trebuie să contribuie la îmbunătăţirea performanţei portofoliului global al societăţii.

În al doilea rând, asigurarea coordonării între diferitele afaceri ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 9kb
Downloads: 4327
Materia: Economie

Generic Business Strategies

Trying to be the industry leader in achieving an overall low-cost position typically entails being out in front of rivals in constructing the most efficient-sized plants, in implementing cost-reducing technological advances, in getting the sales and market share needed to capitalize on learning and experience curve effects, in maintaining a tight rein on overhead and other administrative types of fixed costs, and in containing costs in such areas as R&D, advertising, service, and distribution.

Alte referate despre: generic business strategies, micul si marele business, generatoare electrice

Strategia economica

Strategia economica
Cercetarile strategice reflecta idei competitive despre cum arata lumea,sau de ce are ea nevoie.Cu toate acestea, ca si echivalentii lor in inginerie sau arhitectura, cautarile strategice se deosebesc de practici prin atentia acordata articularii teoriei si probei.Este aceasta “atingere”a designului practicarii serioase,printr-o investigare a constructiei teoretice adegvate ce este marca aplicarii stiintei in scolile profesionale.(Simon,1969).

Strategia economica
Exista o dezbatere curenta in strategia cautarii intre importanta pentru o firma de a se “ pozitiona” pe piata sau de a optine resurse unice.Ned Bowman(1995)a facut acesta deosebire dintre strategiile care privesc in oglinda si cele ce privesc dincolo de sticla transparenta.In vremurile contemporane cautarile srategice,resursele si teoriile de cunoastere ale firmei sunt priviri interioare,pe cand pozitia pietei si analizarile industriale sunt priviri exterioare.

Strategia ...

Alte referate despre: strategia economica, strategii economice ale intreprinderii, strategii economice ale unei firme de incaltaminte

Reglementarile prudentiale si strategiile ban

Reglementările prudenţiale şi strategiile bancare
Introducerea unei gestiuni dinamice al bilanţului a fost realizată, pentru prima dată, în SUA, în decursul anilor ’70 sub denumirea de “Assets and Liabilities Management”, şi s-a generalizat, în celelalte ţări, sub denumirea de “managementul activelor şi pasivelor”.
O asemenea modalitate de gestionare a activităţii constă în căutarea tuturor formelor de manifestare ale riscurilor, pornind de la analiza fiecărui post de bilanţ, depăşindu-se astfel, examinarea soldurilor contabile. Gestiunea activelor şi pasivelor vizează toate riscurile financiare (rata dobânzii, rata de schimb, lichiditate, risc de faliment), iar metodologia presupune parcurgerea următoarelor ...

Alte referate despre: reglementari prudentiale si strategii bancare, supravegherea prudentiala si spalarea banilor, decizii si reglementari de prudentialitate bancara

Proiect strategia concurentiala

La fel de importante sunt, pentru fundamentarea strategiei, prognozele macroeconomice, previziunile pe domenii de activitate si politicile organismelor de reglementare si supraveghere a asigurarilor. Ansamblul strategiei globale organizationale trebuie sa reflecte cerintele strategiei economice nationale, a celei de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana. Se asigura astfel orientarea dezvoltarii organizatiei in concordanta cu evolutiile macroeconomice principale prefigurate pentru perioada urmatoare.

Alte referate despre: strategii concurentiale, strategii concurentiale referat, strategia concurentiala

Elaborarea strategiei de marketing a companiei aeriene EasyJet

1. Misiunea si obiectivele companiei aeriene Easyjet
Avantajele concurenţiale companiei aeriene low-cost EasyJet faţă de companiile tradiţionale sunt date de modelul de afaceri diferit, care presupune renunţarea la multe din activităţile şi serviciile oferite de o companie clasică, pentru a diminua cât mai mult posibil costurile implicate.

Alte referate despre: elaborarea strategiei de marketing a companiei aeriene easyjet, elaborarea strategiei de marketing a companiei, elaborarea strategiei de marketing

Politica si strategiea nationala de securitate din Romania dupa integrarea in NATO

Si i-a trimis Moise pe ei sa iscodeasca tara Canaanului cu porunca: A©Suiti-va acolo prin Negheb, apoi sa va indreptati spre munte, ca sa va dati seama de tara, ce popor locuieste intr-insa: este tare ori slab, putin ori mult; si cum este tara in care locuieste: manoasa sau rea, cum sunt orasele locuite: inchise sau intarite; cum este pamantul: gras ori slab; daca se afla pomi sau nu...A>> " .

Alte referate despre: politici si strategii globale de securitate alimentara, strategia nationala de securitate, politici si strategii globale ale securitatii globale

Strategia

Majoritatea organizatiilor incearca sa elaboreze si sa implementeze strategii pentru atingerea obiectivelor pe termen lung. Prezentarea strategiei organizatiei, alaturi de misiunea si obiectivele sale reprezinta un plan startegic al organizatiei. Pentru elaborarea si aplicarea acestei strategii un rol important il detine un anumit aspect al functiei de previziune numit management strategic.
Managementul strategic este un proces prin care managerii formuleaza si implementeaza strategii pentru optimizarea din punct de vedere strategic a atingerii unui obiectiv, in anumite conditii interne si externe date. Aceasta definitie reflecta faptul ca managementul strategic este orientat spre atingerea unor obiective pe termen lung si ia in considerare factorii de mediu precum si trasaturile caracteristice ale firmei implicand elaborarea anumiotr strategii.

Alte referate despre: management strategic, strategii de marketing educational, strategii

Strategiile de marketing international

In activitatea oricarei organizatii alegerea strategiei de marketing marcheaza un moment important, ce finalizeaza etapa in care s-au definit misiunea si scopurile urmarite, pe baza unei analize atente si pertinente a situatiei sale.Strategia de marketing, desemneaza liniile definitori ale atitudinii si conduitei intreprinderii in vederea atingerii anumitor obiective. Ea este reprezentata de ansamblul obiectivelor concrete care trebuie înfaptuite într–o perioada de timp, a mijloacelor si metodelor prin care acestea se transpun in practica, exprimand tendintele si exigentele ce se impun pentru atingerea performantelor stabilite, a caror nivel se masoara cu ajutorul unor indicatori economici, cum ar fi: volumul activitatii, cota de piată, profit etc.

Alte referate despre: strategii de marketing international, politica si strategia de marketing international, strategia de marketing international

Analiza strategica

Analiza strategica - Obiectul principal de activitatea al firmei Darcy este designul vestimentar. Societatea a luat fiinta în 1993. Odata cu trecerea timpului şi-a diversificat domeniul de activitate după cum urmeaza:
• Design vestimentar
• Agentie de manechine
• Parfumerie
• Comercializarea bijuteriilor
• Productie de emisiuni TV
• Servicii de machiaj
• Garderobe pentru industria filmului, televiziunii

Alte referate despre: analiza strategica, analiza swot metoda de analiza strategica de afaceri - studiu de caz, analiza strategica a unei firme

Formularea strategiei de afaceri in context European

-consortiul Airbus detinut de firme din Marea Britanie, Germania, Franta si Spania si care urmeaza sa fie cotat la bursa.
O afacere europeana poate fi condusa de o singura persoana, poate fi o firma mica sau mijlocie, sau poate fi o organizatie care implica mii de persoane, cu un patrimoniu de sute de milioane de euro, cu baze de productie, distributie etc in mai multe tari. Nu este neaparat ca firma sa fie detinuta de cineva din Europa (de exemplu IBM - International Business Machines este americana).

Alte referate despre: dreptul afacerilor in context european, strategii de afaceri pe piata europeana, referate-master - dreptul afacerilor in context european

Analiza comportamentului strategic la nivelul firmei

Etapele comportamentului strategic
Procesul de comportament strategic prezinta trei mari etape:
1. Formularea strategiei:definirea activitatii oraganizatiei si a viziunii/misiunii acesteia;identificarea oportunitatilor si a amenintarilor externe organizatiei;determinarea punctelor forte si a celor slabe din interiorul organizatiei;stabilirea obiectivelor pe termen lung ale organizatiei (obiectivele strategice);elaborarea unor strategii alternative si alegerea strategiei de urmat

Alte referate despre: analiza comportamentului strategic al firmei, analiza comportamentului strategic, analiza de marketing la nivelul firmei

Strategiile de cariera

Explorarea reprezinta confruntari intre viziunile nerealiste formate in adolescenta si lumea reala. Individul cunoaste si alege din rolurile explorate. In acest timp isi descopera si dezvolta talente, abilitati, interese, valori. Este un moment important in formarea identitatii profesionale si alegerii unui domeniu. Cateva din elementele importante in aceasta perioada sunt: reteaua sociala, mentorul, discipolul.

Alte referate despre: strategii de carier, referat strategii de carier, strategii de cariera

Strategii promotionale ale trustului de presa

Daca lasam la o parte tehnicile uzuale de scadere a costurilor si ne referim numai la acele modalitati care au capatat o dimensiune aparte prin aplicarea lor in sfera industriilor comunicarii de masa, putem spune ca, in linii generale, acestea s-au bazat pe solutii interne si pe solutii externe.

Alte referate despre: strategii promotionale ale trustului de presa, strategii promotionale, stabilirea strategiilor promotionale

Abordari strategice de marketing pe P.U.E.

Politica de MK pe PUE evidentiaza modul in care se concepe desfasurarea activitatii sale, directiile de perspectiva si actiunile practice, concrete, vizand valorificarea potentialului sau in concordanta cu cerintele pietei respective.Eficienta unei intreprinderi va depinde in mod hotarator de modalitatea strategica aleasa pentru penetrarea spatiilor economice avute in vedere.

Alte referate despre: strategii de marketing, politici si strategii de marketing, planificarea strategica de marketing
Referate afisate : 15
Medie note: 7.94 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.