Nivelurile strategiei

Nivelurile strategiei

Astfel, obiectivele la nivel de mare firmă generează formularea strategiei marii firme, obiectivele la nivel de subunitate de activitate economică (sau unitate de afaceri) stau la originea formulării strategiei de afacere (strategiei de subunitate), obiectivele stabilite la nivel de funcţiune (producţie, marketing, financiară) generează formularea strategiei suport pentru domeniul funcţional respectivă, obiectivele de compartiment sau de verigă de execuţie generează formularea strategiei nivelului de operare.


Strategia la nivel de mare firmă
Strategia la nivel de mare firmă reprezintă “planul de joc” al managementului superior utilizat pentru a orienta şi conduce marea firmă ca pe un tot unitar. Această strategie traversează toate activităţile din marea firmă, adică diferitele ei domenii de afaceri, produse, servicii, lucrări, diferitele ei subunităţi mari, diferitele linii de producţie şi tehnologii.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 9kb
Downloads: 4327
Materia: Economie

Generic Business Strategies

Firms tailor their strategies to fit particular circumstances, every firm’s strategy has at least several unique components – in this sense there are countless strategy variation and options, ultimately yielding as many business strategies as there are businesses. However, when one looks at the basic character of the different strategies that firms employ, the amount of fundamental strategy variation narrows considerably.

Alte referate despre: generic business strategies, micul si marele business, generatoare electrice

Alianta strategica

Alianta strategica Sociologia priveşte piaţa ca structură socială autoreproductivă între grupuri şi firme specifice, care îşi modifică rolurile în funcţie de rezultatele observaţiilor efectuate asupra comportamentelor celorlalţi. Pieţele sunt locurile interacţiunilor programate, ale supravegherii reciproce şi a alianţelor oportuniste, fiind, în acelaşi timp, reţele de producători şi cumpărători ce întreţin relaţii continue şi previzibile, care se formează şi apoi dispar.

Alte referate despre: aliante strategice, alianta strategica, realizarea unei aliante strategice

Strategia unei firme: concept, componente, factori de influenta, etape de elaborare

Stabilirea strategiilor pe domenii (strategii parţiale).
Strategia globală constituie fundamentul strategiilor parţiale, referitoare la unele domenii specifice (financiare, comerciale, producţie, personal, management etc.), la nivelul cărora obiectivele, opţiunile strategice şi resursele, ce urmează a fi angajate au dimensiuni mai reduse.

Alte referate despre: exemple firm e si factorii de influenta, factori de influenta pt o firma, factori de influenta din macroeconomie si microeconomie pentu o firma

Proiect strategia concurentiala

In realizarea analizei strategice se vor valorifica informatiile furnizate de analiza mediului extern, analiza competitiei si a atractivitatii industriei, analiza pozitiei concurentiale a firmei, analiza diagnostic a firmei, analiza culturii si a ciclului de viata a firmei, concluziile benchmarking-ului.Studiile de piata vor oferi firmei informatii cu privire la pietele sau segmentele de piata cu cele mai bune perspective, nivelurile preturilor acceptate de piata, modalitati de distributie a produselor pe piata, actiuni promotionale etc.

Alte referate despre: strategii concurentiale, strategii concurentiale referat, strategia concurentiala

Elaborarea strategiei de marketing a companiei aeriene EasyJet

Compania aeriană low-cost EasyJet a fost înfiinţată în anul 1995 de întreprinzătorul grec Stelios Haji-Ioannou, deservind două rute, între Londra şi Glasgow, respectiv Edinburgh, cu ajutorul a două aeronave de tip Boeing 737 închiriate.

Alte referate despre: elaborarea strategiei de marketing a companiei aeriene easyjet, elaborarea strategiei de marketing a companiei, elaborarea strategiei de marketing

Politica si strategiea nationala de securitate din Romania dupa integrarea in NATO

In sens contrar, adica masurile adoptate dupa declansarea evenimentelor nu pot fi decat conjuncturale, daca nu chiar pripite, sub imboldul unor stari emotionale, ceea ce ar putea duce, in conditiile unei situatii limita, la stirbirea grava a intereselor statale pe o lunga perioada de timp.

Istoria demonstreaza ca, prin metodele si mijloacele specifice pe care le folosesc, mai mult sau mai putin permisibile de sistemul juridic, dar mai totdeauna ingaduite de asa-zisele "ratiuni de stat", serviciile secrete de informatii pot contribui atat la declansarea cat si la prevenirea unor evenimente cu rezonanta istorica, totul depinzand, in ultima instanta, de profesionalismul operatorilor si de interesele factorilor de decizie in subordinea carora se afla.

Alte referate despre: politici si strategii globale de securitate alimentara, strategia nationala de securitate, strategii nationale de securitate

Strategia

Majoritatea organizatiilor incearca sa elaboreze si sa implementeze strategii pentru atingerea obiectivelor pe termen lung. Prezentarea strategiei organizatiei, alaturi de misiunea si obiectivele sale reprezinta un plan startegic al organizatiei. Pentru elaborarea si aplicarea acestei strategii un rol important il detine un anumit aspect al functiei de previziune numit management strategic.

Alte referate despre: management strategic, strategii de marketing educational, strategii

Strategiile de marketing international

Aceste etape constituie, de fapt, componentele strategiei de marketing internaţional prin care intreprinderea poate sa analizeze piata internationala, tehnologiile utilizate si nivelul concurentilor, alegand varianta optima referitoare la produsele si serviciile oferite, nivelul calitativ si spatiul geografic abordabil.
Necesitatea abordarii tuturor problemelor într-o viziune de marketing a fost sintetizata foarte sugestiv de catre Guy Serraf: „întreprinderile bogate nu fac marketing pentru ca au bani, ci au bani pentru ca fac marketing”.

Alte referate despre: strategii de marketing international, politica si strategia de marketing international, strategia de marketing international

Strategia managementului calitatii totale

Strategia managementului calitatii totale
Are în vedere posibilitatea micilor producători de a implementa managementul calitătii totale ca parte a unui studiu a furnizorilor secundari către industria motoarelor din Anglia si analizează elementele centrale ale managementului calitătii totale în relatie cu propriul lor mediu de fabricatie, foloseste dovezi pentru a confirma că o aderentă mai mare a fortei de muncă facilitează introducerea acestui concept într-o companie factor care ar compensa deficientele resurselor financiare si tehnice. Lucrarea subliniază rezultatul unei lipse de pregătire adecvată ca un factor esential care nu permite obtinerea unui beneficiu total.

Alte referate despre: strategia managementului calitatii totale, strategia managementului calitatii totale 5x puncte, referate strategia managementului calitatii totale

Formularea strategiei de afaceri in context European

Strategia de afaceri de definire a obiectivelor pe termen mediu si lung pe care firma vrea sa le obtina, precum si modul de realizare a acestora. Pentru a reusi, fiecare firma trebuie sa raspunda la patru intrebari: ce doreste sa obtina, de ce urmareste aceste obiective, cum crede ca le poate realiza si cind le va indeplini. Desi nu exista o perioada prestabilita, o strategie se va referi, de obicei, la un termen cuprins intre 1 si 5 ani.

Alte referate despre: dreptul afacerilor in context european, strategii de afaceri pe piata europeana, referate-master - dreptul afacerilor in context european

Analiza comportamentului strategic la nivelul firmei

Abordarea strategica in domeniul managerial si are originea in domeniul strategiei militare (utilizarea resurselor unei forte armate pentru atingerea scopurilor - victorii militare - prin construirea planurilor si obiectivelor si punerea lor in practica) si încearcă sa contracareze imaginea unui proces decizional haotic la nivel organizational.

Alte referate despre: analiza comportamentului strategic al firmei, analiza comportamentului strategic, analiza de marketing la nivelul firmei

Strategii de management in mass media - Managementul institutiilor de presa

Imbinarea tuturor acestor elemente reprezinta calea spre succesul pe termen lung al unei organizatii de presa.

Alte referate despre: sistemul mass media tipologia institutiilor de presa, strategii de management in mass-media, strategii de management in mass media

Strategii promotionale ale trustului de presa

Referat despre Strategii promotionale ale trustului de presa
In ansamblu, piata mass-media este una deosebit de variata, profitabila si complexa. Se trece la nasterea unei cereri de produse mass-media cu totul aparte, produse care nu sunt bunuri de prima necesitate care nu raspund unei nevoi de a simplifica viata sau de a obtine un anume «confort», precum o fac produsele asa numitei industrii de transformare. Industria mass-media trebuie sa satisfaca nevoi numite «de autodepasire».

Alte referate despre: strategii promotionale ale trustului de presa, strategii promotionale, stabilirea strategiilor promotionale

Politici, strategii si organizare bancara

Ca urmare, ratele dobanzilor practicate la nivelul sistemului bancar pot fi destul de greu influentate de banca centrala, iar daca influenta se exercita, reactia de raspuns a bancilor este intarziata fata de momentul aplicarii masurii de politica monetara. Cu toate acestea, "autoritatile unor tari folosesc ratele dobanzilor pe termen scurt drept obiectiv intermediar, lasand cantitatea de bani sa-si gaseasca punctul de echilibru -ceea ce este oarecum invers decat prescriau teoreticienii monetaristi, adica sa fie tinuta sub control baza monetara, iar piata sa-si gaseasca dobanda de echilibru.

Alte referate despre: strategia social politica a unei organizatiei power point, strategia unei organizatii pentru promovarea propriei imagini, viziunea misiunea si valorile politicii calitatii unei organizatii
Referate afisate : 15
Medie note: 7.89 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.