Nume de zei egipteni

Zeii egipteni si miturile

In esenta o poveste, Gilgames reprezinta una dintre preocuparile majore ale religiei, incercarea zadarnica a eroului de a invinge moartea. Unul dintre basmele legate de aceasta vorbeste despre o mare inundatie care nimiceste toate fiintele, cu exceptia unui grup de oameni refugiati pe o arca; asemanarea izbitoare cu povestea lui Noe din Biblie sugereaza influenta puternica a conceptelor sumeriene asupra religiei ebraice si asupra altor religii.

Puterea zeilor
Religia sumeriana era bazata pe nevoia muritorilor de a impaca puternicii zei si zeite prin aducerea de ofrande generoase. Atitudinea de spaima a credinciosilor era probabil legata de campiile si terenurile deschise, expuse la dezastre, cum ar fi inundatiile si invaziile din afara; casta preotilor, care a monopolizat mijloacele de educatie pentru mult timp, aproape ca incuraja supunerea timida catre divinitati, in numele carora isi indeplinea serviciile.

La inceput, fiecare oras avea propria zeitate; mai tarziu, unele zeitati ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 14kb
Downloads: 17
Materia: Istorie

Religia Egiptului

Faraonul
Faraonul, rege al Egiptului, este considerat deopotrivă preotul suprem şi un zeu viu printre oameni. Din acest motiv, el nu trebuie privit în faţă. Egiptenii cred că el este un urmaş al primului rege legendar al Egiptului, Osiris, şi reîncarnarea lui Horus pe pământ. După moarte, el se va întoarce în lumea zeilor. Faraonul este căpetenia religioasă. În principiu, el trebuie să fie singurul care să se roage la zei în templu. Însă el îi împuterniceşte pe preoţi să facă acest lucru, întrucât nu poate fi prezent zilnic în toate templele din regat.

Alte referate despre: religia egiptului, religia egiptului antic, religie egipt

Mostenirea antichitatii

Arhitectura grecilor antici este caracterizata printr-un rafinament deosebit(temple construite din piatra ,inconjurate de coloane si cu acoperis inalt in pantă). Teatrul a fost inventat de asemenea de greci.Ei işi jucau piesele de teatru in celebrele amfiteatre. Dintre artele practicate de greci sculptura in marmură este cea mai bine reprezentata.Pictura greceasca s-a pastrat până in zilaele noastre doar pe vase de lut folosite la conservarea vinului si uleiului.Arta mozaicului a aparut tot in Grecia.

Alte referate despre: mostenirea antichitatii, mostenirea antichitati, referat mostenirea antichitati

Descoperiri arheologice in Egipt

Descoperiri arheologice in egipt - Pe teritoriul de astazi al egiptului au fost descoperite numeroase vestigii arheologice care la inceput nu au putut fi descifrate din cauza ca scrisul era cu hieroglife. Solutia a venit de la un savant francez jean francois champollion(1719-1832). de mic a fost interesat de istorie,mai tarziu axandu-se pe studierea vestigiilor si monumentelor faraonilor din egipt.

Alte referate despre: descoperiri arheologice in egipt, descoperiri arheologice din egipt, imagini cu descoperiri arheologice din egipt

Arta Egiptului antic

Tematica sculpturii e diversa incepand cu reprezentatia sculpturii de oameni, faraoni, zei si pasari. Statuile rond-boss ce intruchipeaza faraonii sunt reprezentate in 2 pozitii:
1. Pe tron cu picioarele lipite, cu bartele pe tron
2. I n picioare , cu bratele pe piept, cu picioarele liptite, cu privirea inainte

Alte referate despre: arta egiptului antic, arta egiptului antic referat, referat arta egiptului antic

Egiptul antic

Îmbălsămarea era o operaţie foarte complexă, dar necesară pentru conservarea trupului, fără decare nu se putea îndeplini, în Lumea de dincolo, unirea forţelor vitale cu substanţa fizică. Mai întâi se scotea creierul şi toate organele interne, în afară de inimă. Toate aceste organe interne după ce erau tratate erau păstrate separat în patru vase funerare având forma unui urcior astupat cu o piatră plată sau cu un dop cu enigfa răposatului.

Alte referate despre: egiptul antic, egiptul antic referat, referat egiptul antic

Egiptul in timpul faraonilor

Civilizatia egipteana veche a existat aproape 3000 de ani aparent intr-o forma neschimbata ,lasand mostenire capodopere arhitecturale monumentale si comori fabuloase.Piramidele,Sfinxul si mormantul lui Tutankamon sunt admirate si astazi de intreaga lume.
Aparut in desert ,Egiptul era la o suficienta distanta de tulburarile Orientului Apropiat.Dupa ce s-a constituit civilizatia egipteana s-a dovedit a fi destul de stabila ,
conservatoare si longeviva.Desi au eiostat schimbari in viata tarii,acestea au fost atat de lente,incat popoarele antice vedeau Egiptul ca o societate misterioasa,fara varsta.
Un istoric grec a denumit foarte inspi rat Egiptul ca ,,Darul Nilului’’. Locurile propice
asezarilor oamenilor erau pe malurile fluviului Nil care parcurge sute de kilometri prin desert,varsandu-se in Marea Mediterana printr-o delta.
Spre deosebire de alte rauri Nilul se revarsa si se retrage annual, lasand in urma un sol foaret bogat ,fertil,astfel incat cei care au trait ...

Alte referate despre: egiptul in timpul faraonilor, egiptul in timpul faraonului, egiptul pe timpul faraonilor

Zeii egipteni - Osiris

Zeii egipteni - Osiris.Zeul egiptului cel mai popular simbolizind moartea si invierea periodica a naturii vegetale,ideea de renastere permanenta, incoltirea granelor dar mai ales moartea ca trecere in alta lume,al carui rege este Osiris.(de aici si principalul sau epitet:Domnul Tacerii), regatul mortii situindu-se sub orizontul occidental.Zeii egipteni - Osiris

Alte referate despre: zeii egipteni, zei egipteni, nume de zei egipteni

Zeii si zeitele Romei Antice

Zeii si zeitele Romei Antice - Fiecare loc, imprejurare sau obiect avea propriul zeu ocrotitor si existau foarte multi zei cu atributii marunte, dar importante pentru romani.

Alte referate despre: zeii si zeitele romei antice, referat despre zeii si zeitele romei antice, zeii si zeitele romei

Numa Pompilius

El a infiintat un calendar care sa faca difereta intre zilele normale( de munca) si zilele festivitatilor inchinate zeilor in care nu era permisa nici o afacere privind tara.El a avut o domnie linistita, construind multe temple printre care templul lui Ianus si altarul bunei credinte al lui Fides care reprezenta fundamentul vietii civile si al relatiilor internationale.El fiind interesat de misticism a sris 12 carti rituale.

Alte referate despre: numa pompilius, numa pompilius referat, numa pompilius sabinus rex

Zeii egipteni

Hathor, zeiţa feminităţii
Hathor era o zeiţa celesta: numele sau Hwt-Hr înseamnă ,,Casa lui Horus,,. Conform unui mit, ea s-a născut în acelaşi moment în care Ra a devenit zeul Soare. Hathor era reprezentată şezând lângă Ra în barca solară. Ea era şi protectoarea dragostei, a muzicii şi a dansului, fiind venerată de artişti. Templele dedicate lui Hathor prezintă o particularitate: capitelurile cu capul zeiţei cu urechi de vacă, animalul său sacru. Sunt deci considerate ,,capiteluri hathorice’’, pe care le găsim în temple ca Deir el-Bahri şi Abu Simbel.

Alte referate despre: zeii egiptenilor, despre zeii egipteni, nume zei egipteni

Zeii egipteni

In Egipt se obisnuia adorarea diferitelor divinitati,unele sub forma umana,altele cu infatisare animala,altele hibride(om si animal).Chiar si corpurile ceresti putea fi considerate divinitati. O zeitate putea aparea in mai multe forme,manifestandu-se sub mai multe aspecte ale ba(elementul care oferea zeilor capacitatea de a avea mai multe infatisari).

Alte referate despre: zei egipteni lista, referat despre zeii egipteni, zeii egipteni referat

Numele celtilor

Multitudinea si incertitudinea et 717e42h imologiilor propuse conduc in aceeasi directie. Nu este de mirare ca aceste nume sunt greu de explicat si ca sensul lor etimologic a disparut. Singurul lucru important este ca ele, cuvintele, numirile, nu au o fizionomie diferita si straina de limbajul celtic. Astfel, presupunem ca avem trei forme diferite ale aceluiasi nume, auzite la date diferite,in medii diferite si transcrise de oameni care nu aveau aceleasi reguli ortografice.

Alte referate despre: nume predicativ, numele lui dumnezeu, mihail sebastian-steaua fara nume

Legendele Olimpului - Zeii

4.Pescarul Dictis aflã pe Mare Lada
Lada plutea neştiut pe mare ĩmpreunã cu Danae şi cu fiul sãu Perseu.Stãteau ĩnãuntru flãmânzi şi ĩnsetaţi.Insã o furtunã ridica lada şi a trântit-o de stânci pânã a nimerit ĩn Ciclade. In ziua aceia ieşise un pescar pe nume Dictis care din greşalã a tras lada pe uscat şi când a deschis-o a vãzut-o ĩn ĩnãuntrul ei pe Danae şi pe pruncul sãu Perseu.Repede I-a dat de mâncare şi ĩntre timp Danae povestise tot ce s-a ĩntâmplat.Dictis a cerut-o de soţie şi ea a acceptat.

Alte referate despre: legendele olimpului zeii, legendele olimpului zeii rezumat, rezumat legendele olimpului zeii

Estetica arhitecturii egiptene

c) locuinta capeteniei, sursa arhitecturii templului: coliba de trestie cu acoperisul curbat sustinut de stalpi, inconjurata de un zid de incinta.

Alte referate despre: estetica arhitecturii egiptene, estetica arhitecturii, estetica arhitectura

Zeii egipteni

Era insa si zeu selenar numit “Discul alb”, intrucat se creadea ca Ra i-a creat Luna, daruindu-i-o ca rasplata. Se spune ca Thot a fost adorat in epoca arhaica intai in Delta Nilului. Thot ca mare zeu egiptean concentra in el doua principii divine maxime: Huh-personificarea cuvantului, a fortei divine creatoare, si simbolul hranei absolute ; Sia-personificarea cunoaterii cosmice. Adesea Toth este reprezentat plastic fie cu cap de pasare ibis, fie in forma partiala sau totala de babuin.

Alte referate despre: referat zeii egipteni, informatii despre zeii egipteni, zei egipteni referat

Numele - atribut de identificare

Nu exista o definitie legala a numelui dar prin reglementarea structurii, dobandirii, modificarii si a schimbarii acestuia legea ofera elementele necesare definirii sale. Pe baza acestor elemente in literatura juridica au fost propuse mai multe definitii ale numelui, dintre care o retinem pe cae conform careia numele este „acel atribut al persoanei fizice care consta in dreptul omului de a fi individualizat, in familie si in societate, prin cuvintele stabilite, in conditiile legii, cu aceasta semnificatie.”

Alte referate despre: atributele de identificare a persoanei juridice, atributele de identificare a persoanei fizice, atributele de identificare ale persoanei juridice

Zeii din Olimp

Grecii au preluat unele elemente de la civilizatia miceniana si minoica, precum si de la celelalte popoare din Asia Mica si Tracia.
Religia impresioneaza si astazi prin mitologia bogata , inventivitate si frumusete. Este una dintre cele mai interesante religii politeiste care are o conceptie generale asupra lumii si incearca sa explice prin mit fenomenele naturii.
Civilizatia graca antica ne-a lasat mostenire o literatura dintre cele mai elaborate, diferentiata pe domenii (istorie, politica, filozofie, etc). Multe din aceste scrieri constitue si astazi modele in domeniu. Totusi, grecii nu ne-au lasat texte religioase propriu-zise. Informatiile trebuie cautate in taxtele literare, de exemplu poemele homerice ( Iliada si Odiseea ), Scrierile lui Hesiod : Theogonia ( Nasterea zeilor ) si Munci si zile. La acestea se adauga referirile la zei din tragedii, informatiile din Historia lui Herodot ( secolul al V-lea i.Hr) , Descrierea Eladei de Pausanias ( secolul al II-lea d.Hr. ), ...

Alte referate despre: zeii din olimp, cei 12 zei ai olimpului, zei din olimp
Referate afisate : 18
Medie note: 8.36 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.